Рони срещу Арнолд

Прескочи до:

07.07.08
15:29

Новата генерация говеда на соматотропин изобщо не ми допада..

07.07.08
20:05

Каквото и да говорим ако са един до друг Рони ще го отнесе.Въпреки че много харесвам Арни, реалноста е друга.
За времето си Арнолд е бил безпорен номер 1 ,но всичко се развива .

08.07.08
08:44

По принцип според мен критерия за оценяване , освен огромното количество ММ трябва да е и все пак наличието на естетика . Ако сравняваме само размерите , Маркус Рул би трябвало да взима олимпиите постоянно ... или направо хайде някой като Грег Валентино да спечели ... Арнолд винаги е бил хармонично развит , естетическите норми при него винаги са били спазени ... Според мен и конкурентно способен на Колман и е номер 1 билдър на ВСИЧКИ времена .

08.07.08
18:53

Има отговор на въпроса в снимки. Хората са си поиграли и са направили виртуално сравнявяне:
http://ironage.us/virtual/index.html
Всеки може да види и сравни размерите. А те се постигат лесно, като се увеличат снимките според ръста.
Арни е 188см., Рони 180см.(макар да ми се струва, че послъгва със сантим/два).
Аз си поиграх и отпечатах няколко плаката в естествен ръст на печелилите Олимпия-та. Единия плакат изглежда така:
http://media.snimka.bg/0051/006357502-big.jpg
2,10метра височина на 6 метра дължина.
Висят във фитнеса за мотивация на трениращите.
Лично за мен Арни е номер едно на всички времена.
Ако трябваше да се явява на състезание сега, щеше да излезе много по-масивен, според сегашните критерии. Човека е губил доста маса за сметка на естетиката.

08.07.08
19:09

Подяволите ... Винаги съм знаел , че Дориан е огромен , но от този материал за пръв път осъзнавам точно колко е чудовищен ...

09.07.08
05:40

В каквото и да го упрекваме Арнолд той си остава легенда.

09.07.08
06:31

Харесвам телата от типа на Флекс,Шон Рей и Леврон
но
Арнолд ис нумеро уно :)

09.07.08
10:53

Митак в първия линк наистина може да направим сравнение. Добре е направено. Вижте на страница 7-ма Рони какво животно е

09.07.08
20:58

За мен истината е една страница напред - в 6-та. А именно тази снимка:
http://ironage.us/virtual/arnie-ronnie.jpg
Много ясно се виждат модните течения преди 30 годин и сега:
Арни е с подчертано “Y”, а Рони с подчертана “X” - форма.
На мен лично първата ми харесва повече. Явно не само на мен. Краката са си крака, но над 80см. вече ми се струват прекаленно много. За мъж.

10.07.08
05:51

Тея бутове на Рон са ми в повече и на мен
Арни е красив :)

http://www.arnoldnumerouno.com/images/stories/arnold_front.JPG

Мнението беше редактирано от karlo на 10.07.08 05:53.

HE

10.07.08
06:53

На мен анкетата ми звучи като риторичен въпрос - естествено Арнолд.
Днешния културизъм прилича повече на извращение с човешката природа.
Рони няма какво да го коментирам - просто не ми харесва.

п.п. За мен Арнолд винаги е бил №1

Мнението беше редактирано от head_hunter на 10.07.08 06:55.

Тина Търнър или Преслава, бате  :cheese:  :cheese:  :cheese:

10.07.08
08:53

За слушане или за гледане?  :lol:

Ами на, там е въпроса :) :) :)
Сравняваме несравними школи, цели и години развитие.

10.07.08
09:23

Хах и на мен ми звучи като реторичен въпрос :lol: Много ясно,че Рони е най-добрия културист на всички времена!Иначе от такова сравнение няма смисъл,Арнолд не би станал и шампиом на БГ в сегашното време.Може да е много популярен и преуспял но най-добрия културист е Рони!

10.07.08
09:28

казано от PumpedFreak на 10.07.08, 09:23:

Хах и на мен ми звучи като реторичен въпрос :lol: Много ясно,че Рони е най-добрия културист на всички времена!Иначе от такова сравнение няма смисъл,Арнолд не би станал и шампиом на БГ в сегашното време.Може да е много популярен и преуспял но най-добрия културист е Рони!

И аз съм на това мнение. Все си мисля, че някой хора толкова си обичат Арнолд, че не могат трезво да преценят и отговорят на въпроса къде биха класирали СЪДИИТЕ Шварценегер сега. Повечето пристрастно отговарят, че Арни е номер 1, защото на тях им е по-симпатична мускулатурата му. Абстрахирайте се от това и кажете къде според вас ще се класира Арнолд в днешно време, а не къде вие бихте го класирали.

10.07.08
09:35

Според мен въпросът “На кое място бихте поставили Арнолд ако участва на Олимпия?”, поставен по този начин, може да се тълкува като “Ако бяхте от съдиите, как бихте го класирали?” ;) . Затова и има толкова много такива отговори.
Как биха го класирали хората, които наистина са съдии и оценяват по разни критерии за извратеност (повече извратеност = повече точки) е различен от зададения въпрос. Както пък и едно време надали Колман е щял да спечели каквото и да е, защото малко от малко се е гледала и естетика все пак. По сегашните критерии ще спечели по-големия, по критериите от времето на Арнолд ще спечели по-естетически изглеждащия, а по критериите от няколко десетилетия преди Арнолд няма да спечели нито един от двамата (тогава, доколкото си спомням, са се искали и атлетически качества, не само визия или обем ;) )

Точно така, няма по какво да ги сравните. Рони беше във върховите години на културизма след Дориан, Арни създаваше културизма. Рони е директно световно известен, Арни тръгна от Америка.
Арни беше строител на културизма във всички аспекти. Рони е просто продукт.
Рони е много по - голям от Арни и изискванията на съдиите са различни, позинга е различен, всичко е различно.
Без да говорим ,че и категориите са много рзлични, само дето сега няма категории.

Така че въпроса е малко “кой ше земе наградите на телевизия Планета - Преслава или Тина Търнър”.
Ми тя ги обра Преслава.
Ама това не я прави по - добрият музикант.

10.07.08
10:10

Напълно подкрепям G33K и DЗВЕР. Няма място за сравнение между двамата. Арнолд е човека, който популяризира спорта и се бори срещу всички, които отричат културизма (а те са били доста). Рони е шампион в момент, когато културизма се е превърнал в комерсиален спорт издигащ в култ рекламата на добавки, къде  разрешени, къде не чак толкова.То и затова толкова са се променили и критериите за добър културист. Арнолд е трябвало освен маса и релеф да има естетически вид и съразмерност. Докато сега, кой е най-добрия - Рони. Защо? Защото е най-голям. Браво, евала на човека за усилията, потта и хилядите тонове преместени железа, но ... някак си не ми седи в челният списък.

Мнението беше редактирано от Bumer на 10.07.08 10:12.

10.07.08
10:39

казано от PumpedFreak на 10.07.08, 09:23:

на мен пък ми е по - интересно какво щеше да стане ако се бяха срещнали на Олимпия г-н Йеитс и г-н Кулман което си беше реално възможно. Колкото до Арнолд, самия аз лично може да съм пристрастен защото в последните години Арни прилича на нищо подобно и освен всичко има доста информация за връзката му със сатанистки култове, но това е без значение, смятам , че за годините в които е печелил има доста добри момчета като Серджо Олива и Ли Хени, просто мнение! Иначе спор няма Рони Колман е Б-Р-У-Т-А-Л-Е-Н полицай! Аз лично съм почитател на Дориан Йеитс обаче !

Мнението беше редактирано от ognem на 10.07.08 11:03.

10.07.08
11:14

Той Рони ревеше все викаше: “да имам и аз докторите на Йеитс и аз ще изглеждам така.” Е в крайна сметка ги получи :), и аз съм фен на Йеитс.

10.07.08
11:55

Ако ще намесваме други културисти Флекс Уилър ми е любимеца , а Виктор Мартинес ме кефи най-много от сегашния елит.

10.07.08
12:00

казано от SeverusSnape на 08.07.08, 19:09:

Подяволите ... Винаги съм знаел , че Дориан е огромен , но от този материал за пръв път осъзнавам точно колко е чудовищен ...

x2   Дориан  Rlz

По темата ще кажа следното.Ако не греша (нека някой ме поправи), през 1992 година Лу Феринго (или както се пише там) който дълги години е сред основните конкуренти на Арнолд за титлата на мистър Олимпия (това може да се види във филма Pumping Iron) излезе отново на състезателната сцена на това велико състезание.Тогава първи стана Дориан, а Лу Феринго се нареди едва 12-ти (дано да не греша в цифрите).Това му класиране само по себе си е показателно.Човек който е бил спред първите три места на това състезание през 1975 година през 1992 година вече е 12-ти.А от тогава са минали има няма 15 години, колкото са минали и от 1975 до 1992.

10.07.08
22:14

Рони го пишат 175, 178, 180 см. Специално ходих да видя восъчната фигура дето са му я направили и стоесхе пред Музея на земята и хората. Тя е не по-висока от 172-174см.
Арни го пишат най-ниско 185см, на повечето места 188см.
Реално това са около 10, по-скоро 15 см разлика в ръста. От там и пропорцията е друга. И талията също.
Второ, сега критериите за оценяване (официално обявени) са:
1)релеф
2)контур
3)маса
Релефа сега се прави с Растежен хормон и НЕ ГУБИШ МАСА, А КАЧВАШ докато орелефяваш.
Преди повече от 30 години е било съвсем различно - губили са по 10-20 килограма за да орелефят. Голяма част от тяях - мускул.
Ако Арни би се състезажал сега по всяка вероятност би изглеждал така:
http://www.schwarzenegger.it/gallery/musclegallery12/412.jpg
http://www.schwarzenegger.it/gallery/musclegallery12/391.jpg
Но тогава на това са му викали “грозно”, а не “шампионска маса”.
В този ред на мисли, при официално заявен първи критерий за Олимпията - релеф, всички се чудим как първия и втория  все са масивни, а не чак толкоз релефни, после идват няколко релефни и чак тогава другите масивни?!? И уж щяха да имат наказателни точки за издутите кореми, пък все още нямат ...
Изкарал съм си на плакати в естествен ръст Лари Скот, Серджо Олива, Арни, Дориан, Рони (180см защото не го харесвам и да не кажат, че съм пристрастен), Ли Хени, Джей и Стив Рийвс. Гледката е доста поучителна.

11.07.08
02:59

Хах, много го хвалите Рони.
Арнолд не можел да се мери с Рони? Рони бил много голям? Голям му е корема :D

Ако си говорим за размери, ето това чудовище трябва да взима Олимпията няколко пъти по ред
http://bp2.blogger.com/__aQQm19auJI/R0BE1m9qoQI/AAAAAAAAAtQ/aUQoNgpFti4/s400/steroid-bodybuilder003.jpg

А аз лично мисля, че нито един от двамата не заслужава титлата. Ама Рони е даже по-зле, с тоя корем...

11.07.08
06:41

пффф по грозна снимка не бях виждал
отврат

11.07.08
06:51

казано от Mayhem на 11.07.08, 02:59:

Ако си говорим за размери, ето това чудовище трябва да взима Олимпията няколко пъти по ред
http://bp2.blogger.com/__aQQm19auJI/R0BE1m9qoQI/AAAAAAAAAtQ/aUQoNgpFti4/s400/steroid-bodybuilder003.jpg

А аз лично мисля, че нито един от двамата не заслужава титлата. Ама Рони е даже по-зле, с тоя корем...

За разлика от този на снимката Рони освен маса има и релеф. А по въпроса за корема я ми кажи някой от сегашните култористи с малка талия, че аз нещо не се сещам.
За Арнолд ще кажа само, че ми прилича като жива карикатура с голямата си горна част и пилешки крачета.

11.07.08
10:00

И понеже Арни е с пилешки крачета е станал Европейски шампион по силов трибой в тежка категория - явно крачетата му немогат да клякат.
Те и ръчичките му са “пилешки”, а главата - “пуешка”.
А корема - ужас - грам маса и мускул няма по него. Виж, Густаво е номер едно на маса на корема, Ронката - също.
Дам, чешем си езиците, ама статистиката в горната част на страницата е показателна, поне за мен ...

11.07.08
10:32

казано от podlecii на 11.07.08, 06:51:

казано от Mayhem на 11.07.08, 02:59:

За разлика от този на снимката Рони освен маса има и релеф. А по въпроса за корема я ми кажи някой от сегашните култористи с малка талия, че аз нещо не се сещам.
За Арнолд ще кажа само, че ми прилича като жива карикатура с голямата си горна част и пилешки крачета.

:bug:  Тоа пъ

11.07.08
11:02

Рони е единия от двамата с най-много титли Mr. Olympia и другия НЕЕЕЕЕ Е Шварцнегър!!!!

11.07.08
11:15

К’во разправяш...
http://img187.imageshack.us/img187/8151/ruhlvscolemanfo7.jpg

Първо пак да кажа, че това е като да сравнявате калкулатор с компютър и Мерцедес 124ка с последната C класа.
Второ сега всичко е шоу. Хората не плащат билет за олимпията(между другото ако някой има представа какви са цените моля да ми драсне едно ЛС) за да гледат нормални до почти невъзможни постижения. Хората искат да гледат изродщина. Да видят нещо което те не биха постигнали никога.

Аз лично съм фен на Арнолд и винаги ще бъда. И не само като състезател. Като личност, харизма, държане и т.н..

Mercedes 124 е в пъти по - добро от последната С класа :) Ако намерите такава нова, нея си купете :) Освен това е поне един клас отгоре :)
Та... вервам че разбирате смисъла...
Когато Арни тренираше все още не беше хормона на растежа основния стероид.
А за синтол... не бяха и чували.
И... тва е основната разлика.

11.07.08
14:05

казано от ognem на 10.07.08, 10:39:

Колкото до Арнолд, самия аз лично може да съм пристрастен защото в последните години Арни прилича на нищо подобно и освен всичко има доста информация за връзката му със сатанистки култове!

Може ли малко повече информация за това ognem? Питам защото и аз подочувам за подобни култове, дори бяха направили предаване за това в България (местни клонове на тези култове) мисля по Нова телевизия и ми се стори доста обезпокоително.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 11.07.08 14:05.

11.07.08
15:20

Прави ми впечатление, че Рони е най-оплювания съвременен културист... Не мога да си обясня защо така.

11.07.08
15:59

казано от Стоянчо на 11.07.08, 15:20:

Прави ми впечатление, че Рони е най-оплювания съвременен културист... Не мога да си обясня защо така.

Според мен, защото съвременните културисти като цяло на нищо не приличат, но той е дори една крачка пред тях - уродливост, която трудно се възприема напълно. Критериите в този като идея (а и като реализация допреди 30на години) нелош спорт се менят именно заради хора като него. Така че, логично почитателите на естетиката да не го харесват (и не само него, но понеже е най-популярен, най-вече него).

11.07.08
16:04

Хората просто не могат да приемат фактите. Културистите по-малки никога няма да стават.

11.07.08
22:20

Хората просто не могат да приемат фактите. Културистите по-малки никога няма да стават.

И защо мислиш така?
След Серджо, Арни и Колумбо мистър Олимпия става Франк Зейн с около 90кг лично тегло. Няколко пъти подред.
Състезанията и фитнес-индустрията като цяло са Бизнес и зависят от мнението на хората. И ако интереса към натуралния културизъм запази тези темпове на нарастване и надмине “традиционния” - със сигурност визията на мистър Олимпия ще стане пак “класическа”.
Вярно е, че всячески се опитват да култивират вкуса ни да харесва такива тела като на Рони , Джей и Рул, ама някакси нестава (и слава Богу). Защо е изгодно на индустрията да харесваме такива тела?
Ами защото неможем по естествен начин да поддържаме нещо подобно и ще купуваме:
протеини, зоб, креатини, зоб, амино, зоб, витамини, зоб, добавки заместващи храненето, зоб, добавки за след събуждане, зоб, добавки за между храненията, зоб, добавки за повреме на храненията, зоб, добавки за преди/след тренировка, зоб, добавки за преди сън, зоб, добавки за повреме на сън,зоб. Ако съм пропуснал зобта или някоя добавка, това е защото НЕ чета/гледам реклами, извинете.А всички пари за тези (излишни) луксове текат еднопосочно - от нашите джобове към техните сметки. И то за да изглеждаш неестествено грозен?!? Май дори американците не се връзват на тази въдица.
Рони е наистина чудесен спортист и велик културист, но обстоятелствата го принудиха да се обезобрази (лично мнение). При първите му две титли имаше чудесна визия, разкошен силует и талия като на оса. После реши да стои на върха на всяка цена и хората го помнят с последните му изяви - контузен, с подут корем, огромен задник, .... въобще негативи. А хубавите му години се забравят. Също както се случи и с Дориан. Той зададе въпроса:”кой е този Арнолд?” малко преди да залезе. Ами от време на време питам някой “новобранец” в залата дали е чувал за Дориан Йейтс и повече от половината не са. Ама непознавам човек, който да не е чувал за Арнолд.
След няколко години и за Рони няма да знаят поне половината начинаещи. Но всички ще са чували за Арни.
Това е разликата.

12.07.08
07:43

Маркус Рул е животно, каквото и да говорим, огромен е и на състезанията също е в добра форма, а ето тук и някаква снимка на Рони Колман, под която пишеше новия Рони:

http://a940.ac-images.myspacecdn.com/images01/7/l_e44879bbda3e0a8a999ed10b13e3e4fb.jpg

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1