Y34RZ3R0: Start the Dance - Дневник на Юли (а.к.а. Oranje)

Темата е заключена.
Прескочи до:

Българският клек беше с 55кг, нещо не съм записал правилно.
Събота: 15 400кг. Неделя: 15 519.9кг. За април дотук: 90 974.7кг

18.04.11
18:08

казано от Oranje на 17.04.11, 21:59:

Мокри кофички напред и назад всяка х 6

На предни+задни мокри кофички едно време им викахме смесени кофички, т.е. 1 смесена кофичка е една предна + една задна мокри кофички изпълнени непосредствено една след друга. :)
Интересно е да се правят с максимална амплитуда (в степен, до която не се изисква специална техника), т.е. предната кофичка завършва в положение в което пръстите на краката сочат право нагоре (коленете са пред лицето) и краката са изпънати, а задната завършва при наклон на тялото спрямо земята от около 70 градуса (тялото е изпънато). При по-голям ъгъл вече се изисква техника за баланс, тъй като тялото почти се изправя до стойка на ръце на успоредката. Пробвай и по-този начин. Може и само предни или само задни кофички да опиташ първо с тази амплитуда и след това да ги свържеш. Натоварването е няколко пъти по-голямо отколкото при сухите кофички или помпички, както вие сте им казвали едно време. И разтягат гърдите повече от Жиронда кофичките.

Мнението беше редактирано от Svetoslav на 18.04.11 18:13.

АЧ

18.04.11
19:40

На мен задните кофички са ми по-трудни. Рядко правя така наречените “мокри кофи”, защото в тях се ползва доста инерцията на тялото и не ме товарат кой знае колко, но от време на време ги правя. Първата контузия, която съм получил на лостовете е от тях. Не бях разгрел добре и хоп.... рамото :) Разгревайте добре :)

По мое време и по нашия край им казвахме просто кофички. А това, което е dips, наричахме помпички.
Не смея да правя голяма амплитуда на тях, защото все пак не съм в гимнастическа зала с дюшек. А и с дискова херния и две протрузии преди няколко месеца все пак трябва да не рискувам прекалено да падна или с големи килограми над глава/върху гърба/за тяга. Поне не и на този етап.

АЧ

18.04.11
20:00

Според мен по-правилно е да се викат помпички, а тези, които са напред и назад - кофички, но.... Аз така един път направих около 10 “мокри кофи” и такава засилха бях направил, че си изпуснах от успоредката и паднах. Добре, че имаше сняг, че....

казано от Ачо на 18.04.11, 20:00:

Според мен по-правилно е да се викат помпички, а тези, които са напред и назад - кофички, но.... Аз така един път направих около 10 “мокри кофи” и такава засилха бях направил, че си изпуснах от успоредката и паднах. Добре, че имаше сняг, че....

Един от първите пъти, в които баща ми ме заведе и учеше на разни упражнения се изпуснах от кофичките и паднах по гръб. Главата ми беше точно между два камъка. Малко наляво или надясно и да съм си останал при успоредката. Обаче си изкарах и въздуха тогава, та в тоя момент не мислех за тиквата си :D

18.04.11
22:24

Разбира се, когато има травми трябва да се внимава. Здравето е на първо място, а и не сме на по 20 години вече :) Но може да пробваш до крайно положение, при което тялото е хоризонтално на земята. До там натоварването е нормално.

Ачо, по принцип мокрите кофички, когато се изпълняват правилно натоварват повече тялото. Мокри кофички се научих да правя преди 28 години, доста време след като можех да правя сухи. И за тези 28 години не съм видял никой, който да може да направи повече мокри кофички отколкото сухи :)  Мокрите кофички товарят много повече мускулни групи, изпълнението им отнема около 2,5-3 пъти повече време, през половината, от което време има едно променливо статично натоварване на ръцете и раменете, което го няма при помпичките. Да не говорим, че ако ги правиш със стриктно изпънати крака в шпиц, товариш много и коремната преса. Гърдите и раменните сухожилия се товарят също повече. Това, което искам да ти кажа е да не ги пренебрегваш. Ако бяха по-лесни нямаше да се изтървеш, това е защото не ти е стигнала силата в пръстите и предмишниците да удържиш тялото си. При помпичките предмишниците са по-слабо натоварени.

АЧ

18.04.11
22:27

:) Хареса ми написаното от теб и реших да си ги правя отново, когато тренирам, може към последните 2 серии :)

АЧ

18.04.11
22:54

Може и по 200 и по 300, може и по 100, но с тежести 10 кг  .. ;) може и 50 кофи  с тежест по 20 кг :)

20110418

Хранене:
7.40
4 яйца със сирене на тефлонов
2 филии
Шоколад
12.40
Колбас от щраусово месо
Салата
16.50
Колбас от щраусово месо
Руска салата
Ядки
22.40
Свински пържоли на скара
Салата

Тренировка:
няма

Напитки:
Мляко с кафе
Кафе
Бира
Бяло вино

Бележки: Днес ми се дояде руска салата. Странно, по принцип не обичам такива неща :)

20110419

Хранене:
7.40
3 филии
12.40
Свински пържоли на скара
Салата
16.50
Свински пържоли на скара
20.10
Китайско

Тренировка:
няма

Напитки:
Мляко с нес кафе
Кафе х2
Чай х 2
Бира х2

20110420

Хранене:
7.40
3 филии
12.20
Свински пържоли на скара
Салата
16.50
50гр протеин
Ядки
22.10
Сушеница
22.50
Свински пържоли на скара
Салата

Тренировка:
няма

Напитки:
Мляко с нес кафе
Кафе х2
Чай х 2
Бира
Бяло вино

Бележки: Днес сутринта си взех малко мерки. Довечера ще тествам макса на лег и бройката повторения на кофички и лицеви (с халки и без). След това ще пробвам различни упражнения за гърди, за да си намеря оптималните килограми. Идните няколко дни ще снимам малко клипчета с комплекси и упражнения и ще тествам разни други неща: брой стриктни набирания и т.н.
И от другата седмица започвам “Chest и слава”.

20110421

Хранене:
7.40
3 филии
12.20
Сушеница
16.50
50гр протеин
Ядки
22.10
Сушеница
22.50
Свински пържоли на скара
Салата със сирене и маслини

Тренировка:
Лицеви на халки: 31
Кофички на халки: 17
Лег: 1-1-1-1-1-1-1 @ 60-80-90-95-100-105-107.5(f)
Набиране подхват: 1-1-1-1-1-1-1 @ 10, 15, 20, 25, 30, 25, 35
След което пробвах упражненията от “Chest и слава”, за да си хвана горе-долу работните килограми

Напитки:
Мляко с нес кафе
Кафе х2
Чай х 2
Бира
Бяло вино

Бележки: Мерките от сутринта:
Тегло: 78.3/79.2кг
% BF: 10.5/9,2%
Рамене: 122.8/122.5см
Гръден кош: 101.5/99см
Талия: 75.5/76.8см
Ханш: 93.8/95.8см
Бедро: 57/57.3 (д) 59 (л)см
Прасец: 38/38.2 (д) 37.4 (л) см
Ръце: 40.8/37.9см (стегната)/(отпусната) - 41/37.5
Предмишница: 31.4/31.5см

Мерките са 09 януари‘11 / 21 април‘11- и в двата случая след ставане от сън.
Ще се снимам утре сутринта, за да има и снимки преди и след.

Нещо не можах да кача снимки в дневника, затова съм сложил 2 в галерията ми. От днес сутринта, след ставане от сън, ненапомпан и светлината идваща отпред. По същия начин ще се снимам и като завърша програмата.
ТеКеЗеСарският ми тен да не се коментира :D

22.04.11
10:30

аз пък не мога да се сдържа...хахахахахаха....:))

казано от slavko на 22.04.11, 10:30:

аз пък не мога да се сдържа...хахахахахаха....:))

Ако ти кажа, че е от кросфита - ще си върнеш ли смеха назад? :D

Т&

22.04.11
17:05

Мисля, че тенът е най-малкия ти проблем. Видях снимките ти, мисля че ти липсва мускулна маса, предполагам, че това е следствие на кардиото, с което прекаляваш, изглеждаш ми рехав.
Мисля, че ще бъде добре да смениш режимът на хранене и трениране. Освен това, процентът ти мазнини е едва ли не два пъти по нисък от моя, а аз не изглеждам по зле от теб, да не кажа че изглеждам по добре, и то при положение на това, че не съм тренирал от доста време, а и отношението ми към начинанието е съвсем бегло. Просто мисла, че трябва да промениш нещо, може би претренираш. Ще следя, и ще помагам. Успех.

казано от Тръст на 22.04.11, 17:05:

Мисля, че тенът е най-малкия ти проблем. Видях снимките ти, мисля че ти липсва мускулна маса, предполагам, че това е следствие на кардиото, с което прекаляваш, изглеждаш ми рехав.
Мисля, че ще бъде добре да смениш режимът на хранене и трениране. Освен това, процентът ти мазнини е едва ли не два пъти по нисък от моя, а аз не изглеждам по зле от теб, да не кажа че изглеждам по добре, и то при положение на това, че не съм тренирал от доста време, а и отношението ми към начинанието е съвсем бегло. Просто мисла, че трябва да промениш нещо, може би претренираш. Ще следя, и ще помагам. Успех.

Тъкмо слязох от велото, днес само 5 часа навъртях, но бързам да ти отговоря и се качвам после на кростренажора.  :)
Мисля, че човек, взел прякора си от името на актьор без особено мускулеста физика, може да разбере някой, който не иска да е максимално мускулест. Все пак съм го надживял този период с желанието за огромни мускули. Нямам нужда от 50см ръка: нито продавам добавки, нито мисля, че знанията относно тренирането на един човек се определят от колко големи са мускулите му. Аз тренирам защото ми харесва да го правя, а не за да кача колкото се може повече мускули. Последното е най-лесното нещо: просто ще взема да ям повече и ще започна да тренирам по-малко. Но на външен вид горе-долу съм го докарал като както искам да изглеждам. Липсват ми 2-3 санта на ръцете, 3-4 на прасците и повечко маса в гърдите, но това е нещо, което не ми е приоритет и затова не е поправено. Това са едни 5кг мускули, които мога да кача за 5 месеца (бил съм с 10кг отгоре на същия процент мазнини, т.е. “мускулната памет” ще ми помогне), а може и за 5 години. А аз не бързам.
За твое успокоени следващите няколко седмици ще качвам малко маса на гърдите.
Но все пак мога да стана по-мускулест, ако Били Боб реши да стане като Арни, за да бъде добър актьор. Макар да е с класи отгоре, ако питаш мен, и без мускулеста физика.

22.04.11
17:41

offtopick

@Тръст “Били Боб Торнтън” луд ли си, или на луд се правиш? Поредния форумен трол ли си, или просто иронията не ти се отдава?

22.04.11
18:34

не бе, нека си коментира момчето, няма лошо...а Юлката си му отговаря...
всеки си има някакъв модел, който си припознава и защитава...
Аз само мога да кажа едно...моето тяло и моите мускули са такива, каквито тялото ми има нужда да бъдят, за да може да е готово за натоварванията...т.е. за мен(и за Юли предполагам) визията е следствие, а не самоцел...

Т&

22.04.11
20:13

Много добър отговор, поздравявам те за това и благодаря за отношението.
Разбира се, че не е необходимо всеки да е мускулест, и не това би значело успех в коя и да е сфера различна от културизма. Просто реших, че с тия позинги имаш фитнес амбиции насочени в обем, и ми се стори странно да въртиш по 10часа кардио за тая цел.
Относно киното, то има нужда както от мускули и утвърждаващи идеали, така и от хора, които чрез аурата си гаврят всеки здрав и чист помисъл за красивото и розово битие, което евентуално някога би ни споходило. Били Боб Торнтън има излъчване, харизма, талант и най вече гадна мутра, затова пък Арнолд има мускули и ум, който му позволява да ги реализира правилно за да извлече максимумът от тях. За да видиш г-н Торнтън във форма различна от обичайната му/напълнява с над 20кг за роля/, погледни го в ролята на най извратения автомонтьр- “Обратен завой” .

Това с въртенето на колело беше шега. След травмата миналата година физиотерапевтът ме караше всеки ден да въртя по 10 минути. 2 седмици всеки делник. Като изключим това не си спомням друго кардио да съм правил в близките години. В смисъла, в който се влага в “кардио” - продължително въртене на велото и т.н.
Иначе съм бягал на много места в бг и по света на работнически състезания. Но нито на 3км дистанция, нито на маратоните, не съм го гледал като кардио. А и никой не го правеше за сваляне на мазнини :)
Обратен завой...няколко пъти го гледах още като излезе на пиратски видеокасети. И е един от първите филми, които си записах на диск, когато си го намерих по торентите. Все пак Шон Пен е един от трите ми любими артисти. Колкото до Били: Levity му е най-готиният филм за мен, макар да не съм му гледал всички. Не знам как е на бг, аз не ги гледам преведени, губи се голяма част от чара на филмите така.

Т&

23.04.11
00:52

За да ме разбереш по правилно какво влагам аз в понятието кардио ще ти го обясня така:
кардио е освен въртене на колело, кростренажор и другите от линията “ходя на фитнес, но до тук” ,
и тази дейност при, която се изгарят повече мускули от колкото се изграждат

/ Т е след като организмът е преминал в процес на изгаряне на активна тъкан, а запазването и надграждането е преустановено, то интензивността на тренировката е преминала във фаза кардио. Целта на фаза кардио е да изгаря най вече мазнини, за сметка на минимално количество мускули- това се постига най планомерно с велоергометър, но той е от линията “ходя на фитнес, но до тук”, извън тази линия идват твоите тренировки, които незнайно защо не считаш за кардио, но те са кардио, и то кардио от такъв непланомерен интензитет, че изгарянето на мускули е преимуществено.
Т е казвайки ти, че прекаляваш с кардиото, нямах предвид прекаляваш с въртенето на вело и другите уреди от линията “ходя на фитн......” /

20110422

Хранене:
7.40
Сушеница
Сирене
2 филии
14.50
Кашкавал
Кюфтета на скара
Салата
17.30
50гр протеин в кисело мляко
Кашкавал
20.30
Кюфтета на скара
Салата

Тренировка:
няма

Напитки:
Нес кафе
Кафе х2

23.04.11
14:01

малко тъпи въпроси:
Докато трае Chest & Слава смяташ ли да вдигнеш храната като цяло, или ще завишиш само определен макронутриент?
По времена на програмата ще приемаш ли суплементи различни от сегашните?
Контузията която претърпя ли те спираше досега да не си изпитал програмата на гърба си, или причината е друга?

казано от gips на 23.04.11, 14:01:

малко тъпи въпроси:
Докато трае Chest & Слава смяташ ли да вдигнеш храната като цяло, или ще завишиш само определен макронутриент?
По времена на програмата ще приемаш ли суплементи различни от сегашните?
Контузията която претърпя ли те спираше досега да не си изпитал програмата на гърба си, или причината е друга?

Не са тъпи.
Горе-долу храната ще си е същата. Специализирам гърди, ако бяха бедра вече нямаше начин да се получи без вдигане на храната.
Отскоро пробвам един перитренировъчен суплемент и съм доволен от него за издържливостта. Сега ще видим как ще се представи и при покачването на маса. Останалите са си същите - няколко здравословни (като рибено масло например), 2 заради травмата (хиалур и черупки от морски животни) и останалото е перитренировъчната суплементация, която не променям.
Контузията още ме спира, но мисля, че “Chest и слава” си заслужава. Ще се опитам максимално да извлека от нея без тежка тяга и щангистките движения.

Т&

23.04.11
14:34

Един умен въпрос: какво е “Chest и слава”

казано от Тръст на 23.04.11, 14:34:

Един умен въпрос: какво е “Chest и слава”

http://www.yulisgym.com/blog/wordpress/?p=45
Може и Гугъл ;)

20110423

Хранене:
8.40
5 М яйца със сирене на тефлонов
2 филии
13.30
Задушено в масло телешко
Салата
17.20
Задушено в масло телешко
Масло
Салата
21.20
Свинско на скара
Салата
00.40
1 и 1/4 варено яйце

Тренировка:
Снимах разни клипчета

Напитки:
Кафе х3
Бира х2

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 24.04.11 10:42.

Т&

23.04.11
22:36

Къде е козунакът, аз съм изял 400гр до сега и 200гр великденски курабии

казано от Тръст на 23.04.11, 22:36:

Къде е козунакът, аз съм изял 400гр до сега и 200гр великденски курабии

Козунак не се яде днес. Утре.

Т&

23.04.11
22:46

Извинявай тогава, значи аз съм объркал нещата, дано не съм съгрешил много, утре ще ям дваж повече....

АЧ

23.04.11
22:52

Аз днес ставам и викам на майка ми “Дай за закуска козунак и яйца” .. и тя ми вика, че утре е Великден. Бях останал с впечетление, че е днес хаха. Иначе козунак ям още от няколко дена. Но тоя Великден ще дойде много добре - ” чук чук яйчице, имаш ли си МУСКУЛЧЕ”  :D

Дописвам си за вчера: снощи като се върнахме от църквата хапнах 1 и 1/4 яйце. :)

Тренировката е бомба! :D

20110424

Хранене:
9.30
4 яйца
Сирене
2 филии
Парче козунак
13.00
Агнешко
Салата
16.50
Кюфтета на барбекю
20.00
Агнешко
Салата от цедено кисело мляко

Тренировка:
няма

Напитки:
Мляко с нес кафе
Кафе
Бира

24.04.11
22:59

Юли, какво става с останалите специализации? Рових се из блога, но нищо не откривам.

казано от default на 24.04.11, 22:59:

Юли, какво става с останалите специализации? Рових се из блога, но нищо не откривам.

‘ARMSmageddon!!!’, ‘Deltoid paranoid’ и ‘Четирикрилен гръбдероб’ са почти завършени. Остава ми да снимам клипчета и направя общата част на ДВД-тата за всяка от тях.
По тази за бедра имам още работа, но малко са тези, които искат да качат там :)

25.04.11
09:12

Имам още 2 седмици с 5/3/1 и с нетърпение очаквам ‘ARMSmageddon!!!’ :)))

20110425

Хранене:
8.10
4 яйца
Сирене
2 филии
12.40
Извара в кисело мляко
Масло

16.40
Свинско на скара
4 филии
Салата
20.50
Задушени агнешко и свинско с масло
Салата

Тренировка:
Chest и слава Седмица 1 Ден 1
А1. Лег: 3х60, 60, 70; 6х3х80кг
А2. Обратно гребане на халки с крака на лежанката: 3,3,5, 6х6
Б. 1/2 лег: 3х3х115кг
В1. Преси с дъмбели: 8х20, 3х10х22кг
В2. Флайс на долен скрипец: 12, 12, 12, 10х10кг
Г. Archer лицеви на халки: 64

Напитки:
Мляко с нес кафе х2
Чай
Бяло вино

Бележки: Започнах Chest и слава.
Точно 2 години откакто съм си направил дневник в бб-тийм :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1