Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

ФКТ само  допълнителните тежести се броят

08.02.10
13:04

Тренировка:
20 тръстъра @ 5 кг дъмбели
5х7 комплекс Мечка @ само лост
100 ходещи напада
10,8,6,4,3 reverse pull ups

Имах разни други планове за после за след комплекса, но не можех да направя нищо повече за горна част и заради това тръгнах да обикалям залата с напади. След тях обаче краката ми се сковаха, но горната част се възстанови долу-горе и правих тези обратни набирания. След тренировката ми се повръщаше  :sick:

09.02.10
17:59

Плувах около 30 минути. Преди нямах смелост да се натоварвам в басейна, но вече правя една дължина бруст, една кроул и на кроула много се натоварвам. Днес доста загрях и след басейна не ми правеше впечатление, че водата на душовете не е топла. Стиловете ми са нещо относително, тъй като не си потапям главата. Може да е смешно, но никога не съм учила с треньор и нямам идея как се диша и плува с глава потопена.

Мъча се да се разболявам от 3 дни, но не спирам студените душове и ходенето след това пеш. Няма да се давам и това е. Утре пак ще тренирам. От вчера имам лека мускулна на рамене и гъз. Учудвам се, че е лека, мислех, че ще вия.

Чувствам се неудовлетворена в басейна и фитнеса. Тъй като имам някакво самочувствие в колоезденето и че там правя нещата добре, на другите места се чувствам посредствена и ме е яд например, че плувам като ютия или че не мога да правя пистолети или набирания. Но се успокоявам, че не мога във всичко да съм добра и фитнесът и плуването са ми средства, които подобряват колоезденето. Нищо, че сега са ми основни и въобще не карам колело в този сняг.

10.02.10
14:42

Тренировка:

5х5 клек @40 кг
5,6,7,8,9 обратни набирания
5х10 ренегадско гребане @12,5 кг
5,6,7,8,10 лицеви
Общо: 30 мин.
После разнообразно кардио: около 1500 стъпала с различна интензивност и 4 км смесено бягане/ходене.

Пробвах да вдигна килограмите на клека, но отдавна не бях правила клекове и съм се заблудила, че имам повече сила. Дори 40 ми бяха много и в последните серии натоварих кръста, който сега го усещам. Не мисля обаче, че е опасно: понякога имам нужда да имам силен кръст, при продължително каране на колело също го усещам напрегнат.

11.02.10
09:35

Днес плуване над 1 км, може би 1,5 км. Направо се разбих и сега въпреки храната нямам сили да пиша по клавиатурата. Но ще се въздържа от бързи захари. Най-малкото въобще не ми се пробват, въпреки че в офиса има цяла кутия бисквити. Ще отида да пия едно силно кафе еспресо или направо капсула и ще ми дойде пак пауъра.

11.02.10
09:56

казано от Anelia на 10.02.10, 14:42:

Пробвах да вдигна килограмите на клека, но отдавна не бях правила клекове и съм се заблудила, че имам повече сила. Дори 40 ми бяха много и в последните серии натоварих кръста, който сега го усещам. Не мисля обаче, че е опасно: понякога имам нужда да имам силен кръст, при продължително каране на колело също го усещам напрегнат.

Ани, кръстът няма да стане по - силен, когато се натоварва.
Мускулите около кръста го пазят, тренирай тях.

12.02.10
10:51

Yes, ma’am!

Такаа, тренирах мускулите около кръста с яки тежести и яки упражнения. Пудовките рулз! За първи път не тренирам кръгово. Мисля, че е дори по-натоварващо. Или поне аз не съм свикнала и ми беше по-натоварващо. За първото упражнение днес много ми помогна едно смешно определение, не помня кой го пусна, но как се прави суинг някой го обясни все едно че мъж .... таковата, нали се сещате. Та това обяснение направо ме изстреля към голяма тежест. Нека бъда по-конкретна:

5х10 суингове @пудовка (!!!)
5х10 ренегадско @пудовки (!!!)
5х10 напади @40 кг
5х10 милитъри @само лост. Даже последната серия увиснах на 8 и не можех повече.

Доволна тренировка беше, после малко чистене, малко храна и хоп: в басейна, плуване. Между тренировката и плуването ядох това, което на теория не бива, но на практика не ми се отрази зле: мазен кашкавал (48%), пушен свински бут и извара в не много големи количества. Знам, че мазнините пречат за усвояване на протеина след тернировка и т.н., но другият избор бяха шоколадови бисквити. Добре ми беше на плуването, не съжалявам, че може да съм сбъркала.

15.02.10
12:17

Малко хаотична тренировка.
загряване с ходещи напади
4х4 скрипец @не знам колко килограма, но тееежко и се оказа, че срипецът не работил както трябва и с тези кг дето уж аз ги слагам (20), правели мъжете, т.е. трябва да се смята двойно и малко отгоре
10,9,8,7,6 лежанка @30 кг
3х20 напади @30 кг
4х5 флайс @6,5 кг
20 плиета @20 кг диск
симулиране на набиране на един уред, върху който се ляга и се придърпваш все едно върху дъска за гладене. Обнадеждих се, че скоро ще мога и истински набирания да правя.
Работя здраво за горна част и усещам резултати.
После малко плуване за разпускане.

Мнението беше редактирано от Anelia на 15.02.10 14:46.

16.02.10
10:24

Плуване 1 км. бруст, кроул и гръб.

17.02.10
08:12

Inspired by Vic:
10х10 мъртва тяга @40 кг
10х10 набирания на машина (предпоследна степен на трудност). На сериите след 5-та ги правих с малка почивка между тях  :red:
Време: 33 мин. Въх! Размазващо, имам пришки и мазоли, бицепсите ми са издути ужасно и пареха, но вече минаха.

18.02.10
13:27

Днес 1 км плуване :)

19.02.10
16:13

5х5 клек @40 кг
5х10 ренегадско гребане @16 кг
5х10 лицеви опори
5х5 странична преса @7,5 кг

После кардио 1300 стъпала в свински тръс. Кофти храна заради почерпки на работа и гости довечера, но ще го преживея :)

Утре ми предстои реюниън с колелото :)

Мнението беше редактирано от Anelia на 19.02.10 20:19.

20.02.10
06:08

От днес се качвам на колелото. От другата седмица трябва да преосмисля тежестите. Не ми се иска да спирам през състезателния както 2 години правех. Но промяна трябва. Определено трябва да намаля тежестите на клековете и нападите. Ще ми липсват тежките тренировки, но ако се размазвам в залата (особено краката), просто няма да имам сила да карам.
Ще продължавам: опити за набирания, лежанка, лицеви опори, милитъри преси, плуване. Може би ще намаля тежките тренировки вместо 3 пъти в седмицата на 2, тъй като ако продължавам 3 дни тежести, 2 дни плуване и поне 4 дни колоездене въобще няма да имам място за почивка, а и ще ми се натовари програмата.
Чудя се сутрин дали да не вкарвам по едни 10-15 минути кардио + Л карнитин, за да се олекотя малко предисъстезателно.
Храната не ми се иска да я променям, но ако се наложи и нямам енергия, ще трябва да вкарам банани/сурови ядки/корни и през деня.

20.02.10
11:15

казано от Anelia на 20.02.10, 06:08:

От днес се качвам на колелото. От другата седмица трябва да преосмисля тежестите. Не ми се иска да спирам през състезателния както 2 години правех. Но промяна трябва. Определено трябва да намаля тежестите на клековете и нападите. Ще ми липсват тежките тренировки, но ако се размазвам в залата (особено краката), просто няма да имам сила да карам.
Ще продължавам: опити за набирания, лежанка, лицеви опори, милитъри преси, плуване. Може би ще намаля тежките тренировки вместо 3 пъти в седмицата на 2, тъй като ако продължавам 3 дни тежести, 2 дни плуване и поне 4 дни колоездене въобще няма да имам място за почивка, а и ще ми се натовари програмата.
Чудя се сутрин дали да не вкарвам по едни 10-15 минути кардио + Л карнитин, за да се олекотя малко предисъстезателно.
Храната не ми се иска да я променям, но ако се наложи и нямам енергия, ще трябва да вкарам банани/сурови ядки/корни и през деня.

С това лудо колоездене и плуване май не ти трябва фитнес за крака изобщо. Пък за енергия може и стафиди, фурми и т.н към гореспоменатото. Вероятно ще ти трябва моментална енергия. Успех...Много ти се кефя  и на теб, кво си шило

20.02.10
19:25

За храната-според мен наистина не я променяй и виж как ще ти се отрази на тренировката-ако се наложи,демек не е добре, експериментирай.Аз обаче си мисля че за продължителните натоварвания трябват сложни въглехидрати,щото стафидите бананните и корнито са чиста захар която ще си изразходила 30 мин след началото(а ти предполагам тренираш към 1.5-3 часа).Трябва нещо дето бавно се усвоява и държи по дълго-сложен въглехидрат + малко протеин.Да речем ,вместо тва захарно корни що не изядеш 50г пълнозърнест хляб с едно яйце,пък може и 1/2 шепа стафиди за предстартов кик ,а?Разбира се всичко тук е индивидуално,на едни хора едно им действа добре на други друго,но общо това е принципа,който го прилагат днес  :-)

20.02.10
19:54

казано от hill_runner на 20.02.10, 19:25:

За храната-според мен наистина не я променяй и виж как ще ти се отрази на тренировката-ако се наложи,демек не е добре, експериментирай.Аз обаче си мисля че за продължителните натоварвания трябват сложни въглехидрати,щото стафидите бананните и корнито са чиста захар която ще си изразходила 30 мин след началото(а ти предполагам тренираш към 1.5-3 часа).Трябва нещо дето бавно се усвоява и държи по дълго-сложен въглехидрат + малко протеин.Да речем ,вместо тва захарно корни що не изядеш 50г пълнозърнест хляб с едно яйце,пък може и 1/2 шепа стафиди за предстартов кик ,а?Разбира се всичко тук е индивидуално,на едни хора едно им действа добре на други друго,но общо това е принципа,който го прилагат днес  :-)

Ани,беше споменала че се омазнява от сложните въглехидрати.Колкото и да е странно и на мен така ми действат. Пък как ги обичам..

20.02.10
21:17

Въпреки, че не съм загубила тотално форма, пролетното слънце ме удари и сега съм се трупясала да си почивам. Снимки от днес..
Пробвах да ям протеин и мазнини по време на карането, но не ми беше много добре след това. Ще се прибягва до бърз въглехидрат по време на карането, няма как. А и без това закусвам мюсли, това ми е бавния въглехидрат, но той свърши бързо и още в колата бях гладна. Изотоничната ми напитка в края беше Шуменско  :lol: През целия ден изпих над 3-4 л вода, едно, че беше много горещо през деня, после за вечеря солената риба искаше да плува :)

20.02.10
21:32

казано от Anelia на 20.02.10, 21:17:

Въпреки, че не съм загубила тотално форма, пролетното слънце ме удари и сега съм се трупясала да си почивам. Снимки от днес..
Пробвах да ям протеин и мазнини по време на карането, но не ми беше много добре след това. Ще се прибягва до бърз въглехидрат по време на карането, няма как. А и без това закусвам мюсли, това ми е бавния въглехидрат, но той свърши бързо и още в колата бях гладна. Изотоничната ми напитка в края беше Шуменско  :lol: През целия ден изпих над 3-4 л вода, едно, че беше много горещо през деня, после за вечеря солената риба искаше да плува :)

Супер якоооооо.Браво

IR

21.02.10
11:08

Лелеееее....Ани....благородно ти завидях!Обожавам разходки в природата,а с колелото сигурно е многократно увеличено изживяването!
Браво на вас!

21.02.10
11:12

Яко преходче е било,ей :)

21.02.10
17:52

Днес времето беше кофти и цял ден готвих. 4 неща: лазаня Болонезе (най-страхотната ми досега), лазаня с броколи и различни видове сирена и кашкавал (според мен стана добре, но се препоръчва само за извратени вкусове ;) ); сладкиши, подобие на Рафаело (с кокосови стърготини и белтъци) и последно крекери с овес, сирене, извара и лапад за тази седмица за закуска.

21.02.10
17:56

казано от Anelia на 21.02.10, 17:52:

Днес времето беше кофти и цял ден готвих. 4 неща: лазаня Болонезе (най-страхотната ми досега), лазаня с броколи и различни видове сирена и кашкавал (според мен стана добре, но се препоръчва само за извратени вкусове ;) ); сладкиши, подобие на Рафаело (с кокосови стърготини и белтъци) и последно крекери с овес, сирене, извара и лапад за тази седмица за закуска.

Eгати заразното и аз това правих.Ще опиша в дневника...

22.02.10
15:29

Повече никога няма да правя от овесените крекери! Вчера си направих една тава с мисълта, че ще имам закуска за една седмица. Е, тази сутрин в 7:15 вече нямаше и троха останала!  :lol:
Тренировката:
комплекс Мечката само с лост, но ми дойде лекичко, за разлика от първия път, когато я правих.
400 м напади за 18 мин. Тук малко рискувах, защото бях с колелото и имаше шанс да не мога да се довлека до вкъщи. Е, не успях да се скопосам до там. Само си поопънах дънките по краката ;)
5х10 вертикален скрипец @незнайно колко кг, но ми беше супер тежестта
1300 стъпала нагоре и надолу, но само за разходка, не съм тичала
Отиване и връщане до работа с байка.

23.02.10
18:36

1100м плуване (отне ми около 40 мин).

Мнението беше редактирано от Anelia на 23.02.10 18:38.

24.02.10
14:34

Тренировка в две части:

А1: 10,9,8,7,6,5,4,3,3 мъртва тяга@BW 50 кг
А2: 10,9,8,7,6,5,4,3,3 лежанка @30 кг

Почивки межди двете упражнения: скоростно махане на 2 десятки дискове и местене на лоста от лежанката на земята и обратно. По едно време в бързината летяха дискове  :lol:

Б1: 5х10 тръстъри @лост
Б2: 5х10 вертикален скрипец @неизвестни кг

Всичко: 35 мин. Получи се кардио с тежести, но при толкова много повторения, няма как да ползвам по-големи килограми.

Високо-интензивно кардио 1500 стъпала през едно. Около 10-12 мин.

25.02.10
08:40

Плуване 1500 м за 1 час. Това ми е максимума, който съм плувала досега.

25.02.10
08:54

казано от Anelia на 25.02.10, 08:40:

Плуване 1500 м за 1 час. Това ми е максимума, който съм плувала досега.

Браво, увеличаваш си километрите :) А какво плуваш? редуваш ли различни стилове или как? :)

25.02.10
09:17

Никога не съм плувала с треньор и никой не ми е показвал как се плува. В басейна има треньори само за децата. Нямам идея как се диша и как да си потапям главата. Смятам да започна да се уча от ТУК. Та сега плувам различни стилове, но с извадена глава. Сигурно съм доста смешна, но спря да ми пука.
Басейнът ни е дълъг 25 м и ето как направих:
5 д. бруст
10 д. редувам кроул и бруст
10 д гръб
10 д гръб
5 д. бруст.

25.02.10
09:29

Такааааааа за дишането...  специално на кроула ето това упражнение е много добро http://www.youtube.com/watch?v=8h3co-Xf4JI&feature=channel и поне можеш да се съсредоточиш  въдху дишането :) Ще погледна за още... а за бруста... там не бих казала, че има някакво специално упражнение за дишането... но можеш да вземеш една дъска( от тези, с които се плуват крака) и плуваш с дъската крака(кроул,бруст, делфин-каквито искаш), обаче си потопи главата и като ти свърши въздуха си вадиш главата, поемаш въздух и пак я потапяш... така ще свикнеш да ти е потопена главата :) И споконо не си смешна! Всеки започва от някъде!!! :) :)

25.02.10
09:48

Благодаря ти много, Инес :)

26.02.10
11:11

Тренировка...не знам как оцелях, хубаво, че беше минало доста време от закуската.
5х20 бърпита (ауч  %-P )
5х40 обратни коремни
5х3 асистирани набирания
5х8 обратни набирания
5х20 суинга @пудовка
После в басейна се учих да си потапям муцуната под вода с една дъска. Следобяд ще покарам малко колело, че времето е приятно. Но няма да е тренировка, състезателно или кардио, а разходка със съпуг за добро настроение и отпускане :)
Пак изгря слънцето, супер :)
Довечера: J&B, сурови ядки, черен шоколад и кола лайт. Ще гледам обаче да не се оплюсквам много с храна :)

27.02.10
09:39

Добро утро в 11:30! Страхотно изкарване снощи :) Първо имах гости, после излизахме. Видях се с много приятели, танцувахме много. Днес за статистиката съм -2 кг от дехидратация, -4 см талия и -3см ханш. Мога да изпусна карания, но слушам страхотни музики от един блог и чета други блогове. Ето нещичко, което харесах:

Човекът пътува, откакто съществува. И това пътуване е не само движение и изминаване на определено разстояние, а промяна, знание и опит. От значение е какво си видял, почувствал и разбрал, щом си минал определено разстояние.

Не е нужно да изминем хиляди километри, за да добием опит и знания, нито да живеем стотици години. Важно е постоянно да се стремим към нещо ново, по-добро, да търсим нови знания и възможности, да трупаме опит и да се променяме.

01.03.10
11:46

Честита Баба Марта!
Уикендът, пиенето, въглехидратите и пътуванията свършиха, всичко е пак в нормалния си ритъм: работа и тренировки :)
Тренировка:
комплекс Мечката вече с 25 кг ;) Правя го с мъртва тяга и вместо пуш преси, правя тръстъри. 
4х40 обратни коремни
4х10 вертикален скрипец с тесен хват @кг незнайни
3х8 дясна ръка раменна или странична преса (не знам кое е точно) 3х6 лява ръка и още една серия до отказ на двете ръчички
45 мин. доста интензивно колоездене
Изплезихме езиците с моя неофициален треньор и партньор в колоезденето. С него караме от доста време и сме на едно ниво. Мисля, че той може повече, защото е мъж, но за да караме заедно, той не си дава много зор и кара с моето темпо. От друга страна пък, ако не бях аз, съвсем айляшката щеше да го дава и нямаше и толкова да напредне :) Понякога ми дава и той голям стимул. Например днес ми разправя как веднъж съм се била скапала доста и как съм започнала да се оплаквам заради едно малко баирче, а тъкмо стигнахме до въпросното баирче и аз за да покажа колко мога  :lol: , не смъкнах въобще предавките и карах на педали на 3-9 (максимум натоварване) и го изкарах така. Хареса ми днес, че сменях интензивности, интервали, спринтове, права, седнала, ниски предавки, тежки предавки...От всичките клекове с 40 кг обаче си усещам краката силни, но тромави. Сега с много повторения и малки тежести мисля да оправя нещата и да се подготвям за сезона. Май месец ме очаквайте на старта :)

02.03.10
11:14

Днес плуване не си броих дължините, около 1 час. Преди плувах 5/5 бруст/кроул. Днес се пробвах да изкарам 3 дължини кроул 3 3 пъти. Успях, но пък за сметка на това с дишането положението е все толкова зле. Вече не ме е страх да си потапям главата, потапях я доста пъти, изпих много басейнова вода, но ми липсва ритъм и всякакъв усет кога трябва да се вдиша и кога издиша. Keep trying…

02.03.10
21:30

казано от Anelia на 02.03.10, 11:14:

Keep trying…

:lol:
Споко,скоро ще го усвоиш потапянето на главата,трябва само да продължаваш-при мен прозрението стана изведнъж,ей така както става с карането на колело,може би защото и аз сама се учих да плувам с потапяне на главата,като гледах другите.Ама за разлика от теб ми влизаше вода в носа и беше отфрратително...докато не схванеш цаката де.А ти нали си имаш очила?Иначе някакси е гадно,не че съм капацитет по въпроса де,но определено разликата с/без очила се чувства.

03.03.10
03:28

От известно време се каня да ти пиша...Много железни тренировки правиш...Тип мазохистични :)
Чак се чудя откъде намираш сили за тях :)
плуването и главата - при бруст потапянето на главата при мен става много естествено...някак е част от движението и сама си се потапя :)
При кроул - страдам от такава липса на координация на ръце, крака, торс и глава, че ме е страх да не си направя нещо....а и става такава плясканица във водата...правя завеса от пръски...подобно на децата :))))

03.03.10
07:31

Честит празник на всички!
Limka, правилно си забелязала :) Килограмите на тежестите ми не са много големи в сравнение с ударната група тук (ти, Венци, Верка, Инис), но за мен са доста като натоварвне и давам всичко от себе си за 40-те минути, които средно правя в залата. Също така гледам почивките ми да са максимално кратки.
Но да, колкото по-гадно, толкова по-добре  :lol: заради това и толкова ми харесва и кросфит, мъча се да правя някои неща от там :)
Дано днес малкия да се съгласи да го нося на конче по 1300 стъпала, че както е натежал, ще стане мега яка тренировка :)
Пия кафето, доготвям пицата и изчезваме на въздух днес цялото семейство :)
Слънчев ден на всички!

04.03.10
12:28

Сутринта рано-рано в 7 малко кардио с колелото: около 15 минути.
1 закуска
Тренировка в залата:
The Barbell Complex с 26 кг
5х до отказ горен скрипец
2 закуска
Пак кардио 1300 стъпала+малко разходка
Обяд, почивка и семейни задължения после :)

04.03.10
20:24

Охх, няма такова нещо като домакинската работа. Ни щанги, ни колелета ме изтощиха толкова много днес, колкото правенето на сладки по случай празнуването на 8-и март в градината. Самото месене и печене не беше нищо, но украсяването ми отне над 2 часа и около 15-на вида подправки, украси, шоколади, есенции, ядки...Малкият и той малко помогна :). Мисля, че си заслужава целия труд, получиха се доста красиви.
Забранено за хора на НВД!  :lol:

05.03.10
11:12

казано от Anelia на 04.03.10, 20:24:

Охх, няма такова нещо като домакинската работа. Ни щанги, ни колелета ме изтощиха толкова много днес, колкото правенето на сладки по случай празнуването на 8-и март в градината. Самото месене и печене не беше нищо, но украсяването ми отне над 2 часа и около 15-на вида подправки, украси, шоколади, есенции, ядки...Малкият и той малко помогна :). Мисля, че си заслужава целия труд, получиха се доста красиви.
Забранено за хора на НВД!  :lol:

Точно толкоз луда бях докато сина ми не стана 2 клас. Всички празници минаваха през мойта печка......После сладките ги правят сладкарниците, пък вечерите най-често Пикадили. Иначе сладките са страхотни :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1