Задължително ли е човек да взема химия за да стане голям и изчистен

Прескочи до:

24.10.08
10:54

казано от USANS на 24.10.08, 10:41:

Rodney Helaire ако е натурален аз съм тогава мистър олимпиа.

Хехе, нали знаеш, че това няма отношение към твърденията в статията?
Интервюираният очевидно е идеалист, примерите му са подобрани измежду професионалистите, където нещата са по-различни, но много от разсъжденията му са верни, поне що се отнася до анаболните стероиди и хормоните. За добавките и храната аз лично не съм съгласен с него, но това не намалява валидността на текста.

Аз говорех общо,а не за човека пуснал темата.А за статиаята-не я четох,но този на снимката в никакъв случай не е натурален или под натурален разбират,че е подал някоя и друга доза доларчета,за да мине теста,защото ако ще се прави натурално състезание няма как да се докаже без тест дали е натурален или не.

_Z

24.10.08
13:01

Христомир, Митко и всички останали на Европейското са си напълно натурални - просто спират 10 дни по-рано зоба и не ги хващат.

казано от _ZOB_DOG_ на 24.10.08, 13:01:

Христомир, Митко и всички останали на Европейското са си напълно натурални - просто спират 10 дни по-рано зоба и не ги хващат.

Ти са тука тииновете ли ще баламосваш.Много добре знаеш колко време стоят препаратите в кръвта.Разбирасе има и неща,които не се хващат ама едва ли родните ни билдъри имат пари за тях.

Мнението беше редактирано от Денислав Атанасов на 24.10.08 13:57.

24.10.08
14:57

И колкото по-малко става количеството им в кръвта, толкова по-дълго време му трябва да ги изхвърли (организма). Тоест следите остават. И аз се чудя как не ги хващат...

Мнението беше редактирано от ozo на 24.10.08 14:58.

_Z

24.10.08
16:34

казано от 666_Deni_666 на 24.10.08, 13:57:

казано от _ZOB_DOG_ на 24.10.08, 13:01:

Ти са тука тииновете ли ще баламосваш.Много добре знаеш колко време стоят препаратите в кръвта.Разбирасе има и неща,които не се хващат ама едва ли родните ни билдъри имат пари за тях.

Имат, що да нямат, в БГ на мъже няма културист в 3ката който да не взима инсулин и хормон, което не са стероиди и не се хващат на допинг тест.

Мнението беше редактирано от _ZOB_DOG_ на 24.10.08 16:35.

25.10.08
11:06

Гледайте “Bigger. Stronger. Faster”, ако още не сте. Там има доста интересни неща за това кой какво е взимал, включително и Арнолд Шварценегер, както и Виктор Мартинез.

25.10.08
18:13

казано от munich на 23.10.08, 19:26:

А приемате ли креатина за химия или за добавка, защото на мен все още конкретната разлика не ми е ясна?

Поздрав,

Ае маняк, терминът “химия” означава наука ,изучаваща светът и материята на молекулно,атомно и йонно ниво.От тая гледна точка въздухът който дишаш е химия ,както и клавиатурата в/у която пишеш е химия. Не знам кво толкова се е настанило това определение в речника на масата.

Ако питаш дали креатинът е забранен продукт -да,в олимпийскиите допинг комисии мисля ,че завишените му нива не са по регламента.Въпреки че е производно на въглеродната к-на и на практика е естествен участник в обмяната на веществата някъде е забранен.При културизма мисля че не е . Приема се от повечето спортисти(което може да те учуди) и се продава в магазини за “ДОБАВКИ” т.е. може да го броиш за НЕхимия,ако това е твоя критерии. Има комисии дето ги оценяват тия неща дали може или не.Ако един ден решат ,може и завишените дози на вит.С  да са “химия” т.е. - да те дисквалифицират.

По начало идеята е че , препарати, увеличаващи многократно спортните постижения са забранени. Кретинът не е кой знае ква субстанция ,но за любителите трениращи,а и за готвещи се спортисти е много подходящ ,наред с витамините, Фосфор,Калции,Калии и др. т.нар “минерали”  и най-вече протеините на прах или аналога им в изолирана форма - таблетките с аминокиселини. Те са по-”безобидни” и не растеш като гъба както от “химията” ,но за сметка на това са доказани,полезни са,нещо което нормално можеш да си набавиш от храната.

Хормон на растежа или инсулин не можеш да си набавиш от фафлите,пилешкото,ориза и пр. . А още по-големите кроманьонци викат на всичко със сложно име “химия” - ако кажеш на баба си че пиеш протеин ,ще те разбере по един начин ,ако и кажеш белтъчини, по друг.

Сега разбра ли аджеба !? засрах темата :lol:

казано от _ZOB_DOG_ на 24.10.08, 16:34:

казано от 666_Deni_666 на 24.10.08, 13:57:

Имат, що да нямат, в БГ на мъже няма културист в 3ката който да не взима инсулин и хормон, което не са стероиди и не се хващат на допинг тест.

Има хормони които са производни на стероидите ,така че прави разлика. Просто на допинг теста следят за завишени нива на тестостерон -колко простичко нали. Разправят че не можели да хванат тези с хормон на растежа и инсулин ,но мен лично ме съмнява. Просто някъде ,в някоя лаборатория са открили начин ,но или е скъпоструваща процедура за някакво си смотано аматьорско първенство (скъпо може би и за мр.О дори) или просто на спорта няма да му изнася от това. Хората от един косъм разчитат ДНК и установяват самоличност , че от едни пълни изследвания ли няма да му извадят керливите ризи  на показ.

По скоро не изнася на спорта да има тестове.Представи си ги спаднали на Олимпия.Кой ще дойде да ги гледа?
А относно креатина скоро научих една новинка,че в Съединените щати монохидрата са го забранили поради причината,че товарил много черния дроб.

_Z

08.11.08
16:33

introducer Хормона на растежа може да се хване само ако при производството му се маркира разтвора с някакво вещество, но фирмите не го правят това за да не губят печалби. А тестостерона мога да ти кажа че се чисти за по-малко от 10 дена, стромбата също за 2 седмици, като дори е желателно да се спира 1 седмица преди състезанието, за да се обезводниш по-добре. Хормоните са нещо нормално, тялото си ги има в организма. Всичко е химия, дори храната, витамините и минералите, в няколко таблетки витамини има с десетки пъти голямо колиечство отколкото можеш да приемеш с храната за цял ден. За хормона на растежа специално ще кажа че намаля вредата от стероидите. То и месото увеличава многократно спортните постижения :).

Мнението беше редактирано от _ZOB_DOG_ на 08.11.08 16:35.

09.11.08
13:10

Какво е химя и какво не е, е малко условно казано. То така или иначе всяко съединение си е химия. Аз поне разбирам под “химия” в спорта неестествено поеманите  вещества  с доказано вреден или потенциално вреден страничен ефект. То че масата се прави на маса си е така ама има значение какво има на нея :) .

08.03.09
10:01

казано от tiran на 10.10.08, 21:34:

От 2-3 години се занимавам с фитнес и чесно казано не съм вземал почти нишо като химия (4-5 кг протеин да съм изпил  и 2 седмици вземах по 2 гр. L-Carnitine на ден и тук таме по някоя енергиина напитка). Протеина не че е химия но това е което съм вземал повече от нормалната храна което съм поемал. Дори Creatine не съм вземал. И съответно нито съм голям нито съм изчистен. Гледам че се случва хора за 2-3 месеца да направят повече маса и сила от мен (то моята сила не е нещо особено 100кг съм дигал максимално от лежанка за гърди и съм 82 кг при ръст 183 см). Интересни ми са мненията на по-запознати от мен :) .

Да те попитам, защо ти трябва да си огромен ако не се състезаваш (да те харесват повече мацките, да показваш вижте ме колко съм огромен) (защо)? Това ГОЛЯМ е страшно относително. Ако искаш да си огромен доста годинки режими и тренировки трябват. Спазвай си диетката, тренирай както трябва и резултатите няма да закъснеят.Друго важно , което написаха по-горе е: сам трябва да усетиш твоето тяло - от какви тренировки и диети има нужда.Успех!

Мнението беше редактирано от Blahzay на 08.03.09 15:39.

GO

08.03.09
15:25

Не знам , но не Ви трябва да ставате  чак толкова силни и големи!То както казаха в по-горният пост “Няма смисъл да си голям и изчистен ако не се съзтезаваш!” ... Първо се трупа маса и след това се чисти.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1