Джудо и бодибилдинг

Прескочи до:

04.07.08
20:06

Според мен избери джудото.Мога да се аргументирам.Спортове като футбол,бокс,бойни изкуства са до едно време.А фитнесзала може да посещаваш дори на 40г.Сега предполагам си ученик.В тая възраст имаш най-голяма бързина и ловкост.Предполагам,това че тренираш джудо означава че имаш добри физически данни.Тоест не си хилав за да трупаш килограми и мускулна маса в залата.Може  да се пуснеш и в разни състезания.А когато видиш,че  губиш върховата форма след време,преминаваш към бодибилдинга.Мъжете над 25 много лесно трупат килограми и мускулна маса.Фитнеса е  само допълнителен стимул.Сега можеш да правиш ограничени леки фитнестренировки.Епизодични и избирателни на изоставащи мускулни групи важни за състезанията по джудо.След това,като преминеш изцяло към бодибилдинга няма да започнеш от нулата.Ще имаш добро телосложение и физически качества от предишния спорт.Тъй че ще започнеш бодибилдинга на ниво среднонапреднал най-малкото.

JO

07.07.08
20:46

казано от Wrestling_pro на 01.07.08, 19:39:

казано от Joredos на 01.07.08, 16:05:

казано от Wrestling_pro на 01.07.08, 09:42:

казано от misho280 на 01.07.08, 08:11:

Аз тренирам и карати и бодибилдинг и мога да кажа чедали карате дали джудо натовалването е почти едно и също и без фитнес нямаше да постигна почти нищо в спорта така че тренираи и двете а по нататък ще разбереш кое те влече повече.

джудото е граплинг

Ама и ти се изказа :) .Граплингът е по-скоро бразилско джуджицу(което все пак наистина произлиза от джудото) без ги,отколкото джудо.

ЛЕЛЕ  ... БРАЗИЛСКО ЖИУ - ЖИЦО е създадено от Маеда  ученик на  Кодокан ( 1вото  джудо училище ) . Джу-джицото е  друго японско изкуство от което е произлязло  джудото.
МОЛЯ НЕ СЕ ИЗКАЗВАИТЕ  НЕПОДГОТВЕНИ !!

Може да прочетеш за родовете Грейси и Мачадо.Maeда показва на Грейси(Хелио мисля,че беше),а втория оформя стила като вкарва много нови техники,защото от малък е болнав и това му е фиксидеята “Слабите хора да стават шампиони” .Кажи ми защо джудото е граплинг :) .

07.07.08
21:04

Ако Жуй Жицо има общо с Джудо вече тотално ми объркахте представите! Как може стил наподобяващ борбата да произлезе от стил наподобяващ кунг фу или карате в който има чупене на кости с удъри направо се шашкам!
Според мене бодибилдинг и джудо са несъвместни дотам, че доста трудно ще станеш световен шампион по джудо и мр олимпия но първото и добър бодибилдър е напълно възможно! Просто от стероидите ставтат огромни мускули!

08.07.08
13:20

Гледах състезание по Карате Киокошин ..... тренирал съм малко муай-тай и чесно да си кажа това карате ми се стори малко хамаво.По здравията тежкията побеждава в повечето случай , няма категорий ,от няколко срещи само няколко човека показаха  техника.Спорта е готин но аз съм практичен човек и не бих тренирал подобно нещо.За това карате според наблюденията ми главното е физическа сила , при боксовите спортове трябва главно издръжливост и техника , не толкова сила.За борбата и подобните спортове се иска физическа сила но тя без техника бива размазана в пода.ДЗВЕР обясни много правилно.Или бодибилдинг или джудото

08.07.08
13:43

чефо викаш тез са пълни дървета а http://www.youtube.com/watch?v=3OzWaEEwSTI :-)

Мнението беше редактирано от Vasko на 08.07.08 13:44.

09.07.08
10:10

Vasko , не се обиждай , казах че спорта е готин но на мен не ми харесва , а за това клипче има няколко момента кадето просто 1ния не си държи гарда както трябва нормално да яде бой. http://www.zazz.bg/play:aeee85d9 погледни и това.Иначе за твоето клипче , че дръпнатите са луди и незнаят какво правят никой не спори

12.07.08
20:23

казано от Vasko на 07.07.08, 21:04:

Ако Жуй Жицо има общо с Джудо вече тотално ми объркахте представите! Как може стил наподобяващ борбата да произлезе от стил наподобяващ кунг фу или карате в който има чупене на кости с удъри направо се шашкам!
Според мене бодибилдинг и джудо са несъвместни дотам, че доста трудно ще станеш световен шампион по джудо и мр олимпия но първото и добър бодибилдър е напълно възможно! Просто от стероидите ставтат огромни мускули!

Попринцип  казах че 1во е  ДЖУ-ДЖИЦОТО  то е  с  удари и хватки  използва се от охраните на  императора които нямат право да  носят оръжия ...После  професор ДЖигуро Кано  като създава джудото а после  Маеда  ( учиник на  ДЖигуро Кано) отива в  Бразилия  и там е основано Жиу Жицото !!!

12.07.08
20:27

казано от Joredos на 07.07.08, 20:46:

казано от Wrestling_pro на 01.07.08, 19:39:

казано от Joredos на 01.07.08, 16:05:

казано от Wrestling_pro на 01.07.08, 09:42:

казано от misho280 на 01.07.08, 08:11:

Аз тренирам и карати и бодибилдинг и мога да кажа чедали карате дали джудо натовалването е почти едно и също и без фитнес нямаше да постигна почти нищо в спорта така че тренираи и двете а по нататък ще разбереш кое те влече повече.

джудото е граплинг

Ама и ти се изказа :) .Граплингът е по-скоро бразилско джуджицу(което все пак наистина произлиза от джудото) без ги,отколкото джудо.

ЛЕЛЕ  ... БРАЗИЛСКО ЖИУ - ЖИЦО е създадено от Маеда  ученик на  Кодокан ( 1вото  джудо училище ) . Джу-джицото е  друго японско изкуство от което е произлязло  джудото.
МОЛЯ НЕ СЕ ИЗКАЗВАИТЕ  НЕПОДГОТВЕНИ !!

Може да прочетеш за родовете Грейси и Мачадо.Maeда показва на Грейси(Хелио мисля,че беше),а втория оформя стила като вкарва много нови техники,защото от малък е болнав и това му е фиксидеята “Слабите хора да стават шампиони” .Кажи ми защо джудото е граплинг :) .

ЗНам за Кимура (джудо )  които отива в  Бразилия  и побеждава шампиона им по Жиу житцу с  ключ ; а попринцип Жиу житцу то е основно в партер и с  клЮчове ! Но  според мен като говорим за  такива  борцови спорове и 2мата  биха се  огъналия  под  моща на БАЛКАНСКИЯ  Лъв!!

JO

12.07.08
20:53

Кажи защо джудото е граплинг.Дали Балканския Лъв е щял да падне или бие не можем да го говорим.Не съм фен на борба срещу джудо,карате срещу бокс и т.н ,защото всички стилове си имат плюсове и минуси(освен бойното самбо хаха) и от една битка не можем да заключим става или не даден спорт.Понеже горе споменаха и каратето.То отдавна не е актуално просто.дори е смешно и отживяло и недоказало се във времето.

13.07.08
05:53

Еми  Бразилското ЖЖ  е  граплинг според теб  ..там се тренира  почти само земя  а  джудото  тренират или 50:50 стоика  и партер  или дори повече стоика ..пак се тренира на земя но по малко

13.07.08
08:12

Момчета като разбирате толкова от бойни изкуства, кои смятате че са най - практически насочените такива? Чувал съм че Краф Мага е доста добро, освен това техниките с които тренират специалните части в различни страни.

14.07.08
06:21

Аз не разбирам много  ... но според мен  разни дето са по груби например  Муаи таи според мен е  доста  опасно  дори и да не си на някво много високо ниво .

14.07.08
07:27

аз лично съм почитател на самбото и капоерата, кик бокс и муай тай си е направо брутално, защото или те пребиват, или ти пребиваш някого, средно положение няма. Колкото до джудото, ако не се лъжа там се гледа  чистотата и формата на изпълнение на техниките, отколкото самия двубой.

Аве разбери по себе си какво можеш и какво не :) Аз лично не препоръчвам да се претоварваш в пубертета. Може да даде нежелани ефекти, например върху ръста.
Но тука например допреди някоя година тренирах в една зала със Стоян Веригов - Веригата.
Веригата беше военен, морски пехотинец. Всеки ден търчи кашишката, носи, влачи, мести оборудването на кораба на сухи тренировки.
Веригата беше в отбора на военните по гребане, тренираха почти всеки ден и винаги беше шампион.
Веригата работеше на две места едновременно, военните и още едно.
Всеки би казал: Веригата страшно се натоварва, той не може да постигне кой знае кво.
Да, ама веригата беше най - известен като културист.
Вярно, и яко стероиди, но все пак този луд режим не става само със стероиди.

Така че... Всеки си решава по себе си.

JO

15.07.08
20:25

казано от Wrestling_pro на 13.07.08, 05:53:

Еми  Бразилското ЖЖ  е  граплинг според теб  ..там се тренира  почти само земя  а  джудото  тренират или 50:50 стоика  и партер  или дори повече стоика ..пак се тренира на земя но по малко

БЖЖ-то без ги е граплинг-да.Много граплъри си тренират и джудо с граплинга,ама няма ключове на краката,пък като ги хване някой самбист прави чудеса от отворения гард.Джудото си е стойкаджийска работа за мен.Неслучайно охранителите са повече като бройка от боксьори или кикбоксьори.Разбира се,не забравяме и борците,но те винаги ще са си най-много.Просто това си е Българския спорт.

казано от Alkorin на 13.07.08, 08:12:

Момчета като разбирате толкова от бойни изкуства, кои смятате че са най - практически насочените такива? Чувал съм че Краф Мага е доста добро, освен това техниките с които тренират специалните части в различни страни.

Крав магата наподобява бойното самбо на СПЕЦНАЗ.Работят главно по обезоражаване,но вкарат и доста айкидистки техники,който не съвпаднат в тия модерни времена.Прави го доста статично,а и отдавна нещата не стават само с първия допир и първото действие.Все пак е еврейско бойно изкуство те няма да се минат,но в България спецове едва ли има.Тренирай някой спорт с традиции в България-имаме и медалисти,шампиони и треньори,който могат да направят всеки с воля питбул :) .

Най-практични за мен са борбите(борба,самбо,джудо,джуджицу),защото вършат работа-събаряния хвърляния стават още дори и преди да е посегнал.Ако е малко комплексен обаче кикбоксьора или каратиста може да се скофти ситуацията.Но пък бой е всичко се случва :) .Ако си падаш по Брус Лий може да пробваш неговото Джийт Кун До(което пък идва от Вин Чун),нещо като бокса,но там се набляга на максимум удари за секунди време.Някакви идиоти стигат до над 30 удара за под 5 секунди,което е доста кофти,ако е главата :) .

Мнението беше редактирано от Joredos на 15.07.08 20:31.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1