Комбинация между солариум и плаж?

02.07.08
11:31

Здравейте вече имам приличен тен и въпросът ми е ще навреди ли ако ходя през седмицата 1 път на солариум и събота и неделя на плаж?защото една позната ми каза че съм щял да стана на петна ако ги кобинирам и някви такива!Някой знае ли как стоят нещата?

02.07.08
14:39

Какъв е смисъла да ходиш на солариум след като имаш тен и ходиш на плаж. Това е ненужно. Дали ще навреди, незнам но може би изпитваш нужда да ходиш след като си ходиш на плаж и имаш тен

02.07.08
21:37

Точен отговор може да ти даде само дерматолог запознат с техномолгията на солариума.

Но според мен това ще навреди. Аз не бих го правел, даже и да изключим факта че струва пари...

03.07.08
04:17

Според мен няма да станеш на петна, но за кожата не е добре прекомерно излагане на слънце / солариум. Ти ще си прецениш кога и дали да ходиш на солариум преди плажа, само знай, че 20 мин. соларна баня се равняват на около 1 ден престой на плажа. След плаж или солариум ползвай крем за след плаж. Аз ходя в момента на солариум и плаж, като между двете има около 5 дни разлика.

Ползвай качествена соларна козметика и крем против слънце с подходящ SPF ( за UV-A и UV-B защита - първият вид радиация причинява преждевременно стареене на кожата, втория тип т.нар. “изгаряне” ). От миналата година ЕС е въвел нови изисквания за етикетиране на опаковките със слънцезащитни кремове с цел невъвеждане в заблуда на потребителя. Ако си под 18 г. СЗО и ЕС препоръчват да не посещаваш солариум пак с цел превенция.

И накрая, ако разбира се имаш някакви съмнения, потърси мнението на дерматолог, защото никой от нас тук не е такъв и съветите му са базирани на личен опит и четене в нета / говоря за себе си / . На мен лично дерматолог ми е предписвал солариум, но всеки случай е различен.  :cheese:

Мнението беше редактирано от Калина на 03.07.08 04:19.

03.07.08
06:59

ами ще пробвам да видим:)но немисля че ще е прекалено аз си ходя пролетта на солариум за да натрупам малко тенче преди плажовете и ся вече ходя само веднъж за да подаржам тена защото много бързо избелявам!ще пробвам 1 път солариум 1 път плаж на седмица че за толкова има време !пък ако усетя че не  добре ще спра  с солариума!

Солариумът може да се използва за добиване на предварителен тен, после вече няма смисъл, според мен, да се редуват.

03.07.08
09:36

По мое скромно мнение солариумът е абсолютно излишен.

Аз по принцип съм доста против него, ама нали съм си с една боя по рождение и бързо хващам тен, който си е целогодишен, лесно ми е да го кажа:)

Много е... различен солариумният тен.
А ако имаш възможност за плаж, истината е че радикално натоварваш пигментните клетки със солариум + плаж. Няма смисъл.
Не зная дали ще станеш на петна, но не бих препоръчал. И двете са натоварващи и опасни, по различен начин, ти ги комбинираш.
Лятото поне като можеш на слънце, върви на слънце. ПО - полезно е, организмът произвежда витамин Д, по - малко опасно е за очите.... И след работа в 6 часа за 1 час да скочиш до плажа, още има слънце, хем няма да изгориш.

Поздрави!

03.07.08
20:02

Аз лично предпочитам слънцето...Тена от солариума си личи,че е изкуствен.Все пак има един безпорен + и той е,че при солариума се изпичаш равномерно.

05.09.08
12:53

Каква услужливост, какво нещо..... :lol:

05.09.08
13:35

По отношение на самата тема: предпочитам слънцето :)

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 07.09.08 14:04.

05.09.08
14:54

Може да ви прозвуча като старите хора - отричащи всякакви технологии и всичко ново, но аз съм твърдо против солариумите.

05.09.08
15:04

Може и да прозвучиш, ама наскоро една дерматоложка, обясняваше че солариумите направо състарявали, един вид - опичала кожата... Освен, че можели да причинят и доста проблеми, ако попрекалиш с печенето.
(Това по телевизията)

Разбирам, че да се попечеш е полезно, но това с кисненето в обдухвана с вентилатори печка, не ми е ясно.
Сигурно, защото не държа да съм мургав и затова и не ме влече.

Мнението беше редактирано от 6th на 05.09.08 15:05.

05.09.08
19:18

Офф аз това лято няма кой знае какъв тен, дойдоха братовчедите ми от София на гости 4 пъти ходих с тях за по 4-5 часа на плаж в най-голямата жега по обяд резултата-станах черен и имах страхотен тен(малко поизгорях)! Резултатът след още 5 дена-на петна... Шарена черно-бяла кожа...

07.09.08
20:23

Хванах хубав равномерен тен.Първо правя 4-5 слънчеви бани още когато е студена водата през май-юни.Почвам 40 минути сутрин,после час и тъй до 2 часа.И после хващам тен под водата.Плувам или се излежавам в някоя плитчина около 2 часа.Във водата се хваща равномерен тен без чадъри,плажни масла и изгаряния.

08.09.08
08:11

Само хората от “моренцето” като се изразяват Софиянци, знаят преимуществата на плажният тен! Несравним е с този на солариумите. Все пак говоря за цикличност на слъчевите бани! ;) И много добри кремове и тактики! ;)

08.09.08
08:30

Само,че зимата кво правим?И аз предпочитам слънцето,поддаржам си тена от морето на терасата...Само,че зимата едва ли има значение дали си на моренцето или не :)

08.09.08
10:45

Аз пак съм си на моренце, но си пека задника на други места ;)

FZ

08.09.08
12:02

казано от Питона на 08.09.08, 10:45:

Аз пак съм си на моренце, но си пека задника на други места ;)

Къде ?  :)

08.09.08
12:26

Посока югозапад ;) Грее яко, леша си не знае ;) Много е готско ;)

04.08.09
12:04

Ще навреди. Тенът трябва да се прави умерено. Не можеш да прецениш какво облъчване получаваш от слънцето, за разлика от солариума. Поради тази причина е абсолютно грешно хем да ходиш на плаж, хем на солариум. Не съм специалист, просто споделям мнението на известни дерматолози, тъй като и аз се интересувам от солариуми.

14.08.09
11:01

http://blog.gradskijivot.com/publikaciq/1351     ето една статия за тези който ходят на солариум

П.П. да ходиш на солариум лятото си е пилеене на пари

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1