Варикоцеле

LO

03.02.05
22:55

Темата е модерирана от Emil_mlo и Мартин http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=36961#36961

извинявайте че пиша на латиница,ще се постарая да не се повтаря.искам да ви попитам за ВАРИКОЦЕЛЕТО така наречените разширени кръвоносни съдове.наложима ли е оперативната намеса в напреднал щадии?възможно ли е да отминава на периоди?представлява ми проблем в залата и по точно болка в левият тестис.нека всеки който има познания в тази област да си даде мнението,ще ви бъда мн благодарен.
Използвайте кредор! Мнението ви беше механично преведено.
Emil_mlo

04.02.05
10:34

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=3975&sid=ff9774b5ecf90660df8fcbc1949e2a75
Тук има някои неща по въпроса

LO

04.02.05
12:36

а оперативната намеса в какво се състои?какъв е периода на възстановение?светнете ме-това е проблем засягащ мн. хора.

04.02.05
12:50

Пич,аз имам операции на двата крака от вени ама беше отдавна.Доколкото знам оперцията на варикоцеле на тестисите не е сложна и се прави с местна упойка за 30-60мин.Ако имаш установени такива не е лошо да се оперираш.На краката е малко по-сложно щото беше с пълна упойка и над2часа.Обърни сериозно внимание на този “малък” проблем.Не е фатално,но е препоръчително[/img]

LO

04.02.05
15:15

А възстановителния процес след операцията колко време е? Някой тук опериран ли е от това? Нека ако има такъв да разкаже по-подробно за всичко?

Братле, има един човек, дето подробно може да ти разкаже за тея неща.
Това е твоят хирург.
Всяка операция е различна. Може вените да са различно широки, може да са различно дълбоки, може да има разлчна опасност от усложнения, може, може.... По добре иди и питай него братле. Губиш си времето тук. Каквото и да ти кажат - ще е на око. Точните неща само лекар може да ти каже.
По принцип операцията е рутинна. Не би следвало да е много дълъг възстановителния период, но дълго след това ще е добре да избягваш големите тежести...

По другите въпроси - да, доколкото знам, може да минава. Оперативната намеса може да стане наложителна, да. По - добре върви на лекар и не го докарвай до там.
Поздрави!

EK

09.02.05
22:47

Мен ме оперираха преди 2 месеца преди 5 дни започнах пак тренировки. Няма начин трябва да се оперира няма друго решение. Иначе можеш да получиш някви възпаления на ташаците и да ги отрежат. Така че лягай по ножа. След операцията лежах 5 часа в болницата и се изнесох с едно такси така че ти е ясно че не е кой знае ква операция. На 3тия ден можеш да отидеш на работа ако не е нещо свързано с физически труд. След 2 месеца може да тренираш вече

18.02.05
13:04

бях опериран от същото на 18г. малка бърза,безболезнена операция.Хирургът ми каза че рано или късно ще трябва да се направи.Доста срешано заболяване при мъжете.При неотсраняване на проблема мо късно ше започне да те боли повече.Апри женени мъже може да е пречина да си нямат деца до отсраняването на проблема.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1