Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим25.05.10
15:50
Състав на въпросното Syntrax Cerebro -
Bacopa Monniera Leaf (Standardized For 40% Bacosides)
Huperzia Serrata Plant Extract 1.5mg (Standardized For 5% Huperzine A)
Rhodiola Rosea Root Extract 100mg (Standardized For 25% Hydroxyphenylethanols, 10% Total Rosavins, 6% Rosavin)
Vinpocetine (10mg)
Няма нито едно изследване, което категорично да показва подсилващите паметта свойства на въпросните вещества поотделно, а още по-малко - в комбинация. Системното учене прави чудеса в запомнянето на огромни количества информация :)
казано от Петър Петров на 25.05.10, 15:50:
Състав на въпросното Syntrax Cerebro -
Bacopa Monniera Leaf (Standardized For 40% Bacosides)
Huperzia Serrata Plant Extract 1.5mg (Standardized For 5% Huperzine A)
Rhodiola Rosea Root Extract 100mg (Standardized For 25% Hydroxyphenylethanols, 10% Total Rosavins, 6% Rosavin)
Vinpocetine (10mg)Няма нито едно изследване, което категорично да показва подсилващите паметта свойства на въпросните вещества поотделно, а още по-малко - в комбинация. Системното учене прави чудеса в запомнянето на огромни количества информация :)
Системно учене викаш...Не става, братко, не и право, не и 5-ти курс, не и в Софийския! Първият семестър съм имал толкова занятия, че и дума не може да става за системно учене. Учиш (по-скоро четеш тухлите) когато ти се отвори пролука от типа на почивните дни! А те са достатъчни само за 1 предмет от 4! Затова нещата се балансират и нищо неможе да бъде дорбе научено, а просто си се запознал добре с материята и то в най-добрия случай! След това иде сесията, в която трябва да запаметиш вискчо! Е там ми дойде на помощ Цереброто. Това, че няма изследване, което категторично да сочи еди какво си много слабо ме интересува при положение, че съм изпитал ефекта на добавката многократно (3 сесии съм минал с нея).
А това Cerebro откъде го купувате :) ?
Мнението беше редактирано от D3Co на 25.05.10 17:10.
Alpha GPC мисля, че е идеално за случая.
iherb.com/Alpha-GPC-GlyceroPhosphoCholine
може да запиташ представителите на СилаБг за това silabg.com/bg/3118-ISS-ProCosanoid-60-tabs-.html
Мнението беше редактирано от karlo на 25.05.10 17:38.
казано от Стоянчо на 25.05.10, 17:32:
Вече отникъде. Спряха го :(
CEREBRO не е спрян от производство. Просто производителя имаше проблеми със суровината. Иначе ние го предлагаме като продукт на пазара, но за момента най-добрият заместител е Brain Elevate. Погледни в HealthStore.
казано от kao на 25.05.10, 17:59:
казано от Стоянчо на 25.05.10, 17:32:
Вече отникъде. Спряха го :(
CEREBRO не е спрян от производство. Просто производителя имаше проблеми със суровината. Иначе ние го предлагаме като продукт на пазара, но за момента най-добрият заместител е Brain Elevate. Погледни в HealthStore.
Да, знам, аз си го взех! ;) По-нагоре го казах. Още нямам впечатления, защото го почвам от утре.
25.05.10
19:28
Аз бих комбинирал Brain Elevate с DMAE на NOW и евентуално отделно Гингко Билоба.За момента това е най-добрата комбинация.
казано от RogerF на 25.05.10, 19:28:
Аз бих комбинирал Brain Elevate с DMAE на NOW и евентуално отделно Гингко Билоба.За момента това е най-добрата комбинация.
Правил ли си подобни комбинации и реално осезаем ли е ефекта?
25.05.10
19:51
Аз сега ще я почвам.Вече препоръчах стака на един приятел и той и съквартиранта му бяха осезателно доволни.
казано от RogerF на 25.05.10, 19:28:
За Brain Elevate нищо не мога да кажа, нямам впечатления. С Гинко... очаквай много лек ефект(ако изобщо го има) и то след минимум 2 месеца редовен прием - така, че ако се готвиш за идващата сесия е изтърван влак. DMAE - супер - всеки източник(в случая прекурсор) на холин-а е добре дошъл! Аз ще заложа на изпитаната(не от мен :) ) комбинация пирацетам + холин. Ще комбинирам DMAE и Choline & Inositol на NOW с българският продукт Пирарем. Ще споделя впечатления с идването на първите резултати.
Ами аз започнах да приемам Пирамем на Актавис... първият път го усетих много, следващите не толкова... знам по принцип, че след 20тия ден се усеща силния ефект. За съжаление не съм компетентен в кой от от продуктите предлагани на БГ пазара пирацетам-а е по-качествен... По чужди форуми четох, че има голяма разлика в ефектите на пирацетам на различните марки...
21.06.11
17:34
Тази GABA ми предизвика интереса.въпреки изписаното в нета,си е друго някой форумец да сподели опит.
Ефекта доближава ли се до този на Валериана,т.е. губи ли се концентрация в следствие на седативния ефект или фокуса остава въпреки релакса?
5-HTP съвсем пък не ми е ясен,но ми се върти една идея,че оптималната концентрация е на везна,като двете крайности при добавките биха я намалили.При хиперактивност на централната нервна система концентрацията е близка до тази когато човек е полузаспал ; ).
Все пак не бих рискувал да експериментирам с биохимията в мозъка си,но хипотетично едновременен прием GABA + Гинко Билоба и/или /ДМАЕ/Ацетилхолин и т.н. си мисля,че би дал много по добър резултат от колкото само стимуланти.
В този ред на мисли се позаинтересувах за GABA.
И най-важното.В дългосрочен план има ли странични ефекти и дори съмнения за такива?
Мнението беше редактирано от donsir на 21.06.11 17:39.
Пробвай фитин..не е евтин, обаче.. към 5 кинта на седмица излиза ако пиеш по 1500-2000мг на ден..
22.06.11
11:03
Фитин съм пил отдавна,но по 1-2 табл. и не си спомням дали имаше ефект (тук се получава лека ирония :))
Пирацетама трябва да го разуча по обстойно .Иначе нЕкоментирането на GABA-та да го разбирам ли,че имате резерви към тази добавка ?
казано от ||| на 21.06.11, 17:34:
Тази GABA ми предизвика интереса.въпреки изписаното в нета,си е друго някой форумец да сподели опит.
Ефекта доближава ли се до този на Валериана,т.е. губи ли се концентрация в следствие на седативния ефект или фокуса остава въпреки релакса?
5-HTP съвсем пък не ми е ясен,но ми се върти една идея,че оптималната концентрация е на везна,като двете крайности при добавките биха я намалили.При хиперактивност на централната нервна система концентрацията е близка до тази когато човек е полузаспал ; ).
Все пак не бих рискувал да експериментирам с биохимията в мозъка си,но хипотетично едновременен прием GABA + Гинко Билоба и/или /ДМАЕ/Ацетилхолин и т.н. си мисля,че би дал много по добър резултат от колкото само стимуланти.
В този ред на мисли се позаинтересувах за GABA.
И най-важното.В дългосрочен план има ли странични ефекти и дори съмнения за такива?
Ефектът от ГАБА е озезаем само 3-5мин след приема й по време на върховно психическо напрежение - отпуска мигновено БЕЗ да нарушава концентрацията, нито да успива. Говоря за ГАБА на прах на НАУ Фуудс. Продуктът категоричнио работи не само при мен, а и при жената, а и на когото съм го препоръчвал! Използван е за период от 1 до 3 месеца и странични ефекти не съм наблюдавал, въпреки предозирането (стигал съм до 4-5-6 приема на ден). Комбинацията й с Гинко Билоба е добър вариант, но Гинкото трябва да се започне да се пие поне месец преди сесия, защото изисква натрупване и тогава започва да действа.
5HTP подобрява съня, пил съм го преди лягане.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.06.11 11:48.
22.06.11
11:55
Казваш :
Ефектът от ГАБА е озезаем само 3-5мин след приема й по време на върховно психическо напрежение
и тук идва въпроса как се употребява.т.е. Системно за дълъг период от време в умерени дози ли си я приемал или в по-големи такива,но само в моменти с голямо психическо напрежение?
Сега видях,че си отговорил на въпроса :)
Направих справка в сайта им,дозите явно са по 2000мг (а капс са по 500мг)..при 4-5 дози доста GABA си изпил.
За периодите от по 1-3 месеца това всекидневно ли си го приемал?
Мнението беше редактирано от donsir на 22.06.11 12:07.
Да, пил съм я всеки ден, но не всеки ден по 5-6 пъти, а си е имало дни да речем с 2 приема, т.е. нагаждал съм дозите според нуждите ми. Не взимай капсули, защото не излиза изгодно.
казано от ||| на 22.06.11, 11:03:
Фитин съм пил отдавна,но по 1-2 табл. и не си спомням дали имаше ефект (тук се получава лека ирония :))
Пирацетама трябва да го разуча по обстойно .Иначе нЕкоментирането на GABA-та да го разбирам ли,че имате резерви към тази добавка ?
1-2 таблетки по какви милиграми? То само на опаковката от хаповете по 500мг, пише 2-3 приема по 1-2 таблетки, иначе казано си зимал вероятно 3 пъти по-малко от необходимата доза на ден? А и са ми казвали, че фитина работи с натрупване един вид, иска се 7-10 дена да почне да се “усеща” .
А какво ви е мнението за това - http://superhrani.blogspot.com/ ?
Исках да си взема някакви хапчета за ученето и казах на майка си и веднага викна,няма да пиеш нещо дето него знаеш какво и отидохме при личната и ми предписа това ... за скромните 50лв и наща веднага го купи :@ :@ :@
28.06.11
16:33
моята логика е ,че трябват вещества които да ускорят кръвообращението затова започвам 2 дни яко на бустер и глутамин ако има въздействие с радост ще ви кажа :)
28.06.11
17:15
казано от Bogomil Bonev на 28.06.11, 16:33:
моята логика е ,че трябват вещества които да ускорят кръвообращението затова започвам 2 дни яко на бустер и глутамин ако има въздействие с радост ще ви кажа :)
Малко ти е посбъркана логиката, ама... пробвай... ;)
Нищо де, нощем поне форумът е по-спокоен... (giggle)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 28.06.11 17:16.
28.06.11
18:28
казано от Bogomil Bonev на 28.06.11, 16:33:
По-скоро трябва да подобриш само мозъчното кръвообръщение, а не цялото кръвообръщение. Не знам дали все още се произвежда Phezam, включващ пирацетам и цинаризин. Иначе Vinprocetin-a за тази цел е подходящ. Идеи много, въпросът е крайният ефект. Но както е казал Петър Петров - нищо не може да замени системното четене.
29.06.11
15:37
Може и да съм пропуснал, но не видях никой да препоръчва Ацетил Л-Карнитин - има стабилни научни доказателства, че е благоприятен за невроните, освен това е от малкото транспортни химикали, които могат да преминават бариерата кръвоносна система - мозък
It has been claimed ALCAR is superior to L-carnitine in terms of bioavailability…
ALCAR has the ability to cross the blood-brain barrier and get to the brain blood circulation, where it acts as a powerful antioxidant,[14] which helps in prevention of the brain cells’ deterioration…
А за кофеина какво ще кажете ?
Аз като уча праскам яко кафета + разни коли.Не знам за запомняне как действат но определено ме държат буден и фокусиран :)
30.06.11
14:02
На всички които искат да подобрят паметта си и концентрацията на вниманието пропоръчвам да опитат Брейн Бустер Това е американска хранителна добавка - колоиден разтвор, съдържа активните съставки, които стимулират невротрансмисия. По-подробно можете да видите на сайта, просто напишете в търсачката Брейн Бустер.
Мнението беше редактирано от Alex Penova на 30.06.11 14:08.
казано от NightElf на 25.05.10, 13:57:
казано от Cabron на 25.05.10, 08:55:
Аз съм ползвал пирамем, помага горе-долу в концентрацията, но трябва да се внимава с дозата, щото ако прекалиш се получават тремори, почваш да трепериш много. Иначе от личен опит, с риск мнението ми да бъде изтрито, най-много изпити съм вземал с амфети,но малка доза.Предозираш ли - всичко друго ти се прави, но не и да четеш. Съвсем малка доза, колкото да те държи буден и нащрек, с кафе, минавал съм цели учебници за една нощ и на другия ден - 4, 5, според зависи от късмета и от изпита. Завърших право в СУ btw.
:)
За амфети наистина нека не говорим във форума, а каква е според теб оптималната доза пирацетам ? Някои казват над 1,6 грама е излишно, други си пият по 3… ?
Здравейте,
Взех си пирамем 800мг таблетки и на листовката пише 2.4гр разпределени на 2-3 приема. Това са сутрин, обед и вечер по таблетка.. Тревожи ме малко факта, че предизвиквало повишена активност.. това няма ли да нарушава и съня? Таа, някой който го е приемал може да изкаже мнение,как и коя наистина е най-оптималната доза?
казано от DeMoN на 05.11.11, 01:55:
Здравейте,
Взех си пирамем 800мг таблетки и на листовката пише 2.4гр разпределени на 2-3 приема. Това са сутрин, обед и вечер по таблетка.. Тревожи ме малко факта, че предизвиквало повишена активност.. това няма ли да нарушава и съня? Таа, някой който го е приемал може да изкаже мнение,как и коя наистина е най-оптималната доза?
Да ама на тоз някой, пишката може да му е по-дълга и да му действа по различен начин. Няма как да разбереш преди да си пробвал, почни с ниска доза и постепенно вдигай дозата до постигане на желания резултат (ако въобще има такъв)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.11.11 12:22.
20.01.12
11:51
с рецепта ли е?
20.01.12
12:34
Като толкова сте на зор за някой изпит - http://shop.bb-team.org/ingredients/dmae-dimethylaminoethanol
Не го смесвайте с ГАМК(GABA), смисъл няма ;)
Пирацетама няма вреден ефект и при предозиране, но несправедливо му се приписват качества, който също няма - на здрав мозък не действа, така че много не се хабете ;)
Ето какво казва по въпроса за пирацетама д-р Юлиян Караджов :
Понякога у нас пирацетам използуват и студентите, които смятат, че той ще засили способността им да помнят. Употребата му от млади хора, ако те не са по рождение умствено изостанали, няма особен смисъл и се дължи на неразбиране на начина му на действие. Пирацетамът твърде слабо действува на здрави млади мозъци, а увеличаването на дозата би могло да доведе до неприятни странични ефекти, най-често възбуда и безсъние
Мнението беше редактирано от James Hinks на 20.01.12 13:08.
09.01.14
11:20
Модерация: В този форум ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се пише на български език!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.01.14 12:38.
15.04.14
02:32
Пирацетамът е от групата на ноотропните лекарства, които подобряват паметовите възможности и имат подчертан протективен ефект при състояния на мозъчна хипоксия и увеличаване на енергетичните способности на мозъчните клетки.Ноотропните лекарства са с ниска токсичност и голяма терапевтична ширина.Пирацетамът облекчава междухемисферното и хемисферно пренасяне на информация в главния мозък, улеснява цифровата , логичната и асоциативната памет, стимулира синтезата на аденозинотрифосфат в ЦНС.Не е желателна употребата им заедно с други психостимуланти(кофеин и др.) поради нарушения в съня и повишаване на артериалното налягане.
Тъкмо се зарадвах, че Цереброто са го пуснали (виждам го в 2-3 магазина), но след тези коментари ми се охлади ентусиазмът:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/52609#p-627679
Наистина това с липсата на суровина е доста съмнително, но като гледам го произвеждат още?!
За друг заместител не успях да се спра (все са комбинации), NOW Elevate не видях да го хвалят особено (тук)...
Какво бихте предложили за памет, учене, концентрация?
17.05.14
17:25
Има изследвания който доказват, че при редуване на физическо и умствено натоварване помагат страшно много за запамятяване. Естесвено това не е 100% вярно за всеки човек, защото при едно е по-силно разбита дългосрочната, а при други - кратносрочната памет. Като цяло ДХЕА стимулира мозъчната и физическата дейност, и е достатъчно да се приемат по 50мг на ден за да блокира кортизола, който влияе не само на мускулите, но и на мозъка.
18.05.14
10:36
Системно четене съм пробвал и работи. През студентските си години не съм пил дори кафе. Имах един учител по Акушерство още в техникума. Та той каза един път нещо, което запомних за цял живот. “Като седнете да четете, мислете само за това, което четете. Не мислете за гаджето от оня ден, за това къде ще отидете след малко, за това какво се чува отвън. Така за 30 минути концентрация ще запомните повече отколкото за 5 часа гледане в страниците.”
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече