Преди време в къщи се мотакаше една консерва с риба тон. То освен мен друг не я яде де...
та да споделя варианта за риба тон с кафяв ориз.
Рецептата ми пак е импровизе :P
Предварително накисвам ориза /1ч.ч./ във вода за 2-3 часа, може и цяла вечер
няма да се удави.Сварявам в съотношение 1:3 /за около 20 - 30 мин./След това добавям една
консерва риба тон /в собствен сос/, кубчета нарязани домати, кисели краставички,
чушки и пр. зелнчук по избор, сурови слънчогледови семки. За дресинг разбърквам
2 с.л.зехтин, 1 с.л. балсамико, 1 с.л. горчицата и сол на вкус. Поръсвам с копър.
23.02.12
20:28
Ел , това звучи все едно аз съм го бъркотила :D Как приемат вкъщи нещата,които си готвиш ?
Аз пък съм любопитна дали някой е пробвал рецептата от снимката,която прилагам :
казано от Т. Тодорова на 23.02.12, 20:28:
Ел , това звучи все едно аз съм го бъркотила :D Как приемат вкъщи нещата,които си готвиш ?
Аз пък съм любопитна дали някой е пробвал рецептата от снимката,която прилагам :
Това аз ще го ям на 100% домашните едва ли.
А иначе нямат кой знае какъв избор ... ако не ги кефи да готвят те. Такъв ми е модела
две еднакви яденета не правя все нещо префасонирам.Рядко готвя само за себе си.
28.02.12
15:29
Направих си червения ориз ето така :
сварен с много малко масло (колкото за аромат) ,после му добавих няколко накълцани маслинки,1/2 нарязано авокадо,сложих малко лимонов сок,сол и черен пипер (повечко,че аз обичам да ми е люто),накрая ленено масло.Стана много приятно.А ми беше много гаден,преди да му сложа добавките :)