17.12.08
19:11
Ако правя кардио на велоергометър, на тясно простанство и съм надул печката и едвам едвам въртя (демек не полагам почти никакви усилия, а се потя като за световно), изпотяването ми ще е качествено ли като нормалното кардио на велоергометър? Или по думите на близък, след като се изпотя по мързеливия начин после като пия вода ще си върна... това там... ъъ... да!
Темата беше редактирана от freezer на 17.12.08 19:12.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
17.12.08
19:39
Пич, потенето е загуба на вода. В твоя случай, все едно да кажеш, че от сауна се отслабва. Тренирай си здраво, следи пулса по време на кардио и не мисли за потенето.
17.12.08
23:24
Потенето е реакция на тялото когато му е горещо -> предпазен рефлекс. Като ти е горещо се потиш, а не когато изразходваш повече калории от нормално. Важен е енергоразходът. Иначе всеки щеше да седи на топло и да лапа кюфтета :)
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 17.12.08 23:24.
казано от freezer на 17.12.08, 19:11:
Или по думите на близък, след като се изпотя по мързеливия начин после като пия вода ще си върна... това там... ъъ... да!
По който и начин да се изпотиш след като пиеш вода ще си възстановиш водата в тялото :)
Потенето е само и едниствено загуба на вода, можеш да изгориш много много калории и да не видиш капка пот, а може и като мене да си и да се потиш от ходене по улицата...това си е индивидуално, но не е показателно за свършена работа.
18.12.08
11:29
Едно допълнение и от мен. Когато на тялото му е горещо има механизми, които го предпазват от преграване, в резултат на което работата, която ще извършите ще е много по-малка, съответно и изгорените калории. Обличайте се за тренировка, така че да ви е прохладно, за да нямате физически дискомфорт и да изпълните качествно тренировката (оптимален пулс и достатъчно времетраене, отнесено към велоергометъра). Така ефекта ще е много по-голям. Не робувайте не стари митове!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече