Nikolayo.. Нова програма, нов принцип, ново тяло!

Темата е заключена.
Прескочи до:

И пак започват едни професорски обяснения, кой какво и как можел, кой какво си доказал и направил, и едни типично тиин меренета на п’ниси, в стил, ти си мазен, аз съм мускулест пък съм по малък и т.н. детски глупости.

Vonok4ec факт, е че по цял свят билдерите включително и тези от сцените и списанията, за да качат мускули си позволяват да се омазнят след което се орелефяват.

Очевадно Nikolayo както и около 99,9% от хората във форума и в БГ като цяло, се храни с каквото има и с каквото може да си позволи. И аз като едни съфорумци искам да давам 1000 + лева само за храна, и аз искам да давам 1500 +само за добавки и стакчета, ама нямам. 

Нека го оставим да се храни както намери за добре, да тренира както намери за добре, в крайна сметка едва ли някой може да каже кое работи много добре за неговото тяло.

30.01.10
17:44

Мазен-изчистен, мерене по грамаж, ядене по часовник, малко прекалявате повечето. Човекът просто има цел да качи тегло, неминуемо ще качи и мазнини (малко хора имат перфектно работещ метаболизъм), после ще изчисти, ще си направи равносметка как е изглеждал преди и как след. Да се месиш тип “дебел си, яж нам кво си, спи по 10 часа, пий нам кво си...” е доста тъпо при това от 15-16 годишни, които по цял ден само спят, ядат, тренират и мислят какво да ядат/тренират. Когато човек работи, учи сериозно и пр., спортът не може да заема цялото му време. Вариантът по цял ден да си броиш калориите, да ходиш с кутиики ориз с пиле, да четеш само “мускули и щанги” на по 25-30 г. също не е много здрав. Така че, тренирай си, пич, преценявай си дали си доволен от постигнатото и хич не се занимавай да се нервиш да отговаряш на всеки :)

Мнението беше редактирано от soul rebel на 30.01.10 18:13.

30.01.10
18:11

Не съм го изпитвал на мой гръб . Поне така съм чел и съм виждал хора да го правят . Но бих го правил , ако имах възможност да ям по-големи количества храна .
Яденето си е ядене . Какво яде човека толкова - хляб , ориз , боб , скумрия , яйца  ? Не виждам мазни баници или пък торта . Пък и какво толкова ако има тук-таме нещо , което не трябва да присъства в режима . Все пак той качва , не сваля . Това вече е въпрос на това , доколко искаш храната ти да  е здравословна . Лично аз не съм прочел в дневника му ” Искам Чиста маса ” ” Целта ми е да се храня здравословно” . Мисля , че резултатите му ясно говрят сами за себе си . Качил е 20 кг за една година , без да направи някакво шкембе и голяма част от тях вероятно са мускули  . Има ли значение какво е ял ? Ако ще боб и ориз със хляб да е ял по 5 пъти на ден  .

Не се и съмнявам ,че си качила мускули докато си свалила мазно  . Но в моя скромен опит съм чел и виждал малко такива хора . Иначе всички щяхме да имаме перфектни тела  , ако беше толкова лесно .  Предполагам , че си се хранила чисто  и си тренирала подходящо . За съжаление повечето хора , включвам и себе си , поне един , че да не и двата компонента куцат .  Така , че при тях такова нещо е трудно постижимо . Все пак да подчертая  говорим за някои хора , не генерализирам всички. И не казвам ,че натрупването на чиста мускулна маса е невъзможно .

Ще си позволя да цитирам  мнение , към което се присъединявам .
“If caloric excess is present and training stinks, you will get fatter
For the purposes of gaining muscle or getting big and strong it’s better to eat McDonalds and KFC all day long than not eat enough Zen clean ultra pure food which might be healthier but if not enough there’s simply nothing to use to grow.  So caloric excess is a requirement, you don’t need to eat like a slob but it will work infinitely better than not eating enough healthy food for this purpose.  Lots of people have gotten big and strong on diets that were bad, if you choose to eat squeaky clean, kudos to you but it is not critical to putting on muscle (it might be critical to a long high quality life though)”

Леле, тия дечица как си говорят.Все едно гледаш хора с 15 год. стаж в залата, през които са минали над 1000 човека.А говорим за тийнове с няколко месеца стаж.

Ники, не си мазен, ама не е късно да станеш :D

VO

30.01.10
18:22

Мазен е. Точка. Спирам спама и квото и да е било по темата качване после чистене, понеже се изчерпих (не откъм знания, а откъм сили)

П.С. Убедих се, че мнението на 16 годишни лапета (визирам себе си и пандиз) не се зачита от никой (не говоря само за форума). Та ние нямаме ли право на мнение относно хранене или кой бил мазен/релефен? Всеки има право да дава своето мнение/съвет.

Мнението беше редактирано от Vonok4ec на 30.01.10 18:22.

VO

30.01.10
18:26

Soul rebel, с извинение, но уча в езикова гимания “Ромен Ролан”, надявам се знаеш коя е тази гимназия, на 3т0 място по елитност в България, но може би не знаеш нивото на натоварване в нея. Така че не си прави изводи кой колко е зает и какво прави. Да, мъкна кутийте с храна на училище, но това говори само добре за мен, защото показва, че съм дисциплиниран, посветен и решен да прогресирам в този спорт.

Мнението беше редактирано от Vonok4ec на 30.01.10 18:30.

Проблема не е мнението, а липса на търпение и реални знания изпитани от опит.Към това число прибавям и тона и самочувствието.Иначе всеки може да дава мнение, но не всяко мнение става за някакъв х..й.

Злобните закачки в раздела на вносителите :lol:

30.01.10
18:56

казано от Vonok4ec на 30.01.10, 18:26:

Soul rebel, с извинение, но уча в езикова гимания “Ромен Ролан”, надявам се знаеш коя е тази гимназия, на 3т0 място по елитност в България, но може би не знаеш нивото на натоварване в нея. Така че не си прави изводи кой колко е зает и какво прави. Да, мъкна кутийте с храна на училище, но това говори само добре за мен, защото показва, че съм дисциплиниран, посветен и решен да прогресирам в този спорт.

Приятелю, много добре знам коя е гимназията, 3-тото място по елитност... малко повече съм се занимавал и с образование, и с наука, за да знам на каква база се правят класации на образователни институции, още повече пък на гимназии. Точно понеже вече имам 19 годишен опит в институции сред първите по “елитност” (доста претенциозна дума), мога да ти кажа, че гимназиалният живот няма общо с реалния, дори и да учиш в швейцарски колеж. Натовареността тепърва ти предстои. За носенето на кутии...дисциплинира, да, но чак да говори добре. Афоризмът, че човек е това, което яде, може да ти послужи за някаква “храна” за размисъл. Не всичко е храна и материя, би трябвало и това да се чува между паржолите из стаите на Ролан, нали?

Мнението беше редактирано от soul rebel на 30.01.10 18:58.

30.01.10
19:08

Истински ще съм ви благодарен ако спрете с “тийновете това, тийновете онова”.
Не ме дразни, ВБЕСЯВА МЕ.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.01.10 19:09.

30.01.10
20:29

Нека си качва, както е преценил. Само бих посъветвал да намали джънк-а. Разни пържени филии със сладко и тем подобни... не виждам положителното в тях - празни калории. Всички тези 9 хранение са множко, да ги събере в 4-5, но стабилни с чисти храни. Примерно 5 яйца, 1 морков, малко сирене < 2 лв, 150 гр свинска плешка + 100 гр ориз < 2 лв., 200 гр кашкавалена/суроватъчна извара + 100 гр спагети + малко сирене за вкус < 2 лв., 3 яйца + 150-200 гр варен боб, лук и т.н. < 1,50…. Да продължавам ли? Всичко е до опит и с времето ще се придобие. Аз, например, като един виден студент си правя сметки и т.н. и всичко се нарежда.
Относно пресата и т.н... Nikolayo е още нов, предлагам наистина да си качи мускула маса, но в умерени темпове и на първо място, повтарям, да премахне/намали/ограничи джънк-а (каквато трябва да е целта, по принцип, на всеки начинаещ).
Айде Успех!

MA

30.01.10
20:34

Добре ,че аз не си пиша храната и никой не влиза в дневника ми.. Това неговото не е никакъв джънк сравнение с моето. Много сладко ям ,но поне белтъчини имам горе долу достатъчно.

04.02.10
13:33

Току що се прибрах в Бургас. Почивката ми се отрази добре, ама много малко часове сън ... :)
Онзи ден направих тренировка гръб, ама няма да я описвам.

Ето някакви снимки:
-> http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs215.snc3/22268_1230190790163_1090898987_30603630_196437_n.jpg
-> http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs295.ash1/22268_1230172989718_1090898987_30603620_5976007_n.jpg
-> http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs215.snc3/22268_1230190910166_1090898987_30603632_6865130_n.jpg
-> http://photos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs215.snc3/22268_1230865807038_1090898987_30605053_1126729_n.jpg

Утре ще ходя да тренирам краката..
Бедрото ми е 62 см. и мисля клековете да ги правя с 60 кг. по 20 повторения за напред.
Другите упражнения си остават по същия начин... (с колкото се може повече кг.)
Имам чувството, че и прасеца ми е пораснал..

Едно само не мога да разбера - отстрани краката са ми слаби... не точно слаби, ами нещо не отиват на пропорцията на бедрото отзад и отпред. Някой ако знае такова упражнение и ме светне, ще съм благодарен ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 04.02.10 14:41.

Прави римска тяга - тя е основно за задни бедра.

05.02.10
04:40

казано от Миsh0 на 04.02.10, 14:59:

Прави римска тяга - тя е основно за задни бедра.

Да. Така мисля да направя. Апък клековете да ги правя през тренировка и то за релеф. Гъза ми много порасна.. :)

1. римска тяга
2. сгъване
3. разгъване
4. сиси-клек
5. прасец

Също така ще изместя предно и средно рамо от гърдите и задно от гърба в отделен ден, който да е само за рамена. Мисля, че ще е по-добре ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 04:42.

05.02.10
13:16

От петъка пия креатина и глутамина и днес като станах си премерих ръката и излезе 36 и нещо, че близо 37 дори...
Преди да започна креатина бе 36 без малко...
Не съм ял никаква качествена храна, понеже бях на почивка в София и Ботевград, а и не съм тренирал чак толкова много за тази седмица..
Не знам за какво говорим, ама явно си има някакви извънземни ефекти тоя креатин, а може би и глутамина, чрез възстановяването на мускулите ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 13:55.

Калпава храна + креатин монохидрат = вода... няма извънземни работи на Земята ;)

05.02.10
13:41

казано от Владимир92 на 05.02.10, 13:34:

Калпава храна + креатин монохидрат = вода... няма извънземни работи на Земята ;)

Е то винаги е така, ама нали се сещаш, че после си задържам сантиметърчетата ;)

05.02.10
13:42

казано от Nikolayo на 05.02.10, 13:16:

От петъка пия креатина и глутамина и днес като станах си премерих ръката и излезе 36,6, че даже и 37 близо...
Не съм ял никаква качествена храна, понеже бях на почивка в София и Ботевград, а и не съм тренирал чак толкова много за тази седмица..
Не знам за какво говорим, ама явно си има някакви извънземни ефекти тоя креатин ;)

За жалост има голяма доза вода в цялата работа май, поне при мен има такъв ефект от креатина :(

05.02.10
13:53

казано от soul rebel на 05.02.10, 13:42:

казано от Nikolayo на 05.02.10, 13:16:

От петъка пия креатина и глутамина и днес като станах си премерих ръката и излезе 36,6, че даже и 37 близо...
Не знам за какво говорим, ама явно си има някакви извънземни ефекти тоя креатин ;)

За жалост има голяма доза вода в цялата работа май, поне при мен има такъв ефект от креатина :(

Това е ясно, ама както казах - сантиметрите не спадат, като си тренирам редовно ;)

Ще спаднат, ти какво си мислиш, че тази вода, която се задържа от монохидрата се задържа в мускулните клетки ли ?!?!?

05.02.10
14:56

казано от Миsh0 на 05.02.10, 14:42:

Ще спаднат, ти какво си мислиш, че тази вода, която се задържа от монохидрата се задържа в мускулните клетки ли ?!?!?

Разбира се, че водното съдържание ще се изчисти, но при мен след креатина никога не е имало спад в мерките. Ако продължаваш да се храниш добре, мисля че след това ще останеш изненадан колко добре може да седи баната - по-твърда от всякога! :))

Мнението беше редактирано от CARL_FX на 05.02.10 14:57.

казано от CARL_FX на 05.02.10, 14:56:

казано от Миsh0 на 05.02.10, 14:42:

Разбира се, че водното съдържание ще се изчисти, но при мен след креатина никога не е имало спад в мерките. Ако продължаваш да се храниш добре, мисля че след това ще останеш изненадан колко добре може да седи баната - по-твърда от всякога! :))

Така е, но при тебе е покачване на мускулна маса, защото като ти чете човек дневника прави впечатлние, че храната ти е изрядна. Докато Николай, все още прави “компромиси” с храната.

05.02.10
15:54

Ще ми се запазят сантиметрите със сигурност, както винаги до сега след креатин!

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 16:02.

05.02.10
15:56

Тренировката от онзи ден, в който правих гръб и задно рамо, ме мързи да я пиша.

05 Февруари 2010

Тренировка - Крака

1. римска тяга - 80x10, 80x10, 80x10, 80x10
2. сгъване - 50х10, 50x10, 50x10 (максималната тежест на машината) другия път мисля да слагам и дъмбели или щанга в/у краката си..
3. разгъване - 50х10, 50х10, 50х10
4. повдигане с щанга зад врат на Смит машина за прасец - 70х15, 70х15, 70х15

* Сила - 5/5
* Напомпване 5/5
* Времетраене - 40 мин.

Килограмите при сгъване ги вдигнах с +10, при разгъване с +15 и прасец - с +10 ! При това съвсем нормално ги бутах.. Другия път - с повече ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 16:00.

05.02.10
16:39

казано от Nikolayo на 05.02.10, 15:54:

Mен също ме съмнява да запазиш мерките след употреба на монохидрат.От личен опит досега никога не съм успявал,като източиш водата просто няма как.

05.02.10
16:40

Концентрирай се повече върху тягата да дигнеш тежестта и вкарай клек.

05.02.10
16:59

казано от gigitas на 05.02.10, 16:39:

казано от Nikolayo на 05.02.10, 15:54:

Mен също ме съмнява да запазиш мерките след употреба на монохидрат.От личен опит досега никога не съм успявал,като източиш водата просто няма как.

Аз до сега 2 пъти съм взимал креатин. И първия, и втория път си запазих сантиметрите и килограмите, които бях качил след приема му (+2,3 кг.)! Иначе каква ще е целта му.. само сила и напомпване по време на приемането? Едва ли. Ако беше така, нямаше да си го взимам пак ;)

казано от everytime we touch на 05.02.10, 16:40:

Концентрирай се повече върху тягата да дигнеш тежестта и вкарай клек.

Клек не искам да правя, че гъза ми стана много голям. Ханш 99,5/100. Поне като нося прилепнали дънки се образува така, че да изпълвам на макс дънките, но не и да изглежда голям.
Иначе тягата си я правя ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 17:20.

Че той гъза расте яко и от тягата  :lol:

05.02.10
20:57

казано от Миsh0 на 05.02.10, 17:20:

Че той гъза расте яко и от тягата  :lol:

Има нещо такова. Май ще спирам на цяло клека и тягата... или по-скоро ще тренирам за релеф и клековете ще се старая да не ги правя до долу.. :)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 20:58.

И как ще тренираш за релеф, не ми стана ясно?

05.02.10
21:27

Абе голям проблем с тия задници, много растат :lol:

05.02.10
21:28

казано от RogerF на 05.02.10, 21:25:

И как ще тренираш за релеф, не ми стана ясно?

Клек 60 кг. с 20 повторения да речем..
То дори не знам дали така ще има ефект на краката откъм релеф.. не съм много на ясно :)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 21:29.

Отсега ти казвам да не се заблуждаваш.Така още повече може да се надуеш.Релеф се прави с храна.Ти малко си я занемарил, а и с тоя монохидрат.Няма тренировки за релеф, има диета.Прави както досега си правил, а клека и тягата може да ги правиш с по-малък обем , да кажем 3х5 или 5х3.

05.02.10
21:35

казано от RogerF на 05.02.10, 21:31:

Отсега ти казвам да не се заблуждаваш.Така още повече може да се надуеш.Релеф се прави с храна.Ти малко си я занемарил, а и с тоя монохидрат.Няма тренировки за релеф, има диета.Прави както досега си правил, а клека и тягата може да ги правиш с по-малък обем , да кажем 3х5 или 5х3.

Това ще рече 3 серии по 5 повторения или 5х3 (обратното), така ли? Защото ако е така.. за първи път чувам такава схема, ама щом казваш може да пробвам ;)

Точно така.По този начин ще тренираш повече за сила, но ще ползваш предимствата на клека и тягата за цялото тяло.

05.02.10
21:38

казано от RogerF на 05.02.10, 21:37:

Точно така.По този начин ще тренираш повече за сила, но ще ползваш предимствата на клека и тягата за цялото тяло.

Предполагам пак на пирамида. Доста интересно. Ще пробвам.
Благодаря ;)

Мнението беше редактирано от Nikolayo на 05.02.10 21:39.

Ми можеш и пирамида, можеш и константа, можеш и обратна пирамида.

05.02.10
21:41

направи 7-8 % бф и тогава няма да ти прави впечатление ,а и без тяга и клек - едва ли ще имаш добра “стойка”

05.02.10
21:58

казано от fanfan на 05.02.10, 21:41:

направи 7-8 % бф и тогава няма да ти прави впечатление ,а и без тяга и клек - едва ли ще имаш добра “стойка”

А как и къде мога да измеря колко са?

05.02.10
22:05

еми има уреди за измерване на телесните мазнини,има и калкулатори (ама незнам колко са верни) .
с калипер е най-добре

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1