Нисък пулс - 40?

11.10.09
19:20

Нещо ми е доста нисък пулса в покой , около 40-43. Ходих на кардиолог и ми каза , че при активно спортуващите обикновенно долнага граница била между 50-60 , а моята тогава беше 43. Каза , че това се дължи на тежките тренировки и постепенно ще се възстанови пулса , но разлика невиждам от 1 седмица почивка. Някои да е имал такъв проблем?

11.10.09
19:44

А всъщност каза ли ти лекаря,че има някакъв проблем?Ако не,явно ти е доста яко сърцето и не виждам какво те притеснява.

Четох за това състояние точно днес!Много противоречиви мнения прочетох в интерес на истината.Едни казват,че е за хубаво други казват,че не е...Познато е с термина Брадикардия!(не се бъзикам :) ) Разрови се в нета,ако се плашиш,но поне според мен няма проблем.Някакви идеи в края на краищата?Четох,че пулс под 60 не е добре,при мен е около 55-58 в спокойно състояние,и колегата под мен видях същото положение само че даже 40?!Е кое е истина и кое не?Добре ли е зле ли е?

12.10.09
13:01

Каза ми , че съм имал шум в сърцето. Шумовете били 2 вида. Моят не е толкова сериозен , нямало от какво да се притеснявам. Само дето ми е толкова нисък пулса. Нормалното при активно спортуващите било 50-60 , а моя е под тази граница. С една голяма почивка би трябвало да започне да се оправя ала бала, но дефакто мен ме интересува някой , който е имал подобен проблем да си каже мнението дали е опасно или няма голям проблем.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1