26.05.10
13:10
Здравейте ,
регистрирах се в този форум за да ви питам няколко неща като по знаещи .
Така момиче съм на 19 години започнах да се занимавам с фитнес от скоро . Принципно свалих доста килограми за година и нещо но без да се развися и тн . Само че , имам още 2-3 кила за смъкване и имам нужда от стягане . Препоръчаха ми да започна да пия л-карнетин , четох доста но пак не мога да си го разясня как става номера , какъв да си взема ....Затова моля помогнете .
Другият ми въпрос е какви упражнения трябва да правя за стягане на корема . Моята фитнес програма е следната :
20 минути кардио като за начало , коремни преси , коремни преси и странични преси с тежест , за бедра с тежести и крака като цяло и за края още 30 мин каридио .
Добре ли е ако не е къде греша ?
Дайте ми съвети моля заела съм се сериозно тичам всяка сутрин от около месец и половина . Имам желание да сваля тези последни килограми .
Забравех да кажа , че и храненето ми е наред не знам защо не ги свалям ... Сладко и мазно не ям от няколко години . Проблем до някъде е , че не ям месо но пък голяма работа .
Моля ви хора давайте съвети и адекватни мнения .
NOW Foods Omega 3
Омега 3 мастни киселини
Pure Nutrition Power Flex
Комплексна формула за стави и хрущяли
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
Трябва да дадеш някаква по-подробна информация относно храненето и тренировките. Така не е ясно какво точно правиш.
Добре
Тренировките ми са както казах за окло 2 часа 3 пъти в седмица нямам време за повече .
Първо започвам или с тичане на пътека в равномерно темпо и бързо ходене това около 20 минути
После правя преси на онова дето са ти дигнати краката (не им знам имената на някой уреди) правя около 40 нормални и 40 странични за паласките . Бедрата стягам с онези тежести за вътрешните и външните мускули по няколко серий .
И ги редувам почивам си .
Накрая приключвам пак с кардио 30 минути или пътека или ски и това е .
Храненето ми е малко по странно по скоро ми е мания . Храня се по 4 пъти на ден , не пропускам закуска . Ям много зеленчуци ,плодове,ядки понякога и пилешко месо (друго месо не ям, както и полуфабрикати) . Сладко не ям почти , газирано не пия , пържено не ям. Ям бавни въглехидрати само до 3 чеса .
Това е не знам дали ще си изградите представа .
Интересува ме Л-карнетина и как да подобря тренировките си . Искам да се оттърва от мазнинките по корема и паласките и искам да се стегна .
Има някъде грешка и аз веднага ще ти кажа къде бъркаш, но трябва да ми напишеш едно примерна хранителна програма за деня с точните храни и приблизителен час, както и на тренировката. Сутрин ставаш ядеш еди кво си, следващо ядена еди кво си и в колко часа и така за целия ден и времето на тренировка. Л-карнитина е лесна работа, него ще го вземеш, но някъде грешиш и ако не намерим грешката и Л-карнитина няма да ти помогне. Л-карнитина потпомага изгарянето на мазнините и се взима на гладно преди кардио тренировката. Следиш ли си пулса при кардиото, май не а ? Замени пътечката с велоергометър, на него ще въртиш на предавка с най ниско съпротивление или с много малко такова и държиш пулс около 140 за 30-40 мин., но нека първо изясним диетката и тогава ще говорим за тренировката, плодовете малко ме притесняват и искам да знам подробно, кога и какво ядеш !
Вземи качи снимка, не е нужно да си показваш лицето, за да може да получиш най добрия съвет !
Снимка в момента не мога да кача защото не съм в нас . Но утре ще кача.
Ами грешката може би е че не се храня достатачно може би не знам . Проблем вероятно е , че не ям месо .
ето ти едно примерно меню
Закуска- 8.00 -филия ръжен хляб , 1 зеленчук `домат или краставица` плочка сирене
втора закуска след около два часа—-кисело мляко
Обяд—Салата но доста голяма поне 300 гр . може малко ориз или нещо подобно и задължително плочка сирене
следобяд ям малко плодове—- 1 ябълка или купа череши или купа ягоди
Вечерята е като обяда
понякога ям по 1 яйце , и ядки такива неща
Това ям обикновенно , правя си разни зеленчукови манджи без мазнина .
Тренировките ви обясних какви са ми нз какво друго да кажа а пулса си го следя всъщност около 130 ми е на ските а на пътеката малко по малко .
Забравих да кажа тичам почти всеки ден по 2 км .
Тренировките ми в фитнеса са или в 11.00 или в 16.00
Мнението беше редактирано от Demencia на 27.05.10 06:42.
Знаеш ли защо питах за режима и най вече исках а разбера в колко часа е тренировката и храната която приемаш преди и след нея, както и плодовете, които може да направят така, че всичиете ти усилия в тренировките да са на вятъра. Добре е да научиш основните принципи и закони на които се гради този спорт. Трябва да знаеш принципа на разлинчите процеси в тялото, трябва да знаеш как се разграждат натрупаните мазнините, по какъв начин, какъв е процеса който ги кара да изчезнат и отдолу да се покажат стегнатите мускулите. Веднъж като научиш основите на този спорт и основните неща за храните, като садържание и когато знаеш от какво има нужда организма в какво количество и по кое време в зависмиост от целта, тогава много лесно ще можеш сама да си правиш диетата да знаеш кое, кога и колко според вкусовите ти предпочитания.
Може би знаеш и си чувала, че най доброто време за кардио тренировка за сваляне на излишните мазнини е сутрин на гладно, а знаеш ли защо ? Защото принципа на изгаряне (превръщане на мазнините в енергия) е такъв, че преди тялото да започне да гори тези сланинки при кардио тренировки и упражнениея с по висок брой повторения то използва за енергия натрупания гликоген в мускулите и чак след като той бъде изчерпан тялото започва да използва мазнините за енергия. Точно тук Л-карнитина има функцията да пренася мастните киселини като се свързва с тях до мястото (митохондриите), където те се изгарят за енергия и също помага при изистването на отпадъния продук, които остава след изгарането на мазнините. Тъй като сутрин нивото на гликогена в мускулите е най ниско, тогва и най лесно тялото ще вкара в “пеща” сланинките :) които ще се топят от кардио тренировката !
При теб се получава така, че заради хранителния ти режим ти гориш гликогена в мускулите за енергия вместо мазнините. Плодовете са голям проблем и най вече когато се приемат в по късните часове на деня след обяд и натам, фруктозата която е в плодовете лесно ще метаболизира в мазнини ако гликогеновите запаси са попълнени и/или няма физическа активност около времето когато се приемат. Липсата на месо не е нещо фатално, липсата на протеини в диетата обаче е фатално. Всичкия ти протеин при теб идва от сиренето, киселото мляко и много малко от хляба, което е крайно недостатъчно. Когато се прави нискокалориина диета, то тогава се повишава приема на протеин.
Вечерта трябва да ядеш храна без въглехидрати - чисто месо, като пилешко филе със салата примерно, . Сиренето не е много удачна храна и заради мазнините и заради солта, най малкото ако ядеш сирене то трябва да е поне нискомаслено. Сутрен за закуска е момента в който може да си позволиш да ядеш плод, добр е също да ядеш яйце или 2-3 белтъка, парче пуешко филе, пълнозърнст хляб, овесени ядки и тва са малка част от примерните храни. Ако ядеш ориз яж кяфяв вместо бял, киселото мляко да е нискомаслено 0,1%. Другите хранения както и закуската зависят от това кога тренираш и с какво натоварване, пишеш, че тичаш отделно всеки ден , но не пишеш кога, а всичко е много важно за да се направи най добрия план. Най добре е всичко да се вкара в една тренировка, най добре е тя да е сутрин на гладно след ставане, преди тренировака едно кафе е добре, сок от грейфрут също, Л-карнитин. Следващите хранениея и след тренировачното вече зависят от трнировката, целите, килограмите, метаболизма и т.н. щото това са много индивидуални неща и е грешно да се дават примерни диети.
Най добре е разбира се да работиш със фитнес инструктор, но някой които наистина си разбира от работата да те наблюдава и да ти направи индивидуален хранителен режим и по този начин ще постигнеш най добри резултати. Все пак ако има някой да те следи той ще коригира неща в тренировите и храненто според прогеса и така резултатите ще са гарантирани.
Като суплемет бих ти препоръчал Омега-3 и мултивитамини. Толкова много писах а всъщност съм написал само една малка част от това което трябва да знаеш, което потвърждава факта, че няй добре е да намериш някой който да ти дава напътствия в залата или другия вариянт е да почнеш да четеш ама много и да научиш този спорт, след което ще можеш да си отговотиш сама на всеки въпрос !
Ще послушам съвета ти за плодовете .
Тичането го правя сутрин точно защото ми бяха казали че тогава е най-добре .
Проблем е , че не знам за инструктор към когото да се обърна и просто ще се опитам да прочета достатачно информация .
Мерси за проявеното внимание .
28.05.10
07:03
не си ли се замисляла,че теглото,което си постигнала в момента,може да е подходящото за теб?
когато организма достигне някаки килограми, отслабването спира естествено и насилственото отслбване мога да имат обратен резултат
2-3кг не ми се струват особено страшни
предлагам ти да се съсредоточиш в стягането на тялото
и разбира се-ДА РАЗБЕРЕШ ЧЕ ТЯЛОТО ТИ НЕ СЕ СЪСТОИ САМО ОТ КРАКА
В какъв смисъл само от крака ?
Ами аз теглото си го харесвам горе доло въпроса е че имам мазнинки малко по корема които не ги искам . Май ще се откажа от карнетина и ще наблегна на поправка на хранителния режим . Това за плодовете силно ме притесни защото аз си хапвам доста от тях но вече ще е по умерено . Протеини се опитвам да вкарвам повечко , рибка на скара ще хапвам повече тичани сутрин и повечко преси и мисля че ще оправя нещата .
29.05.10
08:27
в първия пост пишеш че тренираш само краката
ова ми се струва много много мнпго грешен подход :P
объркала си се
писах че работя за корема и за паласките и за кракака като цяло смисъл не работя само за бедра а и за отвътре на краката и за пръсците
29.05.10
15:54
казано от Христо на 27.05.10, 13:51:
Знаеш ли защо питах за режима и най вече исках а разбера в колко часа е тренировката и храната която приемаш преди и след нея, както и плодовете, които може да направят така, че всичиете ти усилия в тренировките да са на вятъра. Добре е да научиш основните принципи и закони на които се гради този спорт. Трябва да знаеш принципа на разлинчите процеси в тялото, трябва да знаеш как се разграждат натрупаните мазнините, по какъв начин, какъв е процеса който ги кара да изчезнат и отдолу да се покажат стегнатите мускулите. Веднъж като научиш основите на този спорт и основните неща за храните, като садържание и когато знаеш от какво има нужда организма в какво количество и по кое време в зависмиост от целта, тогава много лесно ще можеш сама да си правиш диетата да знаеш кое, кога и колко според вкусовите ти предпочитания.
Може би знаеш и си чувала, че най доброто време за кардио тренировка за сваляне на излишните мазнини е сутрин на гладно, а знаеш ли защо ? Защото принципа на изгаряне (превръщане на мазнините в енергия) е такъв, че преди тялото да започне да гори тези сланинки при кардио тренировки и упражнениея с по висок брой повторения то използва за енергия натрупания гликоген в мускулите и чак след като той бъде изчерпан тялото започва да използва мазнините за енергия. Точно тук Л-карнитина има функцията да пренася мастните киселини като се свързва с тях до мястото (митохондриите), където те се изгарят за енергия и също помага при изистването на отпадъния продук, които остава след изгарането на мазнините. Тъй като сутрин нивото на гликогена в мускулите е най ниско, тогва и най лесно тялото ще вкара в “пеща” сланинките :) които ще се топят от кардио тренировката !
При теб се получава така, че заради хранителния ти режим ти гориш гликогена в мускулите за енергия вместо мазнините. Плодовете са голям проблем и най вече когато се приемат в по късните часове на деня след обяд и натам, фруктозата която е в плодовете лесно ще метаболизира в мазнини ако гликогеновите запаси са попълнени и/или няма физическа активност около времето когато се приемат. Липсата на месо не е нещо фатално, липсата на протеини в диетата обаче е фатално. Всичкия ти протеин при теб идва от сиренето, киселото мляко и много малко от хляба, което е крайно недостатъчно. Когато се прави нискокалориина диета, то тогава се повишава приема на протеин.
Вечерта трябва да ядеш храна без въглехидрати - чисто месо, като пилешко филе със салата примерно, . Сиренето не е много удачна храна и заради мазнините и заради солта, най малкото ако ядеш сирене то трябва да е поне нискомаслено. Сутрен за закуска е момента в който може да си позволиш да ядеш плод, добр е също да ядеш яйце или 2-3 белтъка, парче пуешко филе, пълнозърнст хляб, овесени ядки и тва са малка част от примерните храни. Ако ядеш ориз яж кяфяв вместо бял, киселото мляко да е нискомаслено 0,1%. Другите хранения както и закуската зависят от това кога тренираш и с какво натоварване, пишеш, че тичаш отделно всеки ден , но не пишеш кога, а всичко е много важно за да се направи най добрия план. Най добре е всичко да се вкара в една тренировка, най добре е тя да е сутрин на гладно след ставане, преди тренировака едно кафе е добре, сок от грейфрут също, Л-карнитин. Следващите хранениея и след тренировачното вече зависят от трнировката, целите, килограмите, метаболизма и т.н. щото това са много индивидуални неща и е грешно да се дават примерни диети.
Най добре е разбира се да работиш със фитнес инструктор, но някой които наистина си разбира от работата да те наблюдава и да ти направи индивидуален хранителен режим и по този начин ще постигнеш най добри резултати. Все пак ако има някой да те следи той ще коригира неща в тренировите и храненто според прогеса и така резултатите ще са гарантирани.
Като суплемет бих ти препоръчал Омега-3 и мултивитамини. Толкова много писах а всъщност съм написал само една малка част от това което трябва да знаеш, което потвърждава факта, че няй добре е да намериш някой който да ти дава напътствия в залата или другия вариянт е да почнеш да четеш ама много и да научиш този спорт, след което ще можеш да си отговотиш сама на всеки въпрос !
Ей братле, доста интересен пост наистина. Мога ли да допълня темата с още 1-2 въпроса на които да отговориш?
Казваш че “добре е да научиш основните принципи и закони на които се гради този спорт”.....а за кой спорт става въпрос?
За мита “сутришно кардио” да попитам. Това което аз съм чувал ( но само чувал) е, че при изчерпан глюкоген тялото използва първо протеина за енергия и чак тогава мазнините и то не тези натрупани по мастните депа, т.е не тези които най-много искаме да изчезнат? Така ли е?
И накрая ако може да драснеш за мазнините в сиренето, защо не са ОК?
Мнението беше редактирано от burgasfreak на 29.05.10 15:57.
Ами продължавай да чуваш, колкото повече чуваш толкова по умен ще станеш. Ако искаш да помогнеш на момичето пише по темата ако не просто си губиш времето ! Само 1 минути ми беше нужна и вече си ми ясен като бял ден.
Това е твой комнетар под една стаията на Владимир Недков нали ? Ти си от хората които влизат във форумите с цел не да помагат или да учат, а по скоро да се правят на голямата работа. Много хора съм виждал такива като теб !
45. burgasfreak / 25.01.2010 08:42
Aвторе не е нужно да размяташ дипломи или учебници та било то и от друга планета да са. Виждали сме много подобни люде. Това което според мен е по-важно и нужно да се пише в подобни статии е да се уточняват....например 60% мазнини или 30% ..какви мазнини...за какво става въпрос. Да споменавате по-често за транс масните кисилини/хидрогинираните мазнини защото те са най-проблемните. Така че хората които не са биохимици, химици американци....и прочие да се ориентират по-добре, да ги търсят по етикетите и избягват........навярно сте чували за това банално клише..” ами то пише на етикета че са растителни....значи са полезни”???
И само да завърша с това че ГИ на сладоледа е 51-54 което е по-малко от 55 и съответно го изпраща в списъка на храните с НИСЪК ГИ!
Източник: 10 храни, от които нямате нужда! http://www.bb-team.org/articles/1373/#ixzz0pLSWBq3v
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 29.05.10 18:50.
30.05.10
06:36
аз пак да се включа по темата-малко грубо
много глупаво е да пренебрегваш половината си тяло
искаш да си отпусната и безформена и кокалеста от кръста нагоре и да следиш отслабването само по кантара и паласките си си?
корема не отслабва с коремни преси
само се стяга и не е нужно да го тренираш повече от2-3 пъти седмично
паласките не отслабват с наклони встрани
дори може да ти пораснат и да ти разшири талията
а за крака не ти трябват повече от 3 упражнения-клек,задно бедро и нещо за вътрешната част
и не по-често от веднъж на 4 дни
ако тренираш както трябва смятам че треската ще те държи поне 2-3дни(ако не вземаш нищо)
както и прАсеца не смятам че ти е токова важен
едно повдигане на пръсти е достатъчно
разбира се тренировката трябва да е подкрепена с хубаво хранене
30.05.10
07:38
казано от Христо на 29.05.10, 18:34:
Ами продължавай да чуваш, колкото повече чуваш толкова по умен ще станеш. Ако искаш да помогнеш на момичето пише по темата ако не просто си губиш времето ! Само 1 минути ми беше нужна и вече си ми ясен като бял ден.
Това е твой комнетар под една стаията на Владимир Недков нали ? Ти си от хората които влизат във форумите с цел не да помагат или да учат, а по скоро да се правят на голямата работа. Много хора съм виждал такива като теб !
45. burgasfreak / 25.01.2010 08:42Aвторе не е нужно да размяташ дипломи или учебници та било то и от друга планета да са. Виждали сме много подобни люде. Това което според мен е по-важно и нужно да се пише в подобни статии е да се уточняват....например 60% мазнини или 30% ..какви мазнини...за какво става въпрос. Да споменавате по-често за транс масните кисилини/хидрогинираните мазнини защото те са най-проблемните. Така че хората които не са биохимици, химици американци....и прочие да се ориентират по-добре, да ги търсят по етикетите и избягват........навярно сте чували за това банално клише..” ами то пише на етикета че са растителни....значи са полезни”???
И само да завърша с това че ГИ на сладоледа е 51-54 което е по-малко от 55 и съответно го изпраща в списъка на храните с НИСЪК ГИ!Източник: 10 храни, от които нямате нужда! http://www.bb-team.org/articles/1373/#ixzz0pLSWBq3v
Ицак твоето мнение за мен в случея нищо не означава, то си е просто твое и не ме касае.
Целта ми не е била да се заяждам с теб а наистина да кажеш кой спорт имаш впредвид за да стане по-ясно на момичето към което отправяш съветите си? Разликата от “спорт” до “спорт” може да бъде огромна, т.е и възможностите за трениране и хранене. Както е огромна разликата между ретро бодибилдинг принципи и закони и методи от края на 80-те и 90-те години на миналият век и модерно функционално трениране и хранене. Какво правим в крайна сметка и къде отиваме?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече