Ххехехехе Оранжевите на финал малее тук е голяма лудница!!! Ораня много съм щастлива 2-3 за НЛ
06.07.10
20:32
20100706 Holland-Uruguay 3:2
Хранене:
7.50
3 яйца и 100гр сирене от Института в Троян на тефлонов
80гр домашен хляб
Морков
11.30
50гр протеин
Ядки
13.30
Пъстърва с домашно масло във фолио на фурна
80гр домашен хляб
Маслини
17.40
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
20.40
Свински котлет с кост на скара
Салата от зеле и маслини
60гр домашен хляб
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бира
Бележки: Вкарвам waxy продукт вместо хляба в следобедната закуска. Така става по-мобилна, което е подходящо с оглед на сезона и идващата отпуска.
06.07.10
20:34
Ххехехехе Оранжевите на финал малее тук е голяма лудница!!! Ораня много съм щастлива 2-3 за НЛ
Изчакай до неделя да видиш тогава какво става ;)
Изчакай до неделя да видиш тогава какво става ;)
Аз ще си го държа Питър Ертс на аватара поне докато не ми се наложи да решавам Холандия или Испания. :)
Какъв ще бъде waxy продукта, че и аз търся такъв за заместител на хранене?
06.07.10
20:49
Абе Ориндж и аз съм за холандците , ама ако играят с Германия не мисля, че имат шансове.Ако е с Испания ще спечелят ;)
06.07.10
20:50
Честит ви финал :Д
Ще е интересно да се обоснове това безумно изказване :)
А като бъдещ адвокат би трябвало това да ти е по силите.
...? :)
Честит финал. Много ще се радвам финала да е Германия - Холандия.
Мнението беше редактирано от alabalaa на 06.07.10 20:52.
06.07.10
20:53
Еми пичагооооо , виж немците как мачкат !!! Само московците могат да ги бият :D
Но от друга страна испанците са напредвидими и могат да спънат немците, тъй като са им неудобен съперник.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 06.07.10 20:54.
06.07.10
20:56
Ще е интересно да се обоснове това безумно изказване :)
А като бъдещ адвокат би трябвало това да ти е по силите.
...? :)
Честит финал. Много ще се радвам финала да е Германия - Холандия.
То си е ясно.
Holland-Spain 2:1
И кой ще вкара на Холандия, Педро ли?!
Дай първо да видим как ще свърши мача с Германия.
Мнението беше редактирано от Анонимен на 06.07.10 20:56.
07.07.10
18:23
20100707
Хранене:
8.00
90гр домашен хляб
11.30
50гр протеин
Ядки
13.30
Пъстърва с домашно масло на фурна
90гр домашен хляб
Маслини
17.40
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
21.00
Домашно кисело мляко
22.00
Гювече с домашно телешко
Тренировка:
А. Силово обръщане: 3@63, 3@68, 3@73, 3@78, 1@83
Б1. Военна преса: 3@63, 3@67, 3@70,5 3@73, 1@75,5
Б2. Набиране надхват: 3@СТ, 3@5, 3@10, 3@15, 3@20, 3@25
В. Малко клекове
Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
БЦАА
Лъжица домашен мед
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бира
Бележки: Малко преди да се прибера е дошъл токът и затова гювечето ще стане по-късно.
Днес отново големи ядове на работата, май ми е време да започна да работя за себе си и да се занимавам по-сериозно с трениране и т.н. Затова и в залата поразпуснах небрежно, макар че с 25кг не съм се набирал досега 3 пъти в надхват, така че си е рекордче.
Събота ще правя снимки и клипчета за упражненията от ‘Chest и слава’, както и за сиси клек. Може да направя и за още упражнения, казвайте :)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 07.07.10 19:39.
Понеже не намерих какво е чест и слава, ще попитам дирекно. Можели освен тези упражнения които си изброил, да вклучиш и
гребане с щанга, дъмбел, Т-щанга, набиране надхват и пулоувър
Доста голяма поръчка, едва ли ще можеш в една тренировка да ги снимаш, но постепенно ако може (blush)
07.07.10
18:51
Понеже не намерих какво е чест и слава, ще попитам дирекно. Можели освен тези упражнения които си изброил, да вклучиш и
гребане с щанга, дъмбел, Т-щанга, набиране надхват и пулоувър
Доста голяма поръчка, едва ли ще можеш в една тренировка да ги снимаш, но постепенно ако може (blush)
Това е специализация за гърди. В момента я дообработвам и скоро ще я пусна. Ще си запиша твоите желания, да видим кое ще успея да снимам.
Гребане щанга, ако успееш, си златен.
Днес отново големи ядове на работата, май ми е време да започна да работя за себе си и да се занимавам по-сериозно с трениране и т.н - >
И аз мисля, че е време да станеш малко повече егоист...прекалено добър си. Като за начало можеш да поставиш цена на “чест и слава”, обещавам, че при първа възможност, ще я купя, щото ся е криза : )))
Мнението беше редактирано от alabalaa на 07.07.10 18:56.
И аз да се включа към апела на @Julius за клипче на което правиш гребане с Т щанга(мечка) И само да вмънкна че винаги си радвал на макс с постоянство в храненето, тренировките и всичко
Мнението беше редактирано от Fallen на 08.07.10 11:55.
08.07.10
12:09
И аз да се включа към апела на @Julius за клипче на което правиш гребане с Т щанга(мечка) И само да вмънкна че винаги си радвал на макс с постоянство в храненето, тренировките и всичко
Мерси!
В залата, дето мисля да снимам, има само машина за мечка и няма как да се сложи лост в някой ъгъл. Мечката е едно от любимите ми упражнения въобще, но на колкото и машини да съм го правил по залите, рядко съм го усещал така, както в оригиналния му вид от времето на Арни и Серджо. Та мечката ще я отложа за по-нататък.
Новата статийка в блога е супер за пореден път.Доста ти се отдава писането! :)
08.07.10
18:19
20100708
Хранене:
8.00
70гр домашен хляб
11.30
50гр протеин
Ядки
13.30
Гювече с домашно телешко
70гр домашен хляб
17.40
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
20.20
Гювече с домашно телешко
Половин консерва боб ‘Heinz’
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бира
09.07.10
18:02
20100709
Хранене:
8.00
80гр домашен хляб
11.30
50гр протеин
Ядки
13.30
Домашна извара в домашно кисело мляко
80гр домашен хляб
17.30
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
21.00
Спагети с домашно масло и домашно телешко
Тренировка:
А. Изтласкване с разножка (Split jerk): @43, 5@54, 5@63, 5@68, 3@73, 3@75,5, 3@78
Б1. Кофички: 3@СТ, 3@20, 3@40, 2@50
Б2. Набиране подхват: 3@СТ, 3@10, 3@20, 3@30
В1. Сумо тяга: 3@63, 3@93, 2@113
В2. Клек с щангата над главата (OHS): 3@23, 3@33, 3@43, 3@53
Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
БЦАА
Лъжица домашен мед
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бира
Бележки: Промяна в плановете по независещи от мен причини и си оставаме в София уикенда. Затова и тренирах днес, вместо утре тренировка + снимки.
09.07.10
18:26
Здравей, Oranje. Отскоро пия зелен чай и ми е интересно ти кога го пиеш и въобще кога е най-подходящо да се пие :)
10.07.10
07:21
Здравей, Oranje. Отскоро пия зелен чай и ми е интересно ти кога го пиеш и въобще кога е най-подходящо да се пие :)
Аз го пия между междинните ми хранения, които са с протеин на прах. Сам виждаш, че не става с протеина да се пие и зелен чай, защото зеленият чай се пие продължително време, а пък аз съм един от малцината, който успява да изпие доза протеин за по-малко от час и така си спестява нуждата тя да е мегаадски вкусна. Пък по време на другите си хранения не пия чай, защото веднага след тях приемам кафе.
Но на въпроса: аз го пия заради цялостното му положително влияние върху здравето. Ако искаш да го приемаш заради ефекта му на бърнер (знаеш, че той влияе върху топенето на мазнини и дори много бърнери го включват във формулите си) - ориентирай се към екстракта от зелен чай - не само е по-удобен на таблетна форма, но и дозите са по-високи.
Особено полезно е вечер преди лягане да се изпие чаша зелен чай, заради забързването на метаболизма. Но пък чувствителните към кофеина няма да могат да заспят.
Приет на гладно пък може да доведе до проблеми при тези със много чувствителни стомаси и те трябва да ги приемат по време на хранене.
Пропоръките за брой чаши на ден също варират. Едно добро правило е първата чаша да е със закуската и до края на деня да са изпити 6 чаши. Ако няма време се съветва да се пият по 2 наведнъж :)
...а пък аз съм един от малцината, който успява да изпие доза протеин за по-малко от час и така си спестява нуждата тя да е мегаадски вкусна.)
Въобще да те чете човек си е удоволствие : ) личи си, че си физик.
10.07.10
17:23
20100710
Хранене:
10.00
60гр домашен хляб
13.50
Италианска шунка от свински врат
Черен хайвер
Маслини
Морков
60гр домашен хляб
17.50
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
20.00
Свински котлет с кост на скара
50гр домашен хляб
Морков
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Напитки:
Кафе х2
Нескафе фрапе
Бира
зеленият чай освен кофеин съдържа и теанин, който помага за по- доброто заспиване и по- добрия сън.
11.07.10
12:26
Благодаря ти за изчерпателния отговор(както винаги :)). И аз като теб го пия главно заради положителното му влияние в/у организма и предпочитам да си го пия като чай, не екстракт :) До сега го пиех 20-30 минути преди тренировка и по някой път след обяд, но вече мисля да го пия след сутрешната закуска(което м/у другото ми се пада пак преди тренировка, но 1:30-2 часа преди нея) и ще пробвам вечер преди лягане как ще ми се отрази :) Още веднъж благодаря за отговора, наистина ми помогна, не бих се сетил да го пия преди лягане :)
11.07.10
21:08
20100710 HOLLAND - SPAIN 0:1
Хранене:
8.30
80гр домашен хляб
Морков
13.50
Домашна извара в домашно кисело мляко
80гр домашен хляб
17.10
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
20.40
Лефер на скара
50гр домашен хляб
Морков
Тренировка:
А. Силово изхвърляне: 5@23, 5@33, 5@43, 2@53
Б. Лег: 5@63, 1@73, 1@83, 1@93, 1@98, 1@103, 1@108, 2х0@113
В. Малко клек
Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Мостра интратренировъчен продукт
Мостра следтренировъчен продукт
Напитки:
Кафе х2
Бира
11.07.10
21:21
Ораня загубихме м..ка му
Е, след 4 години ще атакуваме върха отново.
Холандия не беше на ниво за този мач, особено футбулистите. През цялото време се блъскаха, имах чувство, че нарочно се опитват да наранят съперника си. Както и да е, пак европеец е шампион, това е важно.
Ха дано! Тъкмо се бях зарадвала,че няма да плащам ток една година :) След 4г дай Боже!
Гадното е, че предпочитаме футбола пред толковата други спортове в нас, особено волейбола, културизма също е на ниво, но...
12.07.10
18:24
20100712
Хранене:
8.00
70гр домашен хляб
11.30
50гр протеин
Ядки
13.10
Лефер на скара
Черен хайвер
Морков
60гр домашен хляб
17.30
50гр протеин
Доза ‘нишесте’
Ядки
20.10
Италианска шунка от свински врат
Лефер на скара
Френски пастет от черен дроб
Черен хайвер
Морков
60гр домашен хляб
Тренировка:
няма
Добавки:
Рибено масло
Мултивитамини
Напитки:
Кафе х2
Зелен чай х2
Бира
Бележки: Началото на нов четиригодишен цикъл. Дано да е по-печеливш за любимците ми, без пречки от октоподи и, най-вече, съдии :)
Днес почивка, и без това почти не съм спал нощта. Като цяло тази седмица е лежерна (както и последните месеци), а другите две са на море и планина. На морето ще потренираме с Ванката, на планината ще обърна внимание на издържливостта предимно. След това идва ред на специализацията за гърди, няколко блока за изучаване на олимпийските лифтове (oly) и после нова специализация - “ARMSmageddon!!!”. Върху външния вид имам да работя по задно бедро/кръст, гърди, рамене и ръце. Тази година 2 от тях, догодина другите 2 ще оправя, редувано с цикли за сила и издържливост.
В храненето ще вкарам по един плод сутрин, а сиренето ще заменя с домашни извара и масло. Като добавки ще опитам различни продукти и марки, като основно ще се концентрирам при перитренировъчните.
Целите са ясни, дал съм ги в табличен вид, като по-краткосрочните са:
-подобряване на гъвкавостта, основно в раменния пояс и глезените (заради oly-тата и пистолета);
-заучаване на силовите варианти на олимпийските движения и double unders;
-минаване на границата от 1хСТ на военна преса, минута на L-sit и 2хСТ на клек и тяга;
-400м под минута и 800м под 3 мин;
-Cindy >20 рунда и Linda <20 мин.
Сигурен ли си, че 800м и сега няма да ги направиш под 3 минути?
И защо с waxy - то вкарваш и ядки?
Дозата е малко? В такъв случай защо не двойна доза, а ядки? Или защо не само ядки? Може би заради различните интервали на разграждане?
Мнението беше редактирано от alabalaa на 12.07.10 20:58.
13.07.10
04:46
На морето ще потренираме с Ванката
Нямам търпение :).
13.07.10
05:05
Сигурен ли си, че 800м и сега няма да ги направиш под 3 минути?
И защо с waxy - то вкарваш и ядки?
Дозата е малко? В такъв случай защо не двойна доза, а ядки? Или защо не само ядки? Може би заради различните интервали на разграждане?
Не знам, може би ще успея под 3 минути, но трябва да проверя. Крайната цел е под 2,20, така че под 3 на първо време е ок.
В момента експериментирам с мазнини и въглехидрати в храненето преди тренировката, затова известно време ще има ядки. Преди карах без, така че имам база за сравнение.
Целите са ясни, дал съм ги в табличен вид, като по-краткосрочните са:
-подобряване на гъвкавостта, основно в раменния пояс и глезените (заради oly-тата и пистолета);
-заучаване на силовите варианти на олимпийските движения и double unders;
-минаване на границата от 1хСТ на военна преса, минута на L-sit и 2хСТ на клек и тяга;
-400м под минута и 800м под 3 мин;
-Cindy >20 рунда и Linda <20 мин.
Здрасти, Oranje!
Синди над 20 рунда е съвсем реално за постигане, но Линда под 20 мин... Гххх... тук става тегаво. Разбира се, това, че на мен ми се струва тежко, съвсем не означава, че ти няма да се справиш. Успех!
400м под минута и 800м под 3 мин - това е наистина сериозно бягане.
Струва ми се, че повечето от горните цели са по-лесно постижими със... сваляне на кг от личното тегло. И бягането, и раменна преса и клековете, тягата и комплексите за издръжливост и т.н. (относителната сила на по-леките категории е по-голяма). Как мислиш?
13.07.10
08:04
Здрасти, Вик!
Аз теглото съм го свалил - в момента съм 83кг, като с оправянето на изоставащите ми мускулни групи да стигна макс до 87кг, но това ще е дълъг процес. Повече килограми ми тежат (все пак съм с много тънки кости) и не ми е комфортно, така че 85-87кг някъде с около 10% мазнини ще ми е идеално.
За другото си прав, само за бягането не мисля, че е чак нещо сериозно, особено като това са времена, които много девойки покриват при загрявката си.
Но пък един атлет не може да има най-добрите времена от всяка дисциплина - винаги силовите трибойци ще дърпат тяга 100кг повече от него, щангистите ще изхвърлят повече, маратонците - по-бързо ще бягат 5км и т.н. Тук моето ‘атлет’ и твоето ‘кросфитър’ се припокриват :)
Здрасти, Вик!
Аз теглото съм го свалил...
Ти си знаеш и чувстваш тялото най-добре. Интересното при мен е, че от няколко месеца се храня относително малко, тренирам тежко, силата не намалява, издръжливостта се увеличава, а теглото... не мърда. Което ме навежда на мисълта, че или усвоявам храната по-добре или безсънието и нервите покрай служебните ми задължения вдигат кортизола и той не разрешава горенето на мазнини. Или пък подсъзнателно искам “да си тежа на мястото” :).
Колкото до бягането, явно всеки гледа от собствената си камбанария - за моите 100 кг тегло, 800 м под 3 мин е сериозно и вдъхващо респект постижение. Снощи гледах 7K Hill Run от CrossFit Games 2009 (изродщина, на места катереха баирите на 4 крака). Та мисълта ми беше, че девойките въобще не са за подценяване - старта за мъжете и жените беше общ и имаше девойки, които се справиха блестящо и с лекота биха много от мъжете, а както знаеш, там случайни атлети няма.
Мнението беше редактирано от Vic на 13.07.10 08:53.