Korpusito’s LOG Beach Building

Темата е заключена.
Прескочи до:

11.09.10
19:04

Супер е упражнението :) Поритах един час футбол, свеж бях, ще видим утре как ще са краката. Утре сутрин ще опиша храната.

П.П Драснах няколко реда в темата на Кольо за вносителите ако на някой му е интересно :)

Лека вечер ;)

12.09.10
18:40

Цял ден лежане днес, ето и захранката :

1. 40 гр. Муо + 150 гр. овес + локумена вафла
2. 150 гр. пилешко + 150 гр. овес + 2 чушки + морков + 6-7 маслини
3. 400 гр. мусака + 1 кисело Боженци + ябълка
4. 200 гр. свинско + 4 филии Вита ръж + шопска салата с доста сирене + ябълка
5. 200 гр. свинско + 100 гр. овес  + чушка + малко грозде
6. Под въпрос 25 гр. Муо + 60-70 гр. орехи

Довърших мусаката, точно три хранения си направих с нея, връзва се по около 150 гр. кайма и 250 гр. картофи на хапване :) Решил съм да добавям по някой и друг грам мазнини с всяко предимно въглехидратно хранене с цел увеличаване на калориите, че няма място за повече карбс. Вдъхнових се от една тема и мисля да почна и по литър мляко на ден, стига да изнамеря от някоя баба домашно.
Критикувайте храната, ако нещо не ви допада ;)

П.П Към 400 гр. въглехидрати го смятам днес, което си е рекорд !

за мусаката как го разбра това че си изял 400грама ?! няква формула да дадеш ...

12.09.10
18:43

казано от kristiancho на 12.09.10, 18:42:

за мусаката как го разбра това че си изял 400грама ?! няква формула да дадеш ...

Кухненска везна? :)

колко пари да е това чудо и от къде си го копувате ...

12.09.10
18:47

Формула вика, ще ме съсипеш :D

1. Имам биологичен кантар а.к.а ограничен обем на стомаха
2. В самата мусака сложих около 500-600 гр. кайма и кило и нещо картофи, които като се изпекоха са поолекнали, та към 350-400 гр. на порция се връзва. Не е от голямо значение, не съм маниак на грамове. :)

аз кой ли не съсипах вече ... :D:D хубаво не разбрах само кантара кви пари е ... ?

12.09.10
18:51

казано от kristiancho на 12.09.10, 18:46:

колко пари да е това чудо и от къде си го кУпувате ...

Струват около 20лв най-евтините електронни кухненски везни. Аз си взех такава, от половин година ми е и съм напълно доволен.
Моята е марка Tristar и я поръчах онлайн.

Мнението беше редактирано от Ivan / Cottage на 12.09.10 18:52.

12.09.10
18:51

Пак не си разбрал, няма кантар :D Иначе везна можеш да си купиш от всеки магазин за техника/домашни потреби към 30-тина лева вървят, но все още не съм се решил до там да стигам ;)

мерси момчета ей така да поспамиш с някой без да се обиждате много готино било бе ... мерси за инфото и да спирам аз да спамя да не си насилвам късмета :D:D

12.09.10
19:59

Аз пък меря с старите кантари, мери 30 пъти по-точно от тея електронните. Даже като сложих тежестите показа няколкото грама разминаване... апък и мери до 30кг. :)

13.09.10
10:18

Тренировка :

Кофички 4х8 @ 10,10, 12.5, 12.5 кг
Полулег с дъмбели 4х6 @ 20,22.5, 25, 25 кг
Лег с дъмбели 3х8 @ 20,20, 22.5 кг

Френско от полулег 3х8,6,6 @ 28, 33, 33 кг
V ръкохватка 3х10 @ 30-40 кг

Много ми страда рамото от двете лежанки с дъмбели, май ще остане само лега така, пък полулег ще правя с лост. Мисля да пробвам и лег/полулег на смит машина, че не съм правил никога, пък гледам , че Сашо Маринов си го ползва редовно :) Разместих малко упражненията за разнообразие, уж да стресирам мускула.

13.09.10
10:26

От полулег е много готино френското, нали :)

14.09.10
11:23

Тренировка :

Клек 3х5 @ 85 кг, 1х5 @ 90 кг + лек пулоувър
Напади с дъмбели 3х12 @ 10, 12.5 ,15 кг дъмбел
Хиперекстензии 3х12 @ 10 кг
Лег преса 4х10 @ 80-100 кг
Прасец седнал 3х20 @ 20-30 кг

Набирания раменен надхват 5х8 между упражненията
L sit 2x40 сек
Повдигане крака от лег 3х10

Тотален провал. За един месец тъпкане като свиня и 2 торби добавки съм качил 1.200 кг...  Тренирам на макс, храня се добре и пак... Ужасно се изнервих и съм тренирал без капка желание. Умря ми мотивацията за всичко....Имам и други проблеми в момента и това ми беше капката дето преля всичко. Скапан живот, всичко ми е черно пред очите. Аааааааааааааааааааааааа полудявам. Спирам да пиша в дневника за неопределено време.

14.09.10
11:26

Да ти имам проблемите. За какво ти е да ставаш свиня? Повече от половин кило чист мускул на месец - само с химия ;) Така че, резултата ти е повече от приличен.

Проблемите водят до по-висок стрес=повече кортизол. Добави и структурата ти, която не е предразположена към бързо качване. Пътят да пребориш това не е с добавки, които те стимулират по време на тренировката, нито с претрениране,а още по-малко пък с ядене като по учебник. Докато не внесеш индивидуализъм няма да успееш да постигнеш желаното тяло.
Аз бих се съсредоточил върху кое работи за мен и бих махнал всичко, което ми пречи да разбера това.

14.09.10
11:40

Колега и ти дойте на мойто.. Явно и при двама ни , тъпченето с храна , многото добавки и постоянните тренировки са непосилни пред шибания ни ген :( .
Предполагам че голяма част от тия 1,200кг са ти в талията - така поне изглежда при мен визуално..  След 1 седмица като се премеря ща кажа с точност .

Мнението беше редактирано от westdogg на 14.09.10 11:43.

14.09.10
11:50

казано от Петко К на 14.09.10, 11:26:

Да ти имам проблемите. За какво ти е да ставаш свиня? Повече от половин кило чист мускул на месец - само с химия ;) Така че, резултата ти е повече от приличен.

х 2

14.09.10
12:02

Няма да се отчайваш така!!!

Лятото мина и е време да се разделим с повечето билдърчета (devil)

14.09.10
12:23

Корпусии,не се ядосвай ;)
Ориентирай се към чисто качване а не освинване.С теб сме с такъв метаболизъм,че можем малко по малко да градим без да разваляме релефа много ;)

14.09.10
12:30

Просто яш повече. Още повече.

14.09.10
12:34

казано от westdogg на 14.09.10, 11:40:

Колега и ти дойте на мойто.. Явно и при двама ни , тъпченето с храна , многото добавки и постоянните тренировки са непосилни пред шибания ни ген :( .
Предполагам че голяма част от тия 1,200кг са ти в талията - така поне изглежда при мен визуално..  След 1 седмица като се премеря ща кажа с точност .

Аве хора какво е това шибан ген и тъпчене с добавки. Наистина някои хора имат кофти ген, включително аз. При други - много лесно им идват резултатите и супер формата. Който е ощетен като нас, трябва да се труди 3 пъти повече и да инвестира 3 пъти повече време и пари в храна и добавки.
Я дайте 2 години яки тренировки, диета до дупка, направете 5-6-7 стака за маса и ако тогава няма ефект - спирайте фитнеса или почвайте зобта.
Не ми се смята колко пари съм дал за добавки, за тази мижава форма в момента, че лошо ми става.Всичко става МНОГО трудно и много бавно. Сигурно затова Владимир92 се назоба :D (Владо ако четеш - шегувам се :) )

14.09.10
12:59

Ми то с зоб е по-евтино от с добавки реално и резултатите са по-добри. :D

14.09.10
13:03

Хехе

Зимата ще се оправи всичко ... сега през лятото човек се поти и без видими причини... зимата само във фитнеса така, че споко то затова зимата е основен период :) ако ядеш много и тренираш яко както казваш не 1 ами 7 кг ще качиш  (muscle) повярвай ми нищо, че съм манекенче разлгезено ;)

14.09.10
16:32

Такааааааааааа. Вечерта е по-мъдра от следобеда, ако мога така да се изразя :) Попремислих нещата, нищо фатално не е станало. Продължавам да си тренирам за кеф, да се храня с качествена храна, без да смятам калории и т.н. Най-вероятно спирам да пия и добавки (без протеин, той си остава). Едно по едно ще се наредят нещата, че тогава да ми остане само бицепса като грижа :)
Все още съм под някакъв псевдо афект и мозъка ми не фунционира на повече от 4% , затова ще помоля Oranje (тук или на Л.С) малко да поразшири и конкретизира това, което е казал. Ако му се занимава разбира се :)
Мерси на всички за мненията, особено на libra за оказаната подкрепа :) . За някои неща  жените наистина са много по-убедителни от нас.

П.П Превръщам се в Мария Никифорова на мъжките дневници :) 

П.П 2 Не ме разбирайте погрешно, качената или некачената маса формира точно 1.15126 % от цялостното ми лошо настроение :)

14.09.10
17:06

Разчупи нещата малко и не го мисли толкова... ще мине платото не е вечно : )

14.09.10
17:15

В какъв смисъл  да разчупя :)

14.09.10
17:22

Ми ето както каза спри да броиш калории известно време... просто промени нещо коренно за известен период. Пробвай кросфит, друг спорт, друг тип трениране. Както и сам каза просто тренирай без да търсиш абсолютен баланс във всяко едно движение. Пусни се по течението дет се вика. Едно нещо съм разбрал и изпитал- а именно психическата нагласа е много ключова... за всичко включително и фитнеса- дали щ ее психологическа бариера, че не може да вдигнеш повече от Х кг на дадено движение или че няма да можеш да свалиш/качиш, ако сам не го повярваш няма да стане. Както неейде назад в дневника беше писал за един случай, където си си заповядал да вдигнех на лежанката някаква тежест определени повторения така и тук трябва да се настроиш... много разтегнато и объркано ми се получи, но за момента не мога да го синтезирам по-точно.

Идеята ми е да разбереш как да тренираш и как да се храниш. Това не става с учебник. А с практика.
Колкото до тренирането, всичките тези предтренировъчни ти помагат да вдигаш повече кила, да си фокусиран и т.н., но това не си ти, т.е. това не е твоята способност да преминеш през дадена тренировка. Затова и често след нея може да получиш краш, защото си пресилил организма си. А слабите и труднокачващи не бива да претренират, за да може да качат. Това означава по-малко мачлета и т.н. Футболисти, хокеисти...всички те са тренирани по специфичен начин, който се разделя на в сезона и извън сезона. Във втория случай може да качат малко маса, но докато ритат всеки ден не качват, въпреки далеч по-доброто им възстановяване от твоето.
Добавките са хубаво нещо, но подбери такива, които те възстановяват по-добре, а не тези, които ти помагат да претренираш още по-яко. И, разбира се, като качиш не забравяй да благодариш в темите за добавки :)
Глупаво е да си пречиш сам. Никой няма да те пита колко кила си вдигал по време на тренировките си. Ще види как изглеждаш и колко може да вдигнеш без да изпиеш аптеката.

14.09.10
18:15

казано от Oranje на 14.09.10, 18:11:

Колкото до тренирането, всичките тези предтренировъчни ти помагат да вдигаш повече кила, да си фокусиран и т.н., но това не си ти, т.е. това не е твоята способност да преминеш през дадена тренировка. Затова и често след нея може да получиш краш, защото си пресилил организма си.

Това ми допадна особено много като твърдение!

14.09.10
18:16

казано от korpusito на 14.09.10, 17:15:

В какъв смисъл  да разчупя :)

Само не с алкохол

Иначе както ми казваше навремето: Огледалото какво показва?

Хубаво, че бързо ти минава. Ако и ти почваш да се отчайваш то какво остава за нас простосмъртните?

Мнението беше редактирано от Fallen на 14.09.10 18:21.

14.09.10
18:16

Oranje , абсолютно не съм съгласен с това което казваш във втория абзац от коментара ти. Дори и само веднъж в живота си да вдигна 300 кила от лежанка примерно ще се гордея много повече от това да ме снимат в М&Ф. Аз съм пил няколко добавки и от никоя силата ми не е падала след като я спра. Това е разликата между истинския зоб и добавките.

казано от +_+Oo_oO на 14.09.10, 18:16:

Oranje , абсолютно не съм съгласен с това което казваш във втория абзац от коментара ти. Дори и само веднъж в живота си да вдигна 300 кила от лежанка примерно ще се гордея много повече от това да ме снимат в М&Ф. Аз съм пил няколко добавки и от никоя силата ми не е падала след като я спра. Това е разликата между истинския зоб и добавките.

Изваждайки думите ми от контекста може да ме изкараш и пълен лаик. Обаче аз заставам зад твърдението си, че в неговия случай е по-добре да се ориентира към добавките за възстановяване, а не предтренировъчните бустери.
Неговата цел не е сила. При работа за сила вече и добавките се променят. Но той се жали, че не качва тегло, не че не му се увеличава трибоят.
И, да, при добре подбрани добавки силата си остава почти на 100% и след спирането им.

14.09.10
18:21

Аз лично и с добавки, и без добавки, и с 10 часа сън, и с 4, в 90% от случаите имам краш след тренировка и единственият лек е 2-часов сън.

14.09.10
18:25

казано от +_+Oo_oO на 14.09.10, 18:16:

Зависи кой какво цели.Някой се гордеят със симетрията си,други с това,че са с малък процент мазнини,трети като мен се радват на силовите постижения и т.н.Всичко е много относително.При мен също няма спад на силата след спиране на предтренировъчните добавки.

казано от Ivan / Cottage на 14.09.10, 18:21:

Аз лично и с добавки, и без добавки, и с 10 часа сън, и с 4, в 90% от случаите имам краш след тренировка и единственият лек е 2-часов сън.

Нормално е след тренировка да сме по-слаби, както и един от известните бг фитнес специалисти казва: “След тренировка имунитетът ни е отслабнал”. Но непрекъснатите крашове най-вероятно говорят за хронично претрениране.
В твоя случай бих разпитал няколко кросфитъра, които тренират на 110% всеки път, дали имат крашове след всяка своя WOD. След което ще намаля/модифицирам натоварването си така, че да имам ефект, който е различен от получаване на крашове. ;)

14.09.10
18:35

Работата е там, че раста и на размери, и на сила. Не мога да определя за себе си дали претренирам, но ми е наистина тежко след тренировка. Опасявам се, че ако не тренирам на 110%, резултатът ще бъде по-неудовлетворителен.

Или греша за пореден път? :D

казано от Ivan / Cottage на 14.09.10, 18:35:

Работата е там, че раста и на размери, и на сила. Не мога да определя за себе си дали претренирам, но ми е наистина тежко след тренировка. Опасявам се, че ако не тренирам на 110%, резултатът ще бъде по-неудовлетворителен.

Или греша за пореден път? :D

Времето ще покаже, освен ако маите не се окажат прави за 2012 :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1