Дали сме още малки 14-15 годишните?

Прескочи до:

26.06.10
18:07

Еми може. У някво форумче го бях чел това.

26.06.10
18:43

Това с родителите, не ми се струва като много добър ориентир.
Двама братя от едни и същи баща и майка, могат да си докарат едни 10см разлика в ръст, а какво остава за разлика на килограми.
Надали някога ще доближите границите на генетичния си потенциал, така че не се чудете толкова. Като станете по 100 кила на 10% мазнини...тогава му мислете. :)

А специално по въпроса на p17bull - храни се ПО-добре, тренирай По-разумно и ще имаш резултати.

Мнението беше редактирано от 6th на 26.06.10 18:44.

26.06.10
18:51

Момчета трябва да сте близнаци от едни родители да си прецените работите - всичко свързано кое как му се отразява.Дори яйчни близнаци :) Затова като правите деца хвърляйте повече семе хахахаххах (шегувам се разбира се)

26.06.10
19:05

Хаха ми не знам ние с брат ми сме абсолютно еднакво високи и сме на едни кила + - 1-2 кила... Иначе да знам, че това си е рядкост.

26.06.10
19:13

95 набор и надолу може да се каже,че сте малки.От Свищов съм и уча в Ловеч и в двата града тренирам с приятели.Тук в Свищов едно момче 95 почна с нас (групичка 94 набори :) ).Та за горе долу същото време (7-8 месеца),като се има предвид,че и сме почнали всички с еднакви килограми лежанка - 30,поне аз с толкова почнах де,той почна с лоста само,сега аз бутам 3х80,а на него 50 КГ му тежат.За кляканията и другите упражнения пак има доста голяма разлика,която отново варира в рамките на 20-30 КГ и дори отгоре.1 година ни е разликата в годините,а тежа едва 2-3 (67,5 - 8) килограма повече от него.Той има малко повечко мазнини де,но както и да е.Та следващата година ще видиш напредък.Продължавай да тренираш.

Мнението беше редактирано от D3Co на 26.06.10 19:14.

26.06.10
20:26

казано от D3Co на 26.06.10, 19:13:

95 набор и надолу може да се каже,че сте малки.От Свищов съм и уча в Ловеч и в двата града тренирам с приятели.Тук в Свищов едно момче 95 почна с нас (групичка 94 набори :) ).Та за горе долу същото време (7-8 месеца),като се има предвид,че и сме почнали всички с еднакви килограми лежанка - 30,поне аз с толкова почнах де,той почна с лоста само,сега аз бутам 3х80,а на него 50 КГ му тежат.За кляканията и другите упражнения пак има доста голяма разлика,която отново варира в рамките на 20-30 КГ и дори отгоре.1 година ни е разликата в годините,а тежа едва 2-3 (67,5 - 8) килограма повече от него.Той има малко повечко мазнини де,но както и да е.Та следващата година ще видиш напредък.Продължавай да тренираш.

Тва е по точно дали е ендоморф/ектоморф/мезоморф. Ако е от 2рите нормално да му са тежки 50 кила, по трудно качва мускул, сигурно и по-малко се въстановява и.т.н. Може да има по-бърз метаболизъм.

26.06.10
20:29

Казах,че е с мазнинки.По-скоро е мезоморф :).

27.06.10
17:57

казано от velislavs на 25.06.10, 18:07:

Момче,

В началото лег 60 кг, сега 80.
Тяга - 90, сега 120.
Клек - незнам, сега е 100.

Не знам за теб, но това са си сериозни прогреси за такъв кратък период и даже ми се струва, че е прекалено.

Иначе по темата: Не не сте малки 14-15 годишните. Просто прекалено бързате. Което е нормално и аз като бях на 16 исках да вдигам тежко, да стана на 18 на следващия ден, да завърша и т.н. Имах късмета да ме побутнат в правилната посока и да не се хвърля на безсмислено тежко вдигане. .

Само ако можеш да обясниш точно какво имаш предвид ще съм ти много благодарен. :)

BU

13.07.10
09:12

Раждаш се,кърмят те до 3 годишна възраст,не ходиш на детска градина,учиш техника на олимпийските изхвърляне и изтласкване,както и на всички базови упражнения.После учиш тренировъчни теории и тренираш със собствено тегло до 13 годишна възраст.Почваш от 13 години постепенно все по-сериозно да вдигаш... :)

Никога не е прекалено рано,нито прекалено късно да се започнат тренировки.Просто трябва да се започнат.

Авторът на темата е качил 30 килограма на всички упражнения за 5 месеца и се оплаква.  :D
Да,депресиращо е да има по-силни от теб по планетата Земя,но се случва. : )))
Зареди се с търпение,имаш още поне 40-50 години стабилни тренировки.Все ще наваксаш.

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.07.10 09:13.

13.07.10
12:20

Проблемът на възрастовата група 14-16 е, че нямат търпение. Сам по себе си спортът може да донесе само плюсове, ако се тренира разумно. За съжаление, нетърпението меко казано изнасилва организма, стремейки се да се гонят високите килограми.

17.07.10
19:57

Бих казал - “Бавно , но славно” :)

VA

17.07.10
20:35

на 15 години ми вдигате 80-100 от лег, като сте ходили 5 месеца и ми се оплаквате... Човешката глупост край няма, сигурно като станеш на 20 ще се оплакваш защо вдигаш само 200 от лег!!!

17.07.10
20:48

Колкото и да си голям в залата, винаги ще има по-големи там някъде или в твойта зала, или в друга такава в България или по света. С химия не си струва да се опитваш да напредваш. Винаги ще има някой, който да взема повече от теб и така до кога? Ти като си от Враца, може би помниш Цветко Цветков - голям българин. Лека му пръст. Или извинявай - не го помниш заради ЕГН-то ти, но сигурно си чувал за него. Имах един приятел преди много години, който вземаше по 50 мг бионабол, защото бил чувал, че Цветко не го спирал и дори по време на почивка между циклите вземал по 20 мг. Това момче вече не тренира, защото видя че не е само в химията работата и се отчая.
Не си малък да започнеш на 15 години. Най-вече да започнеш да учиш това онова за културизма. Като понапреднеш в ученето ще видиш, че е нормално да получиш голям напредък през първите месеци след като почнеш да тренираш, но после се стига до застой. Истински бодибилдър е този, който намира начин да излезе от застоя. Така като станеш на 25 ще може да си господар на тялото си и да го моделираш както ти изнася.
А може и да се изсмееш на поста ми и да си останеш начинаещ, независимо на колко години си, който вдига “джилезото” както му казват по разни форуми и в залата от квартала, докато се отчаеш и откажеш.
И в двата случая ще направиш услуга на себе си.

17.07.10
23:44

Стига глупости, няма възрастова граница, кога да започнеш да тренираш. Пример: партньорът ми започна да тренира с мен преди 4 месеца и тежеше 81 килограма, с размери 106 гръдна обиколка, 39 ръка, 45 прасец, 70 бедро, с мускулеста фигура, с прилична мазнина за размерите и теглото си, започна с 60 кила на лежанка с ужасна техника и можеше да се набира със собственото си тегло, без никакви тренировки и подготовка преди това. Сега след 4 месеца (все още на 15 години) тежи 78 килограма на ръст 172, има 42 оформена ръка, 46,5 прасец, 110+ гръб и продължава да качва сила и маса, като същевременно гори мазнини и се адаптира, а се храни с пълни боклуци, изобщо незнам колко протеин приема и дали приема такъв понякога. Просто е уцелил момента в който тялото му расте най-бързо и реагира най-добре на тренировките, а това, че си е страхотен генетик, спор няма. Но както и да е, той не го интересува кой колко дига, или кой колко маса е качил, гледа себе си и продължава напред. 

Дай си почивка малко, релаксирай, и започни да тренираш усилено, като се храниш правилно и не се стресираш психически, а мисли за това как прогресираш, и всичко ще си дойде с времето. Да, и аз тренирам от същото време колкото и ти, и да, с година и половина съм по-голям от теб, но за разлика от теб, аз не съм загубил мотивация и хъс за тренировка, че да имам нужда от 1-2 години почивка, само и само, защото някой по-голям от мен прогресира по-бързо от мен. Макар, че и аз също сега съм в застой, да спра ли, и да почна след време? Не. Продължавам, още сега.

Избора си е твой, ти решаваш.

Мнението беше редактирано от El padre на 17.07.10 23:49.

18.07.10
12:29

казано от Pandiz на 17.07.10, 23:44:

Стига глупости, няма възрастова граница, кога да започнеш да тренираш. Пример: партньорът ми започна да тренира с мен преди 4 месеца и тежеше 81 килограма, с размери 106 гръдна обиколка, 39 ръка, 45 прасец, 70 бедро, с мускулеста фигура, с прилична мазнина за размерите и теглото си, започна с 60 кила на лежанка с ужасна техника и можеше да се набира със собственото си тегло, без никакви тренировки и подготовка преди това. Сега след 4 месеца (все още на 15 години) тежи 78 килограма на ръст 172, има 42 оформена ръка, 46,5 прасец, 110+ гръб и продължава да качва сила и маса, като същевременно гори мазнини и се адаптира, а се храни с пълни боклуци, изобщо незнам колко протеин приема и дали приема такъв понякога. Просто е уцелил момента в който тялото му расте най-бързо и реагира най-добре на тренировките, а това, че си е страхотен генетик, спор няма. Но както и да е, той не го интересува кой колко дига, или кой колко маса е качил, гледа себе си и продължава напред. 

Защо говориш глупости?Почнал със 60 лежанка.45 см прасец, знаеш ли колко са?Културисти като Ronnie и Jay на по 150КГ имат прасци по 50 см, а твоят приятел ей така на 15 години и 80 КГ има 45 см прасец, че дори вече е и 1,5 см по-голям за 4 месеца.И мога да си представя колко мускулест е, щом на 172 см ръст, без да тренира е 81 КГ.20% + мазнини.Я измери и талията.Сигурно е 85+ см?

18.07.10
12:51

Остваи ги филмарите, каквато и генетика има и предразположености, неможе да започне с 60 лежанка, нито да се набира повече от 2-3 пъти, нито пък с тоя прасец, хахах те тавкиа прасци имат само културисти или дебелаци.

18.07.10
12:55

казано от Rikoo на 18.07.10, 12:51:

Остваи ги филмарите, каквато и генетика има и предразположености, неможе да започне с 60 лежанка, нито да се набира повече от 2-3 пъти, нито пък с тоя прасец, хахах те тавкиа прасци имат само културисти или дебелаци.

За набиранията съм съгласен.Познавам хора,които не тренират, а си се набират без никакъв проблем.Става въпрос все пак за по 3-4-5 набирания :).Ама да ми кажеш ти, че си почнал със 60 лежанка :D.Както един приятел вика : направих 5х70 лежанка, а не тренира.

Мнението беше редактирано от D3Co на 18.07.10 12:56.

18.07.10
12:56

Престани да пишеш безсмислени коментари!Аз като влязох във фитнеса как се набрах 8 пъти?

18.07.10
13:14

казано от D3Co на 18.07.10, 12:29:

казано от Pandiz на 17.07.10, 23:44:

Защо говориш глупости?Почнал със 60 лежанка.45 см прасец, знаеш ли колко са?Културисти като Ronnie и Jay на по 150КГ имат прасци по 50 см, а твоят приятел ей така на 15 години и 80 КГ има 45 см прасец, че дори вече е и 1,5 см по-голям за 4 месеца.И мога да си представя колко мускулест е, щом на 172 см ръст, без да тренира е 81 КГ.20% + мазнини.Я измери и талията.Сигурно е 85+ см?

Кой говори глупости бе МОМЧЕ? Прост ли си? Ти ме изкара поредния филмар, който приказва небивалици. Да, човекът има близо 17-18% мазнини, и талията съм му я измерил - 84-85 наяден и напит с вода след тренировка. Но колко човека могат да се похвалят, на тази възраст и тези килограми, с такъв процент мазнини и такава маса? Бицепсите му са оформени, гърба му има V-образ на тази талия, а краката неможеш да му ги видиш, страхотни са просто, четириглавия бедрен мускул му е оформен много добре. И не е поредния Ендоморф с голям ханш. Лично неговият е някъде от порядъка 98-99 см. Абсолютен Мезоморф. А това за лежанката си е чистата истина, направи 3-ка на 65 още на в началото на тренировките си, веднага щом научи как да прави упражнението. Ако искате питайте Трашметъл, на него му бях говорил за този моя човек преди време, още като започна, и той не вярваше също. Ще го снимам гол, при първа възможност да видите, че не приказвам измислици, само ми кажете как да кача снимки от телефона на компютъра, че нямам кабел само Блутут. И, да, знам колко са 45 прасец, защото лично му го измерих.

Нямам билдерски снимки в пози стегнат, но имам на прасеца и бедрата в дънки, още от преди да започне. Просто има добър ген, всички ще се уверите в това. Само да не кажете после, този човек не тренира от 4 месеца или че не е набор 94 в края на годината.

Мнението беше редактирано от El padre на 19.07.10 11:01.

18.07.10
13:46

Вярваме ти.Наистина има хора с добър ген ;)

18.07.10
15:10

казано от Андриан К на 18.07.10, 12:56:

Престани да пишеш безсмислени коментари!Аз като влязох във фитнеса как се набрах 8 пъти?

Направо си се набрал..50 пъти. Нали там тренираш онова фриирън ли кво се вика, нормално като влезеш да можеш да се набереш 8-10 пъти. И аз съм тренирал футбол и джудо преди това и като тръгнах да клякам за първи път можех с 50 кила.

Мнението беше редактирано от Riko на 18.07.10 15:13.

18.07.10
15:34

казано от Rikoo на 18.07.10, 15:10:

казано от Андриан К на 18.07.10, 12:56:

Направо си се набрал..50 пъти. Нали там тренираш онова фриирън ли кво се вика, нормално като влезеш да можеш да се набереш 8-10 пъти. И аз съм тренирал футбол и джудо преди това и като тръгнах да клякам за първи път можех с 50 кила.

А аз не бях тренирал абсолютно нищо, и можех със 60:)
Има хора които са си природно силни, колкото и да не ти се вярва.

За прасеца - спор няма, той до голяма степен е ген. Аз също съм виждал хора видимо не трениращи с огромни прасци.

Мнението беше редактирано от Madboy на 18.07.10 15:37.

19.07.10
11:38

Човече.. аз започнах на 14 сега съм на 15 :) Започнах с 25 кила на лежанка .. аз бех много кльощав .. сиг бех 45 кила 170 висок .. ам ся се оправих
Бутам 60-65 от лежанка, което е голя постижение за това време .. и при мен няма много високи резултати ама не се отказвам ..
Както има една поговорка “Dont cry. just say FUCK .. and smile ;]]” сега и ти .. недей се чуди дали да спираш и недей да гледаш другите :)
със сигурност си по голям от други твои връстници .. [е то винаги ще има и по големи от теб на твоята възраст :)]

Няма време за чудене .. отивай на зала :)

23.07.10
09:10

Всичко е ген, точно за това и мразя генетиката.

23.07.10
10:59

Все си мисля, че 14-15 годишните са прекалено малки за фитнес. Рано е и те все още не са развити напълно за тежките физически тренировки. Аз започнах да тренирам на 15 год. като ходих 2 месеца във фитнеса и разбрах, че още е рано. Започнах да правя в нас лицеви, коремни, ходех да се набирам колкото мога по-често. Така за около половин година изградих основата за вече истинския фитнес.
Сега в залата, в която ходя е пъно с т.нар. ” летни бълдъри” -  това са група от 8-9 човека( 14 год), които може да ги видиш само в тоя период на годината, защото мислят, че за месец ” трениране” ще станат зверове. Та тази прословута армия хваща лежанките и като ги питаш колко серии имат още всеки от тях ти казва 6…
Като заключение бих казал, че за 14 годишните е рано да ходят на фитнес. Наистина си зависи до ген, но колкото и да е първо трябва да има изградена минимална основа преди да се започне фитнеса - за да градиш нещо първо трябва да построиш основите :)

23.07.10
11:02

А в залата не можеш ли да изграждаш основите?
Никой не те кара да тренираш тежко в началото.

23.07.10
11:49

казано от Любослав на 23.07.10, 10:59:

Сега в залата, в която ходя е пъно с т.нар. ” летни бълдъри” -  това са група от 8-9 човека( 14 год), които може да ги видиш само в тоя период на годината, защото мислят, че за месец ” трениране” ще станат зверове. Та тази прословута армия хваща лежанките и като ги питаш колко серии имат още всеки от тях ти казва 6…

А другата групичка е точно след Нова Година, за по няколко седмици и след това не ги виждаш повече. :)

Иначе не фитнеса ще бъде пречка за недоразвитото им тяло, а недоразвития им акъл ще бъде пречка на фитнеса.

23.07.10
13:59

И какво ти пречи да влизат такива хора в залата, ти пък си от групичката на фанатиците на тема фитнес...

23.07.10
14:07

Не ме дразни, но е тъпо да влизаш в залата всяка зима само за да имаш хубаво тяло, което да развалиш до лятото, след което пак да се връщаш в залата, че да оправиш положението. Непостоянно ми се вижда. Поне да имаше ефект.

23.07.10
14:25

Аз пък смятам такива хора за заблудени(онея от 2рата групичка) и все пак по умни от повечето във фитнес залите. Нищо лично, ама си нарцис.

Мнението беше редактирано от bioDNA на 23.07.10 14:25.

23.07.10
14:42

Е, при положение, че съм само един влах, родом от северозападна България, който просто вдига щанги сред себеподобни “граждани”, е нормално да изоставам с материала. Не всички са еднакви и почти никои не са перфектни. Извинявам се предварително от сега, че натоварвам теб и групичките в обществото, които ти намираш за интелигентни и достойни за уважение. Знам, че нямам място сред вас.

23.07.10
14:47

Бро ти се мразиш, сериозно.

23.07.10
15:03

Pumping irony.. bro.

23.07.10
15:44

Много си пълнозърнест ^^ БРО...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1