Тренировка в зала, доста е гнусно времето тук.
8 кръга:
4 лежанка @27 кг
5 клек @30 кг
5 ренегадско гребане на ръка @12 кг
5 преден клек @16 кг пудовка
5 clean&jerk; @20 кг
5 на крак български клек СТ
Доста ми тежеше тренировката, трудни упражнения си избрах с нелеки за мен тежести. 3 вида клек, да видим дали не съм си размазала краката за кардио...
Оха, освен че не ми се доспа следобед, имах енергия и сила да тичам в гората. Въпреки лекия ръмеж, мъглата и вятъра, врътнах едни 8 км с прилично темпо: хем не прекалих с километрите, за да се скапя от умора, хем се прибрах свежа и с настроение.
На снимките: храна с доволен калориен дефицит (засега) + аз след бягането.
Мнението беше редактирано от Anelia на 06.02.15 22:54.
Цялата съм в мускулни трески от вчерашната тренировка, а днес направо прекалих с карането в сняг. Много много е изтощително, а аз изкарах 3 часа и половина навън с колелото. Гарминът ми дава 800 изгорени калории, което абсолютно не е вярно. Той няма как да знае как колелото затъва в снега и колко е трудно да се управлява и кара. Да не говорим, че студът изпива.
07.02.15
14:46
Ани, от години дневникът ти е Офф сеазон :Д
Кога ще си Он или заглавието е просто метафора :Д? :)
Цялата съм в мускулни трески от вчерашната тренировка, а днес направо прекалих с карането в сняг. Много много е изтощително, а аз изкарах 3 часа и половина навън с колелото. Гарминът ми дава 800 изгорени калории, което абсолютно не е вярно. Той няма как да знае как колелото затъва в снега и колко е трудно да се управлява и кара. Да не говорим, че студът изпива.
Ти си нечовек :) Аз ходя навсякъде с колело и само температурите да паднат под нулата и да има малко сняг се мръщя и почти отказвам, а ти повече от три часа и то в голям сняг! :) Спомням си даже преди 1-2 години как и аз бях тръгнала в един сняг (по-малък от твоя със сигурност :)) и по един наклон надолу се молех да стигна жива, за където се бях запътила :D
Мнението беше редактирано от Роси на 07.02.15 15:02.
Ани, от години дневникът ти е Офф сеазон :Д
Кога ще си Он или заглавието е просто метафора :Д? :)
Хах, не си ли го бях сменила лятото?
Всъщност ползвам дневника тук предимно да записвам тренировки с тежести, тъй като едва ли някого интересува тук колко км с какъв пулс съм карала. А тренировки с тежести правя извън сезона само (зимата), та заради това го възобновявам предимно сега. Иначе в сезона дневникът ми тук “спи”.
Ти си нечовек :) Аз ходя навсякъде с колело и само температурите да паднат под нулата и да има малко сняг се мръщя и почти отказвам, а ти повече от три часа и то в голям сняг! :) Спомням си даже преди 1-2 години как и аз бях тръгнала в един сняг (по-малък от твоя със сигурност :)) и по един наклон надолу се молех да стигна жива, за където се бях запътила :D
Не, снегът днес не беше много дълбок. То заради това беше и възможно карането по “черно”. Иначе надолу даже е по-яко в сняг, първо не се развива много голяма скорост, второ като паднеш не боли много и трето зависи от спирачките, ако си с v-брейк (челюстни), те спират да работят на студ. Аз съм с хидравлика и нямам проблем със спирачките, но в хлъзгаво време използвам предимно задната, че отпред поднася много. Както казват хората: няма лошо време, има лоша екипировка, та така и аз. Зимните ми екипи се възвърнаха 1000 пъти стойността им. Който мисли, че с евтини неща може да се оцелее на студено, лъже се. Зимните специализирани екипи за каране са хем леки, хем топли, хем сравнително аеродинамични (като за зима). Е, не са много проветриви и ставам вир вода отдолу, но важното е, че термо бельото не се усеща кофти върху кожата (както например памукът), а ветроустойчивите материи не допускат студ до тялото.
Разписах се много :)
Днес по-скромно: 2,5 часа каране в снега и с по-кротко темпо. Минах през локви, лед, храсти, кал и на места, където имаше само от онези смешни животински стъпчици. Наложи се да бутам доста и средната ми скорост падна до толкова, че с бягане щях да съм по-бърза.
Въпреки ниското темпо, усещам обща умора, с трудност сгънах тук едни одеяла. По принцип нямам влечение към шоколад, но днес отворих една Милка с лешници заради един гост и половината замина в моя търбух. Интересно, че не ми се яде месо, хрупат ми се разни зеленчуци и ми се пие бира. Купих си страгали без сол от диетичния щанд, само 170 кал/100 гр са. Мисля, че ще са добро мезе за бирата. а и са добре на протеин.
Днес малко се надцених с килограмите и лежанката не успях да си завърша повторенията на последните серии.
5 кръга:
5,5,5,3,3 лежанка @27 кг
5 клек @35 кг (вдигам постепенно килограмите)
8 лицеви опори
15 суинга @16 кг пудовка
15 дърпане долен скрипец @16 кг
5 раменна преса @20 кг
10 на ръка гребане с дъмбели (незнайни кг)
после 3 кръга:
10 повдигане встрани @3 кг дискчета
10 кофички на пейка
10 на ръка ренегадско гребане @дъмбели незнайни кг
След малко отивам да бягам. Голям вятър и студ и не ми се кара колело.
10.02.15
12:21
Здравей! Искам да те питам. Какви “памперси” за каране са най-хубави? Обичам да карам и бих карал и по 5-6 часа, ако не се налагаше да издържам и справям с болката. Даже, като се сетя и ми минава желанието малко...
И аз се бях сетила да те питам да препоръчаш маска за лице, че зимата сега ходя пеша, а лятото с колело на работа, но минавам през доста замърсен с газове от коли район. Търсих в няколко магазина, но никъде не успях да намеря....
Здравей! Искам да те питам. Какви “памперси” за каране са най-хубави? Обичам да карам и бих карал и по 5-6 часа, ако не се налагаше да издържам и справям с болката. Даже, като се сетя и ми минава желанието малко...
Здравей,
Клинът трябва да е качествен наистина. Аз бих препоръчала марката Крафт (Craft), но не е задължително. Българската фирма Дием се намира някъде около Пловдив и те шият за различни отбори в България и чужбина, и те имат хубави неща. Ако имаш път към Пловдив, по-точно с. Трилистник, можеш да се отбиеш до завода им и да си вземеш на сносна цена някакви екипи, от които са им останали бройки. Надявам се знаеш, че клинът с памперс се носи на голо, без бельо.
Пробвай и със смяна на седалката. Повечето хора си мислят, че дебелите седалки са удобни, но това е точно обратното: избери си някоя тънка състезателна.
Друго, което можеш да прилагаш, е някакво сухо кремче. Мажеш се предварително.
И не на последно място: постепенно се свиква с натоварванията. Не можеш изведнъж да се качиш и да караш 3 часа без да си създадеш болки, протривания или схващания. И тук принципа на бавното и постепенно натоварване важи. Започни с по един час 3 пъти седмично, после на следващата седмица едното каране го направи час и половина, после като посвикнеш пак увеличаваш с по половин час на едно от седмичните карания и така докато достигнеш до желаната продължителност.
И аз се бях сетила да те питам да препоръчаш маска за лице, че зимата сега ходя пеша, а лятото с колело на работа, но минавам през доста замърсен с газове от коли район. Търсих в няколко магазина, но никъде не успях да намеря....
Здравей,
Няма ли начин да ходиш с някакъв транспорт до работа, а разходките и колелото да ги оставиш за разтоварване в почивните дни на чист въздух в планината...Мисля, че е доста по-вредно да се диша мръсен въздух отколкото да се придвижиш с транспорт.
Лично аз не ползвам маски, защото нашият град не е толкова мръсен, а и избягвам да карам в час пик.
Ако ти върши работа, можеш да използваш китайсите сайтове за пазарене, напримерАлиекспрес. Повечето продавачи доставят безплатно до България, но стоката може да се забави между 20 дни и 2 месеца.
Имам метро до офиса, но предпочитам да ходя, защото цял ден седя после пред компа... Ходенето сутрин ме зарежда с енергия, а вечер се разтоварвам, докато не стигна до домашните задължения :)
Мерси много за сайта - не се бях сетила да търся в него, а иначе и ние го ползваме. (F)
Вчера пак ми беше студено за навън и пак се наврях в залата. Беше по-скоро тренировка от няма и къде, за компания на колегата.
4 кръга:
20 ходещи напада @20 кг
15 степ ъпс @20 кг
3 опити за набиране а.к.а. дробен вис (висиш като дроб)
10 лицеви опори
20 навеждания настрани @16 кг пудовка
Завърших с няколко сгъвания за бицепс с тежки гири.
В този студ апетитът ми е ужасяващ :( Не мога да поддържам дефицит, още до обяд съм на 1500 калории :( Вчера особено пък направих най-върховните морковено-лимецови курабийки и докато не ги унищожа няма мирясване.
Ето рецептата, после обаче не ме обвинявайте за прецакването на диетите си ;)
(Btw, суровото състояние на сместа ми беше дори по-вкусно)
1 ч.ч. брашно от лимец
2 ч.ч. настъргани моркови
100 гр. сушени червени боровинки
100 гр. суров белен слънчоглед
80-100 гр. сурови белени тивени семки, леко счукани
65 гр. краве масло
100 гр. мед
Лимеца, морковите, боровинките и семките се смесват и разбъркват.
На водна баня се разтапят маслото и меда и се прибавят към остатаналата смес.
Разбърква се добре. Правят се кюфтенца и се поставят в тава, покрита с готварска хартия.
Пече се за 20-22 минути на предварително загрята фурна на 165 градуса (аз ги пекох малко повече)
След като изстинат, се вадят от тавата.
Абе аз се чудя защо във фитнес средите не се долюбва това кардио....Всеки втори съвет: зарежи кардиото, започни тренировки с тежести, намали кардиото, направо спри кардиото. Ами открих защо: то просто е голяма мъка да правиш кардио дори ден след като си бил в залата с тежести. Днешното бягане го кръстих “глинени крака”. По-тежки крака не съм имала скоро, но на инат избягах заплануваните 10 км. По едно време си мислех, че пулсомерът ми е развален, защото бягам с пулс под 130. После като видях с каква охлювска средна скорост съм бягала, установявам, че може би пулсомерът ми е верен, а и не се задъхах въобще. Просто ми тежаха краката.
Офтопик: много ми беше криво, на два пъти изпсувах на майка и на силен глас: веднъж една кола, която ме заля с вода от пътя и друга кола, която за да избегне дупките се движеше не само в насрещното, ами и отгоре ми щеше да се качи. Кривичко ми беше, добре че се прибрах на топличко да хейтвам из нета, а не да псувам хората на улицата.
Има и друга причина, поне за повечето и поне за мъжете - тъй като те могат да се нацепят доста по-здраво, та идеята е, че кардиото със скорост над 8 км/ч на повечето хора с голямо тегло им е трудно, а и структурата не е толкова бутикова когато действаш в тая насока... :)
Аз си имам далеч по-основателна причина да не правя кардио (поне не редовно) - мързи ме. :D
Мнението беше редактирано от Boby_ на 12.02.15 18:32.
Днес реших да не тренирам (много) крака, за да мога да покарам следобед.
5 кръга:
3 лежанка @30 кг (йеп!)
15 суинга @16ка пудовка
10 @25 кг оня странен уред дето се вдига само от едната страна
5 военна преса @17 кг
10 дърпане вертикален скрипец @22 кг
5 повдигане на крака от дробен вис
15 коремни преси на наклон
Дъ фаак, гармина ми дава голяма разлика с фитдей за изгорени калории. Гармин-а основно ми отчита пулса, а фитдей залага на разстояние, часове и средна скорост. И ако за мен не е проблем да карам с някакво средно темпо и средна скорост 22 км/ч, гармин-а ми отчита едва 613 калории за 2 часа и 45 минути. Фитдей си мисли, че едва ли не се бъхтя и е доста по-щедър и ме възнаграждава с 1200 калории. Според всичко въведено във фитдей си мисля, че съм с 800 дефицит, а то всъщност едва 200 ми е дефицитът (ако въобще не съм ги изяла под формата на някаква троха) :( Не е честно просто! :( Да изкарам 3 часа в снега и вятъра за някакви 600 калории, които са няма и едно кисело мляко с мюсли (примерно).
Ето защо не свалям въпреки големият дефицит (средно 500-800 калории дневно), които ми смята фитдей и не си лягам гладна. Трябва да се гладува явно... никой не може да ме убеди, че се сваля без глад.
14.02.15
11:52
Тъй, тъй, ама между глад и глад пак има разлика...
Снощи имах гости и бях наготвила доста вкусни меса: една тава заек и един крок пот капама от свинско и пилешко. Направих салата зеле и моркови, за да не налитам на много калорични неща хем да боцкам. Изпих само около литър бира, въобще, всичко беше наред...докато не си тръгнаха гостите. През цялото време отказвах от донесената салата с кус кус и салам и някакъв сос (вероятно майонезен), но като я набарах и ядох и ядох...За десерт отиде парче баница (много обичам). Това всичкото след 24 часа. Ужас, режим, всичко замина. Реших се днес да гладувам цял ден, за да оправя калорийния демидж. Събудих се топла. По принцип сутрините ми е студено, даже се завивам с допълнителни одеяла. Не и след преяждане обаче. За втори път ми се случва и със сигурност мога да твърдя, че е от това: калорията не случайно е единица за топлина. Освен топла, се събудих и силна. Ми какво да я правя цялата тази енергия, вместо да лежа из къщи гладна, купих 2 вафли и тръгнах на дълго каране. Двете вафли свършиха още преди 80-я километър, добре че спряхме за кафе, еклер и охлювче (да, от онези едновремешните). Дозаредих с още вафли, че ме чакаше прибиране. По едно време ми стана тегаво, изядох една вафла от новите запаси и нещата тръгнаха. Прибрах се след 130 километра за 5 часа свежа, доволна и все още с енергия. Фитдей ще почива временно, че ще му се превърти брояча от захар и калории. Не ми пука :)
Ей, днес пак е студено: -5 градуса, но със силен вятър. Тренировка обем в залата 10х10:
10 кръга от:
10 лежанка @20 кг
10 клек @25 кг
10 раменни преси @12 кг
10 дърпане вертикален скрипец @16 кг
10 кофички на пейка
10 коремни преси на наклонена пейка
Сега май ще ида да потичам.
Тъй като тук стана моята малка изповедалня. Не само тренировки и хранене, ами и случки и емоции, да си запиша и днес. Излизам да бягам и си викам в този студ само 1 час ще побягам и се прибирам. Тръгвам по заснежените и заледени пътеки, тежичко ми е, но избирам най-върлите баири. Тичам, тичам, позморих се и си викам сигурно е време да се прибирам. Поглеждам Gps-a, само 25 минути съм бягала. Брех, айде още толкова. Тичам, тичам, поглеждам, 35 минути. Не върви нещо това време, ще се бяга още. Пак тичам, едва не приритвам вече, едва се довлачих до изходната си точка, поглеждам Gps-a: 46 минути. Е няма такъв кашкавал като мен, си мисля. За няма и 50 минути така да се скапя. Опитвам се да изключа машинката, а тя зациклила нещо. Прибирам се, половината тренировка я няма на трака, а аз изчислявам, че фактически съм навън час и половина като съм спирала само да пикая веднъж и да прескачам едно много разклонено паднало дърво 2 пъти. Бърниках снощи настройките на garmin-a и го сложих на автопауза, а днес забравих и отделно и аз паузирах и съвсем е станала каша. Тъй де, бягала съм близо час и половина.
После ми се наложи да ходя и един час по магазини и така намръзнах, със силния вятър се усещаше днес като -10 градуса. Но има някакво очарование зимата, тази зима не я мразя толкова и все още не ми е писнало. Хубаво е да се прибереш на топло на жив огън, да пийнеш горещ липов чай след толкова време на студеното.
Още нещо се сетих, съвсем съм се смалила в раменете и гърдите...пробвах 2 много хубави дрешки 38-и номер, но ми седяха като торба :( Знам, че съм 36-и номер, но все пак си викам един номер няма толкова да пречи, но уви, много ми хлопаха. Трябва да се тренира и яде ама всичко на г**а се лепи, а не на горната част.
Мнението беше редактирано от Anelia на 17.02.15 19:55.
17.02.15
19:55
Ехаааа, ти си луда! :D В хубавия смисъл! Радвам ти се! :))
Редакция: Да не остана неразбрана, исках да звучи като комплимент. Тренираш много и респектиращо :)
Мнението беше редактирано от Cloud in my shoe на 17.02.15 21:41.
Понякога не тренирам много качествено, за съжаление. Предпочитам да “скатая” с интензивност за сметка на издържливост (това ми е любимото). Искам вече да мина на по-интензивни тренировки и по-кратки, но засега не ми се получават. Още малко да се постопли...
И тъй като съм започнала днес да споделям...само 1 кг надолу от зимните килограми, но се чувствам далеч по-добре в кожата си, няма го пухкавото шкембе. Цикълът пак го няма, но да си призная, никак не ми липсва. Откачам с ПМС, ставам нетърпима за цяла седмица, то не са настроения, не е избухване без причина. Да не говорим водната задръжка и подпухването. Сега това го няма.
Вчера пак беше студено и мнооого ветровито. Е, една идея по-топличко, за да изляза навън, за разлика от сряда, когато се скатах в пълна почивка. Четвъртък:
5 кръга:
10 полуклека @50 кг
суперсет 20 суинга
4 лежанка @27 кг
суперсет 7,6,5,4,5 лицеви опори
4 военна преса @20 кг (тук много тежеше и се гънах като глист)
10 гребане с лоста 20 кг
10 на страна наклони встрани за корем @16 кг пудовка
Много бързо ги направих и после редувах:
20 дърпане хоризонтален скрипец @16 кг
30 сек на страна птица-куче
Следобед 20-на км бягане за около 2 часа. Gps-a пак изтърва козите, много му станаха издънките на скъпия (буквално).
Днес не съм толкова разбита колкото предните пъти, когато съм бягала по толкова. Но имам солидна подготовка от доста 10-километрови бягания и днес си ходя нормално :) Само кръста малко се обажда и не мога да преценя дали е от полуклековете с тежката щанга или ми е замръзнал на вятъра докато бягам.
Мнението беше редактирано от Anelia на 20.02.15 07:23.
Като казах, че не съм толкова разбита си мсилех, че ще направя възстановително малко колело, а то си имах силата и енергията да си карам в темпо. Този път gps-a пази добро поведение.
Дневникът ми нещо набира сила, все по-често пиша тук :) Че гледам и читатели има :)
Днес направих грешката, че вместо да се скатая в гората, тръгнах по асфалт и така ме одуха вятъра, още ми кънти празната кратуна. по-малко от 100 км, но с достатъчно прилична денивелация и насрещен вятър, късно тръгване, пукане на гуми и в крайна сметка всичко свърши добре.
Исках да пробвам някакъв предтренировъчен продукт, който да ми вдига понякога пулса, за по-интензивни тренировки. Купих си мостра S.A.W. (само това имаше). Не знам какво съм очаквала, но общо взето реших засега да не давам пари за нещо, което всъщност се крие в тренировките и няма нужда да правя шорткът-и, по-добре да стигна поетапно до върха на пирамидата. Какво имам предвид: първо се прави голяма база, после сила, а накрая чак интензивност. Нещо съм позабравила нещата и заради това се мъча направо да отскоча най-горе, но днес правих първата си тренировка за сила и мисля, че постепенно ще се получат нещата към интензивност. До май месец има време.
Дали от тежката тренировка или от този S.A.W. (пих го в 11:50), но пулсът ми нещо не може да се успокои. Утре ще го давам доста по-леко: забава пак с колелото, но в гората и с повече приятели. Ще се учим на техника и такива разни игри :)
Мъка мъка... Колкото и да кара човек стотици километри по асфалт, влезе ли в гората, сблъсъкът с баира е тежък и мъчителен. Трябва да жертвам чистотата вкъщи и да карам повече по черно. Там са истинските тренировки. Останалото е раз-два-три педалът завърти...
Днес в залата, че вали. Едва избутах 8-те запланувани кръга. На последните серии използвах чийтове като малки почивки и изпълняване на упражненията пред огледало за по-добра стойка, че започнах да се гъна от умора. Натоварих много хубаво средната част, имам чувството, че всяко едно упражнение там удряше. Конкретно:
8 кръга:
6 обратно набиране (лежа под лоста на пейка и се мъча да го достигна, набирайки се, но нещо китката не се чувстваше добре)
5 лежанка @25 кг
5 дърпане на щанга от стоеж (за гръб) @25 кг
5 преден клек @20 кг лоста само (не знаех, че чак толкова тежи този преден клек)
5 hang clean and jerk @20 kg (след предния клек много тежи)
5 на ръка ренегадско гребане @12,5 кг дъмбели
10 изправяне от пейка с тежест пред гърди (не мога да го обясня, но ще гледам да намеря упражнението)
Днес сутринта си подобрих времето на 5 км. Паднах под 25 минути. Не ми е силата да бягам на равно, но заради това реших да го тренирам.
Следобед явно много ми се караше колело и излязох като си мислех, че влагата е само от мъглата. Но след като излязох, видях, че вали дъжд. Викам си “колко да вали, продължавам”. Но много скоро бях цялата мокра, дъждът биеше в очите и направо обърнах да се суша вкъщи. 10 км дъжд.
Тази вечер я раздадох на разгулно пиене на вино, 3 пъти си доливах + разни сирена и плодове. Не е добре.
Днес се чудих дали да не ходя да тичам стъпала на гладно, но хубаво, че не съм го направила, защото тренировката ми с колелото се получи доста добре. към 50 км с power интервали като имаше един доста дълъг, над 15 минути. Добре устисках до края и си подобрих страва-та на тоя сегмент. Ако нищо не ви говорят страва, сегмент и т.н.,не се притеснявайте,ще обясня. Страва е сайт за “пишкомерци”, където се качват тракове. Правят се “сегменти”, т.е. избираш си най-върлия баир около твоята махала и го обозначаваш там на трака. Събираш сила, дуеш, пънеш и накрая изръсваш другарчетата дето са яли пържоли зимата, а ти си бъхтил като за последно и печелиш виртуално потупване по рамото, че си КОМ ( а не луд кон), т.е. king of the mountain или респективно QOM (queenof the mountain). Дългичко е баирчето та успях и пулс да вдигна до 168, въобще доволно.
Четох някъде в дневника на Мила, че храната ни тук била скучна, нямало го удоволствието. Мила, ела да гледаш мен. Казват, че трябва да работя “разядвач на деца”. Т.е. ако някое дете е злоядо, трябва само да му отида на гости и да ме гледа как си хапвам. Гаранция, че ще прояде.
И от мен едно меню:
7:30 закуска крем 1/2 банан, домашно кисело мляко, 1 доза шоколадов протеин, какао и желатин. Поръсен с шоколадови пръчки.
11:30 2-3 ябълки, после 1 супена лъжица зехтин
12:00 уж трябваше да изляза да карам, но заръмя и от вчера ми държи влага и веднага се прибрах
12:15 купа печен нахут
12:39 излязох все пак да карам
15:00 2 филии бял хляб с тахан халва, чаша прясно мляко с малко нес кафе
19:30 печен свински дроб, туршия червен пипер, кисели люти чушки, 1 чаша бира
20:30 кочаните на всички кисели зелчици докато ги кълцах
21:30 от онзи печен нахут и 2 чаши бира
За съжаление взе да ме мързи да въвеждам във Фитдей. Надявам се скоро да събера пак мотивация и да съм по-стриктна с храненето (разбирай скучна) :)
Мила, ела да гледаш мен. Казват, че трябва да работя “разядвач на деца”. Т.е. ако някое дете е злоядо, трябва само да му отида на гости и да ме гледа как си хапвам. Гаранция, че ще прояде.
Обещаваш ли? Казвай къде да ти го пращам ... ама само хубави неща ... щото на боклучки и сам се учи добре ... таман може да го научиш и колело да кара без “патерици” ... което ми напомня има ли методика за тая работа и къде аджаба има шанс да се прочете евентуално ... пробвам така както мен са ме учили ма той явно е малко по-плашлив и не ми се получава?
Марти, за научаването на дете без помощни колелца си отдели един-два дни и доста търпение. Имам предвид наистина търпение. Няма да стане толкова лесно, но пък усилията си струват. На мен ми костваше около половин ден с наведен кръст и придържане отзад. Но щом казваш, че е плашлив, дай му два дни. Не му се карай, не го насилвай, приемете го като игра и забавление и ще стане.
Да се оплача от мускулна треска на рамене, гръб и трицепс. Поръчах на съпруга ми да ми вземе ab wheel от Лидъл и той чинно изпълни, та снощи беше голямото пробване. Днес резултатът е налице :)
То хубаво качих снимки на залата, но да я бях ползвала поне :D Истината е, че само малко слънчице да напече и съм неудържима вътре. Просто нищо не ме привлича в залата, искам само навън, независимо дали карам колело, бягам, разхождам се или пия шоколад от машина със сладкиш Негърче (не са ли расистки тези) и слушам заводски хумор, сързерцавайки Мадарските скали.
Та днес пропуснах тренировката в зала, преминах направо към разузнавателна мисия по поля и гори и след споменатата кратка почивка в с. Мадара се прибрах. Общо 3 часа и половина чисто каране, доста добре. Без напъване днес, само база.
Менюто ми отново е “анти-фитнес”, макар да започва не така...
7:30 крем 1/2 банан, домашно кис. мляко, протеин, желатин
8:00-12:00 кафе, чай, чай, кафе, чай чай....
11:00 1 ябълка
13:00 филия с тахан халва, 2 домашни бонбона (масло, мед, какао, кокос), 1 магазинско куки (chocolate chip), чаша прясно мляко с кафе
14:00-17:30 каране, по време на него: 1 банан, 1 негърче, 1 чаша горещ шоколад от машина, 3 обикновени бисквити
19:00 бяло месо от кокошка с кисело зеле и голяма глава суров сух лук (смрадта е страшна!), няколко глътки червено вино
Опитвали ли сте да биете умрял кон? Аз днес опитах. Дадох му много да яде, да пие. Разбира се, можете да се досетите резултата :)
Съвсем зарязах дневника тук...Какво става с мен: редувам периоди на “отпускане” с храната и това веднага се отбелязва. Следват периоди на “о, мале, как ще карам състезания със 100 кила на гърба си” и ограничаване. Тренировките ми са повече в гората и там натоварвам цялото тяло, та на фитнес съвсем спрях да ходя, за да мога да правя по-качествени тренировки на колелото. Започнах и по-осъзнато да се качвам на колелото и да правя тренировки, а не просто да си карам. Получват ми се и съм доволна, че дори на по-тежки килограми вървя добре. За разлика от бягането...не съм в много добра кондиция за бягане, то не че съм тренирала, зимата потичах дълги километри, но не съм бягала бързо на висок пулс. Е, взех си фет бърнър. Още е много рано да говоря за резултати, но в сравнение със старата версия забелязвам, че не ми намалява апетита и сама трябва да се контролирам. Но пък и го няма онова усещане на “сърцето ми ще изхвръне”. Освен това си позволявам и по едно кафе дневно + бърнъра.
Зарязах бърнъра, няма смисъл да го пия като храненето ми не е идеално.
Все пак малък напредък: втори ден съм без грам бира :)