Гейнър или протеин

Прескочи до:

казано от Petko Tsikov на 15.11.14, 00:52:

Да започнем с критика номер 1: Ами ако те светна, че нямаш нужда от това фантастично количество въглехидрати?
Нали е ясно, че гониш безумните 4.5-6.0 g/kg въглехидрати всеки божи ден?

Така дори и да бъркам тука, макарче трудно може да се определи, защото зависи от човек, организъм, структора и ткн, но според Dorian Yates трябва да се яде количество протеин х 1.5 въглехидрати, което в моя случай е(200гр протеин х 1.5=300въглехидрати) Та не разбрах, къде ми куца математиката?

Хайде да изброим приликите между теб и Dorian Yates, искаш ли? Ти си професионален бодибилдър, приемаш съответните медикаменти, имаш сравнимо количество мускулна маса с него и тренираш точно като него - всичко е така, нали? Затова трябва да следваш и препоръките му за хранене, разбираемо е... ;)

От друга страна вероятно отново Dorian Yates ти е казал, че имаш нужда от 200 g белтъчини дневно, т.е. 3 g/kg. Лошото е, че истината е много различна. Наистина сме го дискутирали много пъти... съвсем спокойно можеш да си постигаш желаните резултати при 2 g/kg белтъчини дневно. Хайде, нека да са 2.5 g/kg… всичко повече от това е напълно излишно и неефективно (дали е полезно е отделен въпрос).

Математиката не е ясно дали ти накуцва... но за знанията по отношение на хранене и суплементация (може би и за останалата част от един режим) - няма съмнение, вярвай ми. :)

2: За номер 2 може да съм грешал, явно има начин да си достигнеш калорийте и по чист път - тука си прав, но така и не получих адекватна информация, освен критики.

Как да ти отговоря адекватно, като не е ясно как се храниш? :)
Не съм гадател. Знам само, че си приготвил и една купчина добавки, които не е ясно до каква степен ще можеш да оползотвориш.

3:Как стигна до това число? Математиката видимо не ти е силна страна.
Нужната енергия за покачване на мускулна маса в твоя случай е между 3100 и 3200 kcal дневно. Без никакъв проблем мога да ти ги осигуря с не повече от 4-5 хранения дневно и то без да се налага да изяждаш по една тава ориз или картофи при всяко сядане на масата.

Аз колко съм написал? 3000-4000 калорий на ден.. - Нито една полезна информация...

Аз намирам доста съществена разлика между:
(1) 3000 - 4000 kcal
(2) 3100 - 3200 kcal
За теб може би тези две неща не се различават. :)

Явно това, че съм си поиграл да смятам и съм конкретизирал към какъв енергиен прием е препоръчително да се придържаш не е полезно за теб... значи вероятно нямам какво повече да ти кажа. :)

15.11.14
14:46

Това принципно и аз го знам, че когато качваш 2гр/кг белтъчини дневно е достатачно (3гр е само, когато си във фаза чистене, за което и аз не съм съгласен с него). Написах от 3 до 4000 защото тези формули в интернет, те са универсални и не могат да определят калоричния баланс за всеки. Човек със същите характеристики, като мене може да изгаря 2пъти по-малко калорий от мене повреме на тренировка, защото аз тренирам с голям обем и големите мускулни групи по 2 пъти в седмицата - 5 тренировъчни дни в седмицата. Повечето ще кажат, не ти трябват толкова дни в седмицата, тренирай по 3 пъти (мускула расте, когато почива) дрън дрън та пляс. Имам си 2 дена почивни, щом мога всяка тренировка да тренирам на макс, значи мускулите се възстановяват. Ако тренирам 3 пъти в седмицата, първо, че няма да мога да се натоваря достатъчно и второ няма да имам никакъв апетит.
Истината е друга, започва се с 3000, като няма прогрес увеличаваш, и пак и пак, ако почнеш прекалено много да се омазняваш, намаляваш и така се стига до калоричния баланс. Както и да е, темата беше далече от тука, просто аз попитах как да си набавиш, както го наричате толкова лесно въглехидратите, за да достигнеш калоричен баланс от 3000 до 4000 калорий. Като съм на 140/60 протеин и 220/240 въглехидрати, трудно ще стигна 3000 калорий от протеин и въглехидрати, затова увеличих полезните мазнини и пак стигам едва 2700. Мене точно това ме интересуваше, как да си набавя 3/3200 калорий на 160гр протеин и 220/40 грама въглехидрати на ден? За твое улеснение ще ти дам храните, които ям:

Закуска: 5 Яйца с 3 жалтъка - 30грама орехи/20грама бадеми/плод по избор(обикновенно след час тренирам)
Преди тренировка - плод богат на плодова захар, какъвто имам под ръка, 2 малки лъжици мед с връх и пред тренировъчни сумплименти(бустер, бета аланине, аргинин акг)
След тренировка: 2 сървингс BSN syntha 6 Matrix(44гр протеин) 5гр креатин, 2.5 грама бета аланин, плод богат на плодова захар, 30гр орехи/20гр бадеми(обикновенно почивам час, час и половина и чак тогава ям.
Тука е основното ядене:150/200грама месо с не под 300гр ориз или 400грама картофи. (обикновенно ориза е около 400/450, картофите са - картофена салата около 500/600грама съм стигал. (грамажа е мерен в готвено състояние)
Последното ядене е обикновенно сандвичи: 2 филий пълнозърнест хляб, 50/100гр месо в зависимост от това, колко съм изял предишният път, 100грама кашкавал и ги запичам във фурната.
Понякога ям и плодови млека с плодове вечер, за да мога да си увелича още калорийте. Също така си слагам лютеница, различни сосове в основните яденета за още калорий и да си ги правя по-вкусни.

Протеина излиза, въглехидратите не особено, мазнините са бая, калорийте доста под това, което трябва да приемам..

Мнението беше редактирано от Petko Tsikov на 15.11.14 15:01.

15.11.14
15:12

Ти не се храниш,какво очакваш? Увеличи храната просто и не търси топлата вода,тя вече е открита.

15.11.14
15:43

Ако за тебе 300грама месо на ден не е хранене не знам.. Тва е 90 грама протеин(пак казвам мерките са в готвено състояние) Колко да ям по 1 кило ли и да го изхвърлям после..
Ял съм и по 1 кило ориз на ден, но ми е писнало до гуша вече, затова съм го намалил на половина. Ще си търся други източници на въглехидрати, които да добавя към менюто си, но нема да ям по една тава ориз на ден, защото си е чист мазохизъм..

казано от Petko Tsikov на 15.11.14, 15:43:

Ако за тебе 300грама месо на ден не е хранене не знам.. Тва е 90 грама протеин(пак казвам мерките са в готвено състояние) Колко да ям по 1 кило ли и да го изхвърлям после..
Ял съм и по 1 кило ориз на ден, но ми е писнало до гуша вече, затова съм го намалил на половина. Ще си търся други източници на въглехидрати, които да добавя към менюто си, но нема да ям по една тава ориз на ден, защото си е чист мазохизъм..

Докато не почнеш да си измерваш храната в СУРОВО състояние,всяка сметка на калории и грамажи е чиста загуба на време.А килограм ориз не можеш да изядеш.С толкова се храни взвод(или по-скоро отделение) :)

15.11.14
16:38

Добре де ПЕТКО  щом са ти втръснали  въглените дигай калориите с мазнини,междинки с ядки , на всяко ядене стабилно към мръфката и кашкавал,сирена и скивай кво ще стане .....:D

Аз много често си правя бъркани яйца със свинска мас ......калории да искаш.....:D

15.11.14
17:04

казано от Petko Tsikov на 15.11.14, 15:43:

Не ти говоря за месото , а храната като цяло..

Опитай сириус мас на оптимум, лийн мас на пюр също е доста добра алтернатива .... На нау фуудс има карбо гейн, което включва комплексни въглехидрати, и комбинирано с протеин ще ти свърши перфектна работа! Късмет ;)

15.11.14
18:57

300 гр месо на са нищо......
Почни да мериш храната в сурово и нещата ще дойдат аз на 400 гр въглехидрат съм гладен пък не знам.....

08.08.17
16:33

Здравейте,
Ако искам да изчистя мазнините и да заякна
Кой е по-добрия вариант за мен  Гейнъра или Протеина?
Също така ми предложиха креатин,аргинин и гейнър ... възможно ли е
да стана по дебел? ако ги  взимам тези неща
Мисля,че се храня правилно..само дето не  тегля храната,но не ям  вредни работи 🙂

И заедно с тези неща може ли да взимам и BCAA за да не горя мускули..? или ще ме дойде в повече.

Мнението беше редактирано от Walter W. на 08.08.17 17:51.

Здравей!

Моля те, ползвай търсачката в сайта, за да намериш отговори на въпросите си.
Нито протеин, нито гейнър ти трябват. За да задаваш по този начин въпросите си, означава че не си информиран за нещата, които обмисляш да купиш, а най-вероятно храненето ти има нужда от подобрения, въпреки че не смяташ така.

Няма лошо в това да не си запознат, не се обиждай, но отдели време да прочетеш повече. За гейнъра, протеина и креатина специално има много, много материали. Успех!

Обърни внимание и на тези ръководства.

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 08.08.17 21:13.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1