Болки в Рамото при набирания

24.03.10
19:23

Здр, имам следния проблем изпитвам болка(или по скоро болезнено напрежение) в лявото рамо когато правя набираня широк хват. Изпитвам тази болка най- вече когато правя набирания и много рядко при други упражнения. Ходих на масажи и облекчава леко, но това напрежение продължава да го има, въпреки че варира. Отпуска ме само след като си обърна предмишницата назад и се чува сеъвсем леко изпукване и напрежението се освобождава. Казваха ми че тва се получва защото някакъв малък мускул в рамото се бил стягал прекалено много.
Въпроса ми е има ли някой проблем като този или подобен и някакви идеи как да се премахне това напрежение/болка.

24.03.10
20:18

Прави набираниията с хват малко по широк от раменете, а не супер широк.

Пробвай следното: дигаш си ръката над глвата, изпъваш я и правиш не много големи кръгове в двете посоки. По 3-7 контролирани повторения преди набирания, като движението трябва да е изолирано в раменната става.
Сигурно ще се намерят хора да напомнят, че ставни ротации няма да направят нищо :) но ти пробвай, понякога помага изненадващо много.

24.03.10
20:27

Не знам дали и моя проблем беше същия, но както го описваш - да, наподобява. Аз изпитвах болка в предно ляво рамо при по-дълбоко спускане на щанга при полулег и при по-голям разтвор на флайс. Мислех си, че нещо съм се контузил или нещо подобно, а просто забравях факта, че рамото почти не го тренирах - дойде ден за рамо и крака, а аз се отплесвам само по краката и го пренебрегвах. Спрях флайс и всички по-разтегателни упражнения за външната част на гърдите и започнах с много малки килограми и много повторения да си правя тренировка за рамо. Не съм го натоварвал с преси, а с разгъвъне с дъмбели в страни прав и повдигане на щанга пред тялото с изпънати ръце. За 2 месеца го оправих. За мен беше немислимо (преди) да правя кофички. Имах чувството, че вътре нещо ми се премята, но явно не е било така и се оправи като му обърнах малко повече внимание.

24.03.10
22:02

Спри да правиш набирания. Аз също усещам дискомфорт при набирания широк хват + раменете ми пукат. Е, не си го причинявам вече 2-ра година. Под малкия мускул незнам дали не са имали предвид супраспинатус-а -> http://www.exrx.net/Muscles/Supraspinatus.html

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 24.03.10 22:05.

25.03.10
17:35

казано от Стоянчо на 24.03.10, 22:02:

Спри да правиш набирания. Аз също усещам дискомфорт при набирания широк хват + раменете ми пукат. Е, не си го причинявам вече 2-ра година. Под малкия мускул незнам дали не са имали предвид супраспинатус-а -> http://www.exrx.net/Muscles/Supraspinatus.html

Да би било решение но не мога да си представя да не првя набирания. Преди никога не съм го имал този проблем а съм правил набирания и с по широк хват, дори съм правил и с тежест без да изпитвам такива проблеми.
А относно супраспинатус-а има възможност и това да е, някакви идеи за упражнения с благоприятно влияние върху този мускул?

26.03.10
13:40

Ами да, упражненията са в линка, който пуснах. С тях би могъл и да заргяваш рамото преди набирания.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 26.03.10 13:40.

Аз също имам болки в лявото рамо, когато правя широки набирания;също така леки болки по цялата лява ръка. Според мен това се дължи на сърцето, тъй като се знае,че точно лявата част се влияе от сърцето(нали точно при удар се схваща лявата част на тялото(пази боже)).Не искам да те плаша,просто давам конкретен пример.Аз за себе си знам,че сърцето ми не е от най здравите-получавам сърцебиене, промяна в пулса отжреме навреме.С това си обяснявам болките в ръката.Също и друг спомена че има болки в лявата,а не в дясната ръка. Но тренирам.И смятам,че ако живееш здравословно няма да има проблеми. Ако още те тревожи иди на кардиолог.

02.03.11
23:20

казано от ivancho на 23.02.11, 23:07:

Аз също имам болки в лявото рамо, когато правя широки набирания;също така леки болки по цялата лява ръка. Според мен това се дължи на сърцето, тъй като се знае,че точно лявата част се влияе от сърцето(нали точно при удар се схваща лявата част на тялото(пази боже)).Не искам да те плаша,просто давам конкретен пример.Аз за себе си знам,че сърцето ми не е от най здравите-получавам сърцебиене, промяна в пулса отжреме навреме.С това си обяснявам болките в ръката.Също и друг спомена че има болки в лявата,а не в дясната ръка. Но тренирам.И смятам,че ако живееш здравословно няма да има проблеми. Ако още те тревожи иди на кардиолог.

На мен пък ме боли дясното рамо. Дали и аз да не посетя кардиолога, може сърцето да ми е от дясната страна :D

03.03.11
00:51

И аз имам болка в лявото рамо но немога да се набирам за бицепс с подхват в долно положение като овисна ме боли.

NM

03.03.11
14:22

Младежи, болката отминава, набиранията остават. Явно ти е слабо някое сухожилие в рамото и затова те боли точно при определен вид набиране - тогава се натоварва повече съответния мускул и сухожилието не издържа на натоварването. Единствения начин е да продължиш да се набираш.

04.03.11
10:26

Младежо, болката ако не отмине остава контузията и тогава набиранията остиват на кино. Може да е сухожилие ама може и да не е, може да се оправи с трениране, а може и да се влоши. Варианти много и не можеш да кажеш че е сухожилие и ще се оправи само заради статистическата вероятност.
Темата и без това е от 2006…

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1