Лаф моабет - том първи

Темата е заключена.
Прескочи до:

18.02.10
13:05

За съжаление не съм посещавал от години, и не мисля за в бъдеще да стъпвам по българското черноморие (освен по работа).
Предпочитам някаде другаде да водя семейството на море, хем по евтино излиза, хем си цар.

Това застрояване по черноморието го сасипа.

Понятията ми в този бизнес са ми пределно ясни. Пенсионера е нает от някоя фирма все пак, или ?
За тебе са балами хората с много пари защото харчат за глупости (пак според теб). Не може просто така да конкретизираш.
Комплексите от затворен тип са много в нашия град. Незнам на какво казваш “умни”, но тука всеки има контрол на досътпа, сот-охрана, видеонаблядение, независима система за поливане на тревните площи, комуникации (разбирай всичко) пожарна централа и още куп други глезотийки. Вече друг е въпроса как е изградени всичко.

А фонтанчета нека има, стга да има кой да ги поддръжа.

С7АЛК3Р лошото е когато си изпълняваш задълженията срещу които нямаш никакви права, плащаш точно толкова данъци колкото ти кажат срещу... мръсна и гнусна държава, плащаш за чистачка точно колкото ти кажат, а входа ти е мръсен, плащаш за кола, а нямаш улица нито паркинг, плащаш гражданска, а като недай се боже се наложи застрахователя те прецаква, плащаш за асансьорен техник точно колкото ти каже, а за месец го ремонтира 5 пъти, плащаш на топлофикация точно колкото ти кажат, а стоиш на студено щото им се прецакало съоръжението.
Сравняваш цените на гражданските но точно като СтанишеФ и Каубойко пропускаш да сравниш заплатите.
Лично правих с баща ми стъклата на входа, но след месец нямаше нито едно. Лично слязох на събрание на входя да чистим мазата, но с домоуправителя и сина му бяхме 4 човека. Лично ринах сняг от паркинга пред работа за да си спра служебната кола която стигна до там благодарение на господ.
Искаш ли да ти покажа, как в следствие на това че сме спрели тока на някакъв дето решил да не плаща, получаваме жалба от него да сме проверили, че работел в полицията и щял да ни шамари, това ли е лицето на държавата ?!?!
Митничарите, мутрите, съдиите, полицайте, лекарите, учителите те ли са лицето на държавата ни ?!?!!?
Дали в Белите държави, самата държава те рекетира на всеки ъгъл ?!?!срещу което получаваш ......

Аз няма да емигрирам що годе и тук съм успял криво ляво да се уредя достойно спрямо хората на възрстта ми, но децата ми почити със сигурност ще емигрират.

18.02.10
13:08

казано от Иван Шишманов на 18.02.10, 12:23:

Друг е въпроса, че би следвало да е нормално едно европейско семейство да има две коли, а защо не и каравана :) само, че в БГ и колата и гаража и камината са си ЛУКС.

Ами лукс, комшията от първия етаж си сложил камина и ме обгазява всеки ден, а други си накупиха едни бетонени гаражи ни никой не ги пипа.
Само с оплакване няма да стане. Нужна е воля.

Мнението беше редактирано от Ivan Boichev на 18.02.10 13:09.

казано от Ivan Boichev на 18.02.10, 13:08:

Нужна е воля.

Воля, но от кого ? от мен да пиша писма, от полицията да го глоби, от съда да го осъди или от РДНСК да събори гаражите ?!?!
Нали следиш новините за съборените ромски махали в Бургас ...е....

18.02.10
13:18

казано от Иван Шишманов на 18.02.10, 13:12:

казано от Ivan Boichev на 18.02.10, 13:08:

Нужна е воля.

Воля, но от кого ? от мен да пиша писма, от полицията да го глоби, от съда да го осъди или от РДНСК да събори гаражите ?!?!
Нали следиш новините за съборените ромски махали в Бургас ...е....

Прекалено си черноглед и затова не ти върви.

Относно “белите страни” знаеш ли, че ако не си изчистиш пред къщата снега ще те спукат от глоби, недай си боже да падне някой и да си счупи нещо... би ли живял в такава държава?  Трябва да мислиш и за другите а не само за себе си.
И гледай малко по-весело на живота.

казано от Ivan Boichev на 18.02.10, 13:18:

Прекалено си черноглед и затова не ти върви.

Кое не ми върви ? :)
Аз МИСЛЯ за другите, и дори за държавата, но другите особенно държавата не мислят за мен.

Хората са си организирани, затова живеят дълго и са здрави и усмихнати цял живот, пък държавата ги пази.

П.П. Камината технологично е много добро нещо, осигурява топло за цяло жилище сравнително евтино, но е важно да е направена от специалист, който взима пари като за специалист, а не от някой “майстор” (специално Мария да обърне внимание :) )

Бойчев, думата беше дали строителите праат пари или не праат след като са продали комплексите. Мисля че ясн ото дадох да се разбере дали не, и в малките, и в големите комплекси.
Бевз да говорим че има много по - интересни далавери. С местните избори да кажем, Ма айде да не говорим там ,че ше дойдат да ме бият...

Сталкер,
Ти плащаш л иданъци брат?
Чакай аз ше ти формулирам.
Двучленно семейство сме.
За миналата година данъкът ми плюс тоя на колата ми е 1500 лв. Цифром и словом. Да не си помислите че карам Додж Вайпър, 1,8 ми е двигателя. Живея в апартамент, няма и 100 квадрата. НЕ в на Цицерон имението в Тускулум.

1000+ от тях бил иза данък смет...
Според директива на европейската комисия местните данъци и такси и особено данък смет не трябвал ода навиши 0,2% - два промила от дохода на семейството.
По груби сметки явно доходът на мойто семейство е минимум 750 000 лева годишно. Е така излиза? Нали сме в ЕС... Сметнах го.

Още по - абсурдно: има решение, според което данък смет се смятало на разходен принцип... Т.е. общината видиш ли си покривала разходите и не търсела печалба. Решение на общинският съвет.
Пълният абсурд обаче идва по това, че има и закон, който промениха за да го синхронизирал ис Европата. Според него данък сгради е на данъчна оценка. Дотук добре. Ама за по - лесно изчисление данък смет и той на данъчна оценка!!! Пълен абсурд.

Излиза, че ако аз и жена ми, т.е. същото домакинство, се изместим в меден рудник на същата че и по - голяма квадратура. смятаната ни “на разходен принцип” смет ще падне до 10 пъти... Така де, в меден рудник по презумпция се яде храната с опаковките...
Нал исхващаш абсурда?

Съответно аз със закона, европейската директива и решението на общинският съвет - и трите законови актове, единият на местна, другият на национална, третият на международна законодателна власт, и трите официални за страната, и трите противоречащи си един на друг - поне в моят случай - отидох до общината и подадох жалба с молба да ми се преразгледа чудовищната такса смет.
Върнаха ми мило писмо да си гледа мработата, показаха ми формулата по която го начиллили - все едно аз ги обвинявам че са ми го надписали - бил е 200 па те писали 1000 под масата, а не че го изчисляват в мой ущърб и против уж установените правила, и ми нашляпаха и лихва.

Според мен само човек който не се е бутал и не е видял калта и мизерията може да пише по форумите на кой кви му били задълженията и кви не били...
Аз мисля да дерайлирам от моите.
За колата съжалявам че е декларирана.
Апартамента мисля да го пиша необитаем.
И да си гледат работата. Криза ,целият свят пищи, ние водим на целия свят по лихви и данъци. Некой требва да го застрелят и работата шса опрай...
Па ти оправяй и обяснявай как проблема е в съзнанието, в признанието, в незнанието...
Вестниците е хубуу да ги забранят със закон. А ти много вестници май четеш...

18.02.10
13:39

Ако знаете на колко хора не са им декларирани колитеееее - И какво от това?
Познавам джамбаз има над 300 коли на името си, защото имаше голяма далавера миналото лято с регистрациите за румънци. Боли го оная работа човека, че данъчните ще го потърсят. Какво ще му направят?
Съжалявам и аз, че имам декларирани коли на мое име и си плащам данъци.

казано от Aleksandar Marinov на 18.02.10, 13:39:

Какво ще му направят?

Ами ха де къде е държавата и волята ?!?! Където си иска, тоест по дребните рибки и честните хора.
Дали и в Белите държави е така :), честните плащат и за ромите, и за джамбазите и за политиците и за мутрите и т.н. и т.н. и пак нищо.
Черногледство или реализъм е това ?!?! :).

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 18.02.10 13:45.

казано от Aleksandar Marinov на 18.02.10, 13:39:

Ако знаете на колко хора не са им декларирани колитеееее - И какво от това?
Познавам джамбаз има над 300 коли на името си, защото имаше голяма далавера миналото лято с регистрациите за румънци. Боли го оная работа човека, че данъчните ще го потърсят. Какво ще му направят?
Съжалявам и аз, че имам декларирани коли на мое име и си плащам данъци.

Ами за съжаление има какво от това ... Очаквам всеки момент тия престъпници и мутри, които ни управляват, да тръгнат по къщите с бухалки за да прибират увеличените лихви и данъци...
Сериозно...

Знаеш ли какъв случай имаме в Бургас?
Дете го записват на детска градина. И го изхвърлят, защото родителите му имали неплатен данък сгради и такса смет за миналата година. И отказват да го запишат. Сега родителите съдят общината, но кешки ти... Децата вече почнаха...

Първо, просрочието е минимално, даже в банка кредитът е изискуем след минумум 6 месеца просрочие по съдебен път... Тука няма такова просрочие.
Второ ,това не е реално дълг, който те са направили, а наложено им плащане.
Трето, спред закона наказанието е:
- лихва;
- отказ от административно обслужване на лицето - не му се издават бележки и уверения от администрацията общината.

В случая обаче какво се получава:
- имаме трето наказание, над закона;
- то се налага на трето лице или н ацялото семейство - лишава се детето от образование.
Могат да накажат собственика на апартамента, но не и жена му и детето, нали??? Или????

Оттук до бухалките... Не е много далече брат...
Така че внимавай с тея твоите коли...

18.02.10
15:03

колкото пъти се сетя за колата, апартамента и всичкото ми останало имущество, се впускам в псуване, на което биха завидяли и 2-3 бригади хамали
1.кмета и цялата общинска управа - данъка на колата ми е 330лв + данък сгради + такса смет отиват над 600лв. то това добре, ама колата ми не троши улиците повече от 100 годишна вектра с данък 15-20лв., а въпреки, че го плащам, колата си се троши по тези калдаръми ... какви са ми правата - да осъдя общината да ми плаща ремонтите?
нямам нищо против да си плащам, но да получавам нещо насреща
2.миналата година получавам известие от данъчното, че дължа данък за наследствен имот (1/4 от апартамента на родителите ми) + такса смет. отивам в данъчното и почвам по всички врати да питам защо дължа такса смет за жилище в което не живея? как така в жилище в което живее само един човек, се плаща такса смет за двама (половината го начисляват на майка ми, а другата половина си го делим с брат ми) и единствения отговор е, че така било по закон!!! къв е тоя закон ...
да е*а майка им  ...
нямам никакво намерение да емигрирам и смятам малко като ме поотпусне финансовата криза да си наема адвокат и да почна борба с вятърните мелници ... едва ли ще има някакъв ефект, но знае ли човек ....

18.02.10
15:20

Аз пък винаги съм се дразнила на това, че хората изобщо не си търсят правата. Сядат на маса, обсъждат каква ни е ужасна държавата, оплюват де що има, а самите те нищо не правят, за да променят нещата.

Работила съм в една тромава (вече бивша държавна) институция - от монополистите. Няма да уточнявам коя. Е, достатъчен ми беше факта, че само ромите пускаха жалби, гонеха си правата в съда, а българите робски и покорно си се съгласяваха на всичко.  И същите тези да ги слушам след това как се оплакват.. Ми без да се предприеме нещо нищо няма да се случи. Хората тук трябва да се научат, че колкото и да е досадно и времеизяждащо, понякога трябва да сме тъпи и упорити, докато не постигнем това, което трябва. Бюрократичните машини се задвиват изключително трудно - и само с упорство може да се помръднат в правилната посока.

Мнението беше редактирано от Грахче на 18.02.10 15:26.

Ами какво се оплаквате, той С7АЛК3Р ви го каза, просто да имигрираме всички в бяла държава която освен дава на хартия правото на безплатно образование по конституция пък било то и в детска градина ти го и осигурява. И така докато в БГ остане само Станишев и електората му  :lol:

18.02.10
15:41

И аз бе, къде ме забрави мен? :lol:

казано от Иван Шишманов на 18.02.10, 15:35:

Ами какво се оплаквате, той С7АЛК3Р ви го каза, просто да имигрираме всички в бяла държава която освен дава на хартия правото на безплатно образование по конституция пък било то и в детска градина ти го и осигурява. И така докато в БГ остане само Станишев и електората му  :lol:

Бате , той станишев реалнно не е на власт горе доле от три години - откак бойко взе всички общини. И определено не е на власт от преди година и мога да кажа, че при станишев бехме по - добре. И не е само кризата. Бате ви бой ги счупи всички видове данъци. Нали и костов сега е в управлението. И кво? Само при бате Бой по време на криза банките дигат лихвите. По целия свят ги намалят. Вече зех да се чудя Бой за кого работи. Не е за мене. За Костов знам че не е за мене...

Грахче, не те знам де си работила. Ако е имало политика да събирате жалби... Аз се счупих вече от жалби, при това всичките до една обосновани с точки на закона. И кво? Получавам шаблонни писма от некви секретарки да не се праа и как сичко ми е в ред. При очевадни закононарушения.
Не знам де толкоз примирате за тез жалби. Обиайно жалбите се поемат от орган, чиято функция е колкото се може по - малко жалб иреално да се обработят, повечето да се филтрират и пратят за зелен хайвер. Позволи ми да го знам...

С жалби не става. Жалба, после до съда, после до страсбург, бре, аз цел живот жалбоподател требва да работя, а и ти не знам с кой си мислиш че имаш работа. В крайна сметка почват и тебе да те ровят. Все ше изровят нещо. Я нещо некде шси казала, я нещо нема да си платила... И ше те изядат. Тва е...
Жалби... По - скоро жалейки.
Не става с жалене.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 18.02.10 15:44.

18.02.10
16:29

аз пък ще остана в България ! обичам да правя първата крачка ! горко им на запушените “управляващи” ! ОБИЧАМ РОДНИНАТА,МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА
......
Седим ,чакаме ,ядем,самоизяждаме се от злоба и завист.Истината е ,че сме опростачени и оскотяли.Болна нация сме....и Славейков го е казал -
“Не сме народ,а мърша “.Не трябва да стоим и да чакаме,защото тези които коват законите,те ги нарушават .И все пак никой не ни е виновен,каквото си надробим ,това ще сърбаме..

18.02.10
17:12

@FRANKO1 - каква е тая кола с 330 лв данък?!

казано от D3BEP на 18.02.10, 15:43:

Бате , той станишев реалнно не е на власт горе доле от три години - откак бойко взе всички общини. И определено не е на власт от преди година и мога да кажа, че при станишев бехме по - добре. И не е само кризата. Бате ви бой ги счупи всички видове данъци. Нали и костов сега е в управлението. И кво? Само при бате Бой по време на криза банките дигат лихвите. По целия свят ги намалят. Вече зех да се чудя Бой за кого работи. Не е за мене. За Костов знам че не е за мене...

Стефане, аз съм на мнение, че който и да дойде на власт ние оправия нямаме. Дори Господ, който няма банки фирми обръчи и кръгове да дойде, пак ще си остане корупцията от чистачката до министрите, пак ще си остане мързела, пак ще си остане бумащината и бабичките по гишетата.
Мислел съм си така и така, сме зависими от сумати държави и политици, дай да обявим война на някоя бяла държава, та да ни колонизират и готовото. Като колонизирани пак ще живеем по добре от сега.
Затова казвах, че в нормалните държави хората живеят, а ние оцеляваме
БТВ в ЕС освен ставка за данък смет, си има и минимална ставка за почасово заплащане, познайте дали в БГ, като част от ЕС се спазва от работодателите.

18.02.10
17:28

казано от Aleksandar Marinov на 18.02.10, 17:12:

Около 150-160к.с. предполагам.

Миналата година имах данък 115лв, а тази за кола с 10к.с. отгоре (115) и 3 години по-нова - 210лв.
Колегата ми кара 100 годишна Вектра 115к.с. и плаща 100лв. данък (беше 45).

К’во няма да им е*еш ма*а*а ?

18.02.10
18:21

казано от Aleksandar Marinov на 18.02.10, 17:12:

алфа 156 - 2.0TS
тази ми е втората такава ... обичам ги тези коли :)

18.02.10
18:41

E как ще е толкова данъка бе човек?
На Стило 2002ра, 170 коня данъка му е около 200 лв.

18.02.10
18:48

Aма в Русе.В Бургас са едни от най-скъпите данъци.

18.02.10
18:54

също е забавно като си купиш кола, декларираш я и след 4 месеца получаваш акт, за това че колата не е декларирана и наложена санкция от 50лв.
1. защо писмото съдържаше информация за мен и колата, а не съм я декларирал ?
2. защо като отидох в общината с изходящ номер и копие на декларацията ми казаха, че са фалшиви ?
3. после и бележка за платен данък показах
решението беше : 2 дена лутане в данъчна служба, налетях да ударя главния данъчен инспектор на общината, охраната ме изгони, чаках 4 часа пред кабинета, докато той пиеше кафе вътре с негов братовчед. после още разправии в общината и всичко беше наред, просто отговора беше: “Ами случва се да грешим” хааа другия път един камион нинджи и ще фиксираме системата :-)

18.02.10
18:58

казано от Aleksandar Marinov на 18.02.10, 18:41:

E как ще е толкова данъка бе човек?
На Стило 2002ра, 170 коня данъка му е около 200 лв.

Сашо, аз съм се ориентирал към 2005-та година колица, 300+ коне,
познай колко е данъка.. :lol: :lol: :lol:

18.02.10
19:07

казано от martoagr на 18.02.10, 18:54:

също е забавно като си купиш кола, декларираш я и след 4 месеца получаваш акт, за това че колата не е декларирана и наложена санкция от 50лв.
2. защо като отидох в общината с изходящ номер и копие на декларацията ми казаха, че са фалшиви ?
решението беше : 2 дена лутане в данъчна служба, налетях да ударя главния данъчен инспектор на общината, охраната ме изгони, чаках 4 часа пред кабинета, докато той пиеше кафе вътре с негов братовчед. после още разправии в общината и всичко беше наред, просто отговора беше: “Ами случва се да грешим” хааа другия път един камион нинджи и ще фиксираме системата :-)

Някой знае ли какво става, ако получиш писмо, че са разбрали, че не си декларирал, но ти така и след това не отидеш да декларираш НИКОГА??
Историята помни много такива случаи :)

казано от emzo на 18.02.10, 18:48:

Aма в Русе.В Бургас са едни от най-скъпите данъци.

Ами нали сме си Калифорния на Балканите  :lol:

За да прекарам един инвестиционен обект плащам:

Такса за строително разрешение
Такса за одобряване на проекта в размер на 0,5% от стойността на обекта
Такса за разрешение за изкопни работи
Административно техническа такса която е хиляди
Депозит, който е много хиляди (стигали сме до 30 000), и от който общината смуче лихвите за период от има няма две години
Такса за вписване по чл.52

За разни други такси по набавяне на ненужни документи, само защото Общината е решила да ги иска няма да говоря. За всяка такса писма, преводи такси и т.н.
Послед да седне да обяснява Бойчев, че няма проблем да мине проект и да инвестираш е нещо прекрасно и лесно .

18.02.10
19:16

казано от Aleksandar Marinov на 18.02.10, 19:07:

Някой знае ли какво става, ако получиш писмо, че са разбрали, че не си декларирал, но ти така и след това не отидеш да декларираш НИКОГА??

Ами повече да ме забравят тея тикви там, бахур ще декларирам вече. Плащаш данъци, плащаш винетки, застраховки и още 1000 работи и какво ми се случи идва Ахмедчо от Разград дава на заден ход на главен път и баааамммм аз без предна броня, спукан радиатор, фар, мигач луда работа. идва МВР гражданина Ахмедчо няма винетка, няма застраховка и бам на него 300 кинта глоба, и аз си платих всичко по колата, понеже моя застраховател в такъв случай няма какво да направи, а ако се опишат да пробваш да съдиш Ахмедчо през Фонд “Гражданска Отговорност” (за който също плащаш) може да се проточи с години.

18.02.10
19:56

само да спомена - Киборга е отворил зала в Бургас
днес доста поспамих ... :)

казано от Aleksandar Marinov на 18.02.10, 19:07:

На 25-6 години, все още нищо.
По натам почва да се случва.
Не можеш да купиш имот. Не можеш да продадеш имот. Не можеш да вземеш разрешително за бизнес. Не можеш да си изкараш документи за някои професии. Не можеш да участваш в търгове...

Хитро е....

Франко, той киборга и преди имаше зала .До краснодар.
Новата му да не е в славейков към кауфланда? Глеах се пъчат там некви транспаранти...

18.02.10
21:46

Хм, сега се сетих, че и моята кола не е декларирана в данъчното :lol:
То и гражданска няма, но и без това не върви :)
П.П. Къде препоръчвате да и направя ГО?

Мнението беше редактирано от Петко К на 18.02.10 21:46.

18.02.10
21:49

казано от Петко К на 18.02.10, 21:46:

В чужда застрахователна компания, примерно Алианц.Че българските са няма такива крадци и мутри...

18.02.10
22:11

Бул инс, Лев инс ...в момента са на най-ниски цени.

Направо отвори сайта на SDI ->  http://www.sdi.bg/web/index.php и си избери най-евтината, има калкулатор.

Мнението беше редактирано от 6th на 18.02.10 22:12.

18.02.10
22:40

Понеже тук има доста авто фенове, ще ми дадете ли акъл за тая колица : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11264339099276570&f1=details и като цяло за марката. Мен много ме кефят и съм решил ако събера пари да пазаря такава, около 10 к са.Притесняват ме две неща : цена на части и подръжка + факта, че повечето обяви са от дупнишки/пернишки автокъщи, където е голяма Индия..Дали не е по-добре да си търся в чужбина ?

Едит: Сега видях, че не отваря линка, затова описвам: Мини Купър 1.6i 16V, 116 коня, 2002 година, 10 бона и малко...

Мнението беше редактирано от korpusito на 18.02.10 22:44.

18.02.10
23:23

казано от korpusito на 18.02.10, 22:40:

Понеже тук има доста авто фенове, ще ми дадете ли акъл за тая колица : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11264339099276570&f1=details и като цяло за марката. Мен много ме кефят и съм решил ако събера пари да пазаря такава, около 10 к са.Притесняват ме две неща : цена на части и подръжка + факта, че повечето обяви са от дупнишки/пернишки автокъщи, където е голяма Индия..Дали не е по-добре да си търся в чужбина ?

Едит: Сега видях, че не отваря линка, затова описвам: Мини Купър 1.6i 16V, 116 коня, 2002 година, 10 бона и малко...

Всяка кола си има предназначение,ако споделиш ,какво ще и е предназначението при теб  ,може и да ти помогнем.

18.02.10
23:30

казано от fanfan на 18.02.10, 23:23:

казано от korpusito на 18.02.10, 22:40:

Всяка кола си има предназначение,ако споделиш ,какво ще и е предназначението при теб  ,може и да ти помогнем.

Искам кола, която ми харесва, чувствам се добре в нея, не е прекалено скапана, не твърде скъпа. Да ми улеснява ежедневието (работа/университет/дом), да ми е възможно да я подържам със заплатата си и т.н...

казано от FRANKO1 на 18.02.10, 19:56:

само да спомена - Киборга е отворил зала в Бургас
днес доста поспамих ... :)

казано от D3BEP на 18.02.10, 21:08:

Франко, той киборга и преди имаше зала .До краснодар.
Новата му да не е в славейков към кауфланда? Глеах се пъчат там некви транспаранти...

Ами аз споменах някъде назад в тази тема. Миналата седмица бях при него тъкмо му слагаха трансперантите. Тренировката ще е 3 лева, залата е нова и оборудвана с уреди на  Body спорт, каза ми, че ги е предпочел заради свръх лесната поддръжка. Направо мога да го цитирам “нещо се счупи и след половин час е направено” :). Киборга също е една от Бургаските легенди в този спорт.

19.02.10
06:24

Петко, избери най - евтината, която за втора поредна година с голям кеф трябва да е и “Български имоти АД”
Аз съм при тях и ме удариха, от ГО-то изплатиха 750 лв, а ремонта беше за 300 лв. И това от ГО, а не от каско.

Като бивш заместник застрахователен брокер, мога да ти препоръчам това което и Finish First, а именно по отношение на ГО избери евтината застраховка.
При една щета обстоятелствата и променливите са много, и скъпата не ти гарантира добри обезщетения, още повече, че ГО не пази твоя автомобил, а колата на този който евентуално ти би повредил.

Па спорно е... Аз например вероятно не съм чак на най - евината застраховка. Обаче ползвам 10% отстъпка от каското и 50 - от годишния технически преглед.
Съответно сметката ми излиза много добре...

korpusito,
Как го съчини тоя мини купър? Ти кога за последно си виждал мъж в такава кола???
Това не е за основна кола, а по - скоро за втора...
Ако търсиш нещо в сегмента, па кза към 10 бона, БМВ е36 дизел. Поддръжкаа му даже може да ти стъпи по - евтино ако ползваш употребявани части, имам предвид не механично изтощимите. За купър части трудно се намират и са нови с на бмв цени.

казано от D3BEP на 19.02.10, 07:00:

Па спорно е... Аз например вероятно не съм чак на най - евината застраховка. Обаче ползвам 10% отстъпка от каското и 50 - от годишния технически преглед.
  Съответно сметката ми излиза много добре...

Значи пак взимаш, най евтината или тази при която ти излиза най добре сметката, според конкретните ти нужди.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1