16.08.08
12:40
Имаме вече олимпийска шампионка - Румяна Нейкова ги отнесе на финала на грабане.. :D
Имаме. То и това си е бодибилдинг-ориентирана дисциплина.
16.08.08
15:52
Бодибилдинг означава, изграждане на тялото, дефакто всеки спорт е свързан с бодибилдинга защото всеки спорт изисква определено изграждане на тялото.Жал ми е като гледам тази олимпиада.Някога БГ беше силна в гимнастиката, стрелбата, гребането, борбата, щангите а на тази олимпиада очакваме медал от волейбола който бе умишлено съсипан от какви ли не скандали.Нормално като гледах по Дискавъри как се готвят китайските спортисти и като знам у нас как се готвят спортистите резултатите не ме очудват.
Можеш ли да ми покажеш от къде мога да изтегля филма да дискавъри?
Иване, те и шаха го броят за спорт но единственото което изгражда на тялото е голяма глава :-)
Честито на всички Българи!!!
днес след медала на Румяна Нейкова по новините имаше репортаж за базата, на която се е подготвала. нещата бяха толкова зле, че може би, ако тези от федерацията по гребане ги видят, ще и присъдят още няколко златни медала и за миналите години. беше просто ужас. не знам, но според мен не е нормално олимпийските НАДЕЖДИ надежди на една държава да тренират сред бурени, мухъл и развалини. това може би прави постиженията им още по-големи, за което може само да се каже БРАВО :)
17.08.08
07:33
Товва което е казваш е не основната, ЕДИНСТВЕНАТА и ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА причина да няма спорт тук. Какво да се очаква в държава със средна заплата 300 евро? Вън, вън му е майката - няма шанс иначе, няма развитие, ама само блавоч. Най-успешните ни спортисти, почти винаги живеят и се подготвят я в Испания, я в Италия, я в САЩ. Не е важното къде си роден - може да си роден в Бг, да се чувстваш патриот и да се състезаваш за Бг, но живей и се подготвяй другаде. Първо, за твое добро, второ - иначе едва ли ще прославиш каквото и да е било.
Винаги има и изкллючения и това са наистина надарени хора, като Румяна. Тя е и на 35, така че това бележи по уникален начин края на кариерата и.
А като казвах бобибилдинг-ориентирана дисциплина, имах предвид спецификата на движението - ами то си е направо тренировка за гръб и в не малка степен крака. И не някакви маратонски истории, ами почти в бодибилдинг стил.
Отпадна още една наша надежда за медал- Йордан Йовчев:
Българинът допусна груба грешка при изпълнение на съчетанието си, след като една от връзките между отделните елементи не бе зачетена от съдийската комисия. И по този начин Йовчев получи най-ниската оценка от осемте финалисти - 15,525 точки.
Жалко, че блестящата му кариера завършва по този начин!
За жалко е жалко, но аз мисля че се представи достойно. За мен отново гилотината на съдийството се включи в действие. Дано нашенските институции направят така че да разбере че хората знаят кой е номер едно! Същото се отнася и за Станка Златева.
Аз пък се надявам Волейболистите най- накрая да покажат на какво са способни и да влезнат в медалите. Обаче сегашната им форма изобщо не ме радва.Не знам всички български спортисти нещо не можаха да покажат истинските си възможности , може би заради китайския климат.
А щангистите кой ги прецака така и не се разбра.Метан кой ли използва вече по света....
Какво очаквахте от леката атлетика и почти всички спортове??? Те дори няма къде да се подготвят. Весела Лечева не я *** за спорта. Хора отворете си очите. Сами видяхте в каква среда се подготвяла за олимпиадата Румяна Нейкова аз ако съм на нейно място никога няма да изляза за тая държава.
аз ако съм на нейно място никога няма да изляза за тая държава.
Никой не излиза за държавата.
Състезават за Родината.Не за ши.аните серГей-чо, доган-чо и сие.
И за едни доста добри материални стимули (премии). Откакто дойде царя поне пари са спортистите има. И небягат от Бг. За материалната база все още пари няма, но ще има скоро (надявам се).
А без щангите се видя какво представлява Бг спорта - една трагедия. 3 медала - от 1952г май не сме били толкова зле.
Дано Спортист отново да стане престижна професия! (нямам впредвид само “футболист”, а и всички останали спортове)
Митак, недей така де. И мен супер много ме е яд за щангите, но имаме много други достойни атлети. Според мен една от причините да сме толкова добри в щангите е че е по-безпристрастен спорт- излизаш дигаш чисто и няма как да не ти зачетат (поне за сега). В някои други спортове жури, комисии, съдии много яко могат да се ебават.
п.п. за мен футболист е комерсиална професия, не престижна ;)
Не съм гледал състезания по щанги отдавна.Преди много години щангиста вдигаше пред специална съдийска комисия.Трябваше да задържи щангата над главата си точно определено време.Може повече,но не по-малко.Имаше отделни опити отменени като неуспешни от съдиите заради преждевременно сваляне на щангата.В един от вариантите те подават звуков сигнал за край на опита от някакво копче на пулта.Имаше някои обвинения и спекулации,че някой наш щангист са го оставили дълго време натоварен с щангата и после са анулирали опита.