Лаф моабет - том втори

Темата е заключена.
Прескочи до:

03.07.10
19:23

Гледам ги тук в онлайн магазините.Супер :) Много яко,нямам думи :) Ще набивам от най-сериозния домашен суджук на света :) Само като се сетя и ми капят лигите като на пес пред месарски магазин.Търсел съм и в София,но след няколко дегустации на гнусни субстанции се отказах.

Ами ако е за няколко кила и има кой да ти я разнася, хладилната чанта ще свърши работа, ама не си струва - почва от 15 лв нагоре... Ако е само за това, за 3-4 часа няма да се развали. Това е суджук, осолен и подправен...

03.07.10
21:15

Ми както е в плика или там каквото е- студен- го увий в кърпа или нещо от плат и ще си запази температурата. Нищо му няма.

Роджър, за какво ще я ползваш тая машина, какво периферия, колко голям екран ти трябва? Претенции от къде искаш машината- мога да напиша нещо примерно : )

Някой?

казано от CKOTA на 03.07.10, 14:06:

Един въпрос- смятам да приемам аргинин+ цитрулин малат, креатин и глутамин- по отделно знам как да ги пия, но въпросът ми по-скоро е как да разделя приема им за оптимално усвояване/действие... смятам да ги пия така- на гладно  сутрин- глутамин + аргинина, след закуска креатина- вечер преди изварата глутамина, след нея креатина и 1-2 часа след това аргинина, а в тренировъчни 3- минути преди аргинина и след тренировка пак, а останалите 2 пак по схемата от преди малко... или да дъвча всичко на веднъж?

Мнението беше редактирано от Бойко на 03.07.10 21:17.

03.07.10
21:16

Все пак мисля, че няма да джитка игрички, едно лаптопче за студент е перфектно - hp probook 4510s е най - доброто за 1000лв.

казано от CKOTA на 03.07.10, 21:15:

Роджър, за какво ще я ползваш тая машина, какво периферия, колко голям екран ти трябва? Претенции от къде искаш машината- мога да напиша нещо примерно : )

Идеята беше първо лаптоп, ама аз съм майстор гиго развали го и голям карък, ще го счупа това животно.Затова съм се насочил към настолен компютър, екрана е без значение 19-22 инча кристалче , заради очите, че още крета стария тринитрон :D .Трябва да става за геймърска машина, но не целя супер мощната щайга , тогава щях да отделя повече пари.Да са здрави и качествени частите и марките, да става за игри, хахах.

Засега съм си харесал само видеокартата , като се колебая между Geforce 250GTS green и Radeon 5750.

казано от alabalaa на 03.07.10, 21:16:

Все пак мисля, че няма да джитка игрички, едно лаптопче за студент е перфектно - hp probook 4510s е най - доброто за 1000лв.

А да бе!!! Другия вариант е плейстейшън 3 с плазма :D

03.07.10
21:32

Xbox 360 с плазма for the win!

03.07.10
21:37

Радеона с някой Phenom и ДДР3 естествено- утре обещавам да постна една конфигурацийка- 500 хард или повече? Писачка ?

03.07.10
21:40

казано от RogerF на 03.07.10, 18:22:

Марков.

Перфе!

Големината на харда не е от значение, може и по-малък, писачка, като се замисля не ми трябва.Имам си старото DVD-RW , и не съм го ползвал две години с този интернет.

казано от Стоянчо на 03.07.10, 21:40:

Марков.

Перфе!

Не случайно те питах дали приятелката ти е правистка, виждал съм ви двамата във факултета, страхотна двойка сте  ;) 

Марков не е проблема, а асистенкатата, която е гадина мръсна :(

Поне изпита е на обяд и няма да съм физически изтощен от липсата на сън.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 03.07.10 21:45.

СА

03.07.10
21:45

казано от Aleksandar Marinov на 03.07.10, 21:32:

Xbox 360 с плазма for the win!

Най-правилното мнение!
Не знам за какво е спорът, но винаги Xbox е above everything!
Към комбинация посочена от Маринов липсва само Guitar Hero Metallica Edition и Warbeast китара и директно спирам фитнеса  :D

03.07.10
22:05

D3BEP,суровият суджук е кълцано месо,да не кажа още топло,в някаква обвивка :) Не става дума за сушен.Има доста малка трайност.Затова мисля,че му трябва подходящ микроклимат :)

03.07.10
23:13

казано от RogerF на 03.07.10, 21:45:

казано от Стоянчо на 03.07.10, 21:40:

Марков.

Перфе!

Не случайно те питах дали приятелката ти е правистка, виждал съм ви двамата във факултета, страхотна двойка сте  ;) 

Марков не е проблема, а асистенкатата, която е гадина мръсна :(

Мерси!

Е, ня ми казвай, че Галя ЗЛОТО ще ви изпитва?! Тая бъчва ме съсипа (4) въпреки, че бях перфектен! Тя НЕ знае много неща от облигационното и като й кажеш нещо вярно, не го зачита или го изопъчава... Дано говориш за друга асистентка!

Тя е!!!

казано от junkhead на 03.07.10, 22:05:

D3BEP,суровият суджук е кълцано месо,да не кажа още топло,в някаква обвивка :) Не става дума за сушен.Има доста малка трайност.Затова мисля,че му трябва подходящ микроклимат :)

Ми по принцип имам така да се каже, месарско магазинче, така че знам кое какво е брат. И доставк исе правят всек иден на 60-70 км на мноого такива. По принцип базата на месарниците в Бургас е най - близо в Карнобат. Вярно, ползват хладилни камиони, но ползват и не такива.
Няма как да не слагат сол в суджука, а естественото черво е защита.
Не ти е чак такъв страшен проблема, ама ако искаш и походна манерка му купи, твоя работа. Евтините хладилни чанти не вършат кой знае какво, а с чанта с лед едва ли има смисъл да инвестираш и кой да ти я носи.
Ама ти си реши де. Да не излеза аз после виновен, че няма да ям и суджук :)

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 04.07.10 07:33.

04.07.10
11:32

Родж, много голяма грешка в днешни времена е да си купиш настолна машина, според мен.
Лаптопа няма как да го счупиш?!
Можеш да си го пренасяш навсякъде, компютъра те ограничава изключително много. Отиваш на почивка - без комп, без интернет. Аз ще умра, бе.
След още 2-3 години абсолютно всички ще е интернет. Сега ако излезнеш на кафе, нямаш комп. Аз не намирам нито 1 + на настолната машина, честно. Много е тъпо да си вземеш такава, щото иначе ще счупиш лаптопа?!?!?!?! Ти да не си бебе :D

04.07.10
11:46

Лаптопа единственото му предимство е мобилността, по всичко друго е много далеч от настолна машина.
И да, лаптопа се чупи по-лесно, няма как. Освен ако не се ползва като настолна машина (т.е., не се пренася много), което пък го обезсмисля. Освен това, няма почти никакви възможности за ъпгрейд и ако се счупи нещо различно от диск или памет, директно се отива към варианта нов лаптоп.

04.07.10
12:04

Затова се купуванов  лаптоп с гаранция! Никога не бих дал за настолен компютър, като лаптопите струват колкото тях вече.
Ако се счупи нещо - ти го подменят безплатно.
Отделно си правиш и ЗАСТРАХОВКА, струва 40-50 лв и ако искаш си цели гаджето после с него. Счупи ли се, ще ти изплатят 90% от стойността му и ще си купиш нов.
Имах проблеми с моят лаптоп, закупен от Мултирама. Имам си гаранция 12 месеца (отделно и застраховка), на 4тия месец се прецака, върнах го за ремонт, подмениха ми цялото дъно и термален модул и в момента е пушка.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 04.07.10 12:06.

04.07.10
12:10

Никога не бих си купил лаптоп ако нямам настолен комп. Още повече човека спомена нещо за игри...

Моето мнение е че лаптопът си заслужава единствено ако първо имаш сносен настолен компютър.
Вече ако е свързано с работата на човек си е необходимост. Но в случая мисля, че не е така.

http://www.sportal.bg/news.php?news=246475

04.07.10
12:17

Абе същите пари, ама настолните компютри за същите пари са два пъти по-бързи.
Ясно, че с гаранция, кой е луд да купува без? Освен на старо де. То и настолните компютри имат такава, даже ако сте като мен и сте го купували на части, то тя важи за всеки компонент по отделно и е поне 2-3 години (примерно новият ми диск има 5 години гаранция). Ако някой компонент се повреди, ще ми го сменят. Като през това време не е задължително да спра да си ползвам компютъра, докато ако лаптопа се повреди - оставаш без него докато го оправят.

казано от to4ka на 04.07.10, 12:10:

Никога не бих си купил лаптоп ако нямам настолен комп. Още повече човека спомена нещо за игри...

Да, и аз не бих ползвал лаптоп за основен (още повече единствен) компютър.

Мнението беше редактирано от Петко К на 04.07.10 12:18.

04.07.10
13:02

Настолната машина ограничава, аз не обичам да ме ограничават :)
Итносно лаптопа - Ако си купиш ДЕЛ гаранцията е 3 години. Ако не , доплащаш 100лв за още 2 години гаранция.
И за какво ти е настолна машина за 1200-1300 лв, ако няма да играеш мега игрите? Не мисля, че си много наясно какво можеш да си вземеш за 1300 лв :D Ако ще е настолен комп. 800лв. макс... 300 монитор и 500 конфигурация.

04.07.10
14:08

Стига превземки.Ограничава...

04.07.10
15:06

Домашният комп е много по-добър от лаптопа,особенно за игри.На лаптопа не може нито игра,нито филм да си пуснеш(заради екрана),с други думи става,ама само за работа.И се чупи и разваля лесно,много по-лесно от компютър,плюс това е и неудобен отвсякъде.Да кажеш,че лаптоп е по-добре от компютър е все едно да кажеш,че psp е по-добро от ps3

Мнението беше редактирано от plancer93 на 04.07.10 15:07.

04.07.10
15:09

Не разбрахте ли, че не му трябва за игри?
Се1…

Голяма скука....

04.07.10
17:52

Много напечен последният гейм

04.07.10
18:40

Ходя на солариум от няколко седмици и съм хванал добър тен, сега трябва ли пак да ползвам плажно масло и тем подобни ? И ако да, какъв фактор да е, че да почернея още малко, без да изгоря ?

04.07.10
19:30

muko balamata - 20:36, 4 юли

putka i qgodi ne se miqt ,shtoto si gubqt vkusa.

Това мнение ме разби.  :D

GO

04.07.10
19:33

Не си единствен. :D

Взех го!!!

Айде да се върнем на темата за комютъра, имам си оферта за изгоден и не лош лаптоп, който ще взема по нататък.Искам настолен!!!За игри!!!! :D

04.07.10
21:15

Виж тук!

Аз от там си купувам части за компютъра. Харесват ми цените и актуалността на стоките.

ПП: В сайта има опция за подбиране на конфигурация. Доста е удобно.

04.07.10
21:31

казано от RogerF на 04.07.10, 21:08:

Взех го!!!

Айде да се върнем на темата за комютъра, имам си оферта за изгоден и не лош лаптоп, който ще взема по нататък.Искам настолен!!!За игри!!!! :D

Кажи и за какви пари. Нещо, на което да играеш на максимум всичко, поне 1-2 години напред, или нещо, което горе-долу става да играеш комфортно? Защото за първото по принцип ще ти трябват най-новите и скъпи компоненти и сумата само за видеокартата може да задмине цената на един компютър средна ръка :)

Мнението беше редактирано от Петко К на 04.07.10 21:33.

Не ми трябва най-доброто, сумата е около 1300лв, мисля че и без най-доброто ще се играят 90% от игрите в следващите 2 години.А пък имам да наваксвам и три години назад :D

Това което ми трябва е кутия, монитор, хард диск, видеокарта, дъно, процесор и рам.Всичко останало си го имам и други екстри са без значение.

04.07.10
22:06

Поне да не се занемаряваха по този начин! Нормално е да спихнеш, ама защо трябва да станеш скелет (изключвам по здравословни причини) http://livinggallery.oneindia.in/d/51743-2/dorian-yates04.jpg

04.07.10
22:24

казано от RogerF на 04.07.10, 21:38:

Това което ми трябва е кутия, монитор, хард диск, видеокарта, дъно, процесор и рам.Всичко останало си го имам и други екстри са без значение.

Ами то компютъра е това, друго не остана :)
Махни 300 лева за монитора и ти остават 1000 за компютъра.
Тук има примерни конфигурации за тези пари, избери си:
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=158329
http://www.kaldata.com/forums/index.php?showforum=81

Щях да ти кажа да погледнеш и в hardwarebg.com, ама нещо не работи в момента.

04.07.10
22:41

:))))))

Мнението беше редактирано от alabalaa на 04.07.10 22:47.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1