Това сигурно е един от най - щастливите моменти в живота ти. Как ти завиждааааам ; (
(А какво ли остава за Десо, който в момента разгръща поредната тухлааааааа, лол )
Айде, успех с намирането на прилична работа
Мнението беше редактирано от alabalaa на 01.07.10 12:04.
казано от alabalaa на 01.07.10, 12:04:
Това сигурно е един от най - щастливите моменти в живота ти. Как ти завиждааааам ; (
(А какво ли остава за Десо, който в момента разгръща поредната тухлааааааа, лол )
Айде, успех с намирането на прилична работа
Хахахаха, Десо трябва да е поприключил вече за тази година. Е, недей чаак толкова да завиждаш, защото държавните дебнат зад ъгъла! След това най-вероятно и на адвокатски конкурс...
Но да, щастлив съм, че гражданския и наказателния процес ги изчистих!
казано от Стоянчо на 01.07.10, 12:02:
Завърших! :)
Айде честито ! Да почерпиш :D
казано от alabalaa на 01.07.10, 12:33:
Магистър ли завърши?
Ами ние юристите следваме 5 години и директно сме си магистри.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.07.10 12:37.
Абе кеф-кеф, ама тези 5 години са били яко зор и то заради недодяланата ни образователна система като цяло и в частност остарелите преподавателстки принципи и манталитет. Закостеняла е системата! На запад никой не те кара да зубриш кодекси и закони, а тук точно на това се акцентира.
Няма да се жалвам, защото няма никакъв смисъл, но това на децата си няма да го причиня!
Защо не следва в чужбина?
ПП. Още толкова, Цвети !!!
Мнението беше редактирано от alabalaa на 01.07.10 12:47.
казано от alabalaa на 01.07.10, 12:45:
Защо не следва в чужбина?
Напротив, бях 1 година право (първата) в Унгария (баща ми работеше там). Това е ад! На чужд език (въпреки, че ми се събират 10-11г живот там, но не последователни години) юридическа материя си е кофти. По 16 часа на ден, всеки ден да се ровиш в книги, закони и РЕЧНИЦИ...меко казано не ис е работа. Можех да остана там, тъй като успях да си взема всички изпити, но психически бях изтощен. Другото, което е също е важен фактор - където завършиш правото, там е добре и да си го практикуваш, защото колкото и да има сходства, има и много разлики, които не се попълват лесно. Не мога да завърша в Англия и да се върна тук да практикувам (в случая говорим и за различни правни системи).
Тази специалност в България е една от малкото, която ти дава възможност за развитие и както се казва и най-мизерната заплата за работа по специалността е добра за начало.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 01.07.10 12:54.
Честито Стоянчо! Успех във всяко начинание ;)
Аз пък си взех счетоводството, което според повечето колеги означава, че си завършил! :D
Мнението беше редактирано от VEGATA на 01.07.10 13:03.
01.07.10
13:05
Стоянчо юрист и мизерна заплата са две взаимно изключващи се понятия в България. Освен юристконсулт в някое от останалите неразтурени държавни или полу-частни предприятия. Стискам ти палци и щом си решил да работиш в системата - ще се виждаме. И казвай ако имаш нужда от помощ. Успех и честито!!!
п.п. Къде си кара стажа?
Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.07.10 13:07.
казано от head_hunter на 01.07.10, 13:05:
Стоянчо юрист и мизерна заплата са две взаимно изключващи се понятия в България. Освен юристконсулт в някое от останалите неразтурени държавни или полу-частни предприятия. Стискам ти палци и щом си решил да работиш в системата - ще се виждаме. И казвай ако имаш нужда от помощ. Успех и честито!!!
п.п. Къде си кара стажа?
Мерси!
Стаж зимата из съдилищата. В системата надали ще се пускам, защото е доста прогнила... По-скоро адвокатура, но да им се невиди всичко с конкурси стана! До преди 3 години след като завършиш и само се вписваш в регистър и си адвокат, а сега...пак изпити! На каквото трябва ще се явявам :)
казано от VEGATA на 01.07.10, 13:01:
Аз пък си взех счетоводството, което според повечето колеги означава, че си завършил! :D
Да, имам познати, които са на същото мнение ;)
01.07.10
13:18
казано от Стоянчо на 01.07.10, 12:26:
Айде, успех с намирането на прилична работаХахахаха, Десо трябва да е поприключил вече за тази година. Е, недей чаак толкова да завиждаш, защото държавните дебнат зад ъгъла! След това най-вероятно и на адвокатски конкурс...
Но да, щастлив съм, че гражданския и наказателния процес ги изчистих!
Оф Десо си чака утре резултата от казуса по облигационно, и ако отговора е ДА , в Неделя е последния изпит (но най-гадния) :D
Даааааааааааваааааааааааааааааай Пиронкоооооооова!!! НА НОООООООООООООООООЖ!!!
казано от RogerF на 01.07.10, 13:18:
казано от Стоянчо на 01.07.10, 12:26:
Айде, успех с намирането на прилична работаХахахаха, Десо трябва да е поприключил вече за тази година. Е, недей чаак толкова да завиждаш, защото държавните дебнат зад ъгъла! След това най-вероятно и на адвокатски конкурс...
Но да, щастлив съм, че гражданския и наказателния процес ги изчистих!Оф Десо си чака утре резултата от казуса по облигационно, и ако отговора е ДА , в Неделя е последния изпит (но най-гадния) :D
Даааааааааааваааааааааааааааааай Пиронкоооооооова!!! НА НОООООООООООООООООЖ!!!
Айде стискам палци. Не са много строги на казуса...при нас почти всички минаха.
Честито, Стоянчо!
Завършил един юридическия факултет и отива в една адвокатска кантора. Там шефа му прави психологически тест:
- Вижте тази картина - на нея има трима плуващи човека човека и много акули. Единия човек няма нищо в ръцете - не се страхува от акулите, втория има голям нож - в случай, че го нападнат. Третия има харпун, с който в готов да убива акулите. Вие с кой се асоциирате?
- Разбира се, с третия!
- За съжаление, не ставате за нашата фирма. На нас ни трябват хора, които се асоциират с акулите. :lol:
Къде учиш ?
01.07.10
13:53
Нямаме го този дух , който се иска.Във всички спортове сме така :(
казано от RogerF на 01.07.10, 13:53:
Сякаш сама не си повярва!
казано от korpusito на 01.07.10, 13:38:
Къде учиш ?
Бургас, колежа по туризъм.
казано от Стоянчо на 01.07.10, 14:05:
казано от RogerF на 01.07.10, 13:53:
Сякаш сама не си повярва!
Баш. Все едно гледам Ирина Никулчина на стрелбата прав....
01.07.10
14:30
Дамм , не си повярва.
Еххх , аз пак обичам това българско цвете. Поклон за успеха и!!!
01.07.10
14:31
Абе утре май Мангал ще падне от Мърлю.
казано от RogerF на 01.07.10, 14:31:
Аз май съм единственият българин дето се кефи на Надал :D
01.07.10
15:07
Тая нощ към 4 заминавам .. мммм към 8 съм там, 9 съм на плажа. (smirk)
01.07.10
15:21
казано от alabalaa на 01.07.10, 14:48:
хах, това ми хареса. Все пак, не мисля
Всичко е възможно, определено в момента всичко е в полза на Мърли.
казано от korpusito на 01.07.10, 15:06:
казано от RogerF на 01.07.10, 14:31:
Аз май съм единственият българин дето се кефи на Надал :D
Има и други заблудени фенове на испанския циганин.
01.07.10
15:23
казано от p17bull на 01.07.10, 15:07:
На кой плаж ще ходиш
01.07.10
15:36
казано от Иван Шишманов на 01.07.10, 15:23:
казано от p17bull на 01.07.10, 15:07:
На кой плаж ще ходиш
Слънчев ден. Между Варна и Златни пясъци, там имаме вила.
01.07.10
16:36
Като се заговорихте за мангали и аз да се включа :D
Днес тръгвайки си от работа се разминавам с група от 4-ма араби. Всичко ок, но на ъгъла се спират, почват да ме гледат лошо и единия тръгва към мен, а останалите го дърпат. Стана ми смешно и се разсмях - всичките бяха по 50-60 кг. :D Тъкмо мислех, че ще стане меле, но се сбутаха в преките. Чудя се какво им става на хората? Знам си възможностите и колко мога да ги ритам, но явно са решили, че като са 4-ма имат шансове. Така и не успях да разбера какво искаха, какво ги провокира изобщо да се огледат в мене? Не вярвам да е косата ми - 2-ри номер, нормално облечен. Или хората почват тотално да изперкват или аз съм ги провокирал с нещо във външния си вид (dull)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.07.10 16:36.
01.07.10
16:45
Може би са искали да те уплашат,трябваше и ти да тръгнеш към тях.. :D
—————
Греяна ракийка.. (giggle)
Одеве го наблюдавах и ми беше забавно да гледам как темп2 скача до 74 градуса и бачка,а темп3 беше малко под 70 градуса.. :D
Колко ли е било когато съм играл нъфъсъ и изгасна компа..
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 01.07.10 16:46.
казано от head_hunter на 01.07.10, 16:36:
Като се заговорихте за мангали и аз да се включа :D
Днес тръгвайки си от работа се разминавам с група от 4-ма араби. Всичко ок, но на ъгъла се спират, почват да ме гледат лошо и единия тръгва към мен, а останалите го дърпат. Стана ми смешно и се разсмях - всичките бяха по 50-60 кг. :D Тъкмо мислех, че ще стане меле, но се сбутаха в преките. Чудя се какво им става на хората? Знам си възможностите и колко мога да ги ритам, но явно са решили, че като са 4-ма имат шансове. Така и не успях да разбера какво искаха, какво ги провокира изобщо да се огледат в мене? Не вярвам да е косата ми - 2-ри номер, нормално облечен. Или хората почват тотално да изперкват или аз съм ги провокирал с нещо във външния си вид (dull)
Помислили са те за скинар..:).И на мене ми се е случвало.Като стана на въпрос,не е зле да поотупам някой мангал,просто ей така, да си знаят мястото.Много ме дразнят,особенно с това,че са слаби,страхливи и вървят на групи,a пък и са шумни
Мнението беше редактирано от plancer93 на 01.07.10 17:02.
01.07.10
17:05
На две от групите са излезли резултатите , засега неуспяваемостта е 20% :D , усещам как ще ми се пръсне главата.Емоциално,психически и физически съм изразходен :(