02.04.09
14:22
Здравейте! На 20 години съм, 186см, от 6 месеца съм в залата. Досега наблягах на храната и сега си взех суроватъчен протеин. Тъй като четох, че трябва сутрин на гладно да се вземе една доза (30гр) искам да питам какво трябва да ми е следващото хранене (самата закуска)? Досега закусвах 4 яйца + 100гр овесени ядки и кисело мляко. Това са около 35-40 гр протеин от храната. Ако пия преди това и 30гр суроватъчен, няма ли да стане прекалено много и да не се усвои? Какви промени да направя в закуската? Може би трябва да изместя нещо във втората закуска?
Ако трябва да си “стриктен” - ставаш сутринта и първо пиеш суроватката, а след половин-един час овеса с млякото и яйцата, които може да са по-малко от 4.
Най-добрата комбинация, по-точно най-практичната от гледна точка на ежедневието е да смесиш протеиновата пудра в млякото и в това да прибавиш овеса. Пък след 2 часа си направи ако искаш яйцата. След още 2-3 идва обяда и т.н.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 02.04.09 14:41.
02.04.09
14:46
omeganet всеки различно ще ти препоръча
Напълно съгласен със Стоянчо , аз лично така правя от години
Мнението беше редактирано от target на 02.04.09 14:57.
Супер! Значи сутрин мога да си пия доза протеин със киселото мляко и овесените ядки. Пък към 10:00 - 10:30 яйцата + банан и ядки (както досега си хапвах).
Ако трябва да сме супер стриктни реда е следния:
събуждане, разсънване на организма 10-15мин, протеин + бърз въглехидрат (все пак раздела е за покачване на м.м.).Изчакване едно 45мин поне, да се усвои протеина и то ако е примерно само изолат !!! и едва тогава закуска.
Колко от Вас го правят това ? :Д
emzo, раздела е за хранителни добавки ;)
иначе реда е както си казал, ама е за неработещи или поне късно започващи работа
Хранителни добавки за покачване на тегло › ;)
Ами аз го правя това и работя, но си прав, някой работещ от 7-8 сутринта няма как да го спазва.
Абе аз казах как трябва да е, ама много малко хора могат да го спазват това.
Поздрави.
03.04.09
09:34
45 мин. диапазон не е ли малко, дори за изолат? Ако закуската съдържа 30-40 гр протеин да не играем ролята на Вартбург? :)
05.04.09
21:00
е, каза го... ЛИНЧ !!!
10.03.17
17:16
казано от Стоянчо на 02.04.09, 14:39:
Ако трябва да си “стриктен” - ставаш сутринта и първо пиеш суроватката, а след половин-един час овеса с млякото и яйцата, които може да са по-малко от 4.
Най-добрата комбинация, по-точно най-практичната от гледна точка на ежедневието е да смесиш протеиновата пудра в млякото и в това да прибавиш овеса. Пък след 2 часа си направи ако искаш яйцата. След още 2-3 идва обяда и т.н.
Слагам го в овеса, но реално имам време да го изпия 30-40 Мин по рано точно след ставане . Ако го изпия тогава овеса ми става безвкусен , отделно един път пия 200 гр вода и протеин, после още 200 мляко и 100 овес. Не намирам имформация защо по правилно е да е преди закуска, а гледам че в повечето програми го пият преди закуска. Предполагам, че целта е бързо да го усвоим зa да спрем процеса, а когато го смесим забавяме усвояването.Ако ми разясниш какво значи стриктен ще ти бъда благодарен .
Мнението беше редактирано от The Barber на 10.03.17 17:18.
казано от Barber на 10.03.17, 17:16:
казано от Стоянчо на 02.04.09, 14:39:
Най-добрата комбинация, по-точно най-практичната от гледна точка на ежедневието е да смесиш протеиновата пудра в млякото и в това да прибавиш овеса. Пък след 2 часа си направи ако искаш яйцата. След още 2-3 идва обяда и т.н.Слагам го в овеса, но реално имам време да го изпия 30-40 Мин по рано точно след ставане . Ако го изпия тогава овеса ми става безвкусен , отделно един път пия 200 гр вода и протеин, после още 200 мляко и 100 овес. Не намирам имформация защо по правилно е да е преди закуска, а гледам че в повечето програми го пият преди закуска. Предполагам, че целта е бързо да го усвоим зa да спрем процеса, а когато го смесим забавяме усвояването.Ако ми разясниш какво значи стриктен ще ти бъда благодарен .
Мнението, което цитираш е от 2009 година :)
Това, което е казал е широко разпространеното твърдение за приема на суроватъчен протеин - сутрин след ставане и веднага след тренировка. Така го дават “по разписание”, ако мога така да се изразя.