казано от G33K на 15.06.10, 09:35:
5:43
...
G33K,
Времето ти си е съвсем добре! А и това е първи опит, нали? Браво за тръстърите, мен те ме мъчат най-много.
100623 4:15.Като за начало на сезона е добре, но надявам се с времето ще се подобри.
браво и на двамата!!!
ще трябва да се пада сериозно под 4 явно:)
Мнението беше редактирано от slavko на 17.09.10 06:17.
Петък, 14.01.2011
Fran
16.04.2009 - без засичане на време
21.05.2009 - 06:30 мин
02.07.2009 - 05:20 мин
26.08.2009 - 04:18 мин
15.10.2009 - 03:41 мин
26.01.2010 - 03:50 мин
06.06.2010 - 05:19 мин
14.01.2011 - 04:04 мин
Впечатления:
Страх ме е от този комплекс. Не го усещам мой. Точно така - мразя тръстъри!
Отново накъсване на 2-рата серия тръстъри на 8+7. Без проблем на набиранията. Сравнително добре, но не съм съвсем доволен.
Вик, поздравления за резултата, ентусиазма и психиката! Но тези тръстери не ги ли броиш плитки?
Поздрави
казано от jalokin на 14.01.11, 17:20:
Вик, поздравления за резултата, ентусиазма и психиката! Но тези тръстери не ги ли броиш плитки?
Поздрави
Не знам, не ги виждам много добре... явно не съм наместил добре апарата и краката ми са отрязани от колената. Трябваше да тествам преди да записвам.
Има и друго - експериментирах с по-широк разкрач. Може да съм чувствал нормалното опъване като за достигнат паралел, а дефакто да съм спирал по-високо...
Трябваше да го гледам преди да започна :)))
Fran:
21-15-9 rep of
* Thruster 40 kg
* Pullups
14.01.2011 - 8 мин и 35 сек. с стриктни набирания
09.03.11
18:33
9.03
Fran
21-15-9 rep of
* Thruster 40 kg
* Pullups подхват
време 17:50
Много накъсан ,но все пак завърших .
http://www.youtube.com/watch?v=fTEJ-Ec9XOE&feature=related
депресирайте се...техника, скорост, сила...
ба...много здрави жени има по тоя свят..!!!
Тук вече се минава една граница и нещата стават малко ridiculous.
Да правиш кипове е ОК - не ме кефи, но мога да го приема като вид тренировка. Нещо такова, примерно - http://www.youtube.com/watch?v=0CZ8quKf8IA . Не бих го правил в моята тренировка (поне не често), но не съм против това да го има като разновидност.
В тоя клип обаче така наречените набирания нямат грам общо с въпросното упражнение. Нещо повече - днес след тренировката (след като снощи го бях видял това и искрено се възмутих) разцъках за 20на минути на лост докато го усетя движението. Без да претендирам, че съм го научил перфектно технически, може да се каже че ми се получи донякъде (предполагам, ако отделя няколко дена докато го направя “мое” движението ще стане още по-лесно) и вече си мисля, че нещата започват да се извращават малко.
Та, мацката явно е стабилна (тръстърите ме кефят доста), но реалното натоварване от 10 такива набирания със сигурност го слагам като по-малко (и то не малко) от това от 3 deadhang-а или 6-7 кипа (при това при моята набързо полу-научена техника).
И вече си мисля (за втори път в последно време, след потреса ми със “скока” на бърпитата, който впрочем изживях отново заради пича на заден план в клипа :D ), че малко се прекалява с това самоцелно гонене на ниско време. Хвани си лоста, набери се, ако щеш с кипове - както те кефи, където е 2:43, там е и 3:30-40, ама поне ще знаеш какво си правил. Иначе момичето кефи, но с нещо, което действително прилича на набиране според мен ще се качи на поне 3:30 време, поне.
edit: Иначе да, знам че е напълно легално и по правилата (както ми се каза предния път като стана дума за бърпитата). Аз точно за тях правила казвам, че малко почват да отиват в доста странна посока.
Мнението беше редактирано от G33K на 16.04.11 15:47.
две условия : брадата над лоста и без сгъване в лакътя в долно положение...прави ли ги-прави ги!!!..броят ли се легитимни повторения-броят се...!!!
тук говорим за ефективност и бързина...и за ВРЕМЕ...то т’ва е кросфита бе човек...какво ти е чудно?!?!?!?!?
какъв скок на бърпитя бре моя...няма значение колко високо скачаш...важното ти таза да ти е отворен и да плеснеш, докато си във въздуха...
http://www.youtube.com/watch?v=NRFmwhK6LAs&feature=related…ето едно приемливо изпълнение...
така един щангист ме гледа да правя 50 тръстъра на 50кг. за време...и вика, ма леле, ма мале...какво правиш...това е против всяка логика...никога щангистки упражнения в повече от 3 повторения...това дето го правиш е безмислено...и...тогава беше в по-ранните ми години и се чу едно...тихо бе глъмар...ела ти ги направи...направи 34 и умря...
казано от slavko на 16.04.11, 17:51:
две условия : брадата над лоста и без сгъване в лакътя в долно положение...прави ли ги-прави ги!!!..броят ли се легитимни повторения-броят се...!!!
тук говорим за ефективност и бързина...и за ВРЕМЕ...то т’ва е кросфита бе човек...какво ти е чудно?!?!?!?!?какъв скок на бърпитя бре моя...няма значение колко високо скачаш...важното ти таза да ти е отворен и да плеснеш, докато си във въздуха...
Да бе, така е, напълно съм съгласен - каквито са правилата, такива са изпълненията.
За бързината и времето ми беше мисълта, че малко се губи ефективността покрай тях - правят се комплекси с по 50-100 набирания (или 500 бърпита, ако щеш), после започват да се израждат все повече в бързането самите те и накрая се вадят извънземно бързите времена, в които обаче реалното натоварване е същото като при доста по-бавните, ако не и по-малко.
Та в тоя смисъл, ефективност на тоя правилник - да, но ако мога да постигна с 3-4 движения (в случая - deadhang) същото натоварване като с 15на точно ефективността в общия смисъл на думата точно започва да се губи. Да се състезаваш с максимално икономични движения е супер, ама да тренираш с такива не е най-доброто, поне според мен.
НЯМА как да не се съглася с теб приятелю...на 100%...
едно е да ме гледаш как дърпам тяга в 2-3 повторения...друго е когато съм в комплекс и се съетзавам...тогава ще кажеш...леле, ще си строшиш кръста..наистина има компромис, когато се гони време...
С Ефтим сме обсуждали, че има вариант хем да запзваш добарата техника, хем да си бърз...на мен ли1но не ми се получава...просто като правя Do or Die, въобще не мисля за техниката...което си ми е един голям....минус...
Първият ми опит беше преди 2-3 седмици с 32кг щанга - 23мин+, днес с 42кг (не мога да наглася 40, не че са ми леки (grin)) - 19мин. Бях запомнил, че трябва да се прави стандартно с 60кг и подскочих от кеф, като видях че са 40кг. На практика първият ми завършен комплекс с реални тежести, па макар и въз мудно! Сега само на техника и скорост трябва да наблягам...
Ами добре, но се губи малко замисъла на комплекса.
Какво е общото на кросфита с всичко това? Нека вземем Фран (21-15-9 повторения от набиране и тръстер с 43 кг): вместо за под 3 минути някои успяват “гордо” да завършат комплекса за 13 минути, което означава, че при тях това вече не е комплекс, работещ в зоната на анаеробното гликолитично осигуряване, а такъв в зоната на смесеното (аеробно-анаеробно) осигуряване. Т.е. правейки комплекса, те се отдалечават от основната му цел – комплекс, трениращ работоспособността в зоната на анаеробната гликолиза.
Източник: Модифициране на кросфит тренировките http://www.bb-team.org/articles/3994_modifitsirane-na-crosfit-trenirovkite#ixzz1LDuE743x
Това е цитат от Тази тема.
Искаш да кажеш, че би било по-добре да използвам килограми, които ми позволяват да слеза под 10 мин да речем и чак след това да увеличавам телгото? От друга страна пък кросфита е и свобода, пак не виждам нищо лошо, щом съм излязал на 4 крака от гаража значи не съм си губил времето. След няколко седмици ще пробвам с 20-30кила...
Мнението беше редактирано от andre7080 на 03.05.11 01:03.
тъп подход...
въобще не тръгвай да скалирваш, мъдруваш и ала-балстваш...
СПРИ с тоя Фран...Фран не се прави вместо тренировка(защото аз това виждам в тия твоите минути), а се прави Do or Die…когато си готов за него...
Аз зациклих на някакви 4минути...правих комплекс през месец и...нищо +- 10-ина секунди...
Почни да правиш тежки раменни преси и джъркове, предни клекове и тръстъри с кила 50+...ако не можеш тръстъри...наблегни на предния клек...
За набиранията е същата работа...можеш ли да направиш 30 кипа или бъръфлая в серия...ако не можеш...к’ъв Фран си тръгнал да ми правиш?...с колко килограма можеш да се набереш и с каква тежест...?
Та май френд...изцяло приятелски ти препоръчвам да генерираш сила и тогава да се хвърляш на комплексите...споделям ти нещо след 2 години кросфит(и бая лутане кое, как да правя)...само с кросфит няма да станеш на животно...трябва ти си сила на основните движения...аеробна издръжливост...и тогава тялото ще ти подскаже, че си готов за sub 4min. Fran…
така се пребиваш безцелно и ще сваляш по 30сек. на Фран през един месец...
Слави, не съм напълно съгласен с теб- по твойта логика излиза, че докато не си машина и на правиш всичко с фантастични постижения и отлични времена да не почваш аз така те разбрах от писаното... що да не го направи с 30кг, за да усети натоварването и тн, после месец-два колкото трябва да прави човек преден клек преси тн- да наякне и добие повече издръжливост и тоя път да се пусне на 40.
Ами да де...Слави това казва, да качи силата малко....
За мен Фран е по-скоро състезание, отколкото само тренировка.проверка до къде си стигнал..затова подготвяш се яко и го изяждаш, даваш всичко от себе си. Както например и комплекса с 30 снача и другия с 30 клийн анд джърк на 60 кг.....ако макса ти е 70 няма смисъл да го правиш.
Мнението беше редактирано от Valleri на 03.05.11 10:30.
Валка и Слави,
Въобще не съм съгласен с вас. Времето на Момчил не е като за “спринтови” комплекс, но и така му е свършил работа. Ако си мислите, че се е измъчил по-малко, отколкото ние за 4-5 мин, много се лъжете. Щом е имал силите да контролира тази щанга на тръстърите и успява да завърши набиранията, макар и за повече време, значи е правил всичко правилно. Основната цел, да завърши успешно, е постигната. Генерираната мощност е по-малка, но за него е стартова позиция, от която тепърва ще подобрява.
Скоте...нали не искаш да ми даваш на мен акъл за кросфит как се подхожда...по-добре се възползвай от опита на хора като мен и Вик, вместо да ми обясняваш кое е по-добре...
Натоварването можеш да го усетиш на Фран, Хелън, Филти Фифти...и на 100 други комплекса...ама има ли файда да ги правиш с по 20мин. над средните постижения...
Запиши се нещо-силата много по-лесно се трансформира в издръжливост...
Споделям нещо, което искам да запомниш...ти и който друг иска...
Преди Смолов кляках с 165кг(2повт.)....и си мечтаех да направя един комплекс Widow maker(300lbs squat for 20reps)...по това време ми се струваше фантастика...обаче почнах с твоята логика...викам си днес със 115, утре със 117.5 и така към заветните 300 либри...е да...ама един път ги клекна 115, другия път не мога да отлепа 112..и викам баси...никога няма да стане...
Но с Юли сменихме подхода...и след другаря Смолов клекнах на 220…и този Widow maker го направих два пъти за 20 дена(единия път щангистки-да няма неверници)...после пробвах и на 150кг....там клекнах само 16 пъти...това за 2 месеца и половина клякане...вдигнаха ми се всичките постижения, в които има бутане с бедра и задна верига...факт е, че малко ми изостана горната част...но след месец всичко ще е наред...и тръстърите на Фран просто ще са ми почивка между набиранията...
03.05.11
10:57
Ех, тоя Слави, пак запали :D
Виж Славко, ти си наистина машина и навътре в тренировките, но характера и подхода ти не те прави добър учител. Помисли малко над това, защото ще ти помогне и на теб самия. Мнооу нерви ве брат :)
айде малки Лазаре, научи ме как да съм спокоен...:)
Опита си е мой...споделям го, а който иска да си прави, каквото си иска...
За подхода ми към тренировките ми, ще коментират хората, които тренират с мен...
Аз не съм холистичен физкултурник като някои твои ментори...не рехабилитирам хора...а се опитвам да им покажа как да тичат, скачат, дърпат, клякат...
Аз съм момче, което търся правилния начин и методология за трениране, която да е максимално ефективна и да отида там, където искам...аз също имам нужда от помощ и когато говорим с Юли...слушам и изпълнявам...
Не съм учител и нямам претенции да бъда такъв...аз давам личен пример...надявам се да осъзнаваш разликата...
А дали съм или не съм машина...ще си проличи...
Слави, съвсем не искам да те уча, напротив ти си човек с много опит и имам много да уча от теб с кеф бих тренирал с теб, защото знам, че все полезни неща мога да видя и запомня... Аз се опитвам да разсъждавам в тоя случай на глас- за този момент съм видял нещата така, което съвсем не значи, че съм прав- нали всеки търси истината- хубаво имам грешен подход ще си троша главата после пак ще дойда на твойта- за друго нещо ще кажа директно “Да, Слави точно, както казваш ще правя”- разсъждавам така някои неща човек може да ги вземе на готово, а други не и е хубаво да пробва сам, за да му узреят в главата- така поне съм аз. Пак казвам без никакви лоши чувства. Наясно съм, че си трябва и периодизация- следя ти дневника редовно наясно съм, че има голяма разлика преди и след Смолов. Водим дискусия, защо се палиш целта ми не е, нито да обидя някой, нито да го поучавам- ти имаш особеноста, че се палиш, аз пък, че подлагам всичко под съмнение. И Валери е прав ако имаш макс Х, а комплекса е бройки или нещо от сорта с Х-10кг няма смисъл- така е. Въобще и Вик го каза- направил е колегата целия комплекс по правилата- тоест пълни движения- раздал се е, колкото е могъл за този момент и го е завършил успешно. Нали това е кросфита да пребориш себе си- сега 19 минути след 2-3-5 месеча 5. (handshake)
казано от Десо на 03.05.11, 11:28:
Никакво момче не си, ти си мъж, а се държиш в споровете като ущипана госпожичка.
Шшшът! Моля, свалете децибелите, да не ви щипна и двамата. Колкото хора, толкова и подходи.
Аз вярвам в умерения, но относително постоянен напредък при максимално натоварване според моментните възможности, Славко - в скокобразното развитие. За Лазар Кросфит е, цитирам, “просто залъгалка за егото”, а Юли върви по пътя на заимстване от доказали се системи и временни специализации. Ефо също има свой подход, който определено дава резултати. И четиримата ги уважавам, от всеки от тях мога да се поуча.
Темите в раздела са за споделяне на опит и резултати за конкретния комплекс. Мненията от общ характер ще бъдат преместени в общата тема.
Мнението беше редактирано от Vic на 03.05.11 15:51.
Нямам нищо против да се спори за методология, техника, подходи и т.н. пряко или косвено свързани с темата или с Кросфит.
Останалото се изтрива.
Въобще не съм фен на скалирането. Като ще правиш нещо ще го правиш както трябва. Ако един комплекс не ти е по силите, просто няма да го правиш, има по-леки, тва е.
Извинявам се, че предизвиках разминавания на добрия тон :)
Славко, от как се регистрирах тук до сега имам наблюдения на типа ти поведение и темперамент и знам, че не го казваш с цел да засенеш някой или нещо. Отделно се обижда човек със самочувствие, а аз едва прохождам така че едва ли можеш да ме засегнеш, освен ако не ми теглиш една майна :) Виж Вик ако пусне такъв коментар то значи съм го изкарал тотално из нерви и сигурно няма посмея да постна каквото и да било 1 година след това :)
Защо се хвърлям на Фран, ами правя всичко възможно, което ми позволява материалната база. Във фитнеса е сложно, винаги има хора и освен да слагам табелки на различните уреди не виждам как да запазя 2-3 лоста щото ми трябват един след друг и пр... На практика няма комплекс, който ми е по силите. Сега точно с тръстърите вече нямам проблеми спрямо в началото, на 21 повторения прекъсвам веднъж, на 15 пак, 9те без прекъсване. Aкo загрея и извън комплекс правя набирания, стигам до 15тина стриктни (със зор, тъй като от както започнах с кросфит сложих 4кг и ми тежи г...) Проблемът ми е като се метна на лоста непосредствено след тръстърите, тъй като нямам никакъв въздух в този момент. Сега ще послушам всички ви, след 2 седмици да речем ще пробвам с 20кг, междувременно и след това ще правя тежки тръстъри тъй като което и движение да подобря все ще доведе до по-добро време. “Инсталирах” си лост, който е твърде близко до стената и за сега не мога да тренирам кипинг техниката, но работя по въпроса.
Продължавайте да сипвате, помага за мотивацията :D
Мнението беше редактирано от andre7080 на 03.05.11 18:32.
Да не спамя но ще ти кажа нещо. Можеш да правиш купища комплекси с body waight, а в залата да дигаш за сила. Както можеш да правиш Bear Complex. Повярвай пак ще лазиш :)
05.05.2011 скалиран/изменен фран
21 набирания
21 бърпита
3 обиклолки по 200м
15 набирания
15 бърпита
2 обиколки по 200м
9 набирания
9 бърпита
1 обилка от 200м
14:20
За сравнение:
01.05.2011 - 17-18 мин (също изменен като днешния)
Мнението беше редактирано от Overlord на 05.05.11 18:29.
казано от Overlord на 05.05.11, 17:59:
05.05.2011 скалиран/изменен фран
21 набирания
21 бърпита
3 обиклолки по 200м
15 набирания
15 бърпита
2 обиколки по 200м
9 набирания
9 бърпита
1 обилка от 200м14:20
За сравнение:
01.05.2011 - 17-18 мин (също изменен като днешния)
Звучи ми страхотна тренировка :)
06.05.11
00:10
Е, то бягането май е почивката :D
Набиранията са най-леки ... откъм задъхване имам впредвид. Бърпитата задъхват и след това бягането става много гадно. Именно там ми се повръщаше :D
3:10…PR
добре ли е?!?!?!?!?!?!?
с няколко нелегитимни набирания и с тръстъри дълбоки като марианската падина:)
http://www.youtube.com/watch?v=K7mTk6obVHg
20 тръстъра в първата серия и едно набиране по-малко...бях взел Стели да ми брои...и той ми помогна хубаво...НО...не мисля, че ще се забавя повече от 3:15…
Мнението беше редактирано от slavko на 09.05.11 22:26.
10.05.11
07:38
Времето е добре! Имам забележки относно набиранията......,а тръстърите....как може да хвърляш така щангата? Това е прстъпление спрямо нея:))))