Из "Историята на ходещият скелет".

Прескочи до:

01.06.09
07:32

Има ли някаква идея зад преди лягането или се шегуваше, че трябва да хапвам по доста от тях? :“D

NE

01.06.09
07:44

не се шегува.ако искаш да качиш някое килце трябва да правиш всичко наопаки,т.е. пържени картофи преди лягане,може и 200гр ядки,и за десерт нещо сладко и въглехидратно.смесвай въглехидрати и мазнини в големи количества и би трябвало да качиш някой друг килограм :lol:

01.06.09
08:00

Не не, аз имах предвид дали има някаква основна идея зад преди лягане. Някакво по добро усвояване или бог знае какво. Достатъчно е да се каже, че може : ).

Ще пренапиша програмата по късно днес за последни корекции и утре започвам дневника.

01.06.09
08:42

Tука сигурно 95% от потребителите ти завиждат за диетата и храненето :)

казано от Lenks на 01.06.09, 08:42:

Tука сигурно 95% от потребителите ти завиждат за диетата и храненето :)

95% от потребителите, които искат да свалят, мечтаят не спазват диети.
95% от потребителите, които искат да качат, непрекъснато се блъскат да спазват диети.
Все наобратното :)

01.06.09
08:51

Извода е, че угодия няма...

01.06.09
09:33

Еми като ще качваме, да е както трябва! В смисъл, аз ако нямам някакъв план за яденето, дори този план да е пълен с иначе “вредна” храна, ще ми се убие цялото желание. Друго си е да седна и да бройкам какво хапнах днес.

Сигурно ще ми писне, ахах. : )

Но да, от познати и диетите им виждам, че траят обикновено около две седмици, след които си позволят някоя малка прищявка, след нея втора, трета, и така бавно и славно към стария режим с нагласата “От Утре Почвам”.

казано от Somenone на 01.06.09, 09:33:

Еми като ще качваме, да е както трябва! В смисъл, аз ако нямам някакъв план за яденето, дори този план да е пълен с иначе “вредна” храна, ще ми се убие цялото желание. Друго си е да седна и да бройкам какво хапнах днес.

Сигурно ще ми писне, ахах. : )

Но да, от познати и диетите им виждам, че траят обикновено около две седмици, след които си позволят някоя малка прищявка, след нея втора, трета, и така бавно и славно към стария режим с нагласата “От Утре Почвам”.

Наслаждавай се на храната докато можеш. Ако много си падаш по математиката и смятането си носи тетрадка и си реди Фибоначи, или вземи играй Еврофутбол и след коефициентите...
Но докато може да ядеш всичко и по колкото си искаш е глупаво да се вманиачаваш в грамажи и т.н. Хем по-късно няма да можеш, хем ограничавайки се сега може да не даваш достатъчно от всичко на тялото си. И съответно да имаш по-малък ефект като цяло.
Виж всички около теб - мечтаят да могат да ядат всичко. А ти? Ще спазваш план? :)

01.06.09
09:49

Ахахах, прав си. И все пак не съм чак толкова краен математик, и без това ме скъсаха и на двете математики първи курс. Гледам калориите, грамажа на храните го мерих първия ден просто да добия някаква представа колко от храна “Х” е 100 грама да речем.

Новата идея е да си довърша сравнително полезният режим като базов/формален режим всеки ден, и към него да добавям всяко допълнително нещо, което съм хапнал или заместил - въпросните пържени картофи, коли, сладки и други, драсвайки ги към режима.

Другите, да се радват, че не трябва да носят две тухли като излезе вятър. Пък и когато си свикнал да не ядеш, като цяло, повярвай ми по-лошо е от това да си свикнал да ядеш по-много и да се мъчиш да го намалиш.

Между другото, китката с цялостното качване на килограми ли се увеличава, постепенно, или има упражнения? (Не говоря за предмишница, обиколка на китка само)

DR

01.06.09
10:05

колкото и да ядеш,ако не тренираш по-трудно ще качиш..

01.06.09
16:51

Ми колко см е тая китка?Аве ти нямаш съвсем слаб гръден кош.93 см е много добре за нетрениращ.Хич не ми се виждаш като ходещ скелет :)

01.06.09
21:57

Ще замеря като пусна дневника, но и е слаба ръката доста в китката, - семейна черта и ниски килограми.

Гръдния кош може да е сравнително по-нормален като големина, макар и все още малък и далеч от желанията ми, но за тези ми 58 килограма, тя костта си е кост, пък и аз съм висок и се очаква да имам по-големи кости уж, така че всъщност е малък. И все пак, 58-60 килограма на 188 см височина, последно замерване, как мислиш? Скелет не ами, труп! :D

Пускам снимки на гръб да видиш всеки кокъл по мен. Стария тренер беше казал, че имам добри заложби за фигура над тази конструкция, но.. амбицията тогава не стигна.

Целта ми е нещо като последните снимки на Oranje, но малко по лек,  не искам много мускули, по скоро атлетично/спортен тип.

Мнението беше редактирано от Somenone на 01.06.09 22:07.

02.06.09
06:02

Ооо,имаш здрав гръб.Завиждам ти за хубавата трапецовидна форма на гръдния кош :).Прав си,че имаш скелета.Трябва да прибавиш и месото :)
Трябва да тренираш и заздравиш гърба,защото рискуваш гръбначно изкривяване.Това се вижда добре от втората снимка-изпъкнали назад лопатки.Но според мен основен проблем ти са много слабите ръце.На око определям обиколката към 26-27 см и 28-29 със стегнат бицепс.Ще те успокоя,че от всичко най-бързо се развиват те.Една обиколка от 37 см се постига лесно,само за няколко месеца.Нататък е по-трудно.
Значи,ако търсиш зала спокойно да тренираш,може да опиташ в “Тракия”.Рано сутрин след 9-9,30 ч и следобед няма много посетители.Струпват се по обеда и надвечер.Слагаш една по-широка тениска с по-дълъг ръкав и но проблем.Тридневен сплит след кръгова тренировка е най-подходящо за по-слаби хора.Няма никакъв проблем да станеш 70-75 кг за начало при подобрено хранене и подходяща тренировка.
Не успях да преброя колко са ребрата,но ти ще уточниш броя им,за инфо на колегите тук :)

Мнението беше редактирано от Миро на 02.06.09 06:07.

02.06.09
08:07

Не съм я мерил нестегната, но в момента стегната е точно 28 да, позна от раз. Гръбначно нямам, но пък и месо няма покрай лопатките. А тази 37 обиколка, сигурно ще отиде поне 2 години за нея, пък и май ми е напълно достатъчна, нататък не искам. Но не бързам, всичко с времето.

Други проблемни и много слаби/изостанали зони са ми врат/гърди/бедра, които добавят към слабия ми външен вид. То май изброихме всички най-важни зони, а? :D

Нов въпрос откъм изграждане на програмата, до тук ми помогнахте с базовите упражнения за гръб, ръце, гърди. Кое друго основно упражнение помага за изграждането на коремната мускулатура освен коремни преси и може би “обратни” коремни преси, в които вдигам краката вместо торса? Казахте да не се концентрирам в зоните още, но все пак смятам, че мога от рано да започна с корема. Така и така съм слаб, поне да ги включа някъде в програмата и да ги оформям от рано.

Мнението беше редактирано от Somenone на 02.06.09 08:18.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1