пак за култуфит: и аз имах преди година проблем с дясното рамо и пих картилазил за около 5-6 месеца и всичко сега е 6.
Успех.
15.02.08
16:47
Някой път не мога да си довърша 2та мускулна група, заради болки в китките след първата (особено след гърдите рядко успявам да тренирам бицепса качествено) и реших да си взема нещо за китките - ластичен бинт или да търся нещо в спортните магазини? Трябва ми само за по-тежките серии, не за през цялата тренировка.
Продават накитници и ръкавици с накитници.
Второто ми изглежда по-подходящо, защото се фиксира към през дланта и палеца.
Ако е само бинт, има да си го връзваш-развръзваш...ефективността също е под въпрос.
аууууу, много хубава тема! имам същите проблеми - китките и раменете ми пукат ужасно, независимо дали ги стягам или не. всъщност ако не са ми стегнати китките, не могат да правя голяма част упражненията си... а глезените и колената направо си болят зверски от време на време... може пък да остарявам, знам ли... отивам сега да чета кой какво е споделил по проблема:)
Здравейте! Ще ви п0м0ля малк0 за внимание и съдействие!
Тренирам ред0вн0 (6 пъти седмичн0 всеки ден ) б0йни изкуства.През 0станал0т0 време чест0 тичам на стади0на,карам к0лел0,х0дя на фитнес или пр0ст0 се разх0ждам.П0няк0га 0баче я карам п0-мързеливата- сам0 разх0дки,к0лел0 и тренир0вки.Д0 сега не сам имала 0плаквания,0бикн0вен0 съм мн0г0 здрава и издръжлива,всичк0 ми минава бърз0,не 0бръщам внимание на дребни б0лки и к0нтузий. Нап0следък 0баче се чудя какв0 става с мен- без никакви к0нтузий и сери0зни нат0варвания,п0лучавам б0лки тук и там. Вече 0т седмица ме б0ли единят крак,г0ре в ставата към таза,и ми пречи да си д0пирам главата д0 крака,какт0 и да правя шпагат на тази страна.К0стта на лявата ръка-0т китката д0 лакътя ме б0ли същ0 без причина и изтръпва при бл0киране на силен удар,след к0ет0 не м0га да държа с нея нищ0. Без причина същ0,след ставает0 ми 0т кревата 0нзи ден ме б0леше и к0лян0т0 на левият крак и не м0жех да г0 0пъна ,сега е п0минал0 н0 пак ме б0ли при даден0 0пъване.А днес се събудих и не м0жех да си раздвижа китката на дясната ръка,не м0га да я сгъна навътре защ0т0 мн б0ли-0с0бен0 0страни 0т вътрешната страна. Ак0 имах к0нтузий нямаше да ми е пр0блем-минават бърз0,н0 нап0следък ми се случва без да съм се наранила.И л0ш0т0 е че т0ва ми пречи на пълн0ценната раб0та на тренир0вките и 0с0бен0 б0лките в китките ми 0тслабват силата.Иначе съм здрава и яка,не ми се е случвал0 д0 сега.П0 б0лници не х0дя,защ0т0 винаги ми казват че зарад сп0рта имам силен имунитет и сам мн0г0 здрава,ак0 ме заб0ли пак,да 0тида пак-в крайна сметка нищ0.Тъй че няма и да 0тида!! Няк0й да знае защ0 се п0лучава така и как да си върна предишн0т0 здрав0 тял0????? pls help !! (изключен0 е 0баче да спра тренир0вки и да п0чивам,п0чивам д0статъчн0,дайте съвет за каляване,а има ли нещ0 свързан0 с храната?И какв0 е най-п0дх0дящ0т0 хранене за сп0ртисти,к0ет0 хем да дава енергия ,хем да се 0тслабва ?? )
Благ0даря предварителн0 и ще се радвам ак0 пишете п0 темата
дидка,16 г
казано от didet0 на 29.06.09, 12:44:
Здравейте! Ще ви п0м0ля малк0 за внимание и съдействие!
Тренирам ред0вн0 (6 пъти седмичн0 всеки ден ) б0йни изкуства.През 0станал0т0 време чест0 тичам на стади0на,карам к0лел0,х0дя на фитнес или пр0ст0 се разх0ждам.П0няк0га 0баче я карам п0-мързеливата- сам0 разх0дки,к0лел0 и тренир0вки.Д0 сега не сам имала 0плаквания,0бикн0вен0 съм мн0г0 здрава и издръжлива,всичк0 ми минава бърз0,не 0бръщам внимание на дребни б0лки и к0нтузий. Нап0следък 0баче се чудя какв0 става с мен- без никакви к0нтузий и сери0зни нат0варвания,п0лучавам б0лки тук и там. Вече 0т седмица ме б0ли единят крак,г0ре в ставата към таза,и ми пречи да си д0пирам главата д0 крака,какт0 и да правя шпагат на тази страна.К0стта на лявата ръка-0т китката д0 лакътя ме б0ли същ0 без причина и изтръпва при бл0киране на силен удар,след к0ет0 не м0га да държа с нея нищ0. Без причина същ0,след ставает0 ми 0т кревата 0нзи ден ме б0леше и к0лян0т0 на левият крак и не м0жех да г0 0пъна ,сега е п0минал0 н0 пак ме б0ли при даден0 0пъване.А днес се събудих и не м0жех да си раздвижа китката на дясната ръка,не м0га да я сгъна навътре защ0т0 мн б0ли-0с0бен0 0страни 0т вътрешната страна. Ак0 имах к0нтузий нямаше да ми е пр0блем-минават бърз0,н0 нап0следък ми се случва без да съм се наранила.И л0ш0т0 е че т0ва ми пречи на пълн0ценната раб0та на тренир0вките и 0с0бен0 б0лките в китките ми 0тслабват силата.Иначе съм здрава и яка,не ми се е случвал0 д0 сега.П0 б0лници не х0дя,защ0т0 винаги ми казват че зарад сп0рта имам силен имунитет и сам мн0г0 здрава,ак0 ме заб0ли пак,да 0тида пак-в крайна сметка нищ0.Тъй че няма и да 0тида!! Няк0й да знае защ0 се п0лучава така и как да си върна предишн0т0 здрав0 тял0????? pls help !! (изключен0 е 0баче да спра тренир0вки и да п0чивам,п0чивам д0статъчн0,дайте съвет за каляване,а има ли нещ0 свързан0 с храната?И какв0 е най-п0дх0дящ0т0 хранене за сп0ртисти,к0ет0 хем да дава енергия ,хем да се 0тслабва ?? )
Благ0даря предварителн0 и ще се радвам ак0 пишете п0 темата
дидка,16 г
Защо ни ги причиняващ тея шестици и нули, аз нямям намерение да чета шльокавица!
По темата-
Имах доста силни болки в китката, 2 седмици правих само кардио - тежести беше направо невъзможно. Оказа се някакво възпаление на ставите. Лекарят каза, че ще мине само, да охлаждам ръката и т.н., но поради големите мъки го накарах да ми бие една инжекция кортизол, стегна я в бандаж и след няколко дни мина напълно.
Хора аз имам някакъв супер странен проблем с китката.Веднъж, докато се набирах на лостовете, при спускането си пуснах едната ръка и цялата ми тежест падна на другата.След това нещо ми прещрака при ставата на китката и от тогава винаги, когато правя някакви упражнение, при които се разтяга ръката (набирания,хоризонтални набирания), имам чувството, че самата става се расмества настрани.След като се пусна се връща пак на място, но докато я мърдам пука.
Един познат ми каза, че съм наранил хрущялната пластинка в ставата.Така ли е наистина и ако е така как да я лекувам тая китка?
10.08.09
15:57
Избягвайте коварните упражнения,от които ви болят стави,лакти,китки и т.н.
Ако някой има проблем с тях му препоръчвам да пие някакъв тип глюкозамин(при мене,като че ли имаше ефект),но най-добрият вариант е почивката
12.11.09
08:47
имах проблеми с ръцете до преди един месец, после започнах да тренирам по програмата “ден за ръце”, предложена в сайта, вече нямам болки никъде :)
Айде да не отварям нова тема, че има 200 теми за китките. Проблемът ми е с дясната китка и го има само като правя разгвъване на скрипец за трицепс с по-тесен хват и френско. В общи линии, близко ли са двете китки една до друга си боли. Мажа с разни работи, стискам, обездвижвам, но ефектът е до следващите серии за трицепс с по-тесен хват. Болката е точно под възглавничката на палеца и я има само при тези упражнения. В повечето случаи, китките са ме болели при дърпащите упражнения, но сега е различно. Приемам всякакви съвети как да се преборя с това, а и също така каква алтернатива да намеря на скрипеца и френското за трипцепс.