Кольо, разбирам за какво говориш.
Аз забелязвам, че на мен по-добре ми действа протеин+кисело мляко. Рядко пия протеин с прясно мляко защото след това коремът много се подува, или ако слагам прясно мляко добавям и вода.
Като цяло избягвам обезмаслените млека, кашкавали сирена, защото са бъкани с захар. Предпочитам малко повече мазнини за сметка на захар :)
Аз пия протеина само с вода, с прясно мляко съм пробвала, но става на бучки.
Но като цяло не ми се вписва с киселото мляко и ядките, защото го пия веднага, след като стана от леглото, дори преди да си измия зъбите. Чак половин час след това ям кисело мляко, преди да изхвърча за работа.
Но като цяло може някой път да я пробвам тази комбинация...но ти го приемаш така само сутрин, нали?
Защото аз примемам и след тренировка whey и понякога още един път към 16:00 - матрица.
Относноо бягането - постоянство и сутрин, моите съвети, аз започнах да бягам средата на юни и се задъхвах на 3-тата минута и чувствах, че ще умирам, от септември бягам по 5-6км за 26-30 минути, но това е защото се зарибих да следя изпитите за ГДБОП, не че ще ме вземат, но искам да им покрия критериите за физическа подготова това лято. Успех, съгражданке!
Като живеех в Казанлък бягах на Тюбето, идеално място е, защото има и изкачване :)
Мнението беше редактирано от Блажка на 07.12.11 15:01.
Аз пия протеина само с вода, с прясно мляко съм пробвала, но става на бучки.
Но като цяло не ми се вписва с киселото мляко и ядките, защото го пия веднага, след като стана от леглото, дори преди да си измия зъбите. Чак половин час след това ям кисело мляко, преди да изхвърча за работа.
Но като цяло може някой път да я пробвам тази комбинация...но ти го приемаш така само сутрин, нали?
Защото аз примемам и след тренировка whey и понякога още един път към 16:00 - матрица.Относноо бягането - постоянство и сутрин, моите съвети, аз започнах да бягам средата на юни и се задъхвах на 3-тата минута и чувствах, че ще умирам, от септември бягам по 5-6км за 26-30 минути, но това е защото се зарибих да следя изпитите за ГДБОП, не че ще ме вземат, но искам да им покрия критериите за физическа подготова това лято. Успех, съгражданке!
Като живеех в Казанлък бягах на Тюбето, идеално място е, защото има и изкачване :)
Здарсти :)
Ами тази комбинация от кисело мляко, протеин и ядки си я правя за закуска понякога, а някой път и за следобед, особено ако ми се е прияло нещо сладко. Макар че скоро не съм я забърквала по никое време на деня, а ги консумирам по отделно , както беше и днес:)
Протеините които съм ползвала не стават на бучки, то не че много видове съм пробвала, но се разбиват добре.
За бягането какво да ти кажа. Просто не ми е любимо, бягам защото много хора казват че е полезно и е кеф, но на мен не ми е кеф. По скоро стресирам организма си, а това пак е някаква полза. Вече 5-6 пъти съм бягала навън с група и да ти кажа усещам разликата, по издръжлива съм, но просто не ми доставя удоволствие.Може би и защото го правя четвъртък и вече съм натрупала доста умора. Но ще продължа, когато мога. Последните 2 седмици пропуснах, че бях ж БГ, а този четвъртък съм на парти на фирмата ни. Все пак има развитие, започнахме от 3-4км, което за човек който не е бягал никога май е добре, и последните 2 пути бягахме 10км за час и малко.Успявам да поддържам темпото на групата, но със сигурност има много по-добри от мен, все пак не е да ме чакат и да се влача след тях.
За бягането сутрин, при мен просто е абсурд. Аз не съм човек на ранните часове на деня. По активна съм следобед, вечер, а и тогава имам време за тренировки. За работа тръгвам към 7:30 и просто не мога да си представя да стана в 6 да бягам , да се къпя и оправям. Не е за мен. А и лягам късно и няма да успявам да се наспя.
Не знаех, че сме от един град :) Да Тюлбето е хубаво място за тренировки, но когато живеех там бях абсолютен мързел и спорта беше забранена дума за мен :)
Мнението беше редактирано от Rali на 07.12.11 16:01.
Леле, и аз тази събота съм на парти на фирмата и смятам да наблегна на пържолите, а не като всяка друга година - на уискито, но най-вероятно пак ще е комбинация и от двете :).
Звучи доста добре това с бягането, но аз лично предпочитам да бягам сама. Когато започнах да бягам, за около един месец, вече ми личеше разликата в тонус и килограми и една моя приятелка ми вика: “Айде да бягаме заедно, и аз идвам.” И аз се съгласих, обаче добре, че тя се отказа на втория път, защото не можеше да ми поддържа темпото, а и ме разсейваше присъствието и.
Обичам да бягам сред природата със слушалки в ушите. Лятото, като се прибирах в Кз правех отсечки - Енина - Крън и обратно, че селото ми е Енина и така всъщност осъзнах, че бягам около 4-5км, иначе не съм си мерила разстоянията :)
В Казанлък, може да се каже, че се осъзнах да спортувам , преди да завърша гимназия. Ходех да тренирам бокс в спортен клуб “Кентавър”, но тогава бях много луда, нямах празен ден - щанги, тренировка, щанги, тренировка и бягане сутрин.
Сега е доста по-различно, ако се натоварвам така целогодишно, няма да оцелея най-малкото от недоспиване, затова за зимата наблягам главно на фитнеса и почиваката и от март ще пробвам отново да сместя нещата. Времето е ограничено, няма как, работа, не е като да имаш цял следобяд празен, особено 12 клас, когато никой не учи или само за определен предмет, защото ще кандидатства и т.н.
Сряда тренировка 2: Боди памп
Загрявка:
Около 4 мин на упражнение;
Клек 15кг, прасец,лег 15кг-10кг,лицеви опори от колене, рамо 2х2.5кг, раменни преси 10кг, бицепс 10кг, трицепс 5кг(можеше с повече, но ме примързя да сменям тежести), тирцепс лицеви от колене
3 серии: коремни х10, руско извиване с 5кг х10, 30сек лакът към колямо от лег
разтягане
Мускулната треска продължава да ме държи. Ходя доста трудно и смешно, особено когато трябва да слизам и да се качвам по стълби.
Снощи им викам на моите хора в нас, не знам кое е по-трудно да слеза до първият етаж или да се кача до третият. Брат ми се пукна от смях :) Абе картинка съм.
четвъртък: 8/12/2011
8:00 шунка, бадеми, ябълка, кафе
13:00 2 яйца, 40гр сирене, 1 маринована чушка, 1/2 краставица
мандарини
19:45-Коледно парти на фирмата
Храната която съм си избрала е: предястие със сьомга, основно фазан със зеленчуци, десерта е шоколадов мус. Предполагам че ще има и 1-2 чаши бяло вино.
тренировка- почивка
петък 9/12/2011
8:00 шоколадов кекс (blush), протеин с кисело мляко и вода, кафе
12:00 1 яйце, 50гр сирене, 1 маринована чушка, 1/2 краставица
мандарини
20:00 2 наденички, пюре от ряпа, 1 картофче, салата, вино
22:00 кекс с кисело мляко
Тренировка- по скоро почивка
Мнението беше редактирано от Rali на 12.12.11 18:37.
събота:
10:00 грозде, шунка, ядки, кафе
16:00 1/2 сандвич, 2л. руска салата, 2 парченца пица, 2 соленки, и няколко захаросани кашу+1л вода (детски рожден ден)
19:30 сьомга със зеленчуци и сметана, 1/2 чаша вино
22:00 80гр шоколад
неделя:
10:30 протеин, кафе
17:30 ризото с риба, картофена крем супа, салата
21:00 ядки, грозде
22:00 2 малки филийки с лютеница, кашкавал, салам
Храна ужасна. Настоението беше депресарско и изнервено. Кофти храна= на кофти емоции.
Мразя да пазарувам по задължение. Винаги когато търся нещо не го откривам, а когато ходя безцелно по магазини намирам каквото ми трябва (dull)
Доста натоварено до коледа от към задължения и събития, не знам кога ще пазарувам и опаковам коледни подаръци .
понеделник: 12/12/2011
8:00 протеин , кисело мляко с ядки, боровинки и кокосови стърготини, кафе
10:00 ябълка, мандарина
13:00 салата зеле, моркови, ряпа, малко шунка и сирене, кафе с мляко и какао
21:00-23:00 Вечеря навън - маслини, гювеч с пилешко месо, скариди, доматен сос, боб, маслини, тиквички, трясно приготвено хлебче, лимонов десерт и вино = на преяждане и препиване (blush). Но пък компанията беше приятна :)
Мнението беше редактирано от Rali на 13.12.11 12:39.
вторник 13/12/2011
8:00 кафе с малко мляко
9:20 протеин с 100мл мляко и толкова вода, и около 50гр бадеми
мандаринка
13:00 телешко месо със зеленчуци на фурна
мандаринка
18:00 Тренировка-табата
20:00 2 кюфтета, салата зеле, морков ряпа, пюре от карфиол и пащърнак с малко мляко и масло(много вкусно и леко пюре препоръчвам го )
Покрай наближаващите празници зачестиха залитанията по вино и десерти. Като се замисля нямам нужда нито от едното, нито от другото, но в компания не се усещам. Трябва да се промени до колкото е възможно, защото не се чувствам комфортно.
Мнението беше редактирано от Rali на 14.12.11 12:11.
сряда 14/12/2011
8:30 2 яйца, бадеми, 1 грейпфрут, кафе
13:00 телешко със зеленчуци
мандарина
18:30-19:15 Тренировка 1: спининг
19:30-20:00 Тренировка 2:
загрявка след която имаше по един кръг от около 1-2 мин:
бърпи без лицева, клек +подскок назад на степер, разгъване за трицепс с 5кг, флайс с ластик, бокс удари, упражнение за трицепс
Между упражненията имаше около 30-60сек упражнения за корем
Накрая разтягане
21:00 пиле със сметана и зеленчуци
23:20 2л. мед
Вчера най-накрая храната ми придоби по-нормално изражение :) След табатата имам лека мускулна по краката, трицепс, гръб , корем. Нямам търпение да тренирам пак днес. Определено много поредни дни почивка не ми влияят добре.
Мнението беше редактирано от Rali на 15.12.11 10:45.
14.12.11
12:54
...Определено много поредни дни почивка не ми влияят добре.
И аз имам такива наблюдения над себе си :)
четвъртък 15/12/2011
8:00 шунка от бут, ядки, грейпфрут, кафе с малко мляко
13:00 3 яйца , салата от патладжан, чери домати, тиквички , магданоз, копър, лук и чесън
Мандаринки между храненията ако ми пригладнее
20:00 руло стефани и салата
Тренировка- още е под въпрос, но по-скоро ще почивам. Имам доста сериозна мускулна треска, и се движа леко смешно. В събота съм на сватба и не ми се иска да прекарам деня седнала. Та затова днес май ще почивам, а утре евентуално една бърза и тонизираща тренировчица :)
Вчера храната ми беше ок, чувствам се добре и отеклото ми и подпухнало тяло започва да възвръща нормалната си форма.
петък 16/12/2011
8:00 50гр шунка и 50гр домашен течен шоколад (blush), 1 мандаринка, кафе
12:30 2 кюфтета, малко зелена салата, 1 кисела краставичка
Имам 2 мандаринки за междинки :)
20:00 свинска пържола и салата
Тренировка- иска ми се да тренирам, но не знам дали ще остане време. Имам задачки по магазините, а и утре сме на сватба и пътуваме рано сутринта, така че трябва да се подготвям и за нея.
Тук днес прехвърча снежец, по радиото цял ден се въртят коледни песни, баща ми е рожденник или с други думи настроението е празнично :)
Сватбарска събота :) Много слънчев и студен ден изпълнен с много хубави емоции:
7:00 ставане от сън с кафе+мляко
Обличане, гримиране, и 2 часа път, подади което нямаше време за храна.След това церемонии и прочие.
15:30-18:00 баница, питка, пастет, малко зелена салата, пилешко роле с бекон, крема сирене и спанак, крем брюле, вино и шампанско.
21:00-23:30 2 сока, 2 малки ролца от арабски хляб и пилешко месо с някакакъв сос, още малко вино и една кола
неделя: 18/12/2011
9:30 англиска закуска+ 1,5 ф. хляб , кафе с мало мляко, портокалов сок
13;00 1 резен пица
19:00 2 кюфтета, салата, 2 резенчета чеснова гранзела, 4-5 карточета
21:30 1 чаша сок
понеделник: 19/12/2011
8:00 шунка, пушено сирене, ядки , грозде и кафе
10:00 1 мандарина
11:30 1 ябълка
13:00 салата+1 яйце и 1 кюфте
18:30Тренировка
21:00 агнешко месо, много малко карофчета и моркови и повече салата
22:00 чай с мед, и отделно 2с.л. мед
Мнението беше редактирано от Rali на 20.12.11 11:50.
Понеделник тренировка:
7-8 мин гребен тренажор + задряване
лег 2х12@2х8кг, 2х10@2х10кг, 2х5@12 кг с една ръка
пуловър 2х12@10кг, 2х10@12кг, 2х10@14кг
Клек 12@15кг, 2х12@17.5кг, 3х10@20кг
Скачане на въже след всяка серия клек х50
Гребане -2х10@20кг, 3х6@25кг
Молитва 5х20@41кг
ренегатско- 10, 14, 20 @ 2х8кг
трицепсово разгъване 3х10@8кг
За задната част на крака махове 3х10 на крак с 11кг
100 скока
разтягане
вторник : 20/12/2011
8:00 шунка,ядки, домашен крем (авокадо, банан, боровинки, кокосови стърготини, мед и малко сметана) кафе
10:00 чай с мед ( опитва се да ме боли гърло)
13:00 агнешко месо, салата
1 мандарина
19:30 Хамбургер с телешко кюфте, бекон и сирене, и малко салата. (горната част на хлебчето не го изядох)
21:00 4-5 доритос, много малко бира
23:30 2 мандарини
След работа пътуваме до Лондон за концерт на Риана и нямам идея кога и какво ще вечерям :)
Тренировка-почивка
Мнението беше редактирано от Rali на 21.12.11 11:02.
сряда 21/12/2011
8:30 домашен шоколад, 1/3 кисело мляко, кафе
13:00 шунка, кашкавал, 1/2 краставица, чери доматчета
2 мандарини
18:30 тренировка 1- спининг
19:30 Тренировка 2- кръгова с група
21:30 свинска пържола, салата от зеле, ряпа и моркови
2 чая с мед през деня.
Тренировките бяха готини. Групата се заформи последните няколко седмици и става готино. На спининга се раздадох повече от обикновено, може би защото е последен за тази година. Добре се получи.
Нещо се опитва да ме наболява гърло и го лекувам с чай, мед и лимон., дано се получи , че не обицхам лекарства:)
Мнението беше редактирано от Rali на 22.12.11 10:54.
четвъртък 22/12/2011
8:00 шунка, домашен крем, чай с мед и лимон
13:00 свинска пържола, салата зеле, моркови, ряпа
Мандаринки за междинки
21:00 бъркани яйца и салата, 1/2 средна пица
Тренировката е под въпрос. Май се разболявам, макар и симптомите да не са толкова силни, но ме боли гърло. А и вчера тренирах около 2 часа и не знам в това ми състояние дали е разумно. От друга страна това може да е последната тренировка за тази година и не ми се иска да я пропускам :) След това фитнеса е затворен за няколко дни, а после аз пътувам. Може да пробвам да тренирам в нас.
Дописвам : Все пак тренировка имаше.
18:50-19:00
1км гребане, загряване
вертикален скрипец с надвхат и подхват 2х12@41кг, 2х10@45кг, 3х6@55кг
хоризонтален скрипец 12х27.5кг, 2х10@32.5кг, 3х5@41кг
Клек + бицепсово сгъване на скрипец- 6х15@ 22.5, 22.5, 27.5, 32, 27.5, 27.5кг
Напади 5х10 на крак (2х6кг)
раменна преса 5х8@ 2х6кг
трицепс на скрипец 3х10 , не помня тежестта около 16кг май
усукване на тежест около горната част на тялото 3х15 на страна с 5кг
Малко коремни упражнения и разтягане
Мнението беше редактирано от Rali на 23.12.11 10:52.
петък 23/12/2011
Последен работен ден за годината :) Пожелавам на всички весели празници и много положителни емоции :)
Не знам дали ще имам време да пиша около празниците , но с настъпването на новата година ще съм на линия :)
Тренировки може би няма да има, като изключим една на 27, която е планирана, но да видим.
След това ми предстои пътуване и доста ходене пеша.
До скоро и много весела Коледа :) Не забравяйте да кажете на близките си колко много ги обичате и подайте ръка на тези които имат нужда, защотот по Коледа се случват чудеса :) (sun) (party) (nlove5)
Мнението беше редактирано от Rali на 23.12.11 10:58.
23.12.11
14:29
Весели и уютни празници :)
И едно Коледно чудо за теб!
Мнението беше редактирано от Дарина Михайлова на 23.12.11 14:29.
За много година на всички :) Да ни е честита новата 2012 година. Нека ни донесе повече здраве, успехи, късмет, семеен уют и много любов. Пожелавам на всички много повече преодолени цели, повече слънчево настроение и много позитивизъм :)
За малко се замислих дали да не пунса нов дневник, но се отказах. Като цяло не съм човек, който прелиства страниците много лесно и започва на чисто, а и от друга страна няма какво толкова да разчиствам :)
През изминалите десетина дни не съм тренирала. Последно тренировка имаше на 22/12/2011. Събра ми се доста храна, малко повечко от обикновеното за мен количество на алкохол, но и много хубави емоции и празници. Последните 5 дни бях в един много красив град изпълнен с много колорит и приветливост. Имаше доста ходене, което ми докара и мускулна треска на краката :)
Храна няма как да опиша, защото не помня. Равносметката обаче е стабилни 56-57 кг, които всъщтност са ми теглото от около 4-5 месеца насам.
Днес 3/1/2012
Храната :
8:00 до 15:00 100-125гр ядки+100гр шунка разделени на 2 приема , 2 ябълки, 1 банан
18:00 2 шоколадови бадема
20:00 крем супа от грах и шунка (купена), 4 наденички, зелена салата
21:30 3 шоколадови бадема
Вчера вечерта се прибрахме много късно от път, а днес съм на работа, така,че храната през деня е каквото намерих в нас останало след празниците :) Последните дни не съм яла много плодове и салати и мисля да си наваксам следващите няколко дни .
Лек ден на всички
Мнението беше редактирано от Rali на 04.01.12 12:41.
сряда 4/1/2012
8:30 80гр ядки микс, 90гр шунка, кафе, грозде
10:00 1 мандарина
13:00 3 наденички, зелена салата
16:00 1 мандарина
18:30 Тренировка 1: спиннинг
19:30 Тренировка 2:
21:30 агнешко с картофи и праз
Тренировка 2: Боди памп
загряване след което около 3-4 мин всяко упражнение:
изнасяне на ръце в страни и напред с 2х2.5кг
раменна преса 10кг
тяга+ гребане 15кг
лег-12.5, 10кг
бицепс 10кг
трицепс 5кг
клек 15кг
прасец
упражнения за корем и разтягане
Обратно в играта след десетина дни почивка. Супер доволна и заредена с настроение и мотивация. За пореден път се убеждавам колко ми липсват тренировките след такава почивка :)
Мнението беше редактирано от Rali на 05.01.12 10:39.
четвъртък 5/1/2012
8:00 ядки, шунка, грозде, кафе +2 шоколадови бадема
мандарина
13:00 4 мини наденички с малко катрофи и праз , 50гр сирене, 2ч.л. мед
ябълка
18:00-19:30 Тренировка
20:00 птотеинов шейк с вода
21:00 руло стефани, зелена салата с краставица
Трен:
2500м гребен тренажор за около 13 минути + разтягане, малко подскачаши напади
4 мили бягане за около 40 минути. Голям зор след повече от месец почивка от бягането + лека(надявам се ) контузия, която днес ми създава проблеми при ходенето. Дано отпине бързо.
В нас най накрая си изпробвах коледният подарък, пудовка 9кг (исках да е 12 поне, но не са успели да намерят, нищо като за начало е ок), та направих 10 клека и 10 суинга. Малко но от сърце, а и все пак не исках да се довърша и днес да не мога да ходя.
Включвам се в предизвикателството за 12 упражнения по 2012 бройки. Набирания не мога да правя, но с другите неща би трябвало да се справя. Не съм правила и преден клек до сега, но мисля да вписвам другите му разновидности, и да започна опити и за преден. Няма как да се придържам стрикно към описаните упражнение, но по добре нещо отколкото нищо :)
Мнението беше редактирано от Rali на 06.01.12 12:42.
петък 6/1/2012
Ами нека първо да поздравя всички именници. Да са живи и здрави и много упсехи и любов :)
Храна:
8:00 ядки, шунка, грозде, мандарина, кафе
10:00 чай с малко мляко и 1л мед
12:30 руло стефани, 1/2 краставица
19:00-2:00 коктейли, ядки, начос, крема сирене, десерт(португалска бисквитена торта)
*** Без тренировка
Имах огромното желание да тренирам днес, но има две неща, които ме спират. Първо днес ходенето ми е затруднено, след вчерашната лека контузия при бягането,която се надявам да отшуми бързо и второ очакваме гости, които трябва да пристигнат този следобд. Та тренировката се отлага може би до неделя.
Следобед може да направя малко клек и суинг с пудовката, макар че се притеснявам да не ме заболи бедрото-кръста още повече.
Лек и усмихнат ден на всички :)
Мнението беше редактирано от Rali на 09.01.12 12:25.
събота: 7/1/2012
11:00 кафе с мляко, десерт
16:00 гъбена супа с арабско хлебче, печено пиле, салата, напитка с малини и газирана вода
19:00-1:00 2-3 коктейла, ядки, риба тон със салата, десерт
тренировка- не, само 15-20 минути пилатес
неделя: 8/1/2012
11:00 кафе с мляко, банан
12:00 2 сандвича, 1 с яйце и сирене, и 1 с кашкавал и салам
Разходка
17:00-20:00 чистене, прибиране на коледната украса и др, доста се изморих
20:00 свиснки пържоли, салата, малко катофчета, мини шоколадче с мента
22:00 2 парченца баница
Обобщение за почивните дни:
Храна, безобразна, но вкусна и в не много големи количества, или с други думи не съм се тъпкала и преяждала. Малко повече кола и ром, а и сладко (blush).
Тренировки- почивка. Просто нямаше как, а и кракът ме болеше и в петък и събота понакуцвах. Сега вече съм добре. Още усещам болка, но е много лека.
Емоции- много и положителни. Не можах да си почина много, но се видях с много готини хора, които не бях срещала отдавна :)
понеделник 9/1/2012
8:00 около 100-150гр домашна баница, 1/3 кисело мляко, кафе
9:00 грозде
13:00 2 яйца, сирене, 3 мини чушлета
ябълка
18:30-20:00 тренировка
21:00 Сьомга на фурна с подправки, зелена салата с краставица, чери домати и мини чушки, крем супа от карфиол и праз
22:00 ванилов крем и 1/2 десерт (punch)
Тренировка: Някакъв фитнес диск на PS3
10 минути забрявка
30 мин упражнения със собствено тегло за цялото тяло
10 мин различни лицеви опори
35 мин пилатес
10 суина с 9кг
разтягане
Мнението беше редактирано от Rali на 10.01.12 11:47.
След вчерашната тренировка имам лека мускулна на гърдите и корема. Като цяло повечето упражнения бяха леки и тонизиращи. Добро начало на тренировъчната седмица. Следващият път ще се подготвя и ще ползвам тежести където упражненията позволяват.
вторник 10/1/2012
8:00 ядки, шунка, ябълка, кафе
13:00 сьомга и салата
мандарина или грейпфрут
18:00 тренировка- табата
19:30 протеин
21:00 Пилешко бутче, супа от карфиол и праз с малко сирене
22:30 10тина сурови ядки и 100гр кисело мляко
Табата : 20:10 х8
Полубърпи, гребане 10кг, клек с подскок, лицеви, скачащи напади, раменна преса 5кг, планински подскок, скок звезда с 2х2кг
разтягане
Много добра тренировка, след която имам сериозна мускулна треска на горната половина на тялото. Краката за сега се държа.
Мнението беше редактирано от Rali на 11.01.12 11:07.
сряда 11/1/2012
8:30 ядки, шунка, ябълка, кафе
13:00 супа от карфиол, пилешко бутче
мандарина
18:30 тренировка 1- спиннинг
19:30 Тренировка 2
20:45 протеин
21:30 2 кюфтета, 1 наденичка, салата, 1/3 мини пица
22:00 1/3 протеинов бар
Тренировка 2: Беше много яко, имаше от всичко по много :)
Добре се раздвижихме.
Мерих се на една машинка, която показва от кое и по-колко е съставено тялото ми.
Килиграми 58
телесни мазнини - 15,8%. Според мен е малко, но все пак е някаква отправна точка за бъдещи сравнения.
Мнението беше редактирано от Rali на 13.01.12 12:40.
четвъртък;12/1/2012
чай
13:00 1 пилешко нутче, 1 наденичка, 1/2 краставица, чери доматчета, моркови
15:30 1 грейпфрут
17:30 1/3 протеинов бар
20:45 супа от гъби, морков, тиквичка и сметана, пилешки дробчета с лук и чушки, 1/2ф.п. хляб с глукамоле(домашно)
Тренировка-почивка
петък:13/1/2012
10:30 какао+кафе+мляко+вода
12:30 1/2 протеинов бар+ кисело мляко
15:30 Тренировка
17:00 банан
18:30 1/3 протеинов бар
20:00 един коктеил + 1 безалкохолен, арабско хлебче с йумус и салата със суши кафяв ориз, пиле на грил и сос
Мнението беше редактирано от Rali на 15.01.12 20:59.
тренировка петък 13ти :)
1км грбен тренажор + загряване
5 кръга от:
дясна ръка:
13 преса 6кг
13 суинг 9кг
13 лег 9кг
13 ренегатско 9кг
13 напади 9кг
13 тяга на единкрак 9кг
13 гоблет клек 9кг
лява ръка:
13 преса 6кг
13 суинг 9кг
13 лег 9кг
13 ренегатско 9кг
13 напади 9кг
13 тяга на единкрак 9кг
13 гоблет клек 9кг
Направих повече клекове от колкото трябваше, ама който не пише и чете правилно, така става. :)
събота: 14/1/2012
12:00 бъркани яйца с кашкавал, малко сирене и прошуто, чушка, кафе
13:30 кафе
16:30-18:00 тренировка:
18:15 протеин
20:00 паста със свинско месо, зеленчуци, супа от зеленчуци и сметана
Тренировка:
1км гребен тренажор +разгряване+2Х100
вертикален скрипец надвхат + подхват 3х10 45кг, 3х6 55кг
тяга 2х10-30кг, 2х8@35кг, 2х6@40кг
скачане на пейка 10, 5х15
молитва 20@36кг, 2х20@41кг
на скрипец за корем извивки 3х8 на страна с 13кг
ренегатско 3х10(на ръка) 2х8кг
разтягане+ опити за пистолет, които са неуспешни
неделя 15/1/2012
11:00 протеин с кисело мляко, 50гр ядки, кафе
16:00 малко junk food :) + коктейл
19:00 1 морковче
20:00 свинско месо и салата
Тренировка- почивка
понеделник 16/1/2012
8:00 1/2 кисело мляко, ядки, ябълка, кафе
11:00 кафе с мляко
13:00 1.5 сандвич с бял хляб, шунка, кашкавал и малко крема сирене, морков
13:30 малини и 1/3 протеинов бар
18:30 Тренировка
21:20 агнешко на тиган със салата, 1/3 пица
23:00 протеин
тренировка:
2кг гребен тренажор за 10мин(10)+ загряване
5х12 лицеви+5х10 глутеус мост на топка
лег 2х10@15кг, 2х8@17.5, 1х8@20кг, 1х3@25кг, 1х2@25кг
флайс 4х10@2х4кг
3х8 на страна усукване на топка с 10кг
3х10 кофички на пейка
3х10@2х4кг кик бек
3х10 бицепсово с 2х4кг
разтягане
Мнението беше редактирано от Rali на 18.01.12 17:06.
17/01/2011
8:00 шунка, кашкавал, ядки, кафе, ябълка
13:00 морски костур, 1/2 краставица, морков, малко малини
кафе с мляко
18:00 Тренировка
19:20 протеин
20:45 2 кзфтета със дом. сос, малко парченце чеснов хляб, салата
Тренировка- табата
Загряване
20:10 х8
раменна преса(15-12), жабешки подскок ( 10), лицеви (12-4 нормални+5/6 на колене), клек (18-16), планински подскоци(8-9), гребане 7.5кг (25-20), бицепс 5кг (15-13), кофички на пейка( 25-16)
разтягане
Малко да раздвижа нещата в дневника си.
Като цяло напоследък нямам много време да пиша, а и някак си не изпотвам тази необходимост, макар че ми е приятно във форума.
През изминалата седмица имаше само една тренировка, която беше в сряда, спиннинг. Преди това имахме гости, с които се забавлявахме, празнувахме рожден ден, пътувахме. А след това бях болна и нямах енергия за нищо.
Храната не беше най-прекрасната, но не съм преяждала и прекалявала с нищо. Все пак имаше и торта и хляб, и сандвичи, неща които в нормалното ежедневие са ограничени до минимум.
Тази седмица започна добре. Почти оздравяла, но не напълно. Тренирах и понеделник и вториник. Понеделник наблегнах на упражненията за гърдите , малко крака и корем.
Вчера на тренировката, която беше табата, на няколко пъти ми се запушваше носа и от там ми заглъхваха ушите и цялата ми глава беше под напрежение. Това затрудняваше изпълнението на упражненията и ми намаляваше темпото. Мога да кажа, че се справих на 80%, нямаше как да дам всичко от себе си.
Днес смятам да се пусна и на двата класа , които обикновено правя, пък да видим.
Ами това е от мен. Килограмите са си ок. Около 57кг, коремът ми се е посвил, въпреки угощенията, но краката ми имат нужда от още много работа. Мазнините много трудно се топят, а и аз не помагам много с тази храна.
Лек ден и много усмивки.
Май наистина се очертава да е година на предизвикателства :)
Вчера най-неочаквано, ми беше предложено да водя класа по спининг, защотот нямаше кой . Изненадващо и за мен самата се съгласих доста бързо, без много чудене. Не беше никак лесно и понеже съм много критична имам хиляди забележки, но за оправдание мога да кажа ,че не бях предварително подготвена, нямах идея каква ще е музиката и съответно движенията се решаваха на момента. Абе като за първи път се получи добре. Сега ми се иска да пробвам пак, но да се заредя с хубава музика и идеи преди това :)
След спининга, правих още една тренировка, но която бях леко изморена. тренировката беше тип тае бо, може би.
Малко бокс вдижения, клекове, лицеви, спринтове( до колкото е възможно в залата), разни подскоци, степ ъп, коремни, разтягане.
Храната е ок:
8:00 овесена питка с 2 яйца, извара, сусам, кокосови стърготини, годжи бери, кафе
10:00 ябълка, кафе с мляко
13:00 пилешко бутче, салата, грейпрут
14:00 1/2 кафе с мляко
18:30 Спининг
19:30 Тае бо
21:00 пишеко бутче, 1/2 супа от тиква и бекон (купена), 3-4 мини задушени картофчета
21:45 1л. мед, 1 хапка протеинов бар
Здравейте на всички,
Като погледнах, отдавна не съм писала и затова е време за малко отчет.
Като цяло при мен нищо не се е променило. Тренирам си редовно , между 3-5 пъти на седмица. Като сряда ми е най интензивно, понеже си прявя 2 тренеировки. Храната е както винаги, месо, салати, яйца, бекон, зеленчуци, плодове, сирене, шунка и разбира се от време на време сладолед, шоколад, картофи и хляб. Килограмите си стоят постоянни около 57, и не мърдам нито надолу нито нагоре.
Храната за вчера:
8:30 кисело мляко 1/3, ядки, малко сушени боровинки микс, 1 банан, кафе с малко мляко
11:00-11:45 2 мандарини
13:00 супа, салата +извара и доматчета
1с.л. мед
кафе
18:30 Спининг
19:30-20:20 Боди памп ( аз взех участие с ръководенето на упражненията клек, гребане, лег)
21:30 свиска пържола, салата, хумус, моркови
1 бонбон
Храната за днес ще е :
8:00 кисело мляко 1/3, ядки, малко сушени боровинки микс, 1 банан, кафе с малко мляко
13:00 супа, зелени салатки + маслини
имам и 2 мандарини и една ябълка за междиннки ако ми се прехрупа нещо
20:00 мусака от тиквички, мн малко количество картоф, лук, кайма, домати и заливка, зелена салатка с маслини
Тренировка днес май няма да има. Може днес малко да си поиграя с пудовката, но като цяло ми е ден за почивка.
Вчера се пробрав да направя пистолет и с десния крак успях 3 пъти , но с левия нещо не се получава. Доволна съм защото преди време бях пробвала и беше голяма трагедия. А вчера стана доста добре и то след като вече бях тренирала и доста уморена :)
Мнението беше редактирано от Rali на 16.02.12 10:21.
Мерси Рали ;)
Добавям към вчера 3 или 4 бонбона (wasntme)
петък 17/2/2012
8:00 шунка, бадеми, 2 мандарини, кафе с мляко
12:30 супа с пиле, салата
15:30-16:00 Тренировка
18:30 протеинов шейк
20:00 яйца с бекон и салата
Здравейте на всички. Така като гледам пак не съм писала от много време. Това не означава, че съм зарязала всички. Тренирам си редовно. Последните 2 седмици тренировките бяха редуцирани, поради болест и гостуване на родителите ми. Но от тази седмица съм обратно в играта с 5-6 тренировки и по изчистена храна.
Вчерашната тренировка беше:
1.2км гребен тренажор+ загряване на ставите
Комплекс -Опълченците
58кг лично тегло х30%=17.4кг
Аз ползвах 17.5кг. 78 повторения от земя над глава за 12:30мин ,в началото на всяка минута по 18 катерача.
Времето не е добро, но обикновено към такива комплекси подхождам предпазливо поради неопитност. Повторенията ми варираха между 5-7 и си оставях малко време за почивка до изтичане на минутата. Сега когато съм наясно с натоварването, ще пробвам да понамаля времето, но ще е след няколко седмици.
След това продължих с:
3х8 гребане с 12кг, 2х8@14кг
3х8 пуловър 12кг, 2х8@14кг
5х10 изнасяне на ръце в страни от наклон 2х4кг
5х20 (10 на ръка, 2х6кг) ренегатско
разтягане
Иначе предизвикателството на 2012 съм го докарала до тук:
1.Мъртва тяга 216
2. клек* 1115
3.Военна преса 601
4.Набиране*- 78
5.Скок на дължина от място 40
6.Лицеви 662
7.Подскачащи напади със смяна на крака 320
8.Скок върху кутия 285
9.Бърпита 152
10.Суинг с пудовка/дъмбел 335
11.Тръстери 30
12.Ренегатско с тежест 169
Набиранията и клековете са ми скалирани. В смисъл, че набиранията са хоризонтални или такива с подскок, а клековете са всякакъв вид, понеже не мога да правя много добре преден.
Ами това е от мен. Довечера ме очаква табата от 8-9 упражнения в рамките на около час. Тази тренировка винаги е разбиваща :)
А и храната:
8:00 1 яйце, сурови ядки, 1/2 морков, кафе с малко мляко
плод- 1бълка или мандарина
13:00 кафяв ориз с кайма, лук и подправки, моркови с хумус
кафе
18:00 Тренировка- табата
19:30 протеин
20:30 месо + салата
Мнението беше редактирано от Rali на 06.03.12 16:05.
вторник: 18:00-19:00 Табата
4 мин: 20:10 от следните упражнения:
полубърпи(само долна позиция, с тазделяне на краката в страни), гребане(10кг), клек с подскок, скок звезда с 2х2.5кг, лицеви, напади с подскок, раменна преса 5кг, бицепсово сгъване 5кг, планински подскок
сряда:
8:30 протеин с мляко, 1 яйце, 30гр ядки, кафе с малко мляко
11:00 мандарина
13:00 свинска пържола, зеленчуци
кафе
18:30 Спиннинг
19:30 Тренировка 2
20:40 протеин
21:30 Пилешко, салата
Здравийте на всички :)
Така като гледам не съм писала отдавна, но това не означава че съм спряла да тренирам.
Тренировките си вървят минимум 3 максимум 6 на седмица. Основно упражнения със собсвето тегло, спринтове ( на които съм трагедия) и тук таме леки тежести. Тренирам основно на открито последните 2 седмици и така ще е може би цялото лято , ако изобщо има лято тук в Обединеното кралство, но това е друга тема :)
С един познат организираме тренировки на открито и сега събираме група.
Аз между другото карам курс за фитнес инструктор, и успешно си взех практическия изпит, а сега ми предстои теория. След това имам още 2 курса за спининг и кръгова тренировка, и после ще видим дали ще запиша за персонален треньор, малко ми е скъпичко, а и не знам дали имам толкова време за момента.
Друго около мен май няма.
Трябва да се претегля и премеря, но съм свалила 2-3 килограма последните 2 месеца, които за момента успявам да задържа. Краката, гърба, корема и раменете са се пооформили. Но има още какво да се желае. Наи хубавото е че целулита почти е изчезнал, и всички дрехи ми стават, а аз се чувствам жизнена и изпълнена с енергия.
По късно ще впиша храна и тренировка ако има и ще гледам да съм редовна :)
Добрър ден на всички :)
Петък тренировка:
загряване,
3 серии от:
12 клека-15кг, 30 степ ъп на лежанка, 12 напади с 15кг, 30 подскока на степ.
3 серии от:
обратен флайс 2х5кг, подвижен планк 20
3 серии:
10 лицеви, 15 кофички на лежанка
3 серии за корем 3 упражнения
разтягане
събота без тренировка. В неделя се пораздвижих за около час и половина в парка .
Тренировката включваше бокови удари, клекове, бърпита, бягане, спринтове, лицеви опори, кофички на пейка, степ ъп, clean press with kettlebell, раменна преса, коремни преси, планк, супермен, и др.
Беше готино и забавно, добро натоварване и хубаво време.
Храната ми е малко кофти, доста боклуци последните дни , които трявба доста бързо да премахна от менюто си.
И малко мерки:
54кг
Талия 61.5см
През пъпа 71см
Ханш- 91.5цм
Бедро 51-52см
Другите мерки ще допиша че не се сещам какви бяха.
Като цяло от април до сега съм свалила 2кг, и по 2-3см :) Доволна съм от резултата, но има какво още да се желае.
Нямам намерение да отслабвам, а по-скоро, да подобря съотношениеото мазнини-мускулна маса.
Понеделник 25/06/2012
Храна:
8:00-11:00 малини, сини боровинки, шепа сурови ядки (около80гр), 2 кафета
13:00 пилеко филе с бекон, сирене и чушка, салата от 1/2 краставица, домат, авокадо и сирене
кафе
19:00 Тренировка - на открито
22:00 тънки спагети, по скоро нещо между спагети и фиде, със зеленчуци и скариди, сос
23:30 кисело мляко, мед, сини борвинки
Закуската от ядки, боровинки и малини ми се отразява много добре :)
Ами май това е за сега.
Трябва да залягам над учебниците, ама нещо все не намирам време ;)
Мнението беше редактирано от Rali на 26.06.12 10:19.