28.12.09
21:37
Конан Ти добре си видял, че за 250$ Ти е 4% отстъпката, но ако комуникираш с някой от Лив Съпорта може да хванеш по-голяма отстъпка.Казвам го от личен опит.Относно стойностите на поръчката ще ти пратя едно ЛС. ;)
Мнението беше редактирано от incessantforce на 28.12.09 21:51.
Колко ви излиза доставката обикновено ? Страхотни промоции има,определено ще си взема нещо от изброените сайтове.
Колко ви излиза доставката обикновено ? Страхотни промоции има,определено ще си взема нещо от изброените сайтове.
Струва ми се че си видял сайтовете и промоциите, но без да прочетеш темата!?
Първо и единствено правило за мен е след като избереш сайт за поръчка се регистрираш правиш поръчката и ти излиза колко е доставката.
Прочетох цялата тема включително и постовете първо се регистрирайте после задавайте въпроси,но като цяло ми се вижда доста по-прегледно някой да каже колко му излиза горе-долу доставката и да спести 100 напразни регистрации само и само да си направим някакви изводи колко ще излезе ...
Проблема е в това, че доставката варира според тежеста на продуктите. За 200$ доставката ти може да е примерно от 50$ до 200$ зависи какво си поръчал.
Мнението беше редактирано от Конан на 29.12.09 13:16.
29.12.09
14:43
Така е.Аз например от А1 до 119,99$ доставка мога да напъхам 3 чувала на Оптимум по 10Либри + 1-2 кутии Амино.
Давам го като пример относно въпроса горе.Все пак както каза Конан нещата са много индивидуални, защото за 1 Протеин от 10либри ти даваш 75$ само за продукта да кажем, но ако взимаш примерно Прохормони за 75$ те ще тежат не повече от 2 либри да кажем, така че няма как да Ви се отговори точно.Плюс това то има толкова много продукти, че човек може да си направи всякакви комбинации стига пари да има.
ПС- Ако някой реши да поръчва от А1 нека да ми драсне 1ЛС. да Ви разесня някои допълнителни неща във ваша полза. :)
Хаха, “партньорски линк”, сега го видях:) “П.л.” можеше да го съкратиш, по-добре щеше да е. Колко стинки дават, бате, от А1? За click, или за продажба?
Не ме карай да ти почвам тъпотиите дето си ги написал една по една, в жалките си напъни да изрекламираш въпросния сайт. Хората могат да се регистрират и в нетришън и а1, и в някой от десетките други сайтове и ще си преценят сами от къде им е по-изгодно. Нетришън имат едно предимство, че са проверени - от години доста хора в БГ си поръчват от тях, когато други сайтове не ни приемаха картите щото ни мислеха за абуригени. И са доказали, че са коректни и точни.
Поздравления за Headhunter за иначе полезната тема и информация.
29.12.09
18:55
Бате въпросният сайт е от над 10 години в бранша.Един от най-големите е в тази сфера, така че просто няма място за съмнение.Можеше да загледаш някой неща по сайта, които щяха да те уверят, че хората са сериозни.
От А1 плащат на продажба, а не на клик.Незнам защо смяташ това за жалък опит.Първо съм написал, че това е Партн. линк и никой не задължавам да клика на него.Това е по-скоро от 1 вид благодарност.Не мога да разбера само какво толкова се дразниш..?
ПС- Ако все пак си толкова недоверчив да ти изровя фактурите от поръчките ми до сега и да ти ги сканирам?
Ей майка му стара направо се ядосвам ..Подай пръст, че да ти отхапят ръката ..
Добре, че има и хора, които поне изразиха едната благодарност.. :)
Айде Лека от мене засега.. :)
Мнението беше редактирано от incessantforce на 29.12.09 19:00.
Ама аз знам, че са сериозни. Както са сериозни още десетки други чужди сайтове за добавки. Начело с bb.com. Въпросът е кои предлагат най-добри условия за разплащане, цени, сигурност и бързина на доставката. Твоята задача е да ни убедиш, че А1 изпъква сред останалите и е най-изгодно и явно сигурно да си поръчаме от там. Само дето не е така. Разбира се ти си на процент от продажба, това ти е задачата.
Мен не ме дразни това, че имаш афилиейт линк. И аз имам банер на нетришън на един чужд сайт, който съм изоставил, заедно с партньорската програма. Дразнят ме няколко неща:
1) темата се предполагаше, че ще е за пазаруване от чужди сайтове по принцип, не за реклама на един или друг сайт; поне аз така разбрах
2) вадиш от пиле мляко, за да изкараш А1 най-добрия сайт: кой си поръчва 3 чувала по 10 либри?? Явно компания от трима, при което ще излезе по десетина лева по евтино на човек отколкото от нетришън. И при завишена опасност да ги спрат на митницата.
При стандартна поръчка за 1 човек от нетришън излиза по изгодно (проверих 3 протеина).
Приемали PayPal ама само за САЩ и Канада. Ами за какво изобщо го споменаваш.
Правили по-добри отстъпки от нетришън, ама трябвало с customer service да говорим. Добре, добре.
3) пишеш “аз” с голяма буква
И за какво изобщо трябва да са ти благодарни хората? За това, че ни рекламираш сайт с който си обвързан и си на процент от продажба?
БТВ, Head_Hunter, да не би и твойте линкове към нетришън да са “affiliated?”:))
БТВ, Head_Hunter, да не би и твойте линкове към нетришън да са “affiliated?”:))
Да със Head_Hunter и Emzo си правим поръчки на ваш гръб!
Батка не се излагай с такива мнения!
Аз също съм на мнение, че Netrition.com е по-евтиният сайт за поръчка за един човек.
29.12.09
23:13
Ама вече наистина последно ПС: Не мисля, че е против каквито и да е правила да пиша Аз, Ти, Тя, Той, То, Ние, Вие, Те с главна буква..?!Моля ако греша някой да ме поправи.Също така като влзене мод. в темата нека да прецени какво да остави и какво да изтрие, защото мисля, че покрай полезните неща понасъбрахме и малко спам. :)
Ама чакайте бе хора Аз на никой не съм казал да поръчва на 100% от А1.Аз пазарувам от там, защото на мен ми излиза най-изгодно понеже по принцип се събираме с по още 1-2 приятелчета и така ни излиза по-изгодно.Отделно знам и как да направя по-голяма поръчка без да ме обмитят и без да нарушавам закона по какъвто и да е начин.Виж сега нормално е да си пазаря от А1, защото според мен от там ми излиза най-изгодно.Съответно след като съм пазарил от А1 мога да дам коментар само за тях.Ти какво искаш?Да почна да ти коментирам и нетришъна и бб.ком ли?От там мога да коментирам само цени на продуктите и евентуално доставка.Все пак съм реалист и си споделям опита и впечатленията.Това за 3та чувала на Оптимум го споменах просто като сравнение колко може да се събере до определена доставка(120$ в случея).Относно отстъпката ако поне беше погледнал сайта на А1 щеше да видиш, че имат готови купони за отстъпка, които ако не се лъжа бяха за над 250$ 4% , и за над 500$ 6% съответно % е само от цената на продуктите.Нормално е Ти ако си редовен клиент да ти дадът отстъпка по-голяма от на някой който пазари за 1ви път да кажем.Съответно за това се иска комуникация, а не става просто ейтака с въздуха.Също така не твърдя, че нетришън са лош сайт.Разгледах им цените и наистина са много добри.Не мога да си изкривя душата, не съм го и правил.От А1 плащам с дебитна карта.Хората поради секюрити рийзънс на първата поръчка ми искаха снимка отпред и отзад на банковата и личната карта.
ПС- Понеже говорихме за 3 чувала реших да си направ 1-2 бързи теста.
В Нетришън за 3 чувала Оптимум имам доставка $161.28 + $225.12(Като тук дори имам 5% отстъпка, но както и да е.)
Значи за 3 чувала протеин в Нетришън имам 386,4$, докато в А1 за същата поръчка имам 347,84$ като тук не слагам никаква отстъпка на продуктите.В нетришъна написах 5%, защото автоматично ми я активира.
След като заговори за обмитяване нека направим същия опит с 2 чувала протеин понеже тяхната продуктова стойност е под 200$ и така няма да имаш проблем с обмитяването.Нещо, което ти спомена по-горе.. :)
Тук няма да смятам 5% отстъпка, защото поръчката е по-ниска и Нетришъна не ми смята отстъпка.Така за 2 чувала ОН 10Либри в Нетришън имаме 112,55$ Доставка + 157,98$ за 2та чувала е 270,53$
В А1 за същата поръчка имаме- 247,89$
—————————
Така нека сега да направим 1 равносметка:
При поръчка на 3 чувала протеин на Оптимум-
А1- 347,84 срещу Нетришън 386,4$
При поръчка на 2 чувала протеин на Оптимум-
А1- 247,89$ срещу Нетришън 270,53
———-
Нека направим същия опит със поръчка на 4Кутии Амино 2222 325табс. на Оптимум Нутришън.
А1- 83,80+59,99(доставка)=143,79$
Нетришън- 83,96+64,09(доставка)=148,05$
Последно ПС- Извинявай ако прозвучи леко нескромно, но в случея мисля, че ще бъде съвсем на място ако кажа- “Когато фактите говорят и Боговете мълчат”
Мнението беше редактирано от incessantforce на 29.12.09 23:18.
30.12.09
00:04
Много добра тема!
Мнението беше редактирано от Сами на 30.12.09 00:04.
Относителна работа е това от къде ще ти излезе по-евтино.
На мен примерно поръчката от netrition ми излезе:
Subtotal $207.81
5.00% discount -$10.39
Subtotal after discount $197.42
Shipping - Airmail (1 to 2 weeks) $68.01
Total $265.43
Ако бях поръчал от A1 сметката щеше да е следната:
Subtotal: $198.15
Shipping: $71.99
TOTAL: $270.14
Обаче моя случай е доста особен защото хващам намалението при 200$ и то без да ги надвишавам с много. При по-малки поръчки евентуално наистина изглежда, че от A1 излиза по-евтино. Все пак всеки е свободен да си поръчва от където иска. За мен най-важното е поръчката да пристигне невредима и да е колкото се може по-евтино. Вече на втори план ако има малка разлика е какви са подаръците :)
Мнението беше редактирано от Конан на 30.12.09 01:08.
30.12.09
01:15
Ами да долу-горе на равно излизат нещата в твоят случей.Все пак и при А1 щеше да имаш отстъпка, затова казвам долу-горе равни.Ами що се отнася до подаръците за последната си поръчка поисках 2 подаръка- тениска и шейкър.Хората бяха много щедри и освен тези 2та подаръка ми изпратиха още кърпа и зимна шапка.Миналата поръчка пак имаше подаръци+ отделно няколко мостри на продукти + 1-2 плаката, които така да се каже ги помолих да ми пратят ако имат, защото ми се иска да ги закача из нас някъде, а тук няма от къде да намеря. :)
Да, така е. Излиза по евтино ако се хванете няколко човека. Но разликата се разпределя м/у участващите. А и остава другия проблем - сериозна опасност да се заядат на митницата.
С аминотата е добър пример. Ако се наредят 4 малки кутии, различни като за единична поръчка, не както в твоя пример, и излиза по-евтино е известно предимство за А1.
Както написахме, всеки сам си преценя за специфичната поръчка, дали му излиза по-изгодно от А1, нетришън, бб.ком и т.н.
прочетох темата и съм доста заитересован относно дали да направя поъчка спестил съм околу 2600лв и мисля да закупя протеини аминокис. нокс и афтър макс на оптимум цялата поръчка си идва тежичка а и не е евтино поръчката е околу 1370$ а доставка 360$
та въпросът ми е относно мито и ддс възможно ли е да го избегна и да си направя 1 поръчка а не няколко по малки или пък да ползвам саит посредник чакам вашите мнения и коментари
30.12.09
14:34
та въпросът ми е относно мито и ддс възможно ли е да го избегна...
Не, не можеш да го избегнеш.
Не мисля, че този форум е място, където е редно да се обяснява как се прави документална измама, особено по отношение на държавата.
30.12.09
14:39
прочетох темата и съм доста заитересован относно дали да направя поъчка спестил съм околу 2600лв и мисля да закупя протеини аминокис. нокс и афтър макс на оптимум цялата поръчка си идва тежичка а и не е евтино поръчката е околу 1370$ а доставка 360$
та въпросът ми е относно мито и ддс възможно ли е да го избегна и да си направя 1 поръчка а не няколко по малки или пък да ползвам саит посредник чакам вашите мнения и коментари
Да има начин да го направиш и то ПОДЧЕРТАВАМ без да нарушиш закона. ;)
Драсни ми едно ЛС или за най-добре на Скайп- incessantforce и ще ти обесня как може да го направиш и пак казвам БЕЗ да нарушаваш ЗАКОНА!Нарочно го пиша с главни букви, защото сега най-вероятно някои ще тръгне да ме обвинява, че подстрекавам хората да нарушават ЗАКОНА. ;)
ПС- butthead, мисля че помогнах с каквото можах.Все пак ако имаш още някакви съмнения и въпроси както и другите питайте.Не се смятам за някакъв специалист, но поне относно неща свързани с А1, мисля че долу-горе ще мога да Ви помогна. :)
Мнението беше редактирано от incessantforce на 30.12.09 14:43.
Нашите умни глави пак развалиха далаверата :(
Слагат ДДС за покупки по интернет над 30 лв.
Сряда, 30 Декември 2009
СофияПри пазаруване по интернет от САЩ няма да се плаща ДДС, ако стоките са на стойност до 30 лв. Това гласят последните промени в Закона за ДДС, които влизат в сила от 1 януари 2010 г.
Досега прагът за покупка на стоки по интернет от страни извън ЕС, без да се плаща ДДС беше 150 евро. Но ако роднина от Америка ви изпрати колет, както и досега, няма да се плащат ДДС и мита, ако стоката е на стойност до 45 евро.
Пазаруването по интернет от чужбина отнема доста време. Стоката най-често не се доставя до дома или офиса, а се получава бележка с покана пратката да се вземе от пощенската станция при митницата. Там за начало пощата събира такса от 4 лв., въпреки че цената за доставката е платена от изпращача. След това митничар трябва да провери какво има в кашона и стойността от фактурата. Ако фактурата не е в пратката, купувачът трябва да принтира от интернет документа, с който е потвърдено плащането за стоката. Ако стойността й е над лимитите за безмитен внос, трябва да се попълни митническа декларации.
Тези формалности много изнервят пазаруващите по интернет, показа проверка на “Стандарт”. Със свалянето на прага, под който стоките са без ДДС, на 30 лв., нещата още ще се усложнят. При пазаруването по интернет е важно какъв изпращач ще бъде попълнен в документите. Ако адресът е на физическо лице от страна извън ЕС, прагът да не се плаща ДДС е 45 евро. Но ако доставчикът е фирма, прагът пада на 30 лв.
Стефан Кючуков
Мнението беше редактирано от Конан на 01.01.10 09:42.
01.01.10
10:01
Принципно с тоя слабоумник дето е министър на финансите няма да ни е никък лесно.
В понеделник ще проверя как седи въпроса и дали има изменение в закона, а до тогава стискайте палци това да е поредната журналистическа партенка. Дори и с ДДС пак ще идва по-евтино от тук при положение, че не се правят някъкви големи поръчки.
п.п. След нова година ще правя мъничка поръчка и ще пиша тук резултатите.
п.п.2 butthead Сега ти видях мнението. Човека е дал партньорски линк, като е обявил, че този линк е такъв. Въпрос на личен избор е дали човек ще поръча през него или не. Ако има и други линкове от този тип, то е коректно спрямо потребителите да се обявяват като такива. Проверявам всеки един линк преди да бъде пуснат в темата.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.01.10 10:13.
Източника е доста достоверен, така че сигурно е така. Тъпото е, че тъкмо се реших да поръчвам и сега това ограничение. Вие ще измислите решението, защото 30лв са много малко да искаме от нетришън да пишат 15-20 долара.
01.01.10
10:14
Принципно с тоя слабоумник дето е министър на финансите няма да ни е никък лесно.
В понеделник ще проверя как седи въпроса и дали има изменение в закона, а до тогава стискайте палци това да е поредната журналистическа партенка. Дори и с ДДС пак ще идва по-евтино от тук при положение, че не се правят някъкви големи поръчки.
То само министъра на финансите да беше слабоумен пак добре. Не знам колко трябва да им нарушат човешките права на говедата наречени българи за да се усетят че няма държава в която да се е случило нещо хубаво след като са дошли униформени на кормилото.
И да не забравите че на 14ти пред народното е протеста срещу произволното подслушване.
01.01.10
10:18
Източника е доста достоверен, така че сигурно е така. Тъпото е, че тъкмо се реших да поръчвам и сега това ограничение. Вие ще измислите решението, защото 30лв са много малко да искаме от нетришън да пишат 15-20 долара.
Като ги знам наще драскачи какви “журналисти” са източника ама хич не ми е достоверен. За мен достоверна информация е след като си ъпдейтна информационната система и проверя вътре закона. Тук в тази статия не е цитиран член или алинея в закона, който се променя. Да не говориме, че следващия член от закона може да дава други възможности ;-) . Както казах в понеделник ще проверя и ще се консултирам с юристи по въпроса.
п.п. Много ама не знаеш дори колко много си прав Валентине. Такова некадърно и пополистко управление май не сме имали никога. За нарушаването на правата също съм съгласен тея Конститучията я нямат за нищо та да не говориме за закона.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.01.10 10:21.
01.01.10
10:43
Много е странно как досега не се чуваше нищо по тази тема и изведнъж - честито над 30 лв - ддс.
А как седи въпроса с митото?
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 01.01.10 10:44.
Честита 2010г!Много здраве,късмет и успехи.
По темата- преди малко се обадих на приятел,който работи в МФ да го попитам има ли някаква информация за промените в праговете за доставка и той ми каза,че го чува от мен.Разбира се, това не е 100% сигурно,въпреки че работи там.
Хайде със здраве!
Чакам другата седмица доставка от нетришъна. Като я получа ще ви кажа.
Тоя Дянков, ще е като царя - ще “осере” и ще си замине.
Дори и да направят такава глупост, пак си е по оферта от ЕС да се пазари.
Да не говорим, че при големи поръчки отпада доставката, предлагат купони с отстъпки и т.н.
Ама примерно като ми трябват 1-2 продукта .... и тук има добри оферти.
01.01.10
12:26
По-късно ще звънна на 1 познат да попитам дали и той знае нещо по въпроса, защото работи в тази сфера.
Ще чакам също head_hunter и всеки друг който може да провери също.То това направо не може да е реалност, че ти за 30 лева какво толкова ще купиш?Та това са 21-22$...Тия хора дават ли си сметка, че доставката от САЩ е скъпа и реално Ти нямаш изгодна поръчка до 30лева, която да направиш от САЩ.Поне според това, което е в статията.Пък и не е логично прагът от физическо лице на физическо лице да е по-гоялам от този на фирма-физическо лице... Ама то наистина с тоя дянков и борисов май всичко ще е възможно...
ПС- Съжелявам, че не мога да дойда на протеста за който говорите, но живея на 260км. от София.. :(
Пък и не е логично прагът от физическо лице на физическо лице да е по-гоялам от този на фирма-физическо лице...
Не си разбрал правилно.
Ако адресът е на физическо лице от страна извън ЕС, прагът да не се плаща ДДС е 45 евро. Но ако доставчикът е фирма, прагът пада на 30 лв.
Ако получаваш пратка от физическо лице е 45 евро, ако получаваш от фирма е 30 евро.
Явно пак изпълняват политически поръчки отвън...
01.01.10
13:40
Това правителство вече се чуди откъде да тармъчи пари....
Значи сега само ддс ще има, а за митото на тези пратки над 30лв някой знае ли?
01.01.10
13:42
ПС- Защо коментара стои разтеглен и нищо не мога да прочета??
Ами Аз какво казвам.До момента официалната информация е .. 45 евро ако е от физическо лице на физическо лице.150Евро ако е от фирма на физическо лице...а според новите промени ако е от фирма необлагаемия максимум е по-малък от колкото ако е от физ. лице, което е нелогично..
+ това току що като четох за тези 150Евро в сайта на митниците се упоменава, че при такъв внос трябва поне една от страните да е фирма...тоест Може и от фирма на фирма да е 150 Евро според това което пише или дори ако Ви го праща физическо лице, а вие сте фирма пак да е 150 Евро, но в случея говорим за друго..
Според мен това за 30те лева или евро е пълна измислица.Най-малкото току що гледах сайтовете- къстъмс.бг и инфо.митница.ком и на тях няма нищо упоменато свързано с тези 30лева/евро...Все пак ще изчакам още информация от head_hunter ако може да предостави както и Аз скоро ще питам на 1-2 места.. :)
01.01.10
13:54
Просто никъде не намирам това от статията...30 лева/ 30 евро май ще се окаже булшит.
Последно е за 150 Евро от Февруари 2009.Ето линк- ЦЪК ЦЪК!! :)
01.01.10
14:52
3то поредно мнение, но както е тръгнало.. :)
Значи Понеделник-Вторник ще имам по-точно информация.Най-вероятно Вторник.
Наистина има някаква промяна в стойностите, но не знам със сигурност кои стоки засяга и каква точно е промяната.Така, че като разбера ще Ви пиша.Ако някой разбере по-рано нека да пише..
ПС- Относно политиката то по-добре да ни управляваше някой “леко луд” като Яне Янев или Волен Сидеров от колкото бойко борисов... :(
Бойко Борисов се пише с големи букви, а твоето “Аз” е с малка.
Такива с мислене като твоето си заслужават точно някой клоун като Яне да ги управлява.
Ама да не го обръщаме в политически спорове. Не, че имам нещо против, но в някоя друга тема.
01.01.10
15:04
МНоого кофти се получиха нещата. Дано няма такава промяна.
01.01.10
15:12
butthead-
1ред- Не си прав.
2ред- Пак не си прав.
3ред- Дай темата... :D
и butthead последно....Не ми казвай кое да пиша с малка и кое с голяма буква.Не си ми учителка по Български..
Пак ще кажа ако съм нарушил някое от правилата на форума било то с главни, малки букви или нещо от сорта това засяга модераторите на раздела.., а не butthead ;) ;)
ЕДИТ: Жалко, че страницата нещо пак се разпъна и не мога да си едитна мнението.Ако можех щях да напиша и имената на яне и волен с малка буква, защото такива като тях и бойко не заслужават нито уважение нито имената им да се пишат с голяма буква.Както и да е нека повече не плюем хората преди да разберем на 100% точно какви са промените.
ПС- Как да го кажа дори и ако този закон се превърне в реалност нали знаете, че няма идеални неща на този свят.Всяко нещо има слаби места- било то да бъде избегнато, заобиколено или нарушено..
Аз дори звънях на телефона на Митницата за връзки с обществеността, но не ми вдигнаха и нормално все пак сме 1Януари.. :)
01.01.10
16:40
В Регламента от 16 Ноември 2009г. 150-те Евро си остават.Аз продължавам да търся нещо ново...освен да видя в сайта на парламента какви закони са приемали и обсъждали последно... :)
01.01.10
18:24
Рови ... рови :)
01.01.10
18:30
Както и предполагах инфото се оказа журналистическа партенка.
След разговор със собственичка не счетоводна къща, преглед на закона,
чието изменение е от 2008 г. се стигна до извода, че подобно нещо няма.
Дишайте спокойно и си правете поръчките.
01.01.10
18:54
Офф наистина малко спокойствие така като е по-сигурно.. :)
Виж сега ако от 150Евро го вдигнат на 250Евро никак няма да им се расърдя. ;)