Малко OFF, ама не съвсем: Мадона.

Прескочи до:

03.09.09
01:45

казано от HeartCore на 02.09.09, 16:57:

Може да не съм чалга фен, обаче обичам да съм обективен. Преслава, Глория с какво отстъпват по глас на мадона или на някоя от другите дрисли бритни, агилера итн. Андреа да не би да не е поп музика, тая даже ми прилича на агилера, едно и също нещо с различни имена.

?!?!?

03.09.09
09:12

казано от HeartCore на 02.09.09, 14:11:

Винаги съм се чудила какво е това типично българско качество винаги всичко да се оплюва?!

А аз винаги съм се чудил на това друго българско качество - да се оплюва своето и да се радваме на чуждото. Понеже виждате ли чалгата била по-долна от Мадона или от Бритни или от рапърите или от който и да е поп-изпълнител. Не е като да пеят за същите неща, да бъдат лансирани от същите спонсори, рекламирани, да бъдат използвани същите маркетинг похвати итн. На всеки, който не слуша чалга в българия, чалгата му е някакъв страшен неприятел, който не му дава да спи. И чалгата била много неморална и ниска музика... друго си е една друсана 50годишна мадона, която пее не за много по-различни неща, нищо нали е на друг език та поне да не разбираме

Същото щях да напиша и аз!
Какво е съвременната поп музика? И какво са съвременните поп изпълнители? Нищо, освен малко по-елитна група от некадърници, пеещи чалга на английски, румънски,испански и азербейджнаски.

А аз винаги съм се чудил на това друго българско качество - да се оплюва своето и да се радваме на чуждото.

Криворазбраната цивилизация...

05.09.09
04:13

Бях там. Видях я. Чух я.

Не съм й фен по принцип, въпреки, че харесвам някои от песните и това са сравнително обективни впечатления на човек, който избягва екзалтирани тълпи и концерти от този тип:
1. Не може да пее. Някои от парчетата звучат добре, но на живо не се получава същия ефект. За сметка на това беквокалистката й има страхотен глас.
2. Супер физическа форма! 10 т от 10 възможни по този параграф. Не спря да СКАЧА по сцената И да ПЕЕ. (даже и на въже си поскача, след което грабна микрофона и продължи, все едно никакво физическо усилие не е правила.)
3. Танцьорите й са страхотни.
4. Умее да прави шоу.
5.  Много лошо впечатление ми направи закъснението й. Бих преглътнал 15-20 мин, но цял час и то без причина...  >:-(  Разбира се, раздразнението ми се дължи до голяма степен на факта, че чаках прав на терена от около 17.30 ч. В 22.00 ч, когато тя благоволи да се появи, краката и гърбят ми ме боляха достатъчно за да ми се развали настроението. Твърде е вероятно да имам по-различно мнение, ако си стоях седнал на трибуните.

Заключение: Е, видях я. Едва ли ще дойде пак в България, но и да дойде, няма да отида на нейн концерт повторно. Впечатли ме с формата си, разочарова ме с некоректността си. Дори й да няма уважение към публиката, която дава луди пари за да й се порадва за час и половина, поне можеше да уважи собствения си екип. Мое мнение.

Мнението беше редактирано от Vic на 05.09.09 10:00.

Не съм бил на концерта и не съм фен, но само да спомена нещо на което всички се чудите.
Закъснение не е имало. Във вестниците пишеше, че вратите отварят 17:30, а до 22 часа ще подгрява този диджей който си е бил. Всичко си е било наред.

05.09.09
14:12

Аз, ще се намеся с риск да ме нахулите колективно. Никаква, ама абсолютна никава разлика няма в културната висота на рапа и чалгата. И двете са рожба на най - ниските обществени слоеве, с елементарни, просташки текстове и първичен ритъм на музиката. Едничката разлика е, че едното е американско, а другото българско, което като знаете е най-големия грях за нашата интелигенция ( да си Made in Bulgaria). Да се обличаш като рапер, да говориш като такъв, да си почитател на рап културата е същото като да носиш анцунг от пясъчна коприна, с найлонова риза и лачени обувки и да имаш златни зъби. Изобщо не правя паралел между циганите и американските негри, ама изобщо. Те изобщо не правят музика вдъхновена от безкрайната им бедност и простотия, ама изобщо не...Ама нали едните идват от Запад, от където българите чакаме да дойде някой да ни оправи и следователно за по-велики. Нормално е цял свят да рапира, а не да играе кючек, все пак не Блаканите, а Щатите са световния икономически, следователно и културен лидер. Разликата между Андреа и Мадона, не е в културата или таланта, а в във времето и мястото на разждане. Мадона е пробила на световната сцена сами и еднисвено със секс, но има феноменалното преимущество да е била първа в целия свят! За това и 30 г. след нея всяка имитация изглежда пошла. Текстовете на пени не коментирам. на 95% от гениалните хитове на запаните изпълнители текстовете и за члага не стават, всеки, който знае поне малко английски, може да прецени, особено, ако е непредубеден. Чуждопоклоничеството е факт, дори сред заклетите чалгаджий. Най - слушаните изпълнители в БГ са ...........сръбските. Половината народ пада на колен пред Цеца, Шабан или Мирослав Илич, играе сиртаки или маа гюбек. Интересно ми е колко човека в Турция или Гърция играят ръченица и колко човека ще събере Глория на концерт в Белград? Не ми се говори и за факта, че повечето хора смятат народната музика и народните традиции за селски просташки и отживелици. Всяка сватба се прави вече по обяд с Ди Джей и сватбен танц на песен на Селин Дион. Само и само да се отличаваме от простите си диви предци, тия рунтави блакаци и да се доближим до културните и вискоцивилизовани западняци, които не играят кючек, но рапират с пистолет в ръка, пред запалена кофа с боклук или техните певици, когато си покзват циците, го правят да излгежда случайно.
Айде сега, изяжте ме............

Мнението беше редактирано от sportist на 05.09.09 14:13.

Питбула

05.09.09
14:25

:lol: Сега може да те оплюя, но ...
Ти толкова ли си ограничен .. сигорно представата ти за рап е Мишо Шамара и Ванко 1 както повечето в БГ. И правиш сравнение между рап и чалга.. омг... по добре да слушам рап отколкото “напипай го” или “върни се, дрън дрън”
Сигорно знаеш 4,5 рапара в БГ, но в България рапа не е бизнес като чалгата, а хоби!! Рапарите са повече от чалгарките със силикон, но никой неиска да ги чуе защото си мислат че пеят само за пу*ки, наркотици, пари и коли.

п.п Породени от бедността ... кажи ми 1 беден рапар  :lol:


Съжалявам, но като някой който сравнява рапа с чалгата побеснявам!

Мнението беше редактирано от Питбула на 05.09.09 14:29.

05.09.09
15:10

Нека още малко наспамя... Аз слушам предимно транс, не ми прилича нито на Мадона, нито на чалга :)

http://www.youtube.com/watch?v=-fefd2rxl68

05.09.09
15:34

Спортис а песента Plastic Dreams feat Криско - Всеки път съм друга сигурно я считаш към чалгата като гледам колко разбираш :D

05.09.09
18:38

p17bull - стува ми се, че Sportist не спомена и дума за БГ рапърите. :)

Питбула

05.09.09
18:55

казано от С7АЛК3Р на 05.09.09, 18:38:

p17bull - стува ми се, че Sportist не спомена и дума за БГ рапърите. :)

Незнам, бях превъзбуден  :lol:  (хахахаха) .. струва ми се, че говори за рапа като цяло.

05.09.09
20:18

Абе аре бе, тия рапърите са ебати смешниците. Като видя някой като Дъ Гейм или фифти сент или некой подобен и ми става зле.

Питбула

05.09.09
20:41

казано от HeartCore на 05.09.09, 20:18:

Абе аре бе, тия рапърите са ебати смешниците. Като видя някой като Дъ Гейм или фифти сент или некой подобен и ми става зле.

Гледай си Азисчо и се кефи  :-P

05.09.09
21:00

Ти сигурно си мислиш, че тия твоите са по-добре от азис,а ?
Тва рапа не е музика бе, даже няма мелодия.

Мнението беше редактирано от HeartCore на 05.09.09 21:01.

Питбула

05.09.09
21:07

казано от HeartCore на 05.09.09, 21:00:

Ти сигурно си мислиш, че тия твоите са по-добре от азис,а ?
Тва рапа не е музика бе, даже няма мелодия.

Е да гледам някой как си върти гъза и пие, че после неможе да стане ли?

“Рапа не е музика, а изкуство”


п.п Няма да е лошо да направим тема Rap vs Чалга

http://storage3.album.bg/46d/andrea_16_3b372_17143387_5955f_17166812.jpg

Мнението беше редактирано от Питбула на 05.09.09 22:27.

head_hunter

05.09.09
23:59

казано от newgirl90 на 02.09.09, 15:14:

имайки в предвид колко мъже са минали тия чалгарки и какви ку*ви са. Т’ва си е мойто мнение.

Само няколко са, но си ги въртят /Коко Динев /мисля така се казваше собственика на оная дупка “Кошарите” дето е коронован осеменител на чалга певачки/ се явява бета тестер/  :lol: .
Радвайте се на това каквото Ви харесва, а недейте да се вкарвате в безсмислени спорове това срещу онова.
Мадона беше тук - факт и който пожела отиде. Аз имах безплатен билет и го подарих не за друго, но просто това не е мой тип музика. За физическата и форма ами спор няма - за жена на нейните години изглежда добре, но и крокодил с толкова пластични операции и фитнес би изглеждал зашеметяващо. С парите които отделя баба Мадона за външния си вид може да се изхранва една средно голяма държава в Африка доста дълго време  ;-)
За наще “звезди” чалга или не - добра дума няма да кажа ясно е на всеки за какво става въпрос. Целия ни “елит” е толкова на ниво, че просто някой трябва да пусне водата. Мишо Шамара и Ивана 2 /след излизането си от затвора/ до преди това Ванко 1 просто няма защо да се коментират.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.09.09 00:06.

06.09.09
08:12

казано от HeartCore на 05.09.09, 21:00:

Тва рапа не е музика бе, даже няма мелодия.

Въпрос на вкус бе, човек! Аз от 1995 слушам Бг рап - първия албум на Гумени глави, на Амнистия и т.н. От 96’ някъде се зарибих и по задокеанските черни ритми на Wu-Tang и след това в течение на години колекцията ми от некомерсиален рап (включително френски, немски, унгарски, румънски, руски, норвежки, дори монголски и още...) стана около 50 гигабайта. Е, това предполагам ме прави фен на този стил. Но също така НЕ ме кара да отричам други като метъла например, за който много хора биха казали, че тия само си дерат гърлата и т.н.
Има адски много пошли рап парчета на български изпълнители, но на времето един Спенс почти нямаше слаб текст. Ъпсурт и сега продължават да радват феновете си също с невероятни текстове. Румънеца и Енчев псувни май почти не са пели и парчетата са/бяха много свежи.
Истината е, че болшинството българска рап продукция по стойност може да се приравни на чалгата, но моля ви, който не разбира от този стил музика нека не се изказва неподготвен, завладян от емоцията, най-малкото защото пак повтарям - всичко опира до вкус!

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 06.09.09 08:16.

06.09.09
20:28

Ехаа!
Стоян ми е взел думите от устата.

07.09.09
16:02

Айде верно някой да направи тема рап vs чалга vs метал.Ще бъде интересно :)
Само не знам дали модерите ще са съгласни :lol:

07.09.09
16:38

Тая тема е вече съвсем офф и няма да пиша въпреки, че имам мнение.
Само ще кажа, че за да свириш метъл трябва поне да можеш да свириш на китара, за рапа не знам кое музикално качество се изисква :) Питайте Гошо от Почивка, той със сигурност е голям музикант, нали е рапър :)

07.09.09
17:58

Пич,всяко стадо си има черните овце.Навътре съм бил и в 2та типа музика,не мога да свиря на китара,но пък съм барабанист.Та познавам както издънки метали,кораджии и т.н. така и издънки рап уонабийс.Но познавам и хора, които абсолютно се вписват в тази музика и стил та дори и начин на живот.Така че е глупаво да си от едната страна и да плюеш по другата, най-малкото защото всеки го може.

Георги Николаев

08.09.09
12:31

казано от kao на 03.09.09, 01:45:

казано от HeartCore на 02.09.09, 16:57:

Може да не съм чалга фен, обаче обичам да съм обективен. Преслава, Глория с какво отстъпват по глас на мадона или на някоя от другите дрисли бритни, агилера итн. Андреа да не би да не е поп музика, тая даже ми прилича на агилера, едно и също нещо с различни имена.

?!?!?

Кво ?!?!?
Първо прав е.

Второ слушам чалга, екстремен метъл, и пия протеини за 8 лв.

Мнението беше редактирано от Георги Николаев на 08.09.09 12:31.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1