Правилно ли пия добавките?

20.05.10
13:35

От по-малко от седмица пия добавки от месец някъде ходя на фитнес.
Имам N.O.-XPLODE и 100% Whey Gold Standard.

Ето как ги пия:

Нетренировъчни дни:
сутрин - xplode /на гладно/
обяд - протеин
след вечеря - протеин

Тренировъчни дни:
сутрин - протеин
обяд - тук някъде е тренировката 40 минути преди нея xplode,след края й протеин пак
вечер - протеин

/като от XPLODE-a слагам по една мерителна лъжичка,а от протеина 2 или 3 там тя е по-голяма и в момента се зачетох че всъщност трябвало да слагам по една./

Значение има ли дали пия протеина преди или след ядене, за xplode-a знам но за протеина не съм сигурен?

Темата беше редактирана от deathworld на 20.05.10 13:37.

20.05.10
13:43

Пий го преди ядене.

Мнението беше редактирано от fam0us на 20.05.10 13:43.

Защо са ти нужни такива дози протеин като хранителна добавка?

Няма голямо значение дали пиеш протеина преди или след хранене, но вечер приемането на този продукт не е особено оправдано, независимо дали си тренирал или не. Личното ми мнение е, че не е лошо да си помислиш дали да приемаш азотния ускорител в дните без тренировка (не го намирам за наложително). В тези дни вземи доза протеин сутринта, а ако решиш да приемаш и N.O. -Xplode - намери момент преди обяд на гладно.

20.05.10
13:53

Ами правя го понеже хората които в момента ме въвеждат в цялата тая работа ме посъветваха така.Те имат 5-6 години стаж в залата ,а аз никакъв опит.
Затова реших да попитам тук,за да съм сигурен че го това което правя е правилно или ако не е какво да коригирам.

Мнението беше редактирано от deathworld на 20.05.10 13:59.

Надявам се, че същите хора са ти казали и как да съставиш и подходящ хранителен режим. Аз лично не виждам особен смисъл от суроватъчен протеин вечер, но... въпрос на знания явно. Азотният ускорител ще работи докато го приемаш, надявам се не разчиташ на него да увеличиш мускулната си маса с 5-10 kg. Освен това въпросните хора са препоръчали азотен ускорител на напълно начинаещ... само това ми е достатъчно, за да преценя те самите колко са навътре в материята. Предполагам са ти казали, че N.O. -Xplode не се препоръчва за лица под 18 години, нали? Надявам се, че поне възрастовия критерий покриваш. Както и да е... придържай се към съветите им, моето мнение няма задължителен характер.

20.05.10
15:49

Хранителният режим(ВВД) съм си го съставил сам с помоща на статийте тук и информация в интернет,също така и няколко познати.
Не разчитам че ще вдигна n-брой кг. с този протеин,целта ми е да влиза в употреба когато има нужда от него и ще ми помогне.
Затова макар че съм се допитал до сума ти хора,отново питам за да съм сигурен че това което правя е правилно и ефективно.

Мнението беше редактирано от deathworld на 20.05.10 15:50.

20.05.10
16:23

тренировъчни дни - сутрин след ставане протеин, 30 мин. преди тренировка азота , след тренировка 1 банан с протеин.

нетренировъчни дни - сутрин след ставане протеин, някой път ако съм на кеф си удрям по една дозичка азот че ме кефи как ме вдига, ако не здраве ;) , след обед един протеин ( ако нямаш с някаква храна да го заместиш) .

Както каза целите не са ти да ставаш добиче , така че е оптимилния вариант за теб, аз съм на същата схема. Успех ;)

20.05.10
16:41

Че защо да нямаш разтеж  ще имаш разтеж(ТРЕНИРОВКА=СТРЕС+ХРАНА=ВЪЗТАНОВЯВАНЕ+ПОЧИВКА=РАЗТЕЖ!!! (ако това щете успокои ) но наистина от суроватката вечер няма смисъл ако има6 пари4ки си вземи КАЗЕИН
за преди лягане.Щом си на ВВД храни се  поне 4 пъти на ден и пиии поне 3 литра вода  :)  (аз поне не познавам човек които  е на режим за качване и да не може да качи ) :)
NO explode си го пиии само преди тренировка ,суроватката веднага след тренировка ,после направи едно хубаво хранене около 1 час след тренировка,за да може през този 1 час суроватката  хубаво дасе усвои ;)

20.05.10
17:59

значи така стана

тренировъчни дни - сутрин след ставане протеин,30 мин. преди тренировка xplode,след тренировка протеин

нетренировъчни дни - сутрин протеин , след обед също /ако няма с какво да го заместя/

а само да попитам за протеина по една мерителна лъжичка нали,тя е може би два пъти колкото тази в азотния бустер?

Мнението беше редактирано от deathworld на 20.05.10 18:00.

Една мерителна лъжица протеин е 1 доза от него.
Не сравнявай нито размера на лъжиците, нито самите продукти, защото нямат нищо общо.

20.05.10
19:50

И все пак си в категорията за Хранителни Режими, а не за Хранителни Добавки.

20.05.10
21:37

дребнавост ...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1