03.03.10
10:32
Решил съм да си направя мини фитнес вкъщи-в стаичка с размер 3.80м-3.10м. Ако някой има подобен фитнес вкъщи ще бъда много благодарен да изпрати снимки и идеи - за да се ориентирам как в толкова малко пространство да се поберат максимум уреди лостове и дъмбели.Уредите ще си ги правя сам-имам електрожен и мога да заварявам.Ще съм Ви също така благодарен и ако ми пратите чертежи и схеми на прости за изработка но функцонални фитнес уреди. Мисля за 500-600лв. да си направя фитнес който да ползвам дълги години аэ а в близкото бъдеще и синовете ми. Адресът ми е: roki2002@abv.bg
Темата беше редактирана от чичо Сам на 03.03.10 15:45.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим03.03.10
18:56
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=21903&highlight;=
Мнението беше редактирано от az100yan на 03.03.10 18:58.
04.03.10
05:50
казано от az100yan на 03.03.10, 18:56:
Хей този линк е много полезен. Благодаря ти.
Поне няколко пъти съм мяркал теми с молби за чертежи на някакви уреди.
В пърият ми пост в тази тема има снимка на бившия ми домашен фитнес - http://www.bb-team.org/forums/viewthread/42700/
04.03.10
10:58
казано от Иван Шишманов на 04.03.10, 05:50:
казано от az100yan на 03.03.10, 18:56:
Хей този линк е много полезен. Благодаря ти.
Поне няколко пъти съм мяркал теми с молби за чертежи на някакви уреди.
Аз бях добавил още няколко,но нещо форума вчера ми даваше грешка.Иначе виж в направи сам-пиши в търсачката “фитнес”-има още идеи.
Ние имаме мини фитнес на терасата , ако представлява още интерес мога утре да кача снимки :) дело е на баща ми и негов приятел ! Представлява лежанка - мини , римско столче и няколко вида изобретени дъмбели и лостове :) ... останалите уреди са купувани :) Но нашият опит показва , че домашния фитнес не е толкова инт. и разнообразен колкото този в зала :)
Прав си - домашния фитнес не е толкова интересен и разнообразен като залата, но пък е удобно (специално за подържане на форма. Качи снимките - ще е интересно. В момента си правя интересен универсален уред и до няколко дена ще кача снимки.
лека поправка “права си ” ;) . утре сутринта ще го снимам и лоста в коридора ще снимам да видите колко не сме наред хахахаха
Мнението беше редактирано от anniNP на 10.04.10 08:08.
още нещо саморъчно направено - странния двуцветен лост
Мнението беше редактирано от anniNP на 10.04.10 08:12.
Един интелигентно направен squat rack, регулируема пейка, лостове, дъмбелни лостове, дискове с подходяща тежест и разнообразие.
От теб зависи, как разбираш “интелигентно направен squat rack” - за мен, това е “клетка”, която освен за оставяне на щангата докато си клякаш, има стопери за щанга, които да се ползват при лег, полулег, обратен лег, rack deadlift има подходящи дръжки за набирания и възможност(може би с V-образна приставка) за правене на кофи. Хм..към такова нещо, не виждам проблем и да се закачи някоя макара и да си имаш и скрипец, ако държиш.
11.04.10
00:00
Колеги тук сме създали такава тема, може да проверите какво сме споделили :) Поздрави...
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/43869/P0/
Браво значи има и други хора които искат домашен фитнес :)
az100yan e сложил линк към моита тема в ‘’направи сам’’ вижте и последните новости сложил съм едни снимки на руска книга “Спортзал Своими Руками - Чертежи и Схемы Для Самостоятельного Изготовления Тренажеров ”
А някои да знае този потребител на форума avirex искам да го питам за една книга с чертежи.Писах му съобщение , но нищо за сега.
Днес имах санитарен полуден в домашната ми фитнес зала /разбирай метене и миене в мазето :) /и реших да щракна няколко снимки. Изрових темата, отпреди 4 години и ги качвам тук - може пък някой да почерпи идеи.
Ще се радвам ,ако темата има продължение - има много хора, които тренират вкъщи - нека да качат снимки - за да може да взаймстваме идеи. Имаше идея във форума да има специален раздел за домашен фитнес, но изглежда нещо се размина:(
Хубаво е,че тая тема се съживи ,но като гледам малко сме май хората където тренират вкъщи.
И аз тренирам къде вкъщи, къде в парка, ще наснимам някакви неща после и ще едитна поста, може пък и аз да дам идея на някой.
Не е съвсем само вкъщи- има и в парка.
Мнението беше редактирано от Димо на 06.12.17 16:16.
06.12.17
10:24
Няма лошо, ама стига да имаш условията - аз лично ги нямам. И лицеви опори да правиш, и дъмбели да вдигаш и сгъваш, а и да клякаш с тях в повече повторения или някаква по-лека щанга, дето не е проблем да си я взимаш от земя, си е доста, но не е все пак като да правиш по-тежки клекове, лег и раменна преса примерно. Т.е. за целта следва да имаш поне лежанка и стойка за поставяне на щангата.
Ако имах условията, демек помещение в което да си сложа оборудването, с кеф щях да си тренирам вкъщи. То и преди месеци си тренирах известно време у нас, както и по лостовете, ама усещах, че не ми е достатъчно.
С това тренирам в момента. Заема супер малко място, 80% от нещата са втора ръка dial дъмбелити са от 2.5кг до 25 през 2.5кг, черните дъмбели са york 32.5, края на седмицата ще взема едни 37.5 кг. Пудовките са 4,8,10,20 кг. Ластиците съм ги взел главно за разгрявка на раменете. До момента съм дал толкова пари колкото за една година фитнес такси. Бтв живея в Англия, ходех на фитнес няколко месеца тук, но предпочитам да тренирам вкъщи, а и спестявам доста време така, което и без това ми е кът.
Мнението беше редактирано от DannyBoy на 19.12.17 14:57.
19.12.17
18:37
Преди тренирах в гаража, имах лежанка, стойки за клек, прав, крив лост и два разглобяеми дъмбела с общо 140кг тежести (20,10, 5, 2.5, 1.25 и 0.5кг дискове), бърза и двойна круша, набирах се на импровизиран лост, а кофички правех на предпазните стойки за клек.
19.12.17
19:34
Мен пък нещо дом. тренирането не ме надъхва.
Аз се вкарвам в атмосферата, миризмата(на чисто) на фитнеса, музиката, персонала и т.н.
Харесва ми самата идея да се ходи в зала.
19.12.17
20:20
Ако нямаш нужното оборудване, залата си е зала. И аз опитах вкъщи-правя нещо, ама тц. Става за моменти, в които не можеш да я посетиш, но не е същото. Не знам как ще е, ако си имах помещение, в което да си сложа лежанка, стойка за клек и преса и т.н.......и да няма пречка да си думкам по пода. Пък в зала-заговориш се с някой, обмените акъли, нЕкоя мацка се заврътка така или онака 😉 Което не пречи да си стриктен, де. Щото има някои хептен вглъбени, но явно такива са им схемите.
Така е залата си има своите плюсове, 5 години ходих по зали, няма спор, че залата ти дава огромно разнообразие, но пък и аз няма да ставам културист, тренирам за здраве и защото ми харесва. Вече предпочитам вкъщи да си бутам, не чакам да се освободи уред и подобни. Пък ми остава повече време за жената и детето.
Пп то има некой които ходят само заради пичките или да си говорят, сигурен съм че ги има и по ваще зали, ама тва е друга тема.
казано от Bart Simpson на 19.12.17, 19:34:
Мен пък нещо дом. тренирането не ме надъхва.
Аз се вкарвам в атмосферата, миризмата(на чисто) на фитнеса, музиката, персонала и т.н.
Харесва ми самата идея да се ходи в зала.
Въпрос на лични предпочетания. Лично аз предпочитам да тренирам сам вкъщи. Така не се съобразям с никой и никой не се съобразява с мен. Не се налага всеки път да разтоварвам на някой тежестите и да се чудя що има хора дето идват на фитнеса с дрехи, които не са виждали пералня от седмици 🙂 Отделно от гледна точка на времето ми е много по удобно. Има хора дето фитнеса им дава допълнителна мотивация.
казано от Deyan на 19.12.17, 20:20:
Ако нямаш нужното оборудване, залата си е зала. И аз опитах вкъщи-правя нещо, ама тц. Става за моменти, в които не можеш да я посетиш, но не е същото. Не знам как ще е, ако си имах помещение, в което да си сложа лежанка, стойка за клек и преса и т.н.......и да няма пречка да си думкам по пода. Пък в зала-заговориш се с някой, обмените акъли, нЕкоя мацка се заврътка така или онака Което не пречи да си стриктен, де. Щото има някои хептен вглъбени, но явно такива са им схемите.
Трябва само една лежанка и 1-2 лоста, дискове, някой дъмбел и евентуално лост за набирания. Определено трябва да има къде да ги сложиш де.
Мнението беше редактирано от I`M на 19.12.17 21:23.
19.12.17
21:01
Е чак само заради жените - не. Но пък някои определено там им е сборния пункт.
На мен пък най-не ми липсват потните уреди и хора които незнаят какво правят в залата да ми дават акъл как да тренирам и ям.
Опа вчера зех дъмбелчетата, на места гумата е малко изядена, дреме ми, даже така има по-хардкор усещане хаха
Мнението беше редактирано от DannyBoy на 21.12.17 10:56.
Добре си се оборудвал което и на мен ми напомня по-нататък да си взема дъмбели.
Мерси колега. Тук хората продават находки за без пари. Купуват си ги уж да тренират след някой друг месец се отказват и ги пускат за продаване. Днес взех 2х45кг дъмбели за 50p на кг. Пича си ги купил преди две години, тренирал малко с тях и ги заебал в гаража. Малко са пораждясали, но ги изшкурих и боядисах дисковете и са си супер.
Пп боята ми стигна за едната страна само, така че др седмица ще кача снимка как са станали.
ЧНГ
Мнението беше редактирано от DannyBoy на 31.12.17 22:11.
И понеже напоследък домашния фитнес стана много актуален - да покажа и новото попълненине - 32- ка.
От доста време имам намерение да работя както в зала (с треньор), но в последствие да пренеса изцяло или частично някои уреди ако мога (да намеря място/кът, средства...) - вкъщи. (особено за зимата ще ми е полезно и удобно).
Даже в момента си търся пейка (права) или чупеща се (лежанка) да си взема, че за доста упр-я е полезна?
Имам дискова херния в кръста и там е фокусът.
От краткия ми опит - хиперекстензията (roman chair) беше доста ефикасно (и любимо) упражнение. (мисля да е с опция за 0-45-90 градуса).
Разбира се ще са допълненят към упр-я със собствено тегло и своб. тежести. Другото което си мисля е скрипец, но в комбинация с хоризонтален,успях да намеря само тук, но не знам цена още - Алфа колона.
ПП: Ако мястото ми позволява си мисля и за цяла стена, - Лег, клек, тяга рамене, Набирания, гребане и прочие.
Според вас кой е минимумът уреди - които да не заемат цяла стая? Целта не е да заместя на 100% залата, примерно смит машината няма как да я инсталирам в нас.
Силова клетка и здрава пейка/лежанка. Евентуално някаква макара да закачиш на лоста.
казано от hakama на 19.10.20, 10:04:
От доста време имам намерение да работя както в зала (с треньор), но в последствие да пренеса изцяло или частично някои уреди ако мога (да намеря място/кът, средства...) - вкъщи. (особено за зимата ще ми е полезно и удобно).
Даже в момента си търся пейка (права) или чупеща се (лежанка) да си взема, че за доста упр-я е полезна?
Имам дискова херния в кръста и там е фокусът.От краткия ми опит - хиперекстензията (roman chair) беше доста ефикасно (и любимо) упражнение. (мисля да е с опция за 0-45-90 градуса).
Разбира се ще са допълненят към упр-я със собствено тегло и своб. тежести. Другото което си мисля е скрипец, но в комбинация с хоризонтален,успях да намеря само тук, но не знам цена още - Алфа колона.
ПП: Ако мястото ми позволява си мисля и за цяла стена, - Лег, клек, тяга рамене, Набирания, гребане и прочие.
Според вас кой е минимумът уреди - които да не заемат цяла стая? Целта не е да заместя на 100% залата, примерно смит машината няма как да я инсталирам в нас.
Халки, лост и чифт двупудовки !
Мнението беше редактирано от Христо на 27.10.20 09:47.
27.10.20
09:59
казано от Христо Атанасов на 27.10.20, 09:46:
казано от hakama на 19.10.20, 10:04:
Имам дискова херния в кръста и там е фокусът.От краткия ми опит - хиперекстензията (roman chair) беше доста ефикасно (и любимо) упражнение. (мисля да е с опция за 0-45-90 градуса).
Според вас кой е минимумът уреди - които да не заемат цяла стая? Целта не е да заместя на 100% залата, примерно смит машината няма как да я инсталирам в нас.Халки, лост и чифт двупудовки !
Направо едно чифте от златните! Не знам какво го жалите човека :Ц
Мнението беше редактирано от charlie brown на 27.10.20 10:00.
27.10.20
10:22
казано от Христо Атанасов на 27.10.20, 09:46:
Халки, лост и чифт двупудовки !
Да, всички тук размахват по един чифт, чак ме хваща страх да не ми падне някоя двупудовка на главата.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече