Здравейте имам няколко въпроси:
1.Защо трябва креатина да се приема след тренировка, а не преди защото той дава сила и енергия(неспоря просто питам)?
2.Добре ли е като си пия 2 литра на тренировка веднага след това пак с вода 200мл да пия креатина 5 гр до 7?
Аз съм си купил креатин, глутамин и аминокиселини. Тренирам три пъти седмично /вечер/. Преди тренировка пия една чаена лъжичка креатин, а след тренировка - толкова глутамин. През нетренировъчните дни не взимам от тях. За сега аминокиселините ги пия само сутрин на гладно на следващия ден след тренировката, но се замислих дали не е добре да ги пия и заедно с глутамина или в деня на тренировката преди сън ...
Какво ще ме посъветвате ...???
10Х
06.11.07
22:13
казано от Barny на 06.11.07, 11:51:
Аз съм си купил креатин, глутамин и аминокиселини. Тренирам три пъти седмично /вечер/. Преди тренировка пия една чаена лъжичка креатин, а след тренировка - толкова глутамин. През нетренировъчните дни не взимам от тях. За сега аминокиселините ги пия само сутрин на гладно на следващия ден след тренировката, но се замислих дали не е добре да ги пия и заедно с глутамина или в деня на тренировката преди сън ...
Какво ще ме посъветвате ...???
10Х
Креатин - преди и след тренировка по една чаена лъжичка. При почивен ден - сутрин на гладно една и следобяд една.
Глутамин - една след тренировка, една преди лягане. При възможност една преди тренировка. В почивен ден - сутрин на гладно с креатина, вечер преди лягане.
Аминото - преди и след тренировка. В почивен ден - сутрин на гладно и преди лягане.
На 15 години рано ли е да почвам с протеини? Като цяло съм слаб и искам да наедрея. Имам сташ около 2 месеца но и преди това съм се занимавал с вдигане на тежести вкъщи. Кое да избера Протеин или Гейнер
Здравейте!Взех си креатин, глутамин, таурин на Bio Fit три в едно.Мисля да взема суроватка или гейнер, но се колебая кое от двете ще върви по-добре.Въпросът ми е по колко грама и преди или след тренировка да приемам от тези добавки.
Вземам креатин + таурин. Приемам ги така:
В тренировъчен ден заедно 30 минути преди тренировка с лъжица мед и веднага след тренировка без нищо.
В нетренировъчен само креатина 10 минути след като се събудя с лъжица мед и към 7 вечерта пак с лъжица мед, без таурин.
Така добре ли е? Таурин в нетренировъчен ден трябва ли да пия и креатина в нетренировъчен ден как е по-добре - на гладно или с храната?
Мнението беше редактирано от vedex на 11.12.07 07:46.
Относно креатина бях чел, че е добре по време на приема му да се увеличи приема на вода за по-голям ефект... но май взех та попрекалих с водата :) По време на зареждащата доза пиех МНОГО вода, дори се наливах и когато не ми се пиеше. Както си ходех изведнъж сякаш се озовах на палубата на кораб по време на ураган :) Удари ме силен световъртеж и трябваше да седна, иначе щях да падна/припадна. Първия път не разбрах от какво може да е, но когато ми се случи още веднъж вече разбрах, че е от прекалената задръжка на вода в организма ми. Та сега пак започнах зареждащ период, но ме е шубе да пия много вода, даже пия доста малко... Въпросът ми е какво количество вода е най-добре да се пие когато се взима креатин. Висок съм 191, тежа 88 кг.
18.01.08
07:37
Около 5 литра. Но си в малка грешка. Колкото повече вода пиеш, толкова по - малко тя се задържа в организма ти.
- Cytogen - CytoPro - Тоя протеин как е добре да се пие?
BioTech Creatine - Когато го отворих нямаше такава залепена хартийка отдолу и няма никакъв вкус,по-добре да не го пия това нали?
Мнението беше редактирано от TaCk0 на 26.01.08 14:29.
26.01.08
14:37
Каква зелена хартиика??? Креатина на био теч е много добър :)
Абе нали махаш тва отгоре,въртиш капачката и отдолу трябва да има една залепена хартийка ама тоя Креатин нямаше >:(
26.01.08
14:42
нямам представа ако бях на твое място щях да си го пия.. а
btw колко пари го взе Биотеча
казано от plamenht на 05.11.07, 17:50:
Здравейте имам няколко въпроси:
1.Защо трябва креатина да се приема след тренировка, а не преди защото той дава сила и енергия(неспоря просто питам)?
2.Добре ли е като си пия 2 литра на тренировка веднага след това пак с вода 200мл да пия креатина 5 гр до 7?
1.Защото креатина в организма се изчерпва и трябва да въстановиш нивата му.
2.Баце как пиеш по 2 литра на тренировка,сигурно пикаеш през серия?
20.02.08
14:58
Аз ако може само едно кратко и тъпо въпросче. Доста четох по форумите и статиите та нещата доста ми се изясниха. От това което четох, разбрах че Л-глутамина и протеина се взимат след тренировка а Л-карнитина преди тренировка 30-60 мин. А въпроса ми е за Л-глутамина и протеина: Заедно ли се земат или трябва да има ниакакво време разлика и ако е така кое първо и кое второ и колко време след тренировка. Благодаря предварително (наистина търсих адски много но не намерих точен отговор ако съм се повторил съжалявам може да пратите линк:)))
20.02.08
18:37
Заедно. Не ти трябва интервал.
20.02.08
19:25
Благодаря, задължен съм:)
ГГ - ще черпиш някой път един протеин
Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.02.08 19:46.
Здравейте на всички.Това ми е първото мнение във форумът.Прочетох темата- супер е.Сайта е супер и форумът също
Относно приемането на добавки и суплименти искам да споделя моя опит.2 години тренирах без да взимам нищо ама нищо.Миналата пролет реших да пробвам с креатин в комбинация с глутамин.Взех си 500 грама креатин на Bio Tech и 100 глутамин (български).Започнах със зареждаща доза 5 дни по 20 гр. креатин и по 5 гр глутамин на ден.Креатин- 5 сутрин, 5 преди трен. , 5 след трен. и 5 преди лягане, а глутамина 5 след трен.След като минах зареждащия период продължих с 10 гр. креатин в тренировъчен ден (5 преди и 5 след трен.) и 5 глутамин след трен, а в не тренировъчен само 5 гр. креатин преди лягане.Тренирах тогава, а и още тренирам, 4 пъти седмично.Така продължих 1 месец и спрях да приемам каквото и да било.Глутаминът го бях свършил, а от креатина ми остана почти полвината.След този месец тренирах месец и полвина без да взимам нищо- един вид чисто и започнах пак, за да си доизпия креатина.Този път без зареждаща доза и без глутамин само по 5 гр. преди и 5 гр. след трен. в тренировъчен ден плюс обаче 30 гр. Сурватачен протеин сутрин и 30 гр. след трен. в тренировъчен ден и само 30 гр. сутрин в нетренировъчен.Така продължих още около месец докато ми свършиха протеина и креатина.За този целия период от 3-4 месеца резултатът беше много добър,качих 8 кг. и се чуствах идеално, качих и сила абе с две думи останах много доволен.Правя само една оговорка, че постоянно се стремя да спазвам хранителен режи и да избягвам висококалорични храни.На всички, които мислят да вземат каквото и да било да обърнат внимание и на това, че 2 години съм тренирал без да взимам каквото и да било.Това последното не го казах, за да се пъча или нещо от сорта а защото много често виждам вече хлапета в залата, които питат - “Аз какво да взимам за маса”, а инъче имат 2 влизания във фитнеса зад гърба си. Според мен най-важното е човек да си изгради един хубав режим на хранене и трениране, двигателни навици и култура, да се усъвършенства в упражненията и тогава да пребегне към добавките.Именно тогава ефектът от тях е такъв какъвто трябва да бъде ;)
Мнението беше редактирано от AMG_ на 09.03.08 18:59.
някои би ли ми казал осфен с много храна как да кача за 3 месеца 5-7гк молиави пи6ете по бързо???
С креатин, протеин, високо калорична храна, тренировки и най-важното молитви :)
ПП: Някой може ли да ми каже дали е доволен отп родуктите на Explode или са боклук?
Мнението беше редактирано от Vasko на 14.04.08 22:11.
пия Л-карнитин на Explode течен и на мен ми действа супер...като почна тренировка и се потя като пор :D аЗ съм доволен много..даже мисля да взема 2-ра опаковка :>
Купих си Трибестан (BioTech Silver Line) , купих си и кратин (BioTech монохидрат) , декстроза , Л-Гутамин и въпроса ми е в каква последователност да ги пия, кога и по колко ?
22.07.08
11:17
Креатин 5гр + Декстроза 30гр + Л-Глутамин 5гр = след тренировка
5гр Л-глутамин = вечер
5гр Креатин + 30гр Декстроза = преди тренировка
за трибестана нз НО ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ПРИЕМАНЕТО НА СУПЛЕМЕНТИТЕ ГО ПИШЕ НА ЕТИКЕТА!
5 гр. креатин преди тренировка нека е без декстрозата. Аз съм лично против да се приема бърз въглехидрат преди тренировката. Относно трибулус-а по колко мг. са таблетите? Аз стигам до 2.5 гр. на ден разделени на няколко приема.
14.09.08
13:00
казано от ShitHappen на 10.05.05, 19:43:
Аз искам да попитам при приемането на Креатин , трябва ли да има паузи ? Т.е. примерно пил съм го 1 месец ( независимо дали с зареждаща или не )и трябва да направя почивка за седмица ? Има ли нещо такова при него ? Какви са границите за приемането и почивката ?
Ти не , че не можеш да го пиеш , ама ефекта му спира ! (престава да действа)
Смятам да започна да пия добавки,но искам да разбера как да ги пия.
Ще взимам Протеин,креатин глутамин,таурин,аминокиселини и аргинин.
С дозите съм наясно само искам да разбера дали,да ги смеся.Пример:
Преди тренировка Протеин,креатин,таурин,аминокиселини,аргинин всичко това го смесвам и го изпивам,но няма ли да има проблем,ако ги пия всички заедно.
казано от milko на 03.12.08, 14:55:
Някой може ли да ми каже в нетренировъчните дни кога се взима креатинът ?
Аз го взимам сутрин
казано от xddrt на 03.01.09, 18:02:
Преди тренировка Протеин,креатин,таурин,аминокиселини,аргинин всичко това го смесвам и го изпивам,но няма ли да има проблем,ако ги пия всички заедно.
Бухай ги всичките вътре и не се притеснявай, не мисля че може да се получи някаква химична реакция промежду им.
казано от xddrt на 03.01.09, 18:02:
Не бърка да ги вземеш заедно,само да не стане отвратително за пиене...затова е хубаво да са със сходни вкусове.
Здравейте и от мен...
Чета и нещо не мога да разбера. Защо всички са се юрнали да пият креатин, някой намира ли смисъл в това да си пълниш мускулите с вода (хидратация) и да вдигаш по големи тежести. Точно след като го спреш и след като организма си смени водата, мускулите започват да се дехидратират и силата изчезва и надутите и мазни мускули също. Знаете ли какво остава, остава болката в ставите, разтегнатите сухожилия и т.н.
Аз си мислех че целта на културистите е да имат красиво тяло с идеалните пропорции, а не да вдигат колкото се може повече тежести. Смисъла на креатина за културисти е нулев, виж за атлети съм съгласен, които гонят някакви върхови постижения.
Моля Ви, ако бъркам разяснете ми защо един културист трябва да пие креатин. За да си мисли, че има напредък с размерите...това е илюзия, има напредък с травмите и нищо друго.
И един съвет от мен...който взема креатин, нека си вземе продукт от така наречените JOINT SUPPORT, които дават необходимото “здраве” на ставите и сухожилията. Примерно GNS имат един много добър продукт TriFLEX се казва, поне да ви осигури нужната здравина и гъвкавост на ставите.
поздрави от мен..
Много некомпетентно мнение. Пил ли си някога креатин през живота си? Ако беше пил креатин щеше да разбереш че нещата които описваш не са точно така и да от креатина се правят мускули които не са нито мазни нито надути.
Пил съм 6-7 пъти креатин през живота си и никога не съм имал проблем със ставите. Давал съм го на над 100 човека които също не са имали проблеми със ставите свързани по какъвто и да е начин с креатина.
Има доста други продукти като протеин, аминокиселини, глутамин и витамини които бих комбинирал с креатина за максимално добри резултати вместо Joint Support.
Тези неща, които ти описваш са задължителни...
TriFlex е препоръчителен, правиш ли разлика.
На колко години си?
Искам да питам как да пия протеина и креатина , имам протеин на power food и днеска си взех креатин на API , мерси :)
02.02.09
19:14
Протеина сутрин 30гр. и след тренировка 30гр.
Креатина направи зареждаща по 20гр. на ден(по 5гр. сутрин, преди и след трен, както и вечер или по 10гр. преди и след трен).
След зареждането по 5гр. преди и след трен.
аха, ясни са ми дозировките , ама да ги пия заедно преди и след тренировка ли ? ;)
Така мисля да си поръчвам тоя протеин Nutra Force Whey Blend silabg.com/bg/product/detail/cid/11/bid/110/id/2925/NUTRA%20FORCE-Whey%20Blend Имам 2 въпроса,първия е тия съставки най-отдолу на описанието на протеина означават че има и добавени BCAА и глутамин,така ли?И струва ли си тоя протеин,на мен ми се вижда много добър?
Става ли тоя прием 3 пъти дневно - 1 път след закуска като заместител на ядене , 2 път час и нещо преди тренировка пак като заместител на ядене и 3 ти път 10-15 минути след тренировка възстановяване.
Мнението беше редактирано от emzo на 01.03.09 19:14.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече