Тахан с мед... страхотна комбинация :) Като почна бурканчето и няма спиране (wasntme)
Относно настроението и грижите - не знам за теб, но на мен пролетта всичко ми лекува :) Един по-различен полъх на вятъра, една потна тренировка на открито, малко ароматен дъждец и всичко е наред :)
И да отидеш да гледаш полумаратона, пиши после какви са ти впечатленията :)
Тахан с мед наистина е невероятно вкусно :)
Ще ходя да гледям няма как, има и за кого да викам.
Ще направя снимки и може и да кача някоя. Атмосферата е страхотна. Обикновено бягат около 17 000 човека и е супер зареждащо с по зитивна енергия. Има бягащи облечени в костюми на анимационни герои, някои са цели групи :)
Ще разкажа утре :)
Така и така съм почнала да пиша нека да се отчета.
10:30 ставане от сън
11:00 овесена питка с 2 яйца и сирене, малко лютеница
12:00 някакво смути с манго, но според мен не беше само от пресни плодове
15:00 доматена супа с босилек и малко чесново хлебче
17:30 сурови ядки и солети
21:00 пилешко със зеленчуци, ориз и сметана на фурна
22:30 1л тахан+ 1л мед ( по добре от чипса и шоколадовият мус, които ядяха всички :)
Мнението беше редактирано от Rali на 21.03.11 11:23.
19.03.11
21:32
Един познат преди месец ми каза, че на 20ти ще ходи на маратон извън Бг. Сега и ти като спомена, се зачудих дали става въпрос за същия или е просто съвпадение на дати.
казано от Absolut Illusion на 19.03.11, 21:32:
Един познат преди месец ми каза, че на 20ти ще ходи на маратон извън Бг. Сега и ти като спомена, се зачудих дали става въпрос за същия или е просто съвпадение на дати.
Едно от двете ще е :) Или е съвпадение или ще е полумаратона на Рединг :)
Като го видиш питай :)
Ето линк с малко снимков материал от полумаратона в Рединг.
http://www.facebook.com/album.php?fbid=1926688252894&id=1412798804&aid=2115802
Утре ще споделя впечатленията и емоциите от цялото събитие. Само ще кажа, че който обича да тича трябва да преживее атмосферата и емоциите от такова мероприятие. Задължително е :) чак аз се замислям да го направя догодина, а тичането винаги ми е било омразно поради някаква причина :)
20/3/2011
Полимаратон Рединг-Англия.
Както ви споменах, вчера в града ни се прпведе поредният полумаратон. Моята приятелка участва за поредна година и този път реших да я придружа от старта до финала :) Сутринта станахме рано и отидохме до хотел Хилтън. Ние тренираме във техният фитнес и там бяха организирали закуска за всички от фитнеса и техните приятели и роднини. Събрахме се все готини хора и настроенито беше невероятно. Отделно в хотела бяха отсенали все хора които щяха да бягат, и атмосферата беше много готина. Имаше и някакви известни спортисти там , но за съжаление аз не ги разпознах. Един от тях беше английски олимпийски шампион по бягане но не съм сигурна на какво разстояние.
След закуската имаше снимки, а след това тругнахме към стадиона, който е в близост. По пътя имаше много хора, някои които щяха да бягати такива които да ги подкрепят, чуваше се музика. Стигнахме до стадиона и там беше пълно с много хора. Всякакви възрасти, цвят на кожата, религия събрани от една кауза, да побягат малко и да помогнат с благотворителност. Много от хората които бягат събират пари и ги даряват за различни каузи.
Както всяка година имаше хора облечени в най-различни костюми на филмови и анимационни герои, музиканти, певци, национали носии и др. Не мога да го опиша, трябва да се види. Много е яко.
Бягащите бяха над 18 000.
Имаше 5-6 човека в инвалидни колички, които също се включиха в полумаратона. те по принцип тръгват около 5-10 мин по рано от бягащите. Имаше и един човек с две протези от коляното надолу, който завърши за 1 час и 25мин.Мисля че го има на една от снимките.
Двама от тези в колички бяха професионали състезатели. Единият завърши за 48мин. Прото не мога да си представя колко здрави ръце трябва да имаш за да минеш това разстояние толкова бързо, както и дух. Казаха че той е печелил последните 5 години маратона на Лондон.
След като видяхме старта(който беше в близост до стадиона) и по точно първите бягащи( които са все някакви професионални състезатели) и дочакахме моята позната за да я видим и да я снимаме, побързахме да отидем настадиона до финалната линия за да не изтървем първите финиширащи. Първите трима мъже бяха Кенийци. Първият завърши за 1час и 3мин, а първата жена завърши за 1час и 11 мин ако не се лъжа. Може да е било и малко по бързо.
Първият филмов герой Батман завърши за 1час и 25мин, а нашият тренер от фитнеса за 1час и 27 мин, като той беше с контузия и каза че ще му трябжа към 1час и 40 мин. не можах да повярвам като го видях да финишира толкова бързо, та дори подобри времето си от миналата година.
Моята приятелка завърши за 1час 53 мин и също подобри времето си.
Други по интересни факти. Имаше един баща, който беше тичал бутайки детска количка с 4-5 годишно дете вътре. Имаше едно момче което според мен имаше някакъв здравословен проблем, но успя за завърши и то за 2 часа. Имаше също един човек който путаше инвалидна количка с негов близък или приятел.
Просто пстанах без думи, възхитена съм от духа и силата на такива хора, а и на всички останали, които участват в такива каузи.
Пожелавам на всеки любител на бягането да изпита тези емоции, които аз мразещата бягане изпитах, та дори ми се притича :)
Дано да ви е интересно :) Мен това събитие ме зареди с много емоции и мотивация и затова го споделям в дневника си :)
Мнението беше редактирано от Rali на 23.03.11 10:56.
неделя: 20/3/2011
6:30-7:15 събуждане от сън
7:45 протеин
8:30 1ф. хляб с 1 яйце на око, шунка и 25гр кашкавал(всичко като сандвич), чаша портокалов сок, кафе с мляко
14:30 в заведение, кубински сандвич със свинско и шунка, кашкавал, лук и салата
16:15 - 17:15 Тренировка
17:40 протеин
20:00 някакво зеленчуково ядене, 1 ф. бял хляб с лютеница и сирене
Тренировка:
около 10 мин гребен тренажор
3 серии:
12-8-10 лицеви на колене( с различо положение на ръцете)
10 глутеус мост на топка със задържане
10, 8, 8 лег на топка, 2х8кг, 10, 10кг
10 тяга с 30кг
12, 10, 10 раменна преса 10- 12.5-12.5кг
10 бицепсово сгъване с лост 10кг
8 кофички
15 кореми с 6кг дъмбел които д изправено положение повдигах на главата си, нещо като раменна преса
15 усукване в страни за корем от лег
10 повдина на краката от лег
Май това беше :)
понеделник 21/3/2011
6:30 стване от сън
8:00 овесена каша със сирене
10:30 1 ябълка
13:00 кус кус с пиле, малко шунка,спанак, чери домати, пресен лук, мариновани чушки
16:00 рибено кюфте ако съм гладна
18:15-19:15 Тренировка
21:00 ???
*** Днес ми е от онези дни в които жената не трябва да се закача :) Въпреки това имам намерение да тренирам. Миналият месец не пропуснах тренировка и се чувствах перфектно. И въпреки, че съм в цикъл килограмите са ми само с един повече, което означава, че напоследък съм свалила поне още 2кг. В монета съм ужасно подута и отекла и съм задържала доста вода. чакам с нетърпение другата седмица за да видя реалните си резултати. И не толкова дали съм свалила килограми, а как са се оформили краката ми. Сега не мога да преценя, поради причините посочени по горе.
*** Отново липса на ПМС, може би само малко повече гладм но не и за сладко и леко раздразнение :) Това е добре
*** Почивните дни поотпуснах храната, но то май така се получава винаги. Леко зареждане с въглехидрати. Поне не съм яла боклуци, освен 4-5 парченца чипс.
понеделник-продължение
18:00-18:45 Тренировка
19:00 протеин
21:00 наденички, салата кус кус със доматчета, спанак, пресен лук, царевица, краставица, 3-4 резенчета картоф
Тренировка:
5 мин гребен тренажор
3 серии:
10 разтваряне на ръце в страни(аз го правих като ръцете стихаха над главата ми) 2х4кг
10 на ръка разтваряне на ръце напред 2х4кг
15 придърпване на хоризонтален скрипец + клек
8 на страна, лег на топка и усукване в страни 8кг
10 пуловер на топка 8кг
10 гребане с лост с широк хват 15кг
Ами толкова, не се чувствах добре и тази тренировка ми беше просто за раздвижване :)
Лека вечер от мен :)
вторник 22/3/2011
7:00 ставане от сън
13:00 пилешки бутчета, салата спанак, авокадо, царевица, краставица
17:30 1/2 портокал, 1л. тахан+1л. мед
19:30 50 гр сурови ядки+ 10гр шоколад 80%
21:00 мусака от тиквички
Днес без тренировка (dull). По принцип вторник правя спинин, но днес часа е отменен, понеже тренера се възтановява след маратона.
Нищо ще си почина довечера, а утре ще се тренира пак :)
Мнението беше редактирано от Rali на 23.03.11 10:37.
сряда 23/3/2011
8:00 овесени трици + сирене
13:00 пилешки бутчета, 1/2 краставица
16:00 кисело мляко със сурови ядки
19:00 1 банан
19:25 протеин
18:00 Тренировка
5 мин гребен тренажор
3х10 лицеви
3х10 глутеус мост на топка
2х10, 2х8 лег на топка, 2х8кг, 10кг
4х10 клек 10кг
4х10 рамнни преси 10кг
3х12 сенднала на топка, гребане като в лодка, 8кг
3х10 гребане с лост 22.5кг
3х10 скрипец, усуквне ( трябва да видя как се казва това упражнение ) 16кг
3х10 скрипец за трицемс 16кг
21:00 гювече- месо, доматен сос, сирене, яйце
**** Стана ми лошо във фитнеса. Мисля си, че е от киселото мляко и ядките. Май трябвя да продължа да отбягвам млякото колкото се може повече.
Мнението беше редактирано от Rali на 23.03.11 21:18.
Рали, как приготвяш овесената каша със сирене? Готова ли я купуваш или сама си я правиш от овесени ядки?
казано от ina_V_ на 23.03.11, 10:42:
Рали, как приготвяш овесената каша със сирене? Готова ли я купуваш или сама си я правиш от овесени ядки?
Ако имам овесени ядки ги накисвам във вода за през ноща. На сутринта те са поели и са набъбнали. Добавям им още малко вода и в микровълновата за 3мин. На мен ми харесва да са топли, не мога да ги ям студени. Като ги извадя от микровълновата им слагам сирене, понякога и малко подправки и е готово за ядене.
В момента имам само фини овесени ядки/трици и тях не ги кисна а напроаво им слагам вода и в микровълновата за 3мин. Може и с прясно мняко, но аз гледам да го избягвам .
Мнението беше редактирано от Rali на 23.03.11 10:46.
четвъртък 24/3/2011
6;30 ставане от сън
8:00 овесена питка с 2 яйца и сирене, кафе
13:00 мусака от тиквички и кайма
19:35 1 шоколадов бонбон
20:00 протеин
20:35 зелена салата с лук, царевица, краставица и риба тон
17:45-19:30 тренировка
2х10 мин гребен тренажор
45-50 мин боди памп.
Треньора ни беше на някакъв курс и закъсня с 30мин, затова направих 2х10мин на гребният тренажор, но имаше почивка и размотаване между двете серии. Помотах се и след това докато стане 18:30 и започна същинската тренировка.
Доста добре се натоварих. Постарах се да кача тежестите на повечето упражнения, и днес имам приятна мускулна треска на краката :)
Дори ми се наложи да застана лице в лице с групата по време на клековете, че тренера има проблем с краката след маратона и не искаше да рискува. Горе долу се справих :)
Мнението беше редактирано от Rali на 25.03.11 10:45.
петък 25/3/2011
8:00 овесена питка с 2 яйца, и обезмаслено крема сирене
12;30 1/2 краставица, 1 пилешко малко бутче, моцарела( това можах да намеря в хладилника)
15:00 разходка в парка + 1/3 берри смути( беше бъкано със захар и ме заболя корема, поради тази причина не го изпих)
17:15-18:10 тренировка
18:30-19:00 пазаруване, 1/2 банан, умирах от глад вече
19:15 протеин
19:45 пиле на грил, салата, 4-5 бейби картофчета с масло
Тренировка:
10мин гребен тренажор
5 серии:
хоризонтален скрипец
вертикален скрипец
3 серии:
усукване на скрипец (ей още не му знам името на това упражнение)
трицепс на скрипец
3х8 на ръка ренегатско 2х8кг
3х15, 20, 20 коремни
разтягане
Ще допълвам храната, че нямам никаква идея какво ще си напазарувам.
тренировка също не знам дали ше има. Иска ми се да се пораздвижа и днес, но може да не успея. Ще се дописва довечера.
Петък е :) Хубаво и слънчево е навън днес, дано и при вас е така. Дано и почивните дни времето е така усмихнато и приветливо към кафенце навън, разходки и срещи с приятели. А защо не и някоя тренировчица :)
Мнението беше редактирано от Rali на 25.03.11 22:53.
25.03.11
13:40
И тук е слънчево и пролетно (sun). А weekenda се очертава още по-топъл и приятен, с разходка с приятелки до Сандански и Мелник :)
Пожелавам ти и на теб разходки, кафенца и усмивки :)
събота 26/3/2011
10:00 2 ф.п. хляб(доста дебели бяха) с масло и шунка, кафе с мляко
13:30 кафе с млкяо
16:00 1 ябълкя, протеин
19:00 1.5 свинска пържола, 3-4 бейби картофчета с масло, зелена салата с краставици, домати и лук
23:00 6-7 бадема
Тренировка-почивка
неделя 27/3/2011
10:30 ставане от сън
11:00 овесена питка с 2 яйца и сирене, кафе с мляко
14:30-15:30 Тренировка
15:45 протеин
17:30 супа минестрони с една ф.п.хляб със масло(на заведение)
19:30 пилешки хапки с панировка, баничка с агнешко, лютеница
22:00 много малко патешко месо
Тренировка:
5 мин гребен тренажор
3 серии от:
10 разтваряне на ръце в страни 2х4кг
10 изнасяне на ръце напред 2х4кг
10 лег с 2х8кг
10 флайс с 2х 4кг
12 клек с 15, 20, 20кг
8 гребане с дъмбел 14кг
10 разгъване на дъмбел зад глава 8кг
10 бицепсово сгъване 6кг
Без почивка между упражненията, с 1-2 почивка между сериите.
2 серии:
15 коремни с извиване в страни
15 повдигане на крака от лег
Разтягане
понеделник 28/3/2011
6:30 ставане от сън
8:00 овесена питка, кафе
13:00 зелена салата с риба тон, 1ф.п. хляб
15:00 кафе с мляко
18:00 тренировка
19:30 протеин
20:30 патешко месо със салата и зеленчуци ?
*** Вечерята ще е коригирам ако се налага
*** Днес се притеглих и за момента успявам да задържа килограмите на 55. Определено съм свали по-малко от всички мерки. Имам нужда от още малко изчистване на корема и краката, но всичко с времето си. не бързам за никъде :)
*** Храната, която ям ми харесва, не изпитвам глад за сладко, което е добре. От време на време ми се хапва чипс и солети, но с 1-2 парченца ми минава :)
Мнението беше редактирано от Rali на 28.03.11 17:19.
казано от ralista на 28.03.11, 10:20:
...
*** Днес се притеглих и за момента успявам да задържа килограмите на 55. Определено съм свали по-малко от всички мерки. Имам нужда от още малко изчистване на корема и краката, но всичко с времето си. не бързам за никъде :)
....
Уф, ей това никога не съм успявала да разбера...как не бързате за никъде? ..единственото, за което не бързам, е старостта, всичко останало - ако може веднага :D
И в тази връзка - ако една програма, режим, начин НЕ сработят добре за 1-2 месеца, трябва да се променят категорично. Това да се намират различни оправдания - аз съм си виновен, аз прегреших малко и се е отразило - губят време, време, време. Ако резултатите са под средното ниво на успеваемост, задължително трябва да се коригира нещо...а не инатчийски да се тъпче на едно място.
Малко като тренирането по сплит с изолиращи при жените...нищо не става, но те продължават, продължават, продължават да се “стягат” и да “правят мускули” безуспешно.
Извини за лириката, Рали, не е конкретно за теб, просто репликата ме провокира : )
Мнението беше редактирано от Инис на 28.03.11 10:35.
28.03.11
10:59
казано от inis9 на 28.03.11, 10:34:
...
....Уф, ей това никога не съм успявала да разбера...как не бързате за никъде? ..единственото, за което не бързам, е старостта, всичко останало - ако може веднага :D
Като бързаме, най-често (до) никъде не стигаме :)
казано от inis9 на 28.03.11, 10:34:
...
....Уф, ей това никога не съм успявала да разбера...как не бързате за никъде? ..единственото, за което не бързам, е старостта, всичко останало - ако може веднага :D
И в тази връзка - ако една програма, режим, начин НЕ сработят добре за 1-2 месеца, трябва да се променят категорично. Това да се намират различни оправдания - аз съм си виновен, аз прегреших малко и се е отразило - губят време, време, време. Ако резултатите са под средното ниво на успеваемост, задължително трябва да се коригира нещо...а не инатчийски да се тъпче на едно място.
Малко като тренирането по сплит с изолиращи при жените...нищо не става, но те продължават, продължават, продължават да се “стягат” и да “правят мускули” безуспешно.
Извини за лириката, Рали, не е конкретно за теб, просто репликата ме провокира : )
Няма проблем Инис, винаги си добре дошла с мнениe и съвет:)
Ами казах, че не бързам в смисъл, че винаги съм искала да сваля някой и друг килограм, но все нещо се е обърквало. Е най-вече се е дължало на незнание и некомпетентност. Сега виждам, че нещата се получават, но за да имам трайни резултати със свалянето и задържането на килограмите ми е ясно че трябва време. И не толкова за да сваля, а за да се науча да се храня както трябва, с малки залитания към забранени изкушения. Да си призная, не ми се иска да се връщам към периодите с малко храна, последвани от преяждане, макар че никога не съм стигала до крайности. Та затова ми беше идеята, че не бързам толкова.
А иначе и аз нямам търпение да преодолея себе си, да постигам повече, да се развивам и да мога . Опитвам нови неща и в момента наблюдавам кое ми се отразява добре и кое не.
Много си права за оправданията и успокоенията, на които сме способни ние жените. Виждам го всеки ден в някой от дневниците на момичетата и ми се иска аз да не съм тях.
Мнението беше редактирано от Rali на 28.03.11 11:17.
@Mon coeur, щеше сигурно да си права, ако говорехме просто за някакво безогледно бързане...въпросът е да се улучват правилните начини, да се търсят активно и от обект на някакъв режим или тренировки, да се превърнеш в субект, активен и съзидателен, да “построиш” себе си. На мен направо ми се “плаче” от време на време, като чета постове на момичета, дори и на такива, които имат опит...
Естествно, това е моята гледна точка. Аз просто не обичам да си губя времето, особено ако липсват перспективи или няма динамика. Минавам през нещата, взимам възможния максимум и се прехвърлям на други. Никакви константи и стереотипи. Не казвам, че е чудесно, де.
@Рали, за свалянето си абсолютно права, а и за крайностите. Щом има резултат, значи всичко е наред.
Да, точно за развитието говорех и аз. Да е налице и да има желание за повече.
Желание за развитие и гонене на цели го имам и то в повече :) Старая се да вкарвам нови неща в тренировките си и да следя как ми се отразяват. Имам и подкрепата на добър треньор, с който може би ще започнем да работим по- редовно.
Имам много на какво да се уча и знам, че мога. Аз съм ината, когато искам да постигна нещо.
Знам, че тежестите с които тренирам не са големи, но просто залата не го позволява. Затова пък гледам да тренирам винаги цялото тяло и да го стресирам с нещо ново.
Аз съм от скоро в средите на спортуващите и за това време си мисля, че съм постигнала доста. Преди това спорта беше тъмна Индия за мен поради ред причини, но най вече мързел :)
Винаги съм отворена да чуя чуждо мнение, критика или съвет :)
28.03.11
16:39
казано от inis9 на 28.03.11, 13:33:
@Mon coeur, щеше сигурно да си права, ако говорехме просто за някакво безогледно бързане...въпросът е да се улучват правилните начини, да се търсят активно и от обект на някакъв режим или тренировки, да се превърнеш в субект, активен и съзидателен, да “построиш” себе си. На мен направо ми се “плаче” от време на време, като чета постове на момичета, дори и на такива, които имат опит...
Това сега последното изречение нещо лично ли беше :P ;) Нещо аз май не се изразих както трябва в предния пост, или аз нещо не съм те разбрала. Мисълта на предния ми пост беше, че и да искаме да бързаме да постигнем резултати по-бързо, понякога се налага по-бавно да ги правим, защото (например от собствен опит) знаем, че вероятността да не получим този бърз резултат е висок. Пък и гледните точки на трениране мисля, че малко или много ни се разминават.:) Както и да е, ако искаш прехвърли темата в моя дневник, за да не стане спам :)
Няма проблем пишете си, за мен е от полза да чуя различни мнения за начин на трениране, хранене и прочие. Мисля, че е полезно, а не спам :)
Не, не е лично въобще...
Ще опиша какво имам предвид.
За да не съм голословна, ще говоря само за тренировки, пък и темата ми е слабост : )
Резултатите от тренировките се виждат за 1-2 месеца. Няма ли прогрес, време е за смяна на подхода. Категорично!
Правя си програма за хипертрофия на краката и за този период няма прогрес. Излишно е да упорствам, губя си времето и се демотивирам - сменям я! Тренирам в 4 х 15 и за цяла половин година “усещам”, че съм се стегнала, но по снимките не личи и все още имам секси паласки - сменям! Тренирам за сила и за 2 месеца съм качила по 2 кг. на упражнение - сменям веднага!
Иначе си живеем в заблуда, че нещо правим със сентенции от рода на: “По - добре малко, отколкото нищо!” и заявяваме гордо, че ходим на фитнес, пък хората ни гледат и си мислят: “Верно ли, бе? Ми че то не личи въобще!” :D
Същото мисля и за резултатите, които идвали бавно, за сметка на това - сигурно. Има хиляда пътя до Рим, но един е най - пряк - е, защо да си губим времето?! Бавният резултат - има предвид проточен с години във времето - означава грешна стратегия. Разбира се, говорим за реалистични кратко- и средносрочни цели. А не 2 години да тренирам билдърски и да качвам мускули и накрая, поглеждайки се в огледалото, да си кажа:” Еми, на мен просто не ми върви, нямам ген!” Имам, но тренирам неоптимално. Ама не го знам, защото съм прочела пет статии и съм чула десет “компентентни” мнения, според които тренирам правилно и не съм си направила труда да видя дали по друг начин няма да ми се получат нещата.
Това ми е мисълта.
Мнението беше редактирано от Инис на 28.03.11 17:27.
28.03.11
17:36
казано от inis9 на 28.03.11, 17:26:
Не, не е лично въобще...
Тренирам в 4 х 15 и за цяла половин година “усещам”, че съм се стегнала, но по снимките не личи и все още имам секси паласки - сменям! Тренирам за сила и за 2 месеца съм качила по 2 кг. на упражнение - сменям веднага!
Иначе си живеем в заблуда, че нещо правим със сентенции от рода на: “По - добре малко, отколкото нищо!” и заявяваме гордо, че ходим на фитнес, пък хората ни гледат и си мислят: “Верно ли, бе? Ми че то не личи въобще!” :D
:D Цялостно споделям мнението ти, в така изложените факти ;)
...но всичко с времето си. не бързам за никъде :)
Аз си мисля, че Рали е имала предвид, че качествената храна и подобреният спортен режим водят до по-бавни, но по-хубави резултати в сравнение с диети тип “Свали 10 кг за 20 дни” например :)
Или поне водят до някакво себеопознаване, научаване кое как ни влияе, търсене на правилните комбинации и тн. ..което няма как да се случи бързо и изведнъж.
Много си права Сисе, точно това имах предвид, и го уточнихме малко по нагоре май :)
Бързай бавно за добри резултати. Иначе желание и амбиции, за развитие и подобрения в тренировките , имам в големи количества :)
вторник 29/3 2011
7:00 ставане от сън, беше доста трудно
8:00 овесена питка с 2 яйца и сирене
10:30 1ябълка
13:00 ориз със грах, царевица и гъби и малко шунка
18:00 Тренировка- спининг
20:45 свинска пържола, 1/2 печен картоф, салата
22:00 1ч.л мед+ 1ч.л. тахан
Тази сутрин съм много сънена и за момнта се опитвам да се разсъня с кафе и новини от БГ и света.
Вчерашната тренировка не беше от най- добрите, а и бях запланувала други неща, но не се получиха. Фитнеса беше препълнен с хора и беше някво супер тъпо. Тук са малко жените които тренират с някакъв вид тежести и на всички им бях много интересна как се разкарвам с някакви дъмбели (не че са кой знае колко тежки, а и нямах много избор, всичко беше заето). Това ме изнерви, а уж съм спокоен човек, поне докато си тренирам :) Нашата зала е малка и няма много наплив на летни билдери, както ги наричате, но в понеделник и вторник се наблюдава наплив на хора, които са сметнали че след себотно-неделното гуляйство трябва да се помотат из залата :) След това нещата са много по-спокойни и от петък до неделя вече няма никой ;)
Тренировка: 28/3/2011
5 мин кростенажор
4 серии:
10 раменна преса 2х6кг
15 гребане 25кг
9 на страна усукване, седнала на топка и се имитира гребане на лодка 8кг
10 пуловер 8кг( това ми е леко, но 10 и 12 кг бяха заети)
3 серии:
10 тръстер 10кг( мога и с повече, но днес съм на спининг и не ми се искаше да не си усещам краката)
10 +10 за прасец
20 коремни
20 извиване на тялото в страни като си докосвам краката от лег
разтягане
Мнението беше редактирано от Rali на 30.03.11 10:26.
сряда 30/3/2011
8:00 овесена питка с 2 яйца и сирене
10:30 ябълка
13:00 200гр киш- с бекон и кашкавал, 1/2 краставица, чери томатчета
15:30 50гр сурови ядки микс
18:00 1 банан
21:00 котидж пай-кайма, лук, кисели краставички, картофено пюре
23:00 2 парченца портокал
Тренировка- почивка
****Купих си преди няколко седмици Л-карнитин на капсули и го пиех спрямо описанието на опаковката, но всеки път след приема му не се чувствах добре. Не бях сигурна дали е от него, понеже взимам и други витамини, но вчера не бях взимала нищо и 10-15 мин след приема му пак усетих същото неразположение на стомаха. По време на тренировката не ми беше комфортно и ми се гадеше, абе кофти работа. Затова остатъка от опаковката отива в кофата.
**** Спининга беше убийствен както винаги. Напоследък всяка една тренировка става все по- трудна и по-трудна. Голям зор, боляма борба. На последната песен на няколко пъти забавях темпото и бях пред отказ, а песента беше такава на която се върти на макс.
Май в понеделнит трябва да не тренирам крака, за да имам сили за спининга във вторник. Днес съм размазана, нямам мускулна треска, но се чувствам отпаднала.
Не мога да определя какво да ям преди тренировка. Напоследък пропускам храненето около 16:00 часа и след това хем съм леко гладна, преди тенировка, хем ако хапна ми е тежко и некомфортно. Беше ми добре като ядях плод или малко ядки, ама май това не е никак подходяща храна преди трен и затова и спрях.
Някакви коментари по храната ми ? Критики, препоръки, идеи?
Мнението беше редактирано от Rali на 31.03.11 10:33.
четвъртък 31/3/2011
8:00 овесена питка с 2 яйца и сирене, кафе
13:00 2 пилешки бутчета с 1/2 краставица и чери доматчета
15:30 кафе с мляко
18:00 Тренировка- боди памп
19:10 банан
19:45 протеин
21:00 пилешко месо, 100гр киш, салата китайско зеле и моркови
Тренировка боди памп: 18:00-19:00
Клекове с 15кг
рамо-5кг
гребане и тяга 15кг
лег 10кг
бицепс 5кг
трицепс 5кг
напади 5кг
Коремни
Един час тренировка почти без почивка, само колкото да се нагласи тежеста за следващото упражнение. Следващият път мисля да вдигна килограмите за бицепс, рамо и напади, и да затвърдя тези на клек и лег.
Мнението беше редактирано от Rali на 01.04.11 10:56.
петък 1/4/2011
8:00 овесена питка, кафе
12:30 2-3 малки пилешки бутчета с малко салата китайско зеле и морков
17:00-18:00 Тренировка
18:10 1/2 щоколадово яйце
18:40 протеин
20:30 риба, 5 картофчета с масло и салата
След 16ч може да има и промени. Всичко зависи от това дали ще тренирам.Имам желание, само трябва да си намеря превоз до залата :)
Днес имам лека мускулна на краката след вчерашната тренировка, но нищо сериозно.
Кантара показа 0.5кг по малко, не че е от голямо значение, но поне ми показва че не качвам :) Но аз мога да видя и разликата в огледалото. Трябва д направя някоя и друга снимка.
тренировка:
10 мин гребен тренажор
3х10 лицеви на колене
2х10-15кг, 2х8-17.5кг, 1х6-20 кг пуш преси
2х10-35кг, 1х8-37.5г, 2х6-40кг румънска тяга
3х10 скрипец за трицепс 18кг
3х15, 20, 20 молитва 36, 36, 41кг
3х8 на страна скрипец, усукване 18кг
3х8 избутване на скрипец, с една ръка 9кг
Толкова, брат ми бързаше и не успях да се разтегна. Мускулната на краката стана доста силна, утре ще е комично предвижването ми :)
Мнението беше редактирано от Rali на 02.04.11 00:24.
01.04.11
11:14
Не мисля, че тези 0,5 кг имат някакво кой знае какво отношение към теглото. Така или иначе то винаги варира в диапазона +/-2 кг.
казано от Absolut Illusion на 01.04.11, 11:14:
Не мисля, че тези 0,5 кг имат някакво кой знае какво отношение към теглото. Така или иначе то винаги варира в диапазона +/-2 кг.
Да знам, че е така :)
Само че кантара преди варираще между 57.5 до 59кг, а сега е 55 до 56кг, което ми показва че последният месец съм свалила и ги поддържам за момента.
Рали, относно “предтренировъчното” ядене - примерно ако тренираш в 17, може да обядваш по-стабилно (може и на 2 пъти: в 11.30 и в 13.30), следобеда да пиеш много течности и ако почувстваш глад - плодче с канела, мед... Аз така правя, не знам дали е “правилно”. За жалост не винаги човек има възможност да разделя едно по-обилно обедно меню на 2 пъти обаче. А това ми е любимия вариант, защото не ми става тежко.
казано от Atom на 01.04.11, 19:59:
Рали, относно “предтренировъчното” ядене - примерно ако тренираш в 17, може да обядваш по-стабилно (може и на 2 пъти: в 11.30 и в 13.30), следобеда да пиеш много течности и ако почувстваш глад - плодче с канела, мед... Аз така правя, не знам дали е “правилно”. За жалост не винаги човек има възможност да разделя едно по-обилно обедно меню на 2 пъти обаче. А това ми е любимия вариант, защото не ми става тежко.
Meрси Сисе. За съжаление няма как да разделя обяда си на 2 пъти. Почивките ми на работа са в 10ч, 13ч. и 15ч. Но аз гледам ако ям нещо следобед да е около 16ч. И аз хапвах плод или ядки преди, ама четох че плодовете преди тренировка не са много полезни,както и ядките. Както и да е, за сега избягдам да ям след 13ч, а ако много ми пригладнее ще го мисля, но определено сандвич, мляко или яйца ми идват в повече. :)
събота 2/4/2011
8:45 ставане от сън( чакахме майстор и нямаше как)
9:00 протеин, кафе с мляко
10:30 овесена питка с ч яйца и сирене
12:00 капучино
16:00 нудълс със скариди и заленчуци
18:40-20:30 Фитнес
30 мин гребен тренажор
2-централен планк до отказ
разтягане
30 мин плуване( бавничко , така за кеф)
5-10 мин сауна
20:50 протеин
22:00 пиле на грил, салата- разни зелени салатки, домати, краставица, лук, маслини и сирене
неделя 3/4/2011
9:45 ставане от сън
10:00 1.5 сандвич с арабска питка, моцарела, зелена салата, домат, шунка, кафе с мляко
16:00 салата цезар, 3-4 картофчета с масло
21:00 пилешко филе, с гъбен сос и ориз, чаша бяло вино
понеделник: 4/4/2011
8:00 овесена питка с 2 яйца и извара, кафе
13:00 зелена салата с 2 доматчета, 1/2 краставица, сирене, маслини. Ориз на фурна( няма много протеин в това ядене, ама сутринта нямах време да приготвям друга храна)
14:30 сурови орехи
15:15 кафе с мляко
21:00 свинско, салата
22:30 25гр 85% органик шоколад (много лошо решение, ама лакомия. не можах да заспя и се въртях много време, нека ми е за урок!)
Тренировка:
7 мин гребен тренажор
3х10 лицеви на колене( различно положение на ръцете)
5х12, 10, 9,9 6 Тяга- 30, 30, 35, 35, 40кг
5х12, 12, 10, 8, 8 пуш преси- 15, 15, 17.5, 17.5 кг
3х8 лег на топка 10кг+ 5 повторения с една ръка (10кг)
3х10 пуловер 10кг
3х8 на страна наклони в страни 2х10кг
3х12 сумо тяга + въртолет
3х20 коремни+3кг
3х10 на страна, извиване на тялото от лег с докосване на краката
3х15 повдигане на краката от лег
разтягане
Мнението беше редактирано от Rali на 05.04.11 10:45.
вторник 5/4/2011
13:00 пресни картофи с масло, риба тон и царевица от консерва
18:00-19:40 тренировка ( 30 мин тежести,1 час спининг)
20:00 протеин
21:00 бъркани яйца с шунка, зелени салатки с домат, чушка, пресен лук и сирене
тренировка:
5мин гребен тренажор
3х10 разтваряне на ръце в страни 2х4кг
3х10 ръце напред 2х4кг
3х10 разтваряне на ръце в страни от наклон 2х4кг
3х10 гребане 20кг
3х10 на страна скрипец 18кг
3х10 разтваряне на ръце зад глава 6кг
3х10 бицепс 6кг
3х15 молитва 36кг
разтягане
1 час спининг!!! Голям кеф , но и голям гърч :)
Мнението беше редактирано от Rali на 06.04.11 11:37.
сряда 6/4/2011
8:00 овесена каша с извара
10:30 ябълка
13:00 зелени салатки с 2 доматчета, царевица, риба тон, няколко маслинки, зехтин
17:30 пазаруване, примряла от глад парче п.хляб
18:00 1ф.п. хляб със филаделфия, протеин
20:30 80-100гр халуоми на тиган със салата
тренировка- почивен ден
Мнението беше редактирано от Rali на 07.04.11 09:59.