Въпрос за йога. Някой с минимален опит?

22.10.08
20:16

Исках да направя нещо за повече гъвкавост, защото прекарвам доста време седнал на ден. Направих няколко сеанса по йога Hatha ...

Видя ми се полезно защото може да се научиш да дишаш по-качествено, но откъм упражнения за гъвкавост ми се струва малко особено. В смисъл такъв, че с обикновена гимнастика ще имам приблизително същите резултати.

А освен това ми се струва, че разгрявката като такава е не е добре застъпена в сенанса, така че се чудя дали няма да е добре да си загрявам малко преди това. Дали няма да е по ефективно? Защото още от рано почват някакви изчекнати пози и съм доста дървен, но в същото време, ако загрявам може да обезсмисли началните упражнения откъм дишане и т.н., защото по принцип ми казаха, че последователността от упражнения не е избрана не случайно имено за това.

Мнението на някой с опит, особено ако съчетава тренировки с тежести с подобни неща ще ми бъде полезно.

Поздрави

Темата беше редактирана от tpd на 22.10.08 20:18.

Емо чакаме тука, Емил мло....
Ако не се яви, пиши му лично.
Той бая стаж в йога направи.
Поздрави!

29.10.08
21:52

Нямах възможност да пиша, че за тези няколко дни много неща ми се случиха.

В Йога Асаните (Упражненията) има разделения и категории. “Изкуството Да Живееш” насърчаваме и провеждаме курсове включващи почти всички видове асани и комплекси с асани. Без най-трудните от спортната йога, които не са за всеки.

Като кажеш Хата Йога въобще не става ясно за какъв комплекс от асани говориш, ако кажеш имената и последователността ще мога да ти дам и съвети. А и не знам хората до колко са компетентни за да ти кажат какъв е точно комплекса. 

Дихателните техники пак главно се разделят на пранаями и крия йога.

Че дихателните техники и асаните имат положителен ефект мога да потвърдя, страшно много полза има.

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 29.10.08 21:53.

30.10.08
16:01

Колега, явно си навътре с материята. Но аз мога да ти кажа какво точно правя в момента. Освен, че са съвсем базисни неща. Примерно едното конкренто се казваше ‘Посрещането на слънцето’ или нещо такова.

На този етап равя каквото каже изнструктурката, после като навляза повече ще ги асимилирам и науча.

30.10.08
19:20

а някой колега от Плевен, който се е занимавал с йога има ли?...в смисъл дали има някакви курсове, организирани в Плевен...ще бъда благодарен за всякакво инфо...

31.10.08
14:25

tdp, поздрав към слънцето, сурия намаскар (ако го пиша правилно на кирилица) е комплекс от 12 упражнения в бърз и умерен ритъм спомага за кръвообращението и добър тонус, хубаво е да се прави сутрин, а не вечер.

Правим курсове в Плевен, не всеки месец, но има периодично. Можеш да видиш на този адрес: http://www.artofliving.bg/

Можеш да пишеш и на координатора на фондацията Yani Dragov

поздрави

Мнението беше редактирано от Emil_mlo на 31.10.08 14:28.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1