14.12.08
20:48
Как стоят нещата трябват ли определени години? Чудех се как да изкарам някой лев и се сетих като възможност, после ми дойде на ум, че е направо някаква гавра да гледаш да спечелиш, когато някой е в тежка ситуация пък аз да се мъча да го доя. Е стигнах до извода, че мисля да направя някакво безвъзмездно дарение след време.На времето хората са били длъжни да даряват и не е било нещо необичайно за разлика от сега.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
мисля че има акции от време на време да събират кръв в окръжните болници,баща ми е ходил няколко пъти и му дават по 5 шоколада(от сладкото да се възстанови или нещо подобно).това бе малко полезната информация , която знам :)
Няма такава възможност да изкараш пари от кръводаряване ;-) Ще ти дадат няколко шоколада няколко сока и няколко вафли. Това е. Единствения вариант е ако някой закъса и трябва да се дари кръв да му предложиш оферта което е адски некоректна постъпка. Преди хората са ги викали без да имат желание смисъл направо са отивали в тях и са ги вземали но пак не са били парични благата. Продай си единия бъбрек или костен мозък ако не ти се живее :lol:
От кръв казах вече, че няма да търся забогатяване.Как се отразява на организма даряването ми е въпросът.
никак. давал съм кръв .... много пъти. даже смятам, че е добре - “обновява” се кръвта
последния път беше по спешност (сутринта) и късния следобед си тренирах, само че по-леко.
16.12.08
09:08
В България няма нормално развито общество, никой незнае как да използва безполезните за него неща по начин добър за други хора, всичко хвърляме на боклука просто така.Ето вижте настроениета по отношение на кръводаряването преди няколко години:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/4152/
Мен дори ме наредиха задето накарах няколко човека да дарим кръв с което спасихме и огряхме с надежда други няколко човека.
Как да се отразява-никак. За около 24 мисля че беше се възстановява. Но не препоръчват да се дава много често кръв защото организма свиква да произвежда и трябва да се точи. Бях чел една статия специално за възстановяване и какви проблеми могат да възникнат при кръводаряване. Ако я открия ще я постна.
аз не съм усетил да ми се отразява по някакъв начин. виждал съм хора да припадат докато им точат кръвчицата. и не съм казал “често”
17.12.08
16:38
dan4o93 защо не ни покажеш някоя статия за това дали е полезно кръвта на човек да се обменя от собственото му тяло (това е добра идея за статия за сайта, дано някой го прочете :) ).Аз лично съм давал кръв няколко пъти и винаги бих го направил, абсолютно безвъзмездно.Никога не ми е прилошавало не ми е падало кръвното и т.н. дори след даване на кръв сутрин рано съм си на работа без никакъв проблем, но то това си е до организъм който не му понася да дава, идеята е тези на които им понася да дават повече :).
Преди да се даде, само за инфоромация, правят ли се някакви тестове дали ти става кръвта или не
Мнението беше редактирано от BOR на 17.12.08 18:08.
17.12.08
18:10
Прави се тест на кръвната група, после кръвта се дава и след това се изследва за всевъзможни неща.Само че тия тестове нестигат до теб.Разбира се попълваш анкетна карта в която посочваш дали си бил изложен на определени опасности.Поне така беше последно като дарявах което небеше скоро.
Аз до колкото знам дават некви купони на стойност 10тина кинта за пазаруване от Kaufland и шоколади а-у...
Няма много значение, едва ли някой дарява за тези 10 лева в хр.продукти. Аз лично бих дарил, но имам много негативно мнение за медицинските служители и за сега съм пас.
Не знам дали е полезно или не Иване. Просто бях намерил една статия един път но едва ли ще я открия.
Аз също бих дал кръв но едва ли ще ми вземат за кръводаряване - все пак съм малък. Както всички вас и аз съм с много негативно мнение за служителите. Преди около месец месец и половина ми взеха кръв. Това е първия път когато се сещам. Имам и бледи спомени когато бях на 3-4 може би. Не беше страшно, но май ми беше бучнала и сухожилие лекарката и ме болеше една седмица. Че и пръста ми боднаха ;-( Толкова злобно ми бодна пръста че исках да я наръгам после тая... Един познат миналата седмица докато бяхме в залата каза че току що са му изцоцали повече от 500ml а се чувстваше много добре. А се сещам докато един път чаках с майка ми да дава кръв няколко човека бяха припаднали докато даваха кръв :lol:
Според мен е добра идея.Особено,ако си някоя рядка кръвна група.В края на осемдесетте е имало развито кръводаряване.За спешни случаи са ползвали и платени донори,доколкото знам.Може би и сега здравната каса трябва да стимулира по тоя начин хората с редки групи.Иначе съм чел,че се дава 3-4 пъти годишно най-много.Сега изследват дадената кръв за хепатит,спин,сифилис и после уведомявали за резултата кръводарителя.Като първо условие трябва да нямаш анемия и хемоглобина да е в норма.После да не си карал хепатит и т.н.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече