17.03.10
07:03
Винаги сьм имал проблеми с тях и най-вече ахилесовите сухожилия.Преди тренировка свьрзана с краката винаги загрявам, но ако една седмица използвам повече пьти краката в тренировките започват болки в сухожилията(примерно като рпавя кардио 4-5 пьти седмично).Имам чувството, че сухожилията ми не са толкова еластични, колкото е нормално.Някой сьс сходни проблеми и какво мога да направя?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимОбикновено проблема не е в сухожилията, а в мускула около тях. Там мускулните влакна са смесени със сухожилни и е по-слабо кръвоснабден, което води до по-дълго задържане на млечна киселина, а тя до мускулна треска и болки. Може, разбира се проблема да е в сухожилията, но не е задължително да са слаби. Често има проблем от неправилен избор на маратонки за тичане. Хубаво е маратонките да са модел за тичане, а не за “гъзария”, да речем. Има и още един вариант, за който се сещам - да бягаш по неподходяща (твърда) настилка. Макар, че асфалта при мен даваше болки в костите на краката, а не в ахилеса. Ако можеш купи си “рънинг” маратонки и бягай по тартан или трева. Ако продължат болките - разреди бяганията пред ден или два и постепенно нещата ще се нормализират - организма се адаптира към всякакви натоварвания, но му трябва време за това.
Успех!
17.03.10
08:09
Ще правиш статичен стретчинг всяка сутрин - гръб, кръст, задник, бедра, прасци, ахилес, чак до пръстите... Вече около тренировките си загрявай динамично.
17.03.10
08:18
Маратонките “за тичане” е много общо казано... Като цяло мога да ти препоръчам Asics Piranha, Puma H Street и подобни на тях (може да метнеш едно око тук -> http://www.posetech.com/runningshoes/archives.html )... Техниката на бягане е пръсти-пета, т.е. стъпваш на възглавничките преди пръстите и после чак петата (ако вообще участва). Повечето предлагани маратонки са с по-повдигнати пети, което изменя техниката на пета-пръсти. Проблемите от такива спортни обувки често водят до болки в областта на глезена и колената.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече