Една бърза проверка за качество :)

Прескочи до:
AT

29.11.09
21:08

казано от RogerF на 29.11.09, 20:50:

Aз се храня 1,30 - 2 часа преди тренировка.Така ми е най-добре, никакъв инсулин, храната е напълно усвоена.Обикновенно залагам на пълнозърнест хляб,кафяв ориз или овесени ядки.Това е ако се храниш въглехидратно, при мазнинното хранене трябва да има поне 3 часа до тренировката.Ми млякото има лактоза,мазнини,бавноусвояем протеин, по всички показатели само ще ти бъде във вреда.Ако го пиеш 2 часа преди тренировка, добре, ама 30 мин.Аз преди тренировка бих си позволил единствено аминокиселини,бцаа,креатин,глутамин,азотни бустъри и други подобни.

Е, да... Аз гледам около 2 часа преди тренировка да ям около 150 грама въглехидрати (пълнозърнести спагети или бял/кафяв ориз) и една доза протеин с обезмаслено мляко.
М/у другото - има ли съществена разлика м/у белия и бланширания бял ориз?

Да, бланширания е вече преработен и има доста висок ГИ.Той е най-неподходящия вариант.

AT

29.11.09
21:17

казано от RogerF на 29.11.09, 21:09:

Да, бланширания е вече преработен и има доста висок ГИ.Той е най-неподходящия вариант.

Fuck….той е единствения ориз, който съм успявал да сготвя без да се слепи, и който след готвенето е бил вкусен и без сос...
Май ще трябва да си купя оризоварка.

29.11.09
21:44

@RogerF Суроватъчния протеин 30 мин преди тренировка те подхранва с аминокиселини , а това , че е комбиниран с мляко помага за това да се смила бавно и в продължение на цялата тренировка да ти подхранва мускулите с аминокиселини ;) Но от една страна и ти си прав , повишава инсулина по-време на тренировка. Но от кадето и да погледнеш е едно и също ... дали ще си с аминокиселини по време на тренировка или ще си без инсулин - все ще изградиш мускули :) Поне аз така мисля ... а ти ?
Ябълките съдържат голямо количество фруктоза и се надявам , че знаеш че фруктозата има много малък ГИ  , следователно е бавен въгле. и през цялата тренировка ще имам енергия от въглехидратите.

@AT Ябълките са дребни и затова са толкова много :) Млякото преди фитнес със суроватъчен не е проблемно. Като цяло белия ориз е бърз , а кафевия е бавен.

29.11.09
21:51

@RogerF Е добре ти ако беше на мое място , кое хранене щеше да махнеш ?

Прочети малко за фруктозата ;) Иначе ябълките са излишни, с този нисък ГИ ще получиш енергия на кукуво лято.Виж ако бяха въглехидрати като Уакси Мейз Старш ;)

Отново ти казвам, че предпочитам инсулина да ми е нисък.А пък това, че ще ти пази мускула са малко измишльотини, ти ако си се нахранил 1,30/2 часа преди тренировка, ще има приток на аминокиселини в следващите няколко часа, в зависимост и от храната, разбира се.А това мляко само забавя усвояването на протеин и надали тези аминокиселини изобщо ще достигната до мускулите по време на тренировка.И накрая се получава много протеин приет за кратко време и нивото на усвояемост пада драстично.Така хем ще си спестиш протеина, хем ще имаш същия ефект ;)

Аз в 7:20 бих сложил овесени ядки, а ядене 4 и 5 бих ги.Не забравяй, че Нокса трябва да се приема на гладно, така че някак си яденето трябва да отиде още по рано.

29.11.09
22:39

Брат мога да ти кажа , че си в голяма грешка ! За какво са ми Waxy Maize Starch преди тренировка , те са бързи карбс , а за фруктозата мисля , че ти грешиш.

Не разбрах кое хранене би махнал ти ?

Това с протеина бих го слял с предното.

За другото няма да споря, предполагам можеш да четеш...

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 29.11.09 22:49.

29.11.09
22:52

Ще го огледам пак режима :)

30.11.09
13:53

...

Мнението беше редактирано от pachkata на 18.02.10 20:27.

10.12.09
21:26

Това е окончателният ми режим :

7:00   Яйчен протеин + 1 цяло яйце + половин кофичка кисело мляко + малко овесени ядки (тва в блендера и го пия,че нямам време)
10:00   Dymatize Elite 12 hour protein + овесени ядки + шепа орехи
13:00   Риба + кафяв ориз(или 2 филийки Вите) + 1 с.л.зехтин
16:00   Риба + кафяв ориз(или 2 филийки Вите) + зеленчуци с 1 с.л. зехтин + 1 с.л. оцет
18:30   Dymatize Xpand Xtreme Pump (3a pre-workout)
След тренинг - 1во Dymatize Xpand (това е друго за post-workout), след 15-20 мин Суроватъчен протеин + бързи карбс
20:00   Риба/пилешки гърди + кафяв ориз(или 2 филийки Вите) + зеленчуци с 1 с.л. зехтин + 1 с.л. оцет
22:30   ZMA
23:30   (преди лягане) Dymatize Elite 12 hour protein + шепа орехи

Мнението беше редактирано от pachkata на 18.02.10 20:26.

18.02.10
17:34

Брех... тия ябълки така и не ги махна... по-голяма глупост отдавна не бях срещал- 5-6 ябълки преди тренировка...
Поне се вслушвай в съветите на другите!!!! Ако ли пък не искаш,тогава защо въобще си правиш труда да питаш???
Дано да си постигнал успех(че виждам темата е отдавна) :)

18.02.10
20:33

Нее този режим не го спазвам , просто не съм си го редактирал тук. Сега си поправих поста от 10.12.2009, 23:26 с режима , с който съм до сега (от началото на Януари). Като го почнах бях 87 кг сега съм 98 кг , раката ми беше 36,5 сега е 40,2 , друго не съм мерил , има доста голяма разлика де. Разбрах , че храната му е майката. Още месец - два с този режим и ще ударя стотачката и ще свалям после с НВД и бърнър. Ще вкарам и БЦАА + Глутамин + мулти (че ся всичките ми финанси отиват за храна , и за това ям само риба , хем си набавям омега 3 :D ) и екстра.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1