Често уриниране

18.12.08
07:17

Мисля си ,че това е най-подходящият раздел за темата.Проблемът е следния:
От скоро го забелязвам, макар че винаги съм ходил да пикая често.
Снощи например в периода от 20:30 до 1:30 съм бил по нужда 5-6 пъти.
Понякога чувствам слаба болка в областта между тазовата и коремната кухина.
Не вземам абсолютно никакви хранителни добавки - единствено ям - от храната си набавям нужните протеини, калории и т.н.
Сексуалната ми функция си е изцяло в нормата ако е от значение.

18.12.08
08:10

Забравих да спомена ,че снощи преди 20:30 пих кафе..мисля че то е диуретик..

18.12.08
09:41

Това може и да е опасно. Ако продължава е добре да се отиде на лекар, можеби за кръвно иследване. На мен така ми откриха висока кръвна захар, ама в последствие се нармализира.

18.12.08
10:06

казано от Никола на 18.12.08, 07:17:

Не вземам абсолютно никакви хранителни добавки - единствено ям - от храната си набавям нужните протеини, калории и т.н.

Далеч си от истината. Невъзможно е да си набавиш всичко от храната.

казано от Никола на 18.12.08, 08:10:

Диуретик е и то доста силен. При мен е сходно положението.
Решил съм проблема, като пия еспресо сравнително рядко, а когато ако пия, то за деня е само сутрин.
Пробвай да замениш еспресото с нес кафе/мляко с нес. ;-)
После докладвай.

Мнението беше редактирано от exstasy на 18.12.08 10:07.

18.12.08
10:13

Чух се с личния лекар(който ме познава достатъчно добре) и след като подробно му разказах ситуацията той каза че няма смисъл да се притеснявам.
Освен че съм леко настинал ,кафето беше колкото да напълни една кафеварка а аз го направих само в една чаша...

Колкото до добавките.. за почти година, в която спазвам хранителен режим съм качил 7-8 кила мускулна маса на 173 см ръст.Та в общи линии съм доста доволен.;)

FZ

18.12.08
10:14

Отивай на лекар !
Най вероятно става въпрос за цистит

18.12.08
10:20

казано от Никола на 18.12.08, 10:13:

Колкото до добавките.. за почти година, в която спазвам хранителен режим съм качил 7-8 кила мускулна маса на 173 см ръст.Та в общи линии съм доста доволен.;)

Не е въпроса, колко си качил, а на какво подлагаш организма си.
А, за кафето - ти си знаеш най-добре.
P.S.@FZKTWGS Запетайките се слагат веднага след думата, без интервал.

Мнението беше редактирано от exstasy на 18.12.08 10:22.

18.12.08
10:29

казано от FZKTWGS на 18.12.08, 10:14:

Отивай на лекар !
Най вероятно става въпрос за цистит

Мисля че бих усетил ако беше цистит.По скоро не е :)

А кафето мисля въобще да го спра.И без това го пия веднъж седмично точно когато ми се събира да уча най-много.Просто ще направя преразпределение :)

Мнението беше редактирано от Никола на 18.12.08 10:30.

18.12.08
15:19

?? В дните в които пия много вода (6-7л) пикая всеки 30мин. В дните в които по 3-4л на всеки час близо.
За какво си се притеснил?

18.12.08
15:50

Аз като съм в нас целия ден не падам под 7 литра вода,че даже и 10.Пикая доста често.....Ама няма лошо ....само дето навъртам ебати километража в нас...

IB

18.12.08
16:18

казано от Костадин на 18.12.08, 15:50:

Аз като съм в нас целия ден не падам под 7 литра вода,че даже и 10.Пикая доста често.....Ама няма лошо ....само дето навъртам ебати километража в нас...

Ти ме хвърли в тъч... 10 литра!  :ohh: Надали имаш нужда от чак толкова вода. Издуваш се, разкарваш се до тоалетната постоянно, всв пак не сме в Сахара че да ти трябва толкова вода. ;)  Аз лично пия около 4 литра и пак ми се вижда много.

19.12.08
08:36

Диабетът причинява силна жажда, а заради нея приемаш големи количества вода и се получава често уриниране.

19.12.08
11:48

аз пия най много 4

19.12.08
17:05

Уретрити, цистити, полов партньор/ка, редовен секс и след това период на нередовен, заседяване по време на сесия...причини колкото искаш. Ако ходиш често по малка нужда НЕ само в деня, в който си изпил кафето, отиди и се прегледай.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 19.12.08 17:06.

19.12.08
17:43

казано от Костадин на 18.12.08, 15:50:

Аз като съм в нас целия ден не падам под 7 литра вода,че даже и 10.Пикая доста често.....

И аз. Осъзнах, че губя по 1 час на ден да го изтръсквам.. :D

21.12.08
11:09

И според мен няма да е лошо да се прегнедаш. Толкова често уриниране не е добър симптом. Дори и да е било предизввикано от кафето, щом казваш, че и по принцип ти си ходи често да пикаеш...

02.01.09
18:30

Всичко, което се споменава по-горе е вярно доколкото съм информиран и аз. Освен това могат да спомогнат уретрални инфекции, бъбречни инфекции и най-баналната гъбична такава. Ти спомена, че си настинал - това също е фактор. Ако има проблем то уринирането ще е съпроводено с дразнене, парене. Урината ще бъде  мътна, обикновенно има и някакъв секрет, който е различен в зависимост от инфекцията. И все пак една микробиология не затруднява кой знае колко. Отделно, че всички трениращи би трябвало да си следим тялото за всякакви проблеми далеч по-редовно.

Причини:
1. Диуретични напики като колата, кафето. Понякога някои шоколади. Газирани напитки. Бира, алкохоли. Спри ги.
2. Възпаления на пикочния мехур, цистити, както ти споменаха, но те са по - чести при жените, при нас нерядко:
3. Простатата (Ви алармира) :)
4. Нарушена хомеостаза, равновесие на захари, соли в организма
5. Проблем с бъбреците.

Но най - често и най - вероятно просто си внушаваш и приемаш нещо с диуретичен ефект вечер.
Иначе обичайно симптомите биха траяли през целия ден.
Просот си ревизирай вечерният прием. Нещо там не е наред.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 05.01.09 18:44.

28.01.09
10:52

никола, незнам да ли си ходил на лекар или не но за мен ми изглежда че е простатаи един съвет иди на уролог.

28.01.09
12:40

казано от exstasy на 18.12.08, 10:06:

Далеч си от истината. Невъзможно е да си набавиш всичко от храната.

казано от Никола на 18.12.08, 08:10:

Диуретик е и то доста силен. При мен е сходно положението.
Решил съм проблема, като пия еспресо сравнително рядко, а когато ако пия, то за деня е само сутрин.
Пробвай да замениш еспресото с нес кафе/мляко с нес. ;-)
После докладвай.

Доста си неориентиран. Напълно възможно е да си набавиш всичко от храна!

28.06.10
17:29

Здравей те !
Имам проблем с който незнам какво да прая често ходя до тоалетна да пикая. Немога да задържам ходя до тоалетна 5-15 пъти за 20мин и вече не издържам  а съм още на 21 години. Преди 4години имах дискова херния прещипан нерв между 1и5 прешлен възможно ли е от това да съм получила усложнение за Честото уриниране.

28.06.10
17:47

Пикаеш между 5 и 15 пъти за 20 минути? На твое място бих избягал до лекара ако се испикая 15 пъти на ден ти за 20 минути толкова леле майко .

Питбула

28.06.10
18:13

Да не си бременна?

29.06.10
05:36

веднага на уролог...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО...И НЕ СЕ БАВИ

29.06.10
08:29

Аз пък от месеци наред пикам нощем по 1-2 пъти. Не пари, не боли, не е като да пия много течности преди лягане... Ходих на уролог, направи ми ехограф на бъбреци и на пикочен мехур, направиха ми кръв и урина, преглед на простатата (плач) и всичко било в норма и нямало никакви проблеми. Е да ама аз си ставам всяка вечер и си разбивам съня, ако имате някакви предположения би било добре, че не е най-приятното нещо на 24 :)

29.06.10
11:54

добър уролог освен всички тия изследвания ще те накара да дадеш и еякулат за изследване...т.е. сперма..много често възпаления,които си лепнал по полов път,правят гадости,стигат до простатата и пикочния мехур...

29.06.10
12:17

Не ги разбирам много, и незнам да ли е полезно ама пробвал ли си с ония хапчета за простатата :)

29.06.10
12:55

не прави глупости,не взимай нищо,никакво самолечение...

29.06.10
14:31

Това за еякулата не го бях включил в сметките, дано да е от това (някаква инфекция) и да е лечимо, че не се търпи. Предишният уролог ми лепна “свръх активен пикочен мехур”, който се свивал преди да е пълен (много преди това) и нямало какво да се прави, което не ми звучи въобще добре като си представя ЦЯЛ живот без нормаен сън (7-8 часа). Тези дни ще ходя при друг и ако се открие нещо ще споделя, ако не ще си поплача :)

29.06.10
14:59

Чакай, чакай... 7-8-10 литра вода в рамките на 15-тина часа??
Аз преди да тръгна на фитнес пиех по една чаша вода седмично, а сега, понеже знам, че за да свалям килограми трябва да пия достатъчно, за да функционират правилно бъбреците и черния дроб, пия по 2-3л., но за какъв хуй са ви цели 10 литра?!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1