23.02.09
14:49
На всички добавки пише “Консултирайте се с лекар преди прием”.Някои правил ли го е?Нужно ли е или просто ги задължават да го пише?Аз никога не съм го правил...то и докторите ще кажат,че повечето добавки за вредни.
Ти си отговаряш сам на въпросите бе пич :)
Няма кво да се консултира човек, първо, че не са много много запознати с тая материя докторите, второ, че за тях по презумпция са вредни всякви добавки.
Мнението беше редактирано от ozo на 23.02.09 16:01.
Добре е да си информиран сам за себе си какво пиеш,но не е препоръчително да се допитваш до нашите “специалисти”.Доктора в даскало ми казва,че е вредно да ям месо,яйца,мляко и сирене,та кой знае какво ще ми каже ако му заявя,че вземам хранителни добавки...ще ме предложи за изключване за ползване на наркотични вещества сигурно.. :roll:
Да, консултирал съм се и на няколко пъти съм се усещал, че ме слушат с интерес и попиват информация относно действието на най-елементарни неща. Извод: 90 на 100 ще ти кажат, че добавките са вредни от некомпетентност.
Това за консултирането с лекар преди започването на дадена тренировъчна програма или прием на дадени добавки идва от щатите,понеже там се съдят за щяло и нещяло и чрез това изречение съответно треньорът или производителят на добавки си измива ръцете в случай,че нещо стане с ползвателя на програмата/добавката(Посъветван сте да се консултурате,но не сте,не съм виновен и пр.).И чрез преноса на добавките насам идва и тази препоръка,все едно че е нещо важно от описанието им.
Да осъщжал съм. Най-вече са против добавките които не се продават в аптеките. Презумцията е, че тези в аптеките би трябвало да се контролират и отговарят на норми... “А дали е така, кой ще ми каже...” ;)
17.04.09
20:10
Ами щом Биогейм от години се продават в аптеките, а Нутрим по супер маркетите, за кво става реч.