Orc N' Rolla *Autoregulation

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.10.12
18:10

ам не съм... Възстановявам се:
- мажа си крака с едно мазило.
- добавям и по малко Диклак.
- всека вечер си слагам лед.
- пропуснал съм последните 5 бягания. Ще пропусна и останалите от тази седмица.
- не тренирам прасец.
- четох за разни разтягания в интернет, които помагали при подобни травми в ахилеса. Направих го един път, ама ми е зверски скучно и отнема близо 30 минути, та едва ли ще го повторя.
- намалил съм храната последната седмица, понеже не съм на работа и не бягам.

От другата седмица се надявам положението да е 6 точки и всичко това да е зад гърба ми
скучна работа като цяло :)

03.10.12
18:56

тия кортикостероидни мазила никак не са полезни
чела съм че дълготрайната употреба даже влошава травмата пък и се усвояват от организма през кожата
пробвал ли си нещо натурално?има разни немски мазила

03.10.12
20:35

Диклак съм ползвал и преди. Зимата имах много сериозни болки в следствие на многото тежка работа на студено, липсата на каквато и да било загрявка преди тренировка и др. Болката беше толкова силна, че дори на 90кг при достигна на паралела крака абдуктора ми искаше да се откачи и да си тръгне. Та тогава взех. Помогна ми. Знам, че при мен работи затова го пия пак. На хапчета е, ако това има значение. За 10тина дни по половин хапче едва ли ще има фатални последици

03.10.12
20:55

казано от Queen Kobra на 03.10.12, 18:56:

тия кортикостероидни мазила никак не са полезни
чела съм че дълготрайната употреба даже влошава травмата пък и се усвояват от организма през кожата
пробвал ли си нещо натурално?има разни немски мазила

Диклак не е кортикостероид, а нестероидно противовъзпалително. Мазилото е почти безвредно, а оралната форма дразни стомаха, товари черния дроб и не бива да се пие повече от десетина дни, но въпреки това е далеч от страничните ефекти при продължителна употреба на кортикостероиди.

03.10.12
20:58

аз между другото след като си написах поста съм написал диклак в гугъл и чета за всякакъв страничен ефект и тъкмо мислех да питам как се разбира кое е кортикостероид :Д
Благодаря за вметката и да за 10 дни е

03.10.12
21:29

казано от gips на 03.10.12, 18:10:

ам не съм... Възстановявам се:
- мажа си крака с едно мазило.
- добавям и по малко Диклак.
- всека вечер си слагам лед.
- пропуснал съм последните 5 бягания. Ще пропусна и останалите от тази седмица.
- не тренирам прасец.
- четох за разни разтягания в интернет, които помагали при подобни травми в ахилеса. Направих го един път, ама ми е зверски скучно и отнема близо 30 минути, та едва ли ще го повторя.
- намалил съм храната последната седмица, понеже не съм на работа и не бягам.

От другата седмица се надявам положението да е 6 точки и всичко това да е зад гърба ми
скучна работа като цяло :)

Преди малко влязох и пак започнах отначало да препрочитам дневника ти.Бях се учудил, че не съм разбрал как точно си си прецакал ахилеса и търсих известно време, обаче ме впечатли отново упоритостта ти и прогреса по пътя, който си изминал.
Пък и гледах някакви коментари на Queen Kobra от 2010 година (когато аз изобщо, ама изобщо бях вече толкова далече от всякакъв вид спорт,че...не ми се разправя даже и ми стана нек’во тъпо), както и да е-лирично отклонение...Та, да не спамя излишно, просто исках да ти кажа да внимаваш, защото това което си постигнал заслужава само респект!
Дори не мога да си представя, колко упоритост и търпение ти е коствало всичко това за да станеш днешния здравеняк (не съм голословен, вчера разбрах какво е 100 килограма тяга а ти дръпваш двойно почти!!!).
Пази много този глезен и внимавай-НИКАКВИ разтяжки!
Там долу е най-опасно и почти невъзстановимо, ако не дай си Боже се скъса нещо!
Съжалявам за удивителните, но така може би звуча убедително.Прави му масажи (колкото и банално да звучи)-здрави и силни, но внимателни приплъзвания някъде от средата на прасеца надолу и обратно, докато почувстваш,че загрее добре.
Опитвай се с пръсти да набараш и усетиш местата, където мускула се захваща към сухожилията и сухожилията към костите, сигурно ще прозвучи малко тъпо но там са концентрирани важни центрове на нервната система,които е хубаво да се стимулират понякога.Така съм си спасявал коляното навремето, въпреки че ми костваше месец-два аут от всичко (по-други причини).
И колкото и да не ти се иска-една почивка няма да се отрази зле, даже ще те стимулира да се върнеш по-надъхан от всякога.
Стискам палци, момче и ще чакам новите ти постове с нетърпение.(y)

04.10.12
10:49

казано от NightCrawler на 03.10.12, 21:29:

Бях се учудил, че не съм разбрал как точно си си прецакал ахилеса

Няма какво да се чудиш. То и аз не знам какво стана.
Наскоро си правих Роки маратон(5 части на един ден). Та допреди няколко дни в главата ми изникваше сцената където треньора му говори:
- no pain
a Сталоун отговаря:
- NO PAIN!!!
- no pain…
- NO PAIN!!
... след което рунда започва. Той излиза и нокаутира руснака. Печели мача и защитава честа на Америка.
В реалността тренираш, натискаш, потискаш умората, болката... всичко. Точно когато си мислиш, че прогресираш се будиш една сутрин, а крака ти е отекъл като поничка, куцаш като някой пенсионер и се чудиш как по дяволите се е случило това. Без да е имало контакт. Без да е имало директен удар. Вчера всичко е било наред, а днес вече не е. Затова ми беше криво и тъпо в продължение на два или три дни.

В залата се научих да тренирам:
- максимално чисто
- максимално свежо
- с максималните за деня тежести
Не ме интересува, че ми трябват 2 или 3 минути почивка между отделните серии. Не ме интересува, че съм направил 15, а не 10 повторения. Не ме интересува, че преди съм бутал 200, а пък днес 100 ще ми тежат
При бягането трябва да се науча на същото нещо, щото всеки път тръгвам с идеята да е по-добро от предишното и рядко става така.

Както и да е:
- кракът ми почти е спаднал. Не се усеща никаква болка докато тренирам в залата или при някакви разходи от порядъка на 2-3км.

04.10.12
11:30

Честито, само имай предвид, че общо взето пълното излекуване настъпва едва след като от момента, в който е спряла болката, минат горе-долу толкова дни, колкото е боляло. Пази го в този период.

09.10.12
16:05

06.10.2012
храната - рбд
тренировка - лостове
07.10.2012
храната - рбд
тренировка - клек и няколко упражнения за гръб
08.10.2012
храната - ввд
тренировка - няма
09.10.2012
храната - рбд
тренировка - clean ове съчетани със стриктна раменна преса. В нормалния за мен протокол: 2 загряващи, 2 вработващи, 3 работни, 1 чек аут.
Последваха 3 упражнения за гърди - съответно кофички, горен лег и крос оувър. По 5 серии от първите две и 4 от последното.

Съботата пропуснах лежанката щото офицално затвориха залата в която тренирам. Хубава беше, щото ми беше близо, имаше всичко от което се нуждая, а и цената беше доста поносима. Отидох малко на лостовете в училището до нас. 10 серии набирания и 10 серии кофички. 3-4 планка и всичко до отказзз.
Неделя покляках в на Oranje залата. Малко трудно свиквам с промените и ми беше странно взимането на щангата в power cagea първите няколко серии. Крака не ме боли, но явно вътрешно не смея да натискам много на него понеже ми казаха, че се накланям на една страна докато ставам. Поговорихме си малко за тренировки, хранене, възстановяване и тн и го хоум.
Понеделника беше активна почивка. Спане до късно последвано от килограм и половина пилешки бутчета с 600гр кафяв ориз разделени на 5 приема. Да живеят намаленията в Кауфланда!
Днеска трябваше да правя рамо, но в залата в която се озовах нямат стойка от която мога да взема щангата на нивото на рамената. Та движението започваше от земята. Лекичко ми беше и имах много сила. Мисля, че си подобрих рекорда, но може и да е станало едно от следните неща:
- да е имало някакъв подем от бедрата и г*за без да се усещам. (55% вероятност)
- тежестите или лоста да не отговарят на стандартите (44% вероятност)
- да съм станал ултра-мега як тип (1% вероятност)

Храненето ми е много хубаво. Още ме е страх да тичам заради крака. Отпуска съм. Накупих си преди време протеин/бцаа и разни други добавки, като си правех планове да ми стигнат за 2-3 месеца, ама излезе малко сметка без кръчмар. Та сега ги наливам двойни-тройни дози. Много ми е добро възстановяването. Експериментирам и с храненето и за момента ми се получават доста добре нещата(като вътрешно усещане)

по-здрави

09.10.12
16:16

Колко плащаше на месец за тази зала, която са закрили?

09.10.12
16:53

разбрахме се

09.10.12
16:59

като ти чета дневника ,ти се оказваш много як пич,gips:)

09.10.12
17:24

ти пък сега... (blush)

Ама той и на живо е много голям пич. 8-)

09.10.12
17:36

“Orc N’ Rolla”-та е първата тема/дневник за която се абонирах тук и не съжалявам, даже напротив а gips-а е невероятен пич (дори само онлайн да го познавам) !!!

10.10.12
16:48

10.10.2012.
Хранене -

<РБД>

1. Омлет, сурови орехи, две ябълки

<Тренировка>

2. Две дози протеин, два замразени банана
3. Пилешко месо, 1/2 пакет зелен фасул
4. Пилешко месо, 1/2 пакет зелен фасул
5. Доза протеин, кисело мляко, сурови орехи
Добавки
монохидрат, бета-аланин, бцаа, мултивитамини, витамин С, Б комплекс, магнезии, цинк
Тренировка -

<Гръб-Крака>

- загрявка - ротации, разтягане акцент кръст и долна част, активация на хоризонтален скрипец
1. Тяга с неизвестни килограми - 2х10 с лоста, 2 загряващи, 3-4 вработващи, 3 работни единички и 1х3
2. Напади с щанга - 5х8 на крак с 42.5 (през 45 секунди)
3. Бедрено разгъване - 4х10 с около 40кг
4. Бедрено сгъване - 3х15 с всички плочки (през 45 секунди)
- 3 планка до отказ

Нещо определено куца на тия тежести. Паундове-маундове.. и тн. Лоста от тия дето се огъват, а аз досега винаги на твърд лост правех тягата(много осезаема разлика!!!). Имам най-обща представа с какви килограми работех, но са приблизителни и неа смисъл да ги пиша, че другия път като отида в някоя друга зала и сигурно няма да мога да ги вдигна. Нямаше нули за работните серии. Може би третият опит да е фал, ако трябва да съм честен.
Прасеца го пропуснах и тая седмица. Другата може да го включа, но всичко зависи от това дали ще има проблеми с крака.
Храната е трепач.
Добавките са на макс.
Разцепваме ...

пп: баба ми пече сладкиш тип “Негърче” и ми треперят ръцете само от миризмата която се носи навсякъде  :Д

11.10.12
17:11

11.10.2012
Храна - ВВД
1. дроб сърма с кафяв ориз
2. дроб сърма с кафяв ориз
3. дроб сърма с кафяв ориз
4. 3 дози протеин с мляко, 1/2 тава сладкиш негърче, 2 шоколада, 3 ябълки, 6 вафли (да се е*а в прасето)
5. ... (липсва информация щото съм още гладен)
Добавки
вчерашните
Тренировка
няма

Цял ден излежаване. Един от най-скучните ми дни. Към 12 заспах за още 1 час. По план трябваше да си изям 5те порции дробчета, ама мисълта за сладкиша не ме оставя. Почнах го с идеята да изям 1-2 уж по-големички парчета. Останах си само с идеята. Мн. съм прост ей !

11.10.12
17:45

казано от gips на 10.10.12, 16:48:

10.10.2012.
...
пп: баба ми пече сладкиш тип “Негърче” и ми треперят ръцете само от миризмата която се носи навсякъде  :Д

Винаги ми е допадало това, че си адски последователен!!! :)))

казано от gips на 11.10.12, 17:11:

11.10.2012
Храна - ВВД
...
4. 3 дози протеин с мляко, 1/2 тава сладкиш негърче, 2 шоколада, 3 ябълки, 6 вафли...

Мнението беше редактирано от NightCrawler на 11.10.12 17:47.

11.10.12
20:02

т’ва си е чиста лигавщина и простотия полза никва няма... Тъпо е, че мога “без”, ама не мога с “малко” като стане въпрос за храна. Как и да е, неа смисъл да го коментираме повече :)

пп: вечерята - 2 дози протеин с мляко

11.10.12
21:12

gips къде  може да те видим на снимка?нямаш клипчета ,нищо...

11.10.12
21:29

е ти даже във fb ме имаш :Д

иначе трябва да помисля за някоя актуална снимка, но няма много какво да се види и затова все отлагам

Мнението беше редактирано от Fallen на 11.10.12 21:30.

12.10.12
19:24

12.10.2012
Храна -

<НВД>

1. омлет, краставица
2. пилешко месо, 1/2 пакет броколи

<Тренировка>

3. 2 дози протеин
4. пилешко месо, 1/2 пакет броколи
5. пилешко месо, салата с карфиол (уникалната гадост)
Суплементация
креатин, бета-аланин, бцаа, витамините, магнезии и цинк
Тренировка -

<Ръце-Корем>

- загрявка - кратка набързо
а1. Лег с тесен хват - 4х10 на 55кг + 1 серия до отказ
а2. Чуково сгъване с дъмбели - 4х10 с ??кг + 1 серия до отказ
b1. Трицепсово разгъване (на скрипец) - 4х12 на 35кг + 1 до отказ 
b2. Скотово сгъване - 4х10 с 35кг + 1 до отказ
с1. Молитва - 4х25 на 60кг
с2. Крънчове - 4х25
- 3 планка до отказ

Нищо интересно.

13.10.12
15:34

13.10.2012
Хранене -

<РБД>

1. Омлет с 1/2 пакет спанак, две ябълки

<Тренировка>

2. Две дози протеин, два банана
3. Две пилешки бутчета, 1/2 пакет броколи
4. Две пилешки бутчета, 1/2 пакет броколи
5. Омлет с 1/2 пакет спанак, сурови орехи
Добавки
монохидрат, бета-аланин, бцаа, мултивитамини, витамин С, Б комплекс, магнезии, цинк
Тренировка-

<Гърди-Рамена>

- загрявка - ротации, разтягане, усуквания (акцент горна част и кръст)
1. Лег - 1х6 с 50, 1х5 с 60, 1х4 с 70, 1х3 с 80, 1х2 с 90, 3х1 с около 100*, 1х3 с +-90
2. Пуш преси - 5х10 на 55кг
3. Лицеви опори - 3х12 (ръцете на поставки, с 30 секундни почивки)
4. Раменни преси с дъмбели - 9, 8, 7, 7, 8 с 17.5-20кг
5. Обръщания от земя 3х8 с 55кг
- 3 планка до отказ

Тренировката: Да се е*а в професионалиста. Като не е стенд и се едно не е лежанка. Потъвам в нея. Не мога да си наглася гърба. Тежестите съм ги писал около 100те да няма после изненади когато правя с нормални тежести.
Храната: нацелих как да ям спанака без да ми се повдига. Изсипвам го в тигана с яйцата. Разваля им вкуса, ама пак е поносимо. Не е като пасиран спанак...

Мнението беше редактирано от Fallen на 13.10.12 15:35.

13.10.12
17:53

И аз така го ям спанака по същата причина, даже понякога ми и харесва, но само понякога :)
Другият вариант е суров в салата с други зелении.

13.10.12
18:01

Абе ако се приготви добре, спанакът е чудно вкусен!
Например задушавате го със зехтин, малко настърган домат (може с домати “рустика” или доматено пюре), черен пипер и соев сос, после го изсипвате в тавичка, добавяте ориз (според това колко сте навътре в НВД може и без ориз или със съвсем малко). Сипвате и достатъчно вода (около 3:1 към обема на ориза). Пъхате това нещо във фурната, докато оризът набъбне. След това вадите, оформяте няколко ямки в ориза и чуквате вътре сурови яйца. Може да поръсите с кашкавал/пармезан, а може и да не поръсвате. Връщате тавата във фурната, докато яйцата са готови.
Сервирате с две-три лъжици кисело мляко на порция. Много е вкусно!
А малко киселец при спанака винаги помага за общия вкус.

Спаначената супа също е нещо много вкусно. :)

И накрая освен шпековано на фурна, следващият ми любим начин за приготвяне на агнешко е със спанак. :)

Не съсипвайте хубавия треволяк. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.10.12 18:07.

13.10.12
18:24

казано от Boby_ на 13.10.12, 18:01:

Не съсипвайте хубавия треволяк. :)

Мани, мани, всичките треволяци са ми еднакво противни - спанак, лапад, коприва...бляк (puke) (puke), че и марулята даже не ме кефи...
Сори фор ди офф-а :)

Мнението беше редактирано от Петър на 13.10.12 18:25.

13.10.12
19:05

е това е проблема на рецептите със спанак. Всички започват с: измийте спанака и добавете еди колко си чаши ОРИЗ... Независимо дали са супи, манджи, с месо, без месо. Вкусно е не отричам, но в момента го ям щото искам нещо дето не е въглехидратно и уж да има повечко полезни неща вътре( витамини и минерали) 
Доскоро си вадех пликчето от фризера, за 1 минута в микровълнвовата и го “бодъ” с вилицата, ама напоследък само от мисълта за такова ядене ми настръхваха космите по ръцете, та почнах с малко вода и в пасатора. Сега комбинацията с яйца и подправки ми допадна.
Ще пробвам варианта на  фурна още днес.

13.10.12
19:17

Е, не всички имат ориз и ако имаш консерва ( което не е за предпочитане) няма нужда от миене.
Ето ти още една, подобна на тази на Боби - спанак, яйца, извара сирене, настърган кашкавал.
Ако не ти хареса, изчакваш да мине първоначалния шок, изяждаш го и не повтаряш!

13.10.12
19:33

казано от gips на 13.10.12, 19:05:

е това е проблема на рецептите със спанак. Всички започват с: измийте спанака и добавете еди колко си чаши ОРИЗ...

Без ориз може, без измиване - не. :) И в този смисъл точно това му е големият проблем на спанака. :)

13.10.12
19:39

и двамата не ми разбрахте поста. Той спанак си е вече измит. Нарочно “ориз” беше с големи букви, като се опитвах да го подчертая, ама явно аз не съм го написал както трябва и не се е усетил шеговития тон. Трябваше да отделя с кавички “добавете ориз”, ама как да е

Ок стискаме си ръцете, спирам с “БГмама оплакванията”... и довечера спанак на фурна :)

Мнението беше редактирано от Fallen на 13.10.12 19:40.

13.10.12
19:43

Разбрах те, но явно и аз не умея много да се “шегувам” онлайн.

13.10.12
19:44

Като го гледам Гипса хич не е умрял от глад... кво си се хванал за тоя спанак, яж си квото ти е вкусно :)

14.10.12
17:55

Едно клипче от днеска. Не е като да не тежи... От клипа не се вижда мн. хубаво, но минавам паралела на 110% съм сигурен.

казано от gips на 14.10.12, 18:57:

<25/35/45/35>

паунда - лоста -

<35/45/35/25>

. +-140… криво-ляво

Мнението беше редактирано от Fallen на 14.10.12 19:18.

Мила

14.10.12
18:12

Това са 130 кг, така ли ?
Между другото, изглеждаш фит (поне в профил) за тези килограми СТ, колко каза 105 кг, мисля че бяха.

14.10.12
18:21

Не ми приличаш на 105кг. . Мила е права :)
Много добре изглеждаш !

14.10.12
18:57

<25/35/45/35> паунда - лоста - <35/45/35/25>

. 140+-... криво-ляво
Има още един вид дискове в тая зала, но или те не са ф50 или лоста не е ф50 щото не пасват хубаво и много лесно се изхлузват. Имам един много лош спомен с тях от зимата когато отново тренирах в тая зала. Правих лег, едната ми ръка изостана и дисковете се изсипаха. После няколко дни ме боля рамото. При клека е по-друго щото около мене има две-три големи огледала и не ми се мисли ако гръмна някое. Ааа да има едни щипки, но те винаги са заети... Тия са гумирани и пасват много по-добре.
Благодаря за думите. Знам, че изглеждам слаб и работя по въпроса. Колко се получава е друга бира :)

Мнението беше редактирано от Fallen на 14.10.12 18:57.

Мила

14.10.12
19:01

казано от gips на 14.10.12, 18:57:

Знам, че изглеждам слаб и работя по въпроса. Колко се получава е друга бира :)

140+ ...браво...
Не, не изглеждаш слаб, просто винаги се описваш като разплут, а то въобще не е така !:)

Мнението беше редактирано от Мила на 14.10.12 19:01.

14.10.12
19:22

Много добре браво. А иначе къде живееш ? Май не си в България.. но къде ? Ако не е тайна :D

14.10.12
19:28

Готин задник и бедър :D

14.10.12
19:30

казано от Мила на 14.10.12, 19:01:

Не, не изглеждаш слаб, просто винаги се описваш като разплут, а то въобще не е така !:)

Мила е абсолютно права! :) Досега винаги си те представях като бисквитеното чудовище едва ли не, а ти изглеждаш много добре! :) Твърде самокритичен си, та подвеждаш аудиторията. :)

Мнението беше редактирано от Петър на 14.10.12 19:30.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1