За начина на приемане на суплeментите!

Прескочи до:

05.11.07
17:50

Здравейте имам няколко въпроси:

1.Защо трябва креатина да се приема след тренировка, а не преди защото той дава сила и енергия(неспоря просто питам)?
2.Добре ли е като си пия 2 литра на тренировка веднага след това пак с вода 200мл да пия креатина 5 гр до 7?

06.11.07
11:51

Аз съм си купил креатин, глутамин и аминокиселини. Тренирам три пъти седмично /вечер/. Преди тренировка пия една чаена лъжичка креатин, а след тренировка - толкова глутамин. През нетренировъчните дни не взимам от тях. За сега аминокиселините ги пия само сутрин на гладно на следващия ден след тренировката, но се замислих дали не е добре да ги пия и заедно с глутамина или в деня на тренировката преди сън ...
Какво ще ме посъветвате ...???
10Х

казано от Barny на 06.11.07, 11:51:

Аз съм си купил креатин, глутамин и аминокиселини. Тренирам три пъти седмично /вечер/. Преди тренировка пия една чаена лъжичка креатин, а след тренировка - толкова глутамин. През нетренировъчните дни не взимам от тях. За сега аминокиселините ги пия само сутрин на гладно на следващия ден след тренировката, но се замислих дали не е добре да ги пия и заедно с глутамина или в деня на тренировката преди сън ...
Какво ще ме посъветвате ...???
10Х

Креатин - преди и след тренировка по една чаена лъжичка. При почивен ден - сутрин на гладно една и следобяд една.
Глутамин - една след тренировка, една преди лягане. При възможност една преди тренировка. В почивен ден - сутрин на гладно с креатина, вечер преди лягане.
Аминото - преди и след тренировка. В почивен ден - сутрин на гладно и преди лягане.

17.11.07
09:37

На 15 години рано ли е да почвам с протеини? Като цяло съм слаб и искам да наедрея. Имам сташ около 2 месеца но и преди това съм се занимавал с вдигане на тежести вкъщи. Кое да избера Протеин или Гейнер

22.11.07
16:41

Здравейте!Взех си креатин, глутамин, таурин на Bio Fit три в едно.Мисля да взема суроватка или гейнер, но се колебая кое от двете ще върви по-добре.Въпросът ми е по колко грама и преди или след тренировка да приемам от тези добавки.

11.12.07
07:45

Вземам креатин + таурин.  Приемам ги така:
В тренировъчен ден заедно 30 минути преди тренировка с лъжица мед и веднага след тренировка без нищо.
В нетренировъчен само креатина 10 минути след като се събудя с лъжица мед и към 7 вечерта пак с лъжица мед, без таурин.
Така добре ли е? Таурин в нетренировъчен ден трябва ли да пия и креатина в нетренировъчен ден как е по-добре - на гладно или с храната?

Мнението беше редактирано от vedex на 11.12.07 07:46.

18.01.08
02:11

Относно креатина бях чел, че е добре по време на приема му да се увеличи приема на вода за по-голям ефект... но май взех та попрекалих с водата :) По време на зареждащата доза пиех МНОГО вода, дори се наливах и когато не ми се пиеше. Както си ходех изведнъж сякаш се озовах на палубата на кораб по време на ураган :) Удари ме силен световъртеж и трябваше да седна, иначе щях да падна/припадна. Първия път не разбрах от какво може да е, но когато ми се случи още веднъж вече разбрах, че е от прекалената задръжка на вода в организма ми. Та сега пак започнах зареждащ период, но ме е шубе да пия много вода, даже пия доста малко... Въпросът ми е какво количество вода е най-добре да се пие когато се взима креатин. Висок съм 191, тежа 88 кг.

Около 5 литра. Но си в малка грешка. Колкото повече вода пиеш, толкова по - малко тя се задържа в организма ти.

26.01.08
14:28

- Cytogen - CytoPro - Тоя протеин как е добре да се пие?
BioTech Creatine - Когато го отворих нямаше такава залепена хартийка отдолу и няма никакъв вкус,по-добре да не го пия това нали?

Мнението беше редактирано от TaCk0 на 26.01.08 14:29.

Mothefucker

26.01.08
14:37

Каква зелена хартиика??? Креатина на био теч е много добър :)

26.01.08
14:40

Абе нали махаш тва отгоре,въртиш капачката и отдолу трябва да има една залепена хартийка ама тоя Креатин нямаше  >:(

Mothefucker

26.01.08
14:42

нямам представа ако бях на твое място щях да  си го пия.. а
btw колко пари го взе Биотеча

26.01.08
14:46

300г - 25 лева

31.01.08
20:10

казано от plamenht на 05.11.07, 17:50:

Здравейте имам няколко въпроси:

1.Защо трябва креатина да се приема след тренировка, а не преди защото той дава сила и енергия(неспоря просто питам)?
2.Добре ли е като си пия 2 литра на тренировка веднага след това пак с вода 200мл да пия креатина 5 гр до 7?

1.Защото креатина в организма се изчерпва и трябва да въстановиш нивата му.
2.Баце как пиеш по 2 литра на тренировка,сигурно пикаеш през серия?

04.02.08
15:47

Някой да каже как се пие CGT на ОН в комбинация с Гейнер

ST

20.02.08
14:58

Аз ако може само едно кратко и тъпо въпросче. Доста четох по форумите и статиите та нещата доста ми се изясниха. От това което четох, разбрах че Л-глутамина и протеина се взимат след тренировка а Л-карнитина преди тренировка 30-60 мин. А въпроса ми е за Л-глутамина и протеина: Заедно ли се земат или трябва да има ниакакво време разлика и ако е така кое първо и кое второ и колко време след тренировка. Благодаря предварително (наистина търсих адски много но не намерих точен отговор ако съм се повторил съжалявам може да пратите линк:)))

Заедно. Не ти трябва интервал.

ST

20.02.08
19:25

Благодаря, задължен съм:)

ГГ - ще черпиш някой път един протеин

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 20.02.08 19:46.

09.03.08
18:58

Здравейте на всички.Това ми е първото мнение във форумът.Прочетох темата- супер е.Сайта е супер и форумът също
  Относно приемането на добавки и суплименти искам да споделя моя опит.2 години тренирах без да взимам нищо ама нищо.Миналата пролет реших да пробвам с креатин в комбинация с глутамин.Взех си 500 грама креатин на Bio Tech и 100 глутамин (български).Започнах със зареждаща доза 5 дни по 20 гр. креатин и по 5 гр глутамин на ден.Креатин- 5 сутрин, 5 преди трен. , 5 след трен. и 5 преди лягане, а глутамина 5 след трен.След като минах зареждащия период продължих с 10 гр. креатин в тренировъчен ден (5 преди и 5 след трен.) и 5 глутамин след трен, а в не тренировъчен само 5 гр. креатин преди лягане.Тренирах тогава, а и още тренирам, 4 пъти седмично.Така продължих 1 месец и спрях да приемам каквото и да било.Глутаминът го бях свършил, а от креатина ми остана почти полвината.След този месец тренирах месец и полвина без да взимам нищо- един вид чисто и започнах пак, за да си доизпия креатина.Този път без зареждаща доза и без глутамин само по 5 гр. преди и 5 гр. след трен. в тренировъчен ден плюс обаче 30 гр. Сурватачен протеин сутрин и 30 гр. след трен. в тренировъчен ден и само 30 гр. сутрин в нетренировъчен.Така продължих още около месец докато ми свършиха протеина и креатина.За този целия период от 3-4 месеца резултатът беше много добър,качих 8 кг. и се чуствах идеално, качих и сила абе с две думи останах много доволен.Правя само една оговорка, че постоянно се стремя да спазвам хранителен режи и да избягвам висококалорични храни.На всички, които мислят да вземат каквото и да било да обърнат внимание и на това, че 2 години съм тренирал без да взимам каквото и да било.Това последното не го казах, за да се пъча или нещо от сорта а защото много често виждам вече хлапета в залата, които питат - “Аз какво да взимам за маса”, а инъче имат 2 влизания във фитнеса зад гърба си. Според мен най-важното е човек да си изгради един хубав режим на хранене и трениране, двигателни навици и култура, да се усъвършенства в упражненията и тогава да пребегне към добавките.Именно тогава ефектът от тях е такъв какъвто трябва да бъде ;)

Мнението беше редактирано от AMG_ на 09.03.08 18:59.

08.04.08
20:07

някои би ли ми казал осфен с много храна как да кача за 3 месеца 5-7гк молиави пи6ете по бързо???

14.04.08
20:09

С  креатин, протеин, високо калорична храна, тренировки и най-важното молитви :)
ПП: Някой може ли да ми каже дали е доволен отп родуктите на Explode или са боклук?

Мнението беше редактирано от Vasko на 14.04.08 22:11.

07.06.08
16:55

пия Л-карнитин на Explode течен и на мен ми действа супер...като почна тренировка и се потя като пор :D аЗ съм доволен много..даже мисля да взема 2-ра опаковка :>

07.06.08
17:04

Купих си Трибестан (BioTech Silver Line) , купих си и кратин (BioTech монохидрат) , декстроза , Л-Гутамин и въпроса ми е в каква последователност да ги пия, кога и по колко ?

NI

22.07.08
11:17

Креатин 5гр + Декстроза 30гр + Л-Глутамин 5гр = след тренировка
5гр Л-глутамин = вечер
5гр Креатин + 30гр Декстроза = преди тренировка
за трибестана нз НО ВСИЧКО СВЪРЗАНО С ПРИЕМАНЕТО НА СУПЛЕМЕНТИТЕ ГО ПИШЕ НА ЕТИКЕТА!

22.07.08
11:32

5 гр. креатин преди тренировка нека е без декстрозата. Аз съм лично против да се приема бърз въглехидрат преди тренировката. Относно трибулус-а по колко мг. са таблетите? Аз стигам до 2.5 гр. на ден разделени на няколко приема.

14.09.08
13:00

казано от ShitHappen на 10.05.05, 19:43:

Аз искам да попитам при приемането на Креатин , трябва ли да има паузи ? Т.е. примерно пил съм го 1 месец ( независимо дали с зареждаща или не )и трябва да направя почивка за седмица ? Има ли нещо такова при него ? Какви са границите за приемането и почивката ?

Ти не , че не можеш да го пиеш , ама ефекта му спира ! (престава да действа)

14.09.08
17:53

Не е точно така зависи имал ли е зареждаш период и т.н.

03.12.08
14:55

Някой може ли да ми каже в нетренировъчните дни кога се взима креатинът ?

03.01.09
18:02

Смятам да започна да пия добавки,но искам да разбера как да ги пия.
Ще взимам Протеин,креатин глутамин,таурин,аминокиселини и аргинин.
С дозите съм наясно само искам да разбера дали,да ги смеся.Пример:
Преди тренировка Протеин,креатин,таурин,аминокиселини,аргинин всичко това го смесвам и го изпивам,но няма ли да има проблем,ако ги пия всички заедно.

03.01.09
18:04

казано от milko на 03.12.08, 14:55:

Някой може ли да ми каже в нетренировъчните дни кога се взима креатинът ?

Аз го взимам сутрин

03.01.09
23:20

казано от xddrt на 03.01.09, 18:02:

Преди тренировка Протеин,креатин,таурин,аминокиселини,аргинин всичко това го смесвам и го изпивам,но няма ли да има проблем,ако ги пия всички заедно.

Бухай ги всичките вътре и не се притеснявай, не мисля че може да се получи някаква химична реакция промежду им.

04.01.09
09:02

казано от xddrt на 03.01.09, 18:02:

Не бърка да ги вземеш заедно,само да не стане отвратително за пиене...затова е хубаво да са със сходни вкусове.

30.01.09
12:26

Здравейте и от мен...

Чета и нещо не мога да разбера. Защо всички са се юрнали да пият креатин, някой намира ли смисъл в това да си пълниш мускулите с вода (хидратация) и да вдигаш по големи тежести. Точно след като го спреш и след като организма си смени водата, мускулите започват да се дехидратират и силата изчезва и надутите и мазни мускули също. Знаете ли какво остава, остава болката в ставите, разтегнатите сухожилия и т.н.

Аз си мислех че целта на културистите е да имат красиво тяло с идеалните пропорции, а не да вдигат колкото се може повече тежести. Смисъла на креатина за културисти е нулев, виж за атлети съм съгласен, които гонят някакви върхови постижения.

Моля Ви, ако бъркам разяснете ми защо един културист трябва да пие креатин. За да си мисли, че има напредък с размерите...това е илюзия, има напредък с травмите и нищо друго.

И един съвет от мен...който взема креатин, нека си вземе продукт от така наречените JOINT SUPPORT, които дават необходимото “здраве” на ставите и сухожилията. Примерно GNS имат един много добър продукт TriFLEX се казва, поне да ви осигури нужната здравина и гъвкавост на ставите.

поздрави от мен..

30.01.09
14:18

Много некомпетентно мнение. Пил ли си някога креатин през живота си? Ако беше пил креатин щеше да разбереш че нещата които описваш не са точно така и да от креатина се правят мускули които не са нито мазни нито надути.

Пил съм 6-7 пъти креатин през живота си и никога не съм имал проблем със ставите. Давал съм го на над 100 човека които също не са имали проблеми със ставите свързани по какъвто и да е начин с креатина.

Има доста други продукти като протеин, аминокиселини, глутамин и витамини които бих комбинирал с креатина за максимално добри резултати вместо Joint Support.

30.01.09
15:35

Тези неща, които ти описваш са задължителни...

TriFlex е препоръчителен, правиш ли разлика.

На колко години си?

30.01.09
15:54

Pozi7ive, има и други формули освен монохидрата!

02.02.09
16:05

Искам да питам как да пия протеина и креатина , имам протеин на power food и днеска си взех креатин на API , мерси :)

SelBy

02.02.09
19:14

Протеина сутрин 30гр. и след тренировка 30гр.
Креатина направи зареждаща по 20гр. на ден(по 5гр. сутрин, преди и след трен, както и вечер или по 10гр. преди и след трен).
След зареждането по 5гр. преди и след трен.

02.02.09
19:35

аха, ясни са ми дозировките , ама да ги пия заедно преди и след тренировка ли ? ;)

01.03.09
19:01

Така мисля да си поръчвам тоя протеин Nutra Force Whey Blend silabg.com/bg/product/detail/cid/11/bid/110/id/2925/NUTRA%20FORCE-Whey%20Blend Имам 2 въпроса,първия е тия съставки най-отдолу на описанието на протеина означават че има и добавени BCAА и глутамин,така ли?И струва ли си тоя протеин,на мен ми се вижда много добър?

Става ли тоя прием 3 пъти дневно - 1 път след закуска като заместител на ядене , 2 път час и нещо преди тренировка пак като заместител на ядене и 3 ти път 10-15 минути след тренировка възстановяване.

Мнението беше редактирано от emzo на 01.03.09 19:14.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1