Поръчки Online - USA - update 17.02.2011

Темата е заключена.
Прескочи до:

01.01.10
10:11

Източника е доста достоверен, така че сигурно е така. Тъпото е, че тъкмо се реших да поръчвам и сега това ограничение. Вие ще измислите решението, защото 30лв са много малко да искаме от нетришън да пишат 15-20 долара.

ВИ

01.01.10
10:14

казано от head_hunter на 01.01.10, 10:01:

Принципно с тоя слабоумник дето е министър на финансите няма да ни е никък лесно.
В понеделник ще проверя как седи въпроса и дали има изменение в закона, а до тогава стискайте палци това да е поредната журналистическа партенка. Дори и с ДДС пак ще идва по-евтино от тук при положение, че не се правят някъкви големи поръчки.

То само министъра на финансите да беше слабоумен пак добре. Не знам колко трябва да им нарушат човешките права на говедата наречени българи за да се усетят че няма държава в която да се е случило нещо хубаво след като са дошли униформени на кормилото.
И да не забравите че на 14ти пред народното е протеста срещу произволното подслушване.

HE

01.01.10
10:18

казано от Giovane на 01.01.10, 10:11:

Източника е доста достоверен, така че сигурно е така. Тъпото е, че тъкмо се реших да поръчвам и сега това ограничение. Вие ще измислите решението, защото 30лв са много малко да искаме от нетришън да пишат 15-20 долара.

Като ги знам наще драскачи какви “журналисти” са източника ама хич не ми е достоверен. За мен достоверна информация е след като си ъпдейтна информационната система и проверя вътре закона. Тук в тази статия не е цитиран член или алинея в закона, който се променя. Да не говориме, че следващия член от закона може да дава други възможности  ;-)  . Както казах в понеделник ще проверя и ще се консултирам с юристи по въпроса.

п.п. Много ама не знаеш дори колко много си прав Валентине. Такова некадърно и пополистко управление май не сме имали никога. За нарушаването на правата също съм съгласен тея Конститучията я нямат за нищо та да не говориме за закона.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.01.10 10:21.

01.01.10
10:43

Много е странно как досега не се чуваше нищо по тази тема и изведнъж - честито над 30 лв -  ддс.
А как седи въпроса с митото?

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 01.01.10 10:44.

01.01.10
10:51

Честита 2010г!Много здраве,късмет и успехи.
По темата- преди малко се обадих на приятел,който работи в МФ да го попитам има ли някаква информация за промените в праговете за доставка и той ми каза,че го чува от мен.Разбира се, това не е 100% сигурно,въпреки че работи там.
Хайде със здраве!

01.01.10
10:57

Чакам другата седмица доставка от нетришъна. Като я  получа ще ви кажа.
Тоя Дянков, ще е като царя - ще “осере” и ще си замине.

01.01.10
11:07

Дори и да направят такава глупост, пак си е по оферта от ЕС да се пазари.

Да не говорим, че при големи поръчки отпада доставката, предлагат купони с отстъпки и т.н.
Ама примерно като ми трябват 1-2 продукта .... и тук има добри оферти.

01.01.10
12:26

По-късно ще звънна на 1 познат да попитам дали и той знае нещо по въпроса, защото работи в тази сфера.
Ще чакам също head_hunter и всеки друг който може да провери също.То това направо не може да е реалност, че ти за 30 лева какво толкова ще купиш?Та това са 21-22$...Тия хора дават ли си сметка, че доставката от САЩ е скъпа и реално Ти нямаш изгодна поръчка до 30лева, която да направиш от САЩ.Поне според това, което е в статията.Пък и не е логично прагът от физическо лице на физическо лице да е по-гоялам от този на фирма-физическо лице... Ама то наистина с тоя дянков и борисов май всичко ще е възможно...

ПС- Съжелявам, че не мога да дойда на протеста за който говорите, но живея на 260км. от София.. :(

01.01.10
13:29

казано от incessantforce на 01.01.10, 12:26:

Пък и не е логично прагът от физическо лице на физическо лице да е по-гоялам от този на фирма-физическо лице...

Не си разбрал правилно.
Ако адресът е на физическо лице от страна извън ЕС, прагът да не се плаща ДДС е 45 евро. Но ако доставчикът е фирма, прагът пада на 30 лв.
Ако получаваш пратка от физическо лице е 45 евро, ако получаваш от фирма е 30 евро.

Явно пак изпълняват политически поръчки отвън...

01.01.10
13:40

Това правителство вече се чуди откъде да тармъчи пари....
Значи сега само ддс ще има, а за митото на тези пратки над 30лв някой знае ли?

01.01.10
13:42

ПС- Защо коментара стои разтеглен и нищо не мога да прочета??

Ами Аз какво казвам.До момента официалната информация е .. 45 евро ако е от физическо лице на физическо лице.150Евро ако е от фирма на физическо лице...а според новите промени ако е от фирма необлагаемия максимум е по-малък от колкото ако е от физ. лице, което е нелогично..
+ това току що като четох за тези 150Евро в сайта на митниците се упоменава, че при такъв внос трябва поне една от страните да е фирма...тоест Може и от фирма на фирма да е 150 Евро според това което пише или дори ако Ви го праща физическо лице, а вие сте фирма пак да е 150 Евро, но в случея говорим за друго..

Според мен това за 30те лева или евро е пълна измислица.Най-малкото току що гледах сайтовете- къстъмс.бг и инфо.митница.ком и на тях няма нищо упоменато свързано с тези 30лева/евро...Все пак ще изчакам още информация от head_hunter ако може да предостави както и Аз скоро ще питам на 1-2 места.. :)

01.01.10
13:54

Просто никъде не намирам това от статията...30 лева/ 30 евро май ще се окаже булшит.
Последно е за 150 Евро от Февруари 2009.Ето линк- ЦЪК ЦЪК!! :)

01.01.10
14:52

3то поредно мнение, но както е тръгнало.. :)

Значи Понеделник-Вторник ще имам по-точно информация.Най-вероятно Вторник.
Наистина има някаква промяна в стойностите, но не знам със сигурност кои стоки засяга и каква точно е промяната.Така, че като разбера ще Ви пиша.Ако някой разбере по-рано нека да пише..

ПС- Относно политиката то по-добре да ни управляваше някой “леко луд” като Яне Янев или Волен Сидеров от колкото бойко борисов... :(

01.01.10
15:04

Бойко Борисов се пише с големи букви, а твоето “Аз” е с малка.
Такива с мислене като твоето си заслужават точно някой клоун като Яне да ги управлява.
Ама да не го обръщаме в политически спорове. Не, че имам нещо против, но в някоя друга тема.

01.01.10
15:04

МНоого кофти се получиха нещата. Дано няма такава промяна.

01.01.10
15:12

butthead-
1ред- Не си прав.
2ред- Пак не си прав.
3ред- Дай темата... :D

и butthead последно....Не ми казвай кое да пиша с малка и кое с голяма буква.Не си ми учителка по Български..
Пак ще кажа ако съм нарушил някое от правилата на форума било то с главни, малки букви или нещо от сорта това засяга модераторите на раздела.., а не butthead ;) ;)

ЕДИТ: Жалко, че страницата нещо пак се разпъна и не мога да си едитна мнението.Ако можех щях да напиша и имената на яне и волен с малка буква, защото такива като тях и бойко не заслужават нито уважение нито имената им да се пишат с голяма буква.Както и да е нека повече не плюем хората преди да разберем на 100% точно какви са промените.

ПС- Как да го кажа дори и ако този закон се превърне в реалност нали знаете, че няма идеални неща на този свят.Всяко нещо има слаби места- било то да бъде избегнато, заобиколено или нарушено..

Аз дори звънях на телефона на Митницата за връзки с обществеността, но не ми вдигнаха и нормално все пак сме 1Януари.. :)

01.01.10
16:40

В Регламента от 16 Ноември 2009г. 150-те Евро си остават.Аз продължавам да търся нещо ново...освен да видя в сайта на парламента какви закони са приемали и обсъждали последно... :)

01.01.10
18:24

Рови ... рови :)

HE

01.01.10
18:30

Както и предполагах инфото се оказа журналистическа партенка.
След разговор със собственичка не счетоводна къща, преглед на закона,
чието изменение е от 2008 г. се стигна до извода, че подобно нещо няма.
Дишайте спокойно и си правете поръчките.

01.01.10
18:54

Офф наистина малко спокойствие така като е по-сигурно.. :)
Виж сега ако от 150Евро го вдигнат на 250Евро никак няма да им се расърдя. ;)

01.01.10
18:58

Добре де, имат ли право журналистите да пишат такива глупости тогава и да залъгват хората?

HE

01.01.10
19:02

Това е България тук журналистите могат да напишат всичко и няма проблем.
Само и само да напълнят с нещо стнаниците на това което продават.
И на тях не им е лесно - имат определен брой статии които трябва да предадат - иначе глоби.
Все пак не могат да пишат само за Бойко Борисов /колкото и да му се иска/.

01.01.10
19:16

В 1 от сайтовете тази статия за 30-те Лева беше прегледна 700-800 пъти...Баят хора са оплашили! :D

01.01.10
19:26

Е то в случая това се оказва пълна измислица и подвеждат хората така. Не трябва ли да носят някаква отговорност? Все пак “Стандарт” уж не е жълт вестник някакъв.

01.01.10
19:30

Незнам освен да се пише до Редакцията на вестника.
Аз намерих във Фейсбук 1 профил, който ако не греша е на автора на статията и му пуснах едно ЛС дали знае нещо повече по въпроса с тези 30 лева.Това беше преди няколко часа.Все още чакам отговор да видим какво ще пише и след това ще Ви копирам разговора. :)

01.01.10
19:52

Чакайте малко, добре последната редакция на Закона за ДДС е от 2008г. и това няма нищо общо с промяната на закона от 01.01.2010. Възможно е закона да е приет и просто да не е официално обновен и качен в интернет, защото сме почивни дни (31.12 и 01.01). Едва ли Стандарт ще тръгне да си измисля глупости и то с такава увереност .. Дано не съм прав все пак, но малко наивно подхождате. Дано авторът обясни и отговори на въпросите.

NE

01.01.10
20:00

оо успокоих се че тази информация за ДДС-то не е вярна. :-) в началото на ноември се опитах да поръчам няколко продукта от нетришън,но се оказа че дебитната карта която си направих специално да си пусна поръчката не става за интернет пазаруване.после навих майка ми да ползвам нейната кредитна карта.от нетришън помислиха че е крадена защото името на майка и моето име не съответстваха,и най-накрая направих нов account,сканирах картата,приеха ми поръчката и я пуснаха на 8 декември.все още не са ми пристигнали нещата,но мн се радвам че няма да плащам и ДДС защото се побърках с моята поръчка :vampire:

01.01.10
20:19

newgirl90 ЩЕ споделиш ли какво си поръча и колко ти излезнаха нещата- Продукти+Доставка
Просто съм любопитен.Все пак ако може де. :)

01.01.10
20:30

Незнам само при мен ли е така  ама като има по дълги мнения и на края на всеки ред последните 1-2 думи ли и аз незнам колко са не се виждат моля модераторите да оправят проблемчето

Благодаря

HE

01.01.10
20:45

Giovane промените в закона /ако предположим, че са прави/ също не са приети на 31.12.2009 г.
и трябва преди това да се обнародват в държавен вестник, който също не излиза на 31-ви
т.е. промените трябва да се обнародват по-рано щом закон-а влиза в сила от 01.01.2010.
Разбираш ли защо сега статията издиша?

01.01.10
20:51

Принципно си прав, но статията може да е неточна поради факта, че влиза в сила от 01.01.2010, а всъщност няма да е тази дата, а евентуално няколко дни по- късно. И отново поставям под съмнение факта, че един от най- четените вестници ще публикува такъв материал, който да е НАПЪЛНО измислен. Тези дни ще се разбере.

01.01.10
21:32

Бате това е напълно възможно.Пък и го няма само на 1 място този материал.Като търсих с Гугъл го имаше на 2 или 3 места май.Съответно трябва да се намери първоизточника. ;) Все пак нали знаеш, че няма безгрешни, така че всичко е възможно.При положение, че след като вдигнаха мизата на 150Евро пратките са се увеличили с 30-40% трябва управляващите да са много *.*.*.*... за да паднат то миза от 30 лева.Още повече че е нелогично лимита да е по-малък от този на физ. лице > физ. лице.. :)

HE

01.01.10
23:02

След цял ден търсене ето и официалната информация от сайта на НАП:

Облагане на вноса

Съгласно направените промени освободени от данък при внос са стоки в рамките на разрешения безмитен внос, когато се:

.....внасят стоки на обща стойност не повече от 30 лева;

.....получават малки пратки на стоки с нетърговски характер, изпратени от трета страна или територия от физическо лице на друго физическо лице в страната, без последното да е заплащало за тях, на обща стойност до левовата равностойност на 45 евро.

Източник: http://www.nap.bg/ospage?id=103

Бързам да успокоя хората чакащи поръчки - не се облагат малките пратки с нетърговски характер т.е. когато сте поръчали добавки за себе си. Хубавия момент тук е, че тези които прекарваха големите пратки с “Пишете до 150 евро” вече ще горят още по-често. Неприятния момент за нас /тези които гледаме да сме честни/ ще е по-често разкарване до митницата.

Надявам се да съм успял по някакъв начин да Ви успокоя и помогна.

01.01.10
23:16

Много гадна работа... Как от 150 Евро ще свалят на 30 лева бе ...Тоя път наистина сме прецакани.Не, че пак не може да се поръчват добавки, но трябва да е на по-малка стойност.То дори един ОН 10 Либри е 75-76$ в САЩ и е на границата с 45Евро.. Ай върви го разбери.. :(

01.01.10
23:22

@head_hunter - благодаря за инфото.

Не разбрах обаче, къде става ясно че тези които си поръчват до 150 евро за лична употреба - няма да плащат ддс? Как ще става ясно кои ще минават за нетърговски характер и кои за търговски характер  - ако питаш мен, доста често тук играе личното отношение на съответния митнически служител :)

HE

01.01.10
23:23

казано от incessantforce на 01.01.10, 23:16:

Много гадна работа... Как от 150 Евро ще свалят на 30 лева бе ...Тоя път наистина сме прецакани.Не, че пак не може да се поръчват добавки, но трябва да е на по-малка стойност.То дори един ОН 10 Либри е 75-76$ в САЩ и е на границата с 45Евро.. Ай върви го разбери.. :(

Не си ме разбрал - този проблем касае най-вече фирмите и тези които се опитват да вкарват продукти които не са само за лична употреба т.е. опитват се и да продават.

п.п. Сашо като го накарат да отвори пакета и видят вътре да кажем 5 бр. еднакви амино и 10 опаковки трибулус - дали ги е взел за лична употреба  ;-)

Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.01.10 23:26.

01.01.10
23:26

казано от head_hunter на 01.01.10, 23:23:

казано от incessantforce на 01.01.10, 23:16:

Не си ме разбрал - този проблем касае най-вече фирмите и тези които се опитват да вкарват продукти които не са само за лична употреба т.е. опитват се и да продават.

Окей, но за нас нормалните граждани кое остава границата- 150 Евро като преди или 45Евро, защото никъде в този закон не видях да пише нещо относно 150Евро.. ?
Явно не съм разбрал нещо наистина май.. :(

П.П- Добре ама това не е ли вече индивидуално, защото например 5Аминота по 320 са 1600 Хапа, но ако ти кажеш аз пия по 40Аминота на ден.. излиза, че ще ги изпиеш за 40 дена, което не е много голям срок и от тук излиза, че има възможност да е и за лична употреба.. :)

Мнението беше редактирано от incessantforce на 01.01.10 23:29.

01.01.10
23:28

@head_hunter - схванах, тоест дефакто проблем за редовият и честен потребител  няма.
@incessantforce - до 150 евро си поръчвай, но да няма много еднакви бройки за да не те сметнат за търговец и да отнесеш ДДС-то. :) че и мито

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 01.01.10 23:28.

01.01.10
23:34

Аз никъде не видях да се упоменава “150” за това помислих, че ни е паднала границата..

Иначе това не е ли малко индивидуално да ти определи митничаря дали пратката е с търговски характер.Смисъл, защото Аз в една пратка от 15кг. мога да сабера 3-4 вида добавки всяка с поне 3 кутии .. затова казвам, че ще е някак индивидуално да се определи какъв точно е характера... :) :(

01.01.10
23:36

Точно това писах по-горе. Има голям риск митничаря да не е на кеф и да сметне, че тази пратка не е за лична употреба.
Решенията са двe:
1. 20 лв подадени под масата :)
2. По-малки поръчки за да се избегне риска

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1