казано от CKOTA на 02.07.10, 07:58:
... та господ няма нищо общо с това кой ще си тежи на мястото, ще има или няма партноьор... мисълта ми е, че всичко си зависи от нас самите и това как другите ни възприемат е огледало на нашите виждания за всичо... или нещо от сорта...
Нямам гадже и “защо” не е мистерия за разгадаване - има защо да съм имал безброй забивки, но нито едно гадже (едно-две изключения). Айде да не вадя мръсни ризи, но си е така, всичко зависи от нас самите. :) Не изключвам вероятността за съществуването на по-велика сила, невидима за нас, просто не мисля, че има пръст в това.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 02.07.10 08:27.
02.07.10
08:48
Пътят си е преначертан,понякога си мисля,че ние самите се лъжем,че успяваме да излъжем съдбата.. :D
==========
Извинявам се на хейтърите за това. ;)
Мнението беше редактирано от gogata2427 на 02.07.10 08:49.
Колко удобно е да смяташ, че всичко е предопределено- то тогава алкохолици, убийци, крадци си имат оправдание- то им било писано бе! Ако всички повярваме в това нищо няма да постигнем- ще чакаме да стане “нещо” щото разбираш ли и да се потрудя повечко, ако не ми е писано да стана известен-примерно, няма да стане... ама какво разбирам аз...
В природата на хората е да са егоисти. Не сме цивилизовани хора защото нещо или някой така е решил, ами защото никога не сме доволни от постигнатото и прибягваме към типичния за запада прагматизъм. Тук експерт е DeadManWalking (да, лекоатлете, още си известен:) ).
Факт... айде приятен ден пожелавам, че много песимизъм лъха от мен, а не желая да ви развалям деня : )
казано от karpi на 02.07.10, 06:25:
казано от VEGATA на 01.07.10, 13:01:
Аз пък си взех счетоводството, което според повечето колеги означава, че си завършил! :D
Честито за взетия изпит и едно малко предизвикателство от мен за опресняване и затвърждаване на знанията:
Задачка закачка ;): Реализирани са 500 бр. от продукция К по продажни цени 200 лв./бр. /без ДДС/. Отнесени са в намаление на приходите - 1300 лв. административни разходи и 1000 лв. разходи за продажба. Отчетната стойност на продукцията е 150 лв./бр. Отчетен е финансовият резултат от продажбата.
:D Няма какво да се лъжем, хвана ме! Нещо не ми е ясно условието, но единственото което знам е, че ще кредитираме ДДС-то (blush) На изпита имахме 2 въпроса(един за отчитане) и една задача. Госпожата ни каза, че каквото и да пишем, без задача няма да имаме три. Аз си развих темите, а след това гледам задачата като теле. Беше се паднала за съдружници! Викам си: “к’вото знам”. И написах всяка операция, която знам т.е май не бях приключил с нито едно условие. Все липсваше някой дебит или кредит. Зле съм със задачите, признавам си! В крайна сметка имам 3, за което съм много благодарен.
Ми че то задачи ако не можеш да решаваш, какъв е смисъла на цялата работа? :D
Смисъла е, че в моя колеж за цялото следване има около 2-3 предмета(изключвам езиците), които са си на мястото и наистина си заслужава да ги учиш. Е, счетоводството не е от тях...
02.07.10
12:23
казано от VEGATA на 02.07.10, 09:48:
Смисъла е, че в моя колеж за цялото следване има около 2-3 предмета(изключвам езиците), които са си на мястото и наистина си заслужава да ги учиш. Е, счетоводството не е от тях...
И кои са тея предмети бе градски, че аз нито за един не се сещам?
Физическото? Имате фитнес зала в която съм тренирал.
Иначе колежа го знам башка отблизо, беше загубена кауза още преди да го лапне ХТИ, па от ХТИ - то по - загубена кауза в България няма...
Да не говорим па за туризма(отрасъла), той е отделна тема.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 02.07.10 12:27.
Не знам от колко близко го знаеш, но на първо мислене се сещам за Обслужване в ЗХР, Икономика на хотела и ресторанта и разбира се Кетъринг, който ако не се лъжа се въведе тази година ;)
02.07.10
12:53
Бе не искам да се обиждаш.
ама много добре го знам.
Кетъринга е от миналата година и ви учат от коя страна се държи вилицата и от коя лъжицата и къде се слага салфетката.
По другото ви учат с каква температура да е мезето и с каква - ракията.
Сори, ама това са знания за нормален иконом/прислужник, а не за вишист.
И даже май ви изпитват да сервирате в хотел България, или греша? Бакалаври и магистри...
Де ше го знаеш сетоводството? От задачата на колегата ако разбираше икономика(той не е задал условие), но поне печалба преди данъци и ДДС наум трябваше да намериш...
С понятия като “икономика на хотела” само могат ме накара да се усмихна. Недосмислени са само като формулировка, остави съдържанието... Колко чаршафи на легло и колк она пералня ли е това, след като не е финанси и счетоводство?
Загуба на време е тоя колеж, ама... Дано си намериш свястна реализация.
Знаеш ли кое му е най - големия минус? Те много университети вече не биват. Не е само той.
Но ... средата.
Болшинството от хората в тоя колеж дето ще го завършат с 6 не биха могли да завършат 8ми клас на нормална гимназия с 3 и 50 среден успех, някои даже и с 3….
И повечето нямат никакви осмислени амбиции, фърчат из облаците и завършват университета предимно защото някой, особено мама и тате им казали, че им трябва “ВИСШУ” за да упсеят в живота...
Точно от тая среда в ХТИ избягах като чумав преди години. В колежа е и по - зле. По - изолирано, още по нищожна реализация и преподавателите преподават там предимно за да ви дърпат по собствените си хотели на 300 лв заплата. Щото ако пуснат обява никой няма да дойде на под 600.
За първата част от поста, който си написал не съм съгласен. Много ирония вкарваш! Вярно, повечето неща(не и всички) се повтарят с тези които учихме в ТОХ-а, но не са ли това основите? Да, сервираме в хотел България, тъпо е знам.
А някъде да си видял, че хваля или защитавам колежа? Не, нали? За втората част от поста съм по-съгласен. Това е мнение на много хора, но аз все още не мога да кажа нищо. Наистина има доста празни глави, но нас поне ни избират с някакъв тест, докато в БСУ ги прибират ей така на харабия.
ДЗВЕР, от чисто любопитство - какво работиш в момента и с какво образование си?
02.07.10
13:30
Ами ...
Консултант съм ,по икономика и хуманитарни науки, така да се каже ,а формалното ми образование е УНСС, но съм доста отвъд и над него. Разбирай, че ми се налага отблизо да познавам и останалите.
Няма ирония, градски ,казвам ти каквото си е - според мене. Ок, вилиците не били една, а 4, съгласен, а ястието с температурата не било мезе, а бьоф строганов? Макар че едва ли е това, но примерно - така да го кажем... ТОва не променя нещата. Това кое ястие как е най вкусно и коя салфетка от коя страна е и как се сервира, с колко пръста на таблата, това ли е коеот трябва да знае един мениджър на хотел? Струва ли това 5 години от живота на някого?
Напомням ти, че ти сам ми ги изтъкна тия предмети, е, аз съм ги виждал.... Не споделям възхищението ти. Ако беше изтъкнал други, за тях щяхме да си поговорим.
Иначе няма лошо да си убеден и да вярваш в каквото правиш, но отсега ти казвам: ак оси реално амбициозен ,а не искаш просто диплома... има и друго...
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 02.07.10 13:31.
02.07.10
13:42
казано от alabalaa на 02.07.10, 13:38:
Тука сурови ги ядем :D
А-ха! Еми.. .Запиши един курс по печене на фъстък :)
Или просто немате време да ги печете, толкоз бързо ги ядете?
Успех на мача , градски, не искам да ми се обиждаш, но общо взето няма ммнгоо хубави думи за местните университети, особено за бившите държавни...
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 02.07.10 13:43.
02.07.10
13:58
Хъм! Значи, муайки сурови фъстъци, у дома, пред телевизора, по време на мач, правиш... фитнес?
Защо не?
Само че в момента не е с фътъци, а овесени ядки с вода, пасирани.
Наздраве! :)))
02.07.10
14:08
Дзвер, депресирам се след прочитането на твое мнение. :D
02.07.10
14:09
Пасирани овесени ядки с вода по време н мач? Тва на бира отива....
02.07.10
14:21
1л бира за 43секунди! За жалост няма клипче. :D
02.07.10
14:34
казано от radostin radev на 02.07.10, 14:08:
Дзвер, депресирам се след прочитането на твое мнение. :D
????
Лош ли съм?
02.07.10
14:36
Твърде обективен си, а в това няма нищо лошо. ;)
Хубав мач стана. Циганите (пардон, исках да кажа бразилците) не издържаха психически.
02.07.10
17:58
Nederland 4EVA !!! Страхотен мач , първите 45 минути едвам изтраяха,но 2-рото полувреме направиха Бразилците шашави !!! :D
Имам чувството, че се отнасяш с предразсъдъци към футбола. Тоест, някой ти е втълпил, че е игра за простаци.
02.07.10
19:02
На мен също ми изглежда безинтересно,затова не го и гледам..
казано от Миsh0 на 02.07.10, 18:19:
Как ви е интересно това глупаво световно...
Едни се чудят на това, на което и ти, други се чудят какво намирам в железата...
02.07.10
20:17
A, и мачове ли дават? Че къде?
02.07.10
20:21
Презирането на нещо нетипично за нас е един от признаците за ограничаването на духа, а него щом го ограничим, все едно се противопоставяме на природата му... или накратко казано затъпяваме :D
Чета тук и си мисля, че за скромните ми около 2 години посещения във всичко на всичко 2 зали, никога не съм виждала на живо мъже да тренират крака. Знам, че тук почти всички го правят, но направо ми звучи като научна фантастика: чета, а никога не съм виждала реално :D
02.07.10
20:29
Краката са ми може би най красивия и развит мускул , ела да ме видиш някой път.
Ллеле, а пък Владимир 92 да не го споменаваме :D
Хора Scivation Xtend има ли енергиен комплекс (прилив на енергия по време на тренировка), както Purple Wraath или е по-слаб, или въобще няма ?
02.07.10
20:43
Citruline-а вътре те енергизира, но слабичко. Като цяло не му е това целта на Xtend-a.
Xtend имат някои много добри вкусове.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 02.07.10 20:43.