Лаф моабет - том първи

Темата е заключена.
Прескочи до:

26.03.10
13:53

Не съм за насилието над животни... но ако почна да ви вадя статии за реално обезобразени или убити ДЕЦА от улични песове... кво правим тогава? Как да не приспиш (не убиеш по нехуманен начин) такова животно ?! В предаването на Милен Цветков ако не се лъжа при последния случай на убито детенце на гости му бяха родителите на детето и някакви помяри от разни кучешки организации, които най-нагло обясняваха как животното не е виновно ? Да се смееш ли, да плачеш ли ?!?? НЕ разбирам тези върли защитници!

26.03.10
14:20

казано от Madman_ на 26.03.10, 13:53:

Не съм за насилието над животни... но ако почна да ви вадя статии за реално обезобразени или убити ДЕЦА от улични песове... кво правим тогава? Как да не приспиш (не убиеш по нехуманен начин) такова животно ?! В предаването на Милен Цветков ако не се лъжа при последния случай на убито детенце на гости му бяха родителите на детето и някакви помяри от разни кучешки организации, които най-нагло обясняваха как животното не е виновно ? Да се смееш ли, да плачеш ли ?!?? НЕ разбирам тези върли защитници!

x2 Какво ме интересува дали кучето е кастрирано или не ако хапе децата ми ?!?

казано от Madman_ на 26.03.10, 13:53:

Логиката ти е все едно понеже цигани убили дедото в некое село като се сбили с него за пенсията, да убием всички цигани.
Даже е малко по зле.
Защото:
1. Циганите се множат по свой почин, но за присъствието на кучетата и котките на улицата сме пряко виновни ние. Един път ние ги пускаме, втори път пак ние правим боклука, с който те се хранят, а накрая обвиняваме тях. Тяхната популация зависи от храната и от нас.
2. Циганите са част от обществото, а кучетата и котките не са. Те спазват природните закони и само отчасти се съобразяват с нас, доколкото ни разбират. Природните закони включват понякога лов, понякога самоотбрана....
3. Голямото нещастие е че кучетата и котките са изместили други видове, живеещи тук. Така е нарушено екологичното равновесие. Но ако изтребим и тях, равновесието двойно ще се наруши. Отделно следва въпросът: кой ще заеме празното място при боклука? Най - вероятен кандидат според мен са плъховете.
4. Остава въпросът ако успешно ги изтребим, а те са сигурно няколко милиона из страната ,тея тонове биомаса, които са тяхната храна, какво става с тях...? Те са с ина боклука. И ако не ги изядат плъховете, се развалят и разнасят зарази...

Въобще питам аз, какво си говорим.
Даже когато в гората се появи мечка стръвница, никой не дава разрешение за избиване на всички мечки.
Идеята да се посурнат всичк ибездомни животни по - скор оговори колко кръвожадно и безсъвестно е станало обществото. Не отговорно.
Кучетата и котките отвън са изцяло наши грешки и със затриване не ги решаваме.
Развалих хубавия спам....

26.03.10
14:29

И аз да кажа- не обичам животните, особено кучета... имам поне 5 истории, в които са ме нападали като малък без причина... както й да е... не ги понасям, НО има хора, които ги обичат, гледат си ги и се грижат за тях и аз нямам нищо против... Обаче всички останали улични песове просто не са за там... определено не поддържам идеята, че трябва да се изколят или нещо подобно, но не виждам с какво повече са от плъховете примерно... кастрация до дупка да намалее популацията им... в Белград що не видях и едно куче по улиците?

26.03.10
14:45

@ D3BEP
Ако има мечка стръвница нападнала някой къмпинг, ако можем я гърмим с приспивателно и после тва животно се транспортира някъде настрани.Ако не се защитаваме, по друг начин... закон на джунглата спомена. ;) Не е уместно да сравняваш мечка и куче, или куче и циганин... Мечките са много над кучетата, като ценност на вида говоря(колко кучета има и колко мечки) за циганите също няма да говоря... и там има читави ама са малко. После ще ми кажеш не само кръвожаден, ами и расист.
А каква самоотбрана срещу малко дете играещо си на улицата, не мога да разбера ?! Аре да изядат мен - ще кажеш, че съм ги мъчил (щото съм садист, нали)... ок, не е проблем. :D
А не знаех, че сме стигнали до там уличните кучета да ни почистват биомасата - в Нова Зеландия горките кой ли им чисти, та беше супер чисто и без кучета... логиката ти ме разби тук! Вярно, че са ни нещастни всички видове системи работещи в обществото, но да кажеш, че рачитаме на кучетата да изядат боклука... :)
И за да няма неразбиране - не говоря за геноцид на кучешката раса (хаха), а просто да си платим за гяволиите и щом искат хуманност тия кучешки организации да направят кучкарници и програма за “осиновяване” на такива животни - все между безотговорните ще са останали и отговорни хора. Ако има такава програма, да я премислят и да си пестят от закуските толкова като обичат животни и да приберът сичкото пес на топло... :D Но разни бесни животни - директо приспиване без мноо церемонии!
Аз куче нямам, но и да имам никога няма да го пусна на улицата! Те така...

казано от Madman_ на 26.03.10, 14:45:

@ D3BEP
А не знаех, че сме стигнали до там уличните кучета да ни почистват биомасата - в Нова Зеландия горките кой ли им чисти, та беше супер чисто и без кучета... логиката ти ме разби тук! Вярно, че са ни нещастни всички видове системи работещи в обществото, но да кажеш, че рачитаме на кучетата да изядат боклука... :)

А сега де. Чудесен въпрос. И кой чисти в нова зеландия и кой тук?
Въобще ако не греша в тихоокеанският регион япония е внедрила системи да се превръща боклука в енергия.
Тука при нас още сметища нямаме....

И ква е твоята хипотеза тогава приятел?
Уличните кучета не се хранят с боклук.
Те се хранят с малки деца.
За това малките деца са толквоа малко, а кучетата - толкова много.
Това ли е?

Случаите малк идеца да са убити от хора за съжаление май са доста по - чести отколкото от кучета.
иако барем ги ядяха след това можеше и да се прояви някакво разбиране .Отколкото убиството от чиста злоба.
Коеот искаш да изсипем и на кучетата.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.03.10 15:34.

26.03.10
16:11

http://vbox7.com/play:c4a11666 :-)

VEGATA, само информативно, в неделя рано сутринта ще прещракаме малко кабели, затова може да имаш кратковременни смущения

26.03.10
16:38

Охоо, благодаря за инфото колега, ама така я чакам тая неделя за да мога да се наспя, че сигурно ще проспя всичко. :lol:

26.03.10
17:58

казано от D3BEP на 26.03.10, 15:33:

...
И ква е твоята хипотеза тогава приятел?
Уличните кучета не се хранят с боклук.
Те се хранят с малки деца.
За това малките деца са толквоа малко, а кучетата - толкова много.
Това ли е?

Случаите малк идеца да са убити от хора за съжаление май са доста по - чести отколкото от кучета.
иако барем ги ядяха след това можеше и да се прояви някакво разбиране .Отколкото убиството от чиста злоба.
Коеот искаш да изсипем и на кучетата.

Хахах... бъзикаш се с мен - ок. Имам чуство за хумор, но няма смисъл да спорим защото, каквото и да кажа ще ми извадиш от 100 кладенеца вода... кой чистел там, кой тук и дали кацането на луната е истина. Това, че сред хората има големи изроди, не оневинява животно в един случай с нахапан/убит човек(не само малки деца). В тоя ред на мисли подкрепям смъртната присъда при особено жестоките убийства. Защо да държим такъв боклук жив(да го приберем в затвора и да го храним и поим доживот)? Минус е, че в тоя случай при грешка в правосъдната с-ма няма връщане назад, така че разбирам защо в много страни я няма... Но по темата - хората сами сме си виновни поначало, че сме пуснали тия кучета на улицата, няма съвест, няма мисъл за доброто на обществото, има само АЗ... за това не споря. Не знам какво знаеш за животинската психика - защо както има откачени хора да няма и откачени животинки... Мисля, че съм гледал нещо такова - един случай със слон в зоологическа градина, опитващ целенасочено да убие пазач. Нищо не искам да изсипвам на кучетата - може би малко храна, за да спрът да ядат децата. ;) Всеки мисли различно... няма смисъл да си чешем клавиатурите тука. Айде поздрави.

казано от VEGATA на 26.03.10, 16:38:

Охоо, благодаря за инфото колега, ама така я чакам тая неделя за да мога да се наспя, че сигурно ще проспя всичко. :lol:

О ние започваме в 5:00 и до 5 и 30 по план график трябва да сме приключили. Казвам ти да знаеш, ако ти се нулират някои часовници из вас, не са били зелените човечета  :lol:

26.03.10
18:22

Бутам, дърпам, правя тяга
че чак сърцето ми отказа!
И ето че пак се мъча на тоз лег,
но ей сега ще се унищожа с един пек-дек.
Стоя пред лоста прав,
толкова  корав
и се чудя как ли да го потроша от гняв.
Но уви, броя аз едно, две, три
и мозакът ми заби.
Падам, долу на земята целият червен,
като че ли съм на ЦСКА-то фен.
И се чудя- Защо, защо...

Знам, че мястото му не е тук :lol:

26.03.10
19:11

петък-бира-AC/DC

26.03.10
19:15

Убава приказка... без бирата обаче... пречи на фанатизма :D

26.03.10
19:28

казано от Madman_ на 26.03.10, 17:58:

Нищо не искам да изсипвам на кучетата - може би малко храна, за да спрът да ядат децата. ;) Всеки мисли различно... няма смисъл да си чешем клавиатурите тука. Айде поздрави.

Ирена Стефанова е написала чудесна статия за рисковете,които крият “домашните любимци” и бездомните помияри.Статията е още топла-топла.    http://www.bb-team.org/articles/3726/
Много са лоши тия садистични изпълнения и ампутации.Много по-хуманно би било лаещите четириноги да се отзоват във фурната на някой китайски ресторант. :) Поне за директна консумация на персонала.Иначе в урбанизирания град според мен няма място за кучета по улиците.Не е полезно и здравословно за самите тях,ако щете.Малките селца и градчета  са съвсем друго нещо. Но в големия пренаселен град с много малки деца,със скоростни магистрали и рискове от верижни катастрофи убити и осакатени,няма място за бездомни улични кучета.Просто не им е там мястото.Все едно през жепе прелез да пускате едновременно влак и автомобил. Ще има тежък инцидент.И той ще завърши трагично или за второто транспортно средство.Или за първото или за двете заедно.Трябва да избягваме конфликтите и конфликтните точки в градовете си.А не сами да ги създаваме.На първия принцип са модерните, цивилизовани държави.А вторият вариант е следствие на нашата (доста съмнителна) интелигентност.

26.03.10
20:17

казано от Иван Шишманов на 26.03.10, 18:05:

казано от VEGATA на 26.03.10, 16:38:

О ние започваме в 5:00 и до 5 и 30 по план график трябва да сме приключили. Казвам ти да знаеш, ако ти се нулират някои часовници из вас, не са били зелените човечета  :lol:

Ванка, стига сте бърникали жиците бе човек - от няколко сутрини се събуждам от студ, навит като охлюв - климатиците спрели и часовника мига  :lol:

казано от FRANKO1 на 26.03.10, 20:17:

Ванка, стига сте бърникали жиците бе човек - от няколко сутрини се събуждам от студ, навит като охлюв - климатиците спрели и часовника мига  :lol:

Никак не ни се иска, най малкото подобни смущения не са в ничии интерес, но или е планово и то само ако колегите не могат да работят под напрежение, за което потребителите биват уведомявани или е аварийно .
Както се казва не можеш да направиш омлет, ако не счупиш яйцата :).
Ти в коя част на града живееш.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 27.03.10 00:45.

27.03.10
06:11

западен славейков :)

Ако не греша последно в четвъртък вечер имахме проблеми.

27.03.10
11:00

Пускат double vision по радио 1 ( http://www.youtube.com/watch?v=grmLTtPoakA ), а съседа от Видин, който е на гости (ще спи тук, има изпити) казва следната глупост - “махни го тоя метъл отвратителен, пусни чалга”.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.03.10 11:01.

27.03.10
11:24

Доказано опитно- и един чалгар да има в компанията се стига до чалга...

27.03.10
11:38

Сед бът тру. :lol:
Като го попитах разлика намира ли между рок и метъл, той отговори на въпроса с въпрос - дали аз съм намирал разлика м/у поп фолк и чалга. Ха! В списанията го наричат поп фолк, а на улицата и в Скайп го наричат чалга. Това е разликата. :) И в двата случая се въртят вагини и се стъпва по масата (място, на което по принцип се храни човек и би следвало да е чисто). :)

Казах му, че ще бъде още по-готин сред приятелчетата си, ако е единствения чалгар в компанията, който слуша рок. ;)

п.п. В гимназията докато учеше, им пускаха рок и поп от преди времето на City TV в часовете по английски и ги караха да превеждат и интерпретират текстовете дори.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 27.03.10 11:41.

27.03.10
11:48

Супер! Някой да знае чалга песен, която наси послание различно от съвокупление и напиване... докато рок и метъл текстове засягат- война, история и много много други теми... въобще кажи му да се осъзнае... класово :) оф... айде вдигам си задника навън да видим ще дръпна ли 120… лек ден http://www.youtube.com/watch?v=xMUgmU_Hsjc

Боже от 22 съм нощна, а още от сега едвам гледам  :lol:

27.03.10
18:21

http://thesizeableperspective.blogspot.com/2008/08/history-of-sagging.html

Sagging pants were not meant to be trend for the males. The other reason was that wearing your pants below your waist states that you were another inmate’s property. The inmate who related the story was an elderly black gentleman who had been sentenced to life in prison and had been there for over fifty years. He marveled how such a mark of shame has become a fashion statement. He says “that younger inmates don’t believe him when he tells them, but swears it’s the truth”.

27.03.10
21:26

Баси тъпото...
Все пак, днеска е много добър ден от футболната свера по света! Бербо прави 1-те си 2 гола в един мач, Рома бие Интер, Щутгарт бие Байерн, Барса бие Майорка и Левски - ЦСКА 0-0…пълни ташаци тоя сезон и 2-та отбора, ако не беше заради съдиите по назад щяха да са. Айде Локо Шампион!! Пуф-Паф, Пуф-Паф, Пуф-Паф, Пуф-Паф, Пуф-Паф, Пуф-Паф!! :)

Нашето първенство е голяма излагация. :) Даже се чудя как още ходят хора по стадионите.

СА

27.03.10
22:05

http://vbox7.com/play:aa1e8f98

Чудя се, колко ли човека си изгасиха осветлението за един час по повод деня на Земята

27.03.10
23:27

Даже не знаех , че има такъв ден :lol:

казано от emzo на 27.03.10, 23:27:

Даже не знаех , че има такъв ден :lol:

Е как толкова много писаха казваха по сайтове и новини
http://news.ibox.bg/news/id_646912529
http://www.dnes.bg/world/2010/03/27/svetyt-izgasi-lampite-za-edin-chas.88469
http://dnes.dir.bg/2010/03/27/news6103060.html

Проблема е, че като не ти свети крушката електромера забавя  :lol:

28.03.10
07:38

казано от alleN на 27.03.10, 21:52:

Нашето първенство е голяма излагация. :) Даже се чудя как още ходят хора по стадионите.

Откраднах ти аватара. Thnx.

28.03.10
08:17

Ванка, я ме светни с какво помагаме по този начин ?
Да кажем, че се намалят вредните емисии и конумация за 1 час, ами после ?

28.03.10
08:23

Ефектът по-скоро е друг... имам предвид да се покаже колко обществото е загрижено за околната среда и тн... на практика едва ли е така...

28.03.10
08:25

Именно, гасят осветлението, не защото им пука, а защото така е модерно/комерсиално.

28.03.10
08:30

Е то винаги е било така... имам предвид масата са по течението и модерното... нищо ново...

28.03.10
08:30

Аааа, по-хитрите само си пускат завесите, без да гасят :lol:

28.03.10
08:32

Ааа и на това му се намери чалъм : )

28.03.10
09:02

Не става ли по-голям шит после като всички си включат лампите едновременно?

казано от emzo на 28.03.10, 08:17:

Ванка, я ме светни с какво помагаме по този начин ?
Да кажем, че се намалят вредните емисии и конумация за 1 час, ами после ?

До нищо няма да доведе, ще спестим на земята един час без вредни емисии и после ще си ги наваксаме. Трябва голяма генерална обща за целия свят промяна. За ЕС тя е факт наложено е до 2020 година 20% от електро енергията да идва от възобновяеми източници. Първоначално бях скептично настроен за милата ни родинка, но така като гледам ще успеем да го спазим това правило.

inspect от техническа гледна точка рязкото изключване и включване на голяма мощност от консуматори би могло да доведе до срив е енергиината система. Ако искате вярвайте, но в Англия диспечерите изчисляват в колко часа е полувремето на мача и въвеждат допълнителна мощност, която също се изчислява, защото милиони англичани, точно тогава ще си включат машините за да си направят чай.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1