05.03.10
07:14
Здравейте.Имам един въпрос относно въглехидратите.Когато си в период за покачване на мускулна маса по колко въглехидрати трябва да се приемат на ден.Някъде бях чел,че трябвало да се вземат по 300-400гр.Примерно в овесените ядки(100гр.) се съдържат средно 70 гр.въглехидрати.Това означава,че за деня трябва да приема 500гр.=350?Или 100гр. по принцип от продукта са си 100гр.въглехидрати към дневната нужда от тях?И при организъм който е склонен към омазняване какво трябва да бъде количеството им?Ако някой има мнение по въпроса да пише,Благодаря Ви
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Още предложения от BB-Shop
Ето ти едно мнение.Вземай си бирена мая (по 10 хапа на ден) и “пантенол” едно шишенце (от аптеката),вземаш по 5мг.От маята ще качваш,а пантенола ще ти служи за ускоряване на метаболизма (по-често ще огладняваш).Освен това маята и пантенола осигуряват по - добро кръвообъщение и правилно функциониране на надбъбречната жлеза.На ден може да вземаш и повече въглехидрати,ако не се чувстваш достатъчно “заситен”.Тези неща по-горе ще ти помогнат и ако имаш акне по тялото и лицето.В този раздел има доста писано,но немисля че пантенола е опоменат.Много добър избор са и ядките,рибата (сьомга) в тях се съдържа този “пантенол” (споко не са вредни тези неща,просто в храната присъства в малки количества) и няма сведения за предозиране,но е препоръчително по 5мг да се взема дневно.Ако си решил да се тъпчиш,ти трябва добър метаболизъм,тези неща ще допренесат за това
Успех.
казано от Tyrant на 05.03.10, 08:25:
Ето ти едно мнение.Вземай си бирена мая (по 10 хапа на ден) и “пантенол” едно шишенце (от аптеката),вземаш по 5мг.От маята ще качваш,а пантенола ще ти служи за ускоряване на метаболизма (по-често ще огладняваш).Освен това маята и пантенола осигуряват по - добро кръвообъщение и правилно функциониране на надбъбречната жлеза.На ден може да вземаш и повече въглехидрати,ако не се чувстваш достатъчно “заситен”.Тези неща по-горе ще ти помогнат и ако имаш акне по тялото и лицето.В този раздел има доста писано,но немисля че пантенола е опоменат.Много добър избор са и ядките,рибата (сьомга) в тях се съдържа този “пантенол” (споко не са вредни тези неща,просто в храната присъства в малки количества) и няма сведения за предозиране,но е препоръчително по 5мг да се взема дневно.Ако си решил да се тъпчиш,ти трябва добър метаболизъм,тези неща ще допренесат за това
Успех.
Това с маята ако почна да го правя ще почна да качвам още повече мазно.Аз съм склонен към омазняване.За този Пантенол не съм чувал.Трябва да видя каква е работата при него.Главно ме интересуваше и приема на въглехидратите(количество,изчисляване)Благодаря все пак за инфото
казано от Gogo1984 на 05.03.10, 07:14:
Здравейте.Имам един въпрос относно въглехидратите.Когато си в период за покачване на мускулна маса по колко въглехидрати трябва да се приемат на ден.Някъде бях чел,че трябвало да се вземат по 300-400гр.Примерно в овесените ядки(100гр.) се съдържат средно 70 гр.въглехидрати.Това означава,че за деня трябва да приема 500гр.=350?Или 100гр. по принцип от продукта са си 100гр.въглехидрати към дневната нужда от тях?И при организъм който е склонен към омазняване какво трябва да бъде количеството им?Ако някой има мнение по въпроса да пише,Благодаря Ви
При ВВД, въглените трябва да са 4-6 гр. на килограм телесно тегло, т.е ако си 80 кила, минимума е 320 гр. въглехидрати на ден.
ВВД крие своите рискове.Тя е за покачване на килограми като избива мазнините (намаляване подкожните мазнини) и ставаш масивен,но не се знае как ще реагира организма ти при отделянето на инсулина.Явно аз нещо несъм разбрал въпроса,но в случая изключваш “бирената мая” :Д . ето ти нещо което пак крие рискове (опоменати са) но са много по малко.
Ако при нормално хапване още преди да си започнал със спорта качваш килограми равномерно (навсякъде) ОКЕЙ,но ако събираш килограмите от кръста надоло или кръста нагоре,или в коремната част (САМО на едно от тези места) за теб не е препоръчителна Високо-въглехидратната диета. А нещо по-добро като това (тя е на подобен принцип но с ротация) http://www.bb-team.org/articles/1576/ много хубава статия .Прочети за двете диети и си прецини.Виж как и с коя от двете се чувстваш по - добре.
05.03.10
10:26
От бирената мая няма как да се омазниш. Точно обратното - освен, че помага за енергия, тонус и общо здравословно състояние тя намалява холестерола и нивата на кръвната захар. Много ефективна е за чистене на кожата също. На американски марки са доста по-добри от тази по бг аптеките.
Пантенол(вит. Б5) е ефективен ако има недостиг на същия. По-добре някоя витаминна формула със силен Б-комплекс.
05.03.10
11:27
казано от Gogo1984 на 05.03.10, 07:14:
Това колко точно въглехидрати трябва да приемаш по време на качване на ММ е доста индивидуално, никой не може да ти даде точен отговор. Зависи от много неща- възраст,тегло, височина, стаж в залата,метаболизъм, начин на трениране, вид диета, цели и т.н. А относно измерването на въглехидратите- ако на етикета пише за 100гр продукт- 70гр въглехидрат значи са толкова :) като си смяташ въглехидратите ще гледаш тези 70 ,а не цялото тегло на продукта. Пример: ако сутрин изядеш 200гр. овесени ядки със 200мл мляко, то въглехидратите ще са ти 149,4 ( 2* 70 от ядките + 2* 4,7 от млякото или 140+9,4)
Линк с една табличка ти пратих,разгледай я-няма да е лошо.Пише в съдържание на 100гр. банан колко въглехидрати има ( 21гр. май беше),ако спазваш някакъв режим ще ти е от полза да си смяташ въглехидратите (да непадаш под дажбата,която ти се полага за деня)
05.03.10
13:28
пусни таблицата тук де
казано от BodyArt Консултант на 05.03.10, 10:26:
От бирената мая няма как да се омазниш. Точно обратното - освен, че помага за енергия, тонус и общо здравословно състояние тя намалява холестерола и нивата на кръвната захар. Много ефективна е за чистене на кожата също. На американски марки са доста по-добри от тази по бг аптеките.
Пантенол(вит. Б5) е ефективен ако има недостиг на същия. По-добре някоя витаминна формула със силен Б-комплекс.
Ако можеш и да споменеш някои :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече