Много неприятно

08.02.05
22:31

Правих клекове с малко кг. (30) и сега ми боли лявото коляно и като стъпвам да вървя- яко болка. И в този дух, клековете ги правих до долу това правилно ли е? Или да не клякам напълно?

08.02.05
23:03

Абе има хора си клякат до долу и нямат такива проблеми! Аз лично не клякам, но смятам, че и до долу не е толкова не правилно нали индивидоално си е. Братле значи трябва да спазваш правила при клека. Не трябва да задържаш щангата върхо гърба много направи си клякаш и изпалняваш с нормална и естествена скорост на движението. Не движи колената напред! Абе и други важно е просто правилната техника. Виж предишната тема за пукащите стави там съм писал лечение и т.н. .
по-здрави

AR

09.02.05
01:43

Засега недей да натоварваш краката докато не отшуми травмата.
Аз лично правя клековете пълни, а не частични.Нямал съм подобни проблеми.Преди клякане разгряваш ли добре защото това също може да е причина за травмата ти аз правя 5-10 мин на велометъра и малко разстягане(стречинг) преди да клякам.Но както каза Емо може и техниката на изпълнение да не ти е добра.Ако тренираш с някой познат карай го да те наглежда дали правилно правиш упражнението.В началото аз така ги карах да ми казват когато неправя нещо правилно докато накрая се научих да правя упражненията правилно и без чиитинг.

09.02.05
09:22

Абе винаги съм мислил, че клека до 90градоса като трибоец е по-доброто. Е поне при мен и честно казано като кляках до долу (дупето да докосва прасците) ме наболяваха коленете и някакси разчитах на инерцията, а сега даже си позволявам да задържа на 90градосовият клек за някакви стотни от секундата, но този до долу незнам как би задържал с 150кила най-долу дори и за толкова кратко. Сега последно на 150 5ца направих силова тренировка на 80 процента от възможностите с бинтове обаче (за първи път ги използвах) и до 90 градоса на бедрото спрямо прасеца го правя. Събра се цялата зала смешковци да ме гледат :))) после 2 часа въпроси неможах да се отърва. Но интересното е, че нямам болки в колената нито пък проблеми с кръвното дори и на 5повторения, а дзвер и Мартин имат звездички след подобна серия, а кой беше със скрерозата ?!
по-здрави
ПП това за скрерозиралите артерии или вени нямам представа, коет от двете лекарите ми казаха, че по-голямата част било от холестерола и калция, но се съмнявали и за скрерозата е аз не съм сигорен явно и те, но каточели не е било това дедагознам

09.02.05
23:35

10x
еми днес имах доста ходене пеша и всичко беше ок но когато клякам има малко болка, но това за загрявката е така явно ми е малко и ще внимавам за напред

10.02.05
00:04

Прави нещо друго докато се заздравят хрущялите и сухожилията после на клек премини

raz-r

01.03.05
02:50

Препоръчвам ти да не клякаш до долу, защото дори и сега да не се отрази, то в бъдеще почти 100% ще те болят коленете,а имай впредвид,че болката е доста неприятна.Много хора избягват да клякат до долу, даже повечето. Можеш да се натовариш и без да клякаш до долу :)

01.03.05
17:31

Не клякай до долу, но също така при горната фаза на движението не се изправяй на 100%, т.е. не заключвай коленните стави, а оставяй напрежението върху мускулите. Така ще правиш по-добри тренировки и ще си спестиш много проблеми с колената.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1