Декстроза

23.01.05
16:53

Здравейте, искам да попитам някои има ли информация за декстроза как действа и от каде може да се намере

23.01.05
17:03

декстроза=глюкоза, във всеки магазин за диетични храни

23.01.05
18:07

[quote author=“Pars”]декстроза=глюкоза, във всеки магазин за диетични храни

Гликозата дето я продават в бутилки по аптеките и има сладък вкус това ли е нещото за което си писъл че е същото като декстроза???

23.01.05
19:15

да, но ако я вземеш на прах от магазин за диетични храни е много по-изгодно.

23.01.05
19:51

[quote author=“Pars”]да, но ако я вземеш на прах от магазин за диетични храни е много по-изгодно.

Добре ще си взема мерси за савета но по колко гр. да я пия след тренировка с креатина или ....кога и по колко???

Мерси предварително.... 8)

23.01.05
20:02

Да, глюкозата се пие единствено и само след тренировка. Целта на нейния прием тогава е да осугири транспорта на протеина /евентуално креатина ако се приема такъв/ посредством индуциране на инсулинов пик. Инсулинът е основния преносител на аминокиселините до мускулните клетки, както и за съжаление на мастните киселини до мастните клетки.
В една от най-добрите статии за следтренировъчно хранене, която съм чел, се препоръчва доза на високоглекимечни въглехидрати в количество около грам на кг. тегло, макар че аз честно казано вземам около 60 гр. глюкоза, въпреки че тежа към 80 кг.

23.01.05
20:13

Мерси за отговора ......
имаш ли някаква представа каде се намират тези диетични магазини за които спомена или да потърся във магазините за добавки....?

23.01.05
20:22

в магазините за суплементи няма, единствения диетичен магазин, който знам е на пазара на Младост 1, sorry :D.

26.01.05
08:27

има я само в диетичните магазини. препоръчително е да се взима в комбинация с креатин.

26.01.05
17:01

[quote author=“Pars”]в магазините за суплементи няма, единствения диетичен магазин, който знам е на пазара на Младост 1, sorry :D.

Можеш ли да ми обясниш по-подробно каде се намира магазина в Младост1 щото грам представа си нямам каде е и с какво може да се отиде до там....Мерси

WO

27.01.05
15:04

декстроза можеш да си вземеш и от 2 магазина в центъра(поне аз знам за тях само). Единият е на бул.Стамболийски,а другият е зад Съдебната палата.ако ви вършат работа като място,ще ви обясня по-подробно къде са....

27.01.05
16:27

[quote author=“wow”]декстроза можеш да си вземеш и от 2 магазина в центъра(поне аз знам за тях само). Единият е на бул.Стамболийски,а другият е зад Съдебната палата.ако ви вършат работа като място,ще ви обясня по-подробно къде са....

Супер мястото ме устройва кажи по подробно каде се намират и двата магазина....

WO

27.01.05
16:36

значи....тръгваш по “Алабин” от Съдебната палата в посока към пл.Македония.Първата възможна псесечка вляво е “Цар Асен” - нея я прпускаш и свиваш във втората.Тя е една малка уличка,дето даже не и знам името и на ъгъла има магазин за мъжки костюми.20 метра след ъгъла има магазин за такива неща.Аз си пазарувам оттам и съм доволен :) надявам се да съм ти полезен,ако не разбираш нещо - питай

27.01.05
17:18

[quote author=“wow”]значи....тръгваш по “Алабин” от Съдебната палата в посока към пл.Македония.Първата възможна псесечка вляво е “Цар Асен” - нея я прпускаш и свиваш във втората.Тя е една малка уличка,дето даже не и знам името и на ъгъла има магазин за мъжки костюми.20 метра след ъгъла има магазин за такива неща.Аз си пазарувам оттам и съм доволен :) надявам се да съм ти полезен,ако не разбираш нещо - питай

Вси4ко е ясно сега ще отида да проверя колко съм те разбрал..... 8) Мерси за инфото......

P.S. купих си от този магазин във пряката на Алабин бих казал много изгодно 1кг. Декстроза- 1.70лв направо без пари сравнение с течната в аптеките...Мерси  :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1