13.05.10
23:45
Вдигането от лег (т. нар. „лежанка“) е най-популярното упражнение във фитнес залите и критерий за сила сред трениращите с тежести. Вечния въпрос в залите „Колко вдигаш на лежанката“ ще се пренесе от залите на подиума. Въздухарските изхвърляния и перчене на „салонните шампиони“ , половинките движения, блъскането на щангата в гърдите и челните стойки върху лежанката вече няма да важат! Всеки, които има претенциите да се нарече „легаджия“ и да се нареди сред силните момчета ще бъде принуден да вдига според строгите правила на IPF (Международната Пауърлифтинг Федерация) и под строгия поглед и командите на трима съдии!… Затова и повечето от тези „герои“ предпочитат да си останат в залите, където децата да ги гледат с възхищение и да им викат: „Ей, страшен си“! Тях ги оставяме в кварталните им залички и се обръщаме към събитието, което ще събере най-силните мъже на България в движението „Повдигане от лег“ (Benchpress). Те ще пристигнат от всички краища на Родината, а някои и от чужбина, за да се преборят за честта да се нарекат „ Най-силните легаджии на България“!
Републиканското първенство ще се проведе, както вече взе да става традиция, отново в зала „Дружба“, Хасково (ул. „Драгоман“ 2 за тези, които ще я търсят с GPS).
Отново ще се срещнат най-силните легаджии на България, отново ще се вдигнат големи тежести, отново ще има рекорди, отново ще има борба и силна конкуренция в почти всяка категория! Тези атлети, въпреки трудностите и тежкото им финансово положение, без наличието на треньори, без наличието на база за специализираните им тренировки, при необходимостта да работят за да издържат себе си и своите семейства, тренирайки в малкото им останало свободно време, тези момчета и мъже на гол ентусиазъм и чиста любов към спорта успяват да са на европейско и даже, спокойно мога да кажа, на световно ниво!
Зявките на състезателите и графика на категориите вече са известни! Ето за всички, които се интересуват! Ще
бъде интереснооо... http://bg-muscles.com/?p=590
До кога могат да се запишат “индивидуалните” състезатели ?
(Не участващи в отбори)
16.05.10
04:46
казано от btkadsl на 15.05.10, 21:46:
До кога могат да се запишат “индивидуалните” състезатели ?
(Не участващи в отбори)
До самото начало на състезанието могат да се запишат. Не знам обаче дали трябва да носят снимка за картотека и дали там на място им се прави застраховка или само си плащат таксата за участие... Не съм се интересувал от такива подробности.
Мислиш да се пуснеш ли?
А на каква стойност е таксата, и ако не се прави там, на място (застраховката), то къде ?
Възможно ли ти е да узнаеш тези неща, и да ми (ни) кажеш ?
Мнението беше редактирано от btkadsl на 16.05.10 09:14.
17.05.10
07:05
казано от btkadsl на 16.05.10, 09:11:
А на каква стойност е таксата, и ако не се прави там, на място (застраховката), то къде ?
Възможно ли ти е да узнаеш тези неща, и да ми (ни) кажеш ?
Така... Питах един приятел, опитен състезател и треньор - Димо Бенев и ето какво ми отговори той: “Ами застраховка може да си направи навсякъде . Най-добре да е до края на годината , разликата е минимална . Иначе не вярвам да го попитат за нея и да му я искат, но все пак е добре да има. Иначе за таксата не знам, може и да има нещо, но ще е минимално, няма да е кой знае какво . Добре е да има поне една снимка, но за сигурност две е най-добре. И е добре да отиде поне половин час преди началото на кантара си, за да оформи тези неща”.
Надявам се да съм ти (ви) помогнал!
По-здрави!
РЕЗУЛТАТИТЕ !!!
-56kg
1.Hristov Ivan - 110 kg
2.Milenkov Kiril - 107,5 kg
3.Petrov Aleksandar - 95 kg
-60kg
1.Handjiiski Slavi - 165 kg new record
2.Nikolov Ivan - 110
3.Valchev Vladimir - 85
-67,5kg
1.Kondov Krasimir - 181 new record
2.Mihailov Martin - 155
-75 kg
1.Petkov Rostislav - 230 record
2.Lukanov Atanas - 180
3.Markov Stoian - 165
-82,5 kg
1.Mihailov Robert - 210
2.Borisov Borislav - 190
3.Slavyan Slavyanov - 190
-90 kg
1.Mihailov Kiril - 260
2.Dimitrov Veselin - 197,5
3.Vasilev Todor - 192,5
-100 kg
1.Georgiev Georgi - 260 record
2.Nikolov Aleksandar - 252,5
3.Adov Borislav - 240
-110 kg
1.Krumov Plamen - 290
2.Kapashikov Todor - 285
3.Balabanov Petar - 210
-125 kg
1.Ivailo Hristov - 296 record
2.Yanchev Vasil - 250
3.Benev Dimo - 250
+125 kg
1.Tashev Andrei - 307,5 record
2.Mitev Krasimir - 272,5
3.Cvetanov Plamen -260
Мнението беше редактирано от Madboy на 23.05.10 22:00.
Респект!
6 категории (от 11) с рекорди - еб@ти якото състезание! 300 кила от лег, по правилата на ИПФ - впечатляващо!
Жалко, че Федерацията не желае да плаща наем на зала и състезанията се провеждат на майната си ...
Успех на всички състезатели!
Хасково = на майната си :vampire: Митак не може всичко да е в София .... Състезанието беше на двата полюса. Много силни опити и подготвени състезатели и организация прблизително равна на 00 .
И Киро вдигна голяма щанга, някои ден ще вдигне 3х собственото си тегло :) Иво Христов маи направи само 2 опита, а едно момче Димитър Стоянов мисля,че се казваше даже вдигаше без фланелка - 220
В повечето категории има доминиращо присъствие на някой и това си го наблюдавам така от години, което говори, че няма голямо развитие на тоя спорт в България, но и причините са всеизвестни. Това хич не е добре, че няма конкуренция щот така и силните вдигачи не могат да се развиват, колкото и да се надъхват за рекорди друго си е ако категорията е успорвана и трябва да вдигаш на макс ! Според мен тоя спорт щеше да е по добър ако въобще бяха забранени тия стреч фланелки с тях става много изкуствена работа и се получават не естествени резултати. Даже ся кат се замисля наистина много тъпо е тва с тия фланелки щото тия, които печелят сега с такива фланелки най вероятно пак щяха да са първи ако се вдигаше и бяз тях, но резултатите щяха да са истински ! Не знам вие какво мислите, но аз така ги виждам нещата, утре като нищо ще изобретят някви специялни панталони за клек и трибойците ще почнат да клякат с по 500-600 кила :)
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 24.05.10 11:55.
Ами то трибойците отдавна са екипирани и отдавна клякат с по 500 кила :lol:
Ам те ся от НАСА пак ще изобретят някъв хай-тек материял за още по яки гащи и хоп от 500 отиваме направо на 600 кила. Така стана и с плувците, внедриха някви свръх модерни материяли в новите костюми и светоените рекорди падаха на всяко състезание, чак по едно време ми беше смешно, във всяко състезание се питаш не кой ще бие, а с колко ще подобри рекорда хаха. Тая работа с тия технологии в спорта хич не ми харесва честно, просто спорта се преебава по тоя начин !
Ми ако пипнеш една ще видиш. А ако я облечеш и си сложиш 40-50 кила на щангата и си отпуснеш ръцете - познай дали щангата ще ти опре гърдите?
IPF от известно време обмисля забраната на стреч-фанелките. Ако забранят и останалата “подпомагаща” екипировка - спорта ще стане доста по-реален, по-истински. Има обаче психологическия ефект на по-ниските постижения - дали няма да има отлив на публика и от там спонсори?
За федрацията - не ми се говори - писах не малко и все тая. Ама пак да си кажа - при бюджет от 3 000лв (годишен) правеха същите състезания и то с платен наем на зала и то в Сф. При бюджет 65 000лв. пари за нищо няма (включително за наем на зала).
Туй то. Който не вярва - да иде на някое от годишните събрания и ще се върне в Комсомолското минало, на неизпълнени обещания, безкрайни оправдания и ... “усвоени” финанси, изтекли “по план” и “предназначение”. От две-три години не ходя - щото то си е същия филм всеки път. Хората се самофинансират и трошат рекорди, а от федерацията отчитат успехи и точат пари. Поредното безобразие.
И въпреки всичко имаме състезатели на Световно ниво! Как да не се гордея с това?
Да са живи и здрави и все по-тежки гири да преодоляват!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече