Корем

26.02.05
19:58

Значи аз съм начинаещ...някъде 2 седмици тренирам.Миналата седмица правих корем на наклонената лежанка или както там се казва дето е с обратен наклон(имах чувството на много гадно разтягане).Не съм правил много повторения но след това имах невиждана досега мускулна треска...напрово имах чувството че си ме боли корема отвътре а не е просто мускулна.Не само като се навеждам и т.н. а постоянно общо взето.Тва мина за няколко дни но са като се напрегна да правя преси пак усещам няква леко пробождаща болка(вече по-слаба) точно в обастта около пъпа и не мога да направя свястно и 10 преси.Не съм хич напреднал и си знам че корема ми е слаб но и преди съм правил преси и не ми се беше случвало.Кво да правя...да почивам ли или лека по лека да правя упражнения и да чакам да мине или кво...кажете

HS

26.02.05
21:42

Може да имаш някакви леки разкъсвания на мускулни влакна => дай му почивка докато отшуми.

26.02.05
22:39

Нека ти кажа при мене как стояха нещата.
Когато почнах аз да тренирам и аз 1вия ден се изсилих за коремните преси ... бой преси, преси, преси и резултата беше:
зверска мускулна треска, която не бях имал до сега. Неможех да се сгъна по никакъв начин. Като си легнех вечер на леглото и немога да се изправя .... надигах се с ръце и това продължи 7-8 дена и така малко по малко мина. При мене беше така, сигурно и при теб е това. Не го напряга 1 седмица и ще видиш, ще мине. Това не е като да те боли става или нещо такова.  :lol:
Поздрави

26.02.05
23:32

2 неща:
- след преси се разтяга, ако не искаш недей, резултата ти е на лице, честито!
- ако болката не престане и чувстваш, че нещо не е наред, недей си игра с форуми, тук не е лекарски кабинет/въпреки, че има хора 10 пъти по-компетентни/ ами иди се консултирай с човек който да те види и има опит.

^K

27.02.05
10:45

ае едва ли ти има нещо сериозно.Наи-много да си растегнал мускула от прекалено рязко слизане на трупа кум основата на лежанката.Пък и виж ся не ти препоръчвам да правиш тея тоя вид коремни на римското столче защото първото което е техниката е трудна за испълнение и второ натоварването за начинаещ в гръбнака е прекалено голямо.Тъи че по-добре си преви коремните на земята с крака на 90 градуса качени на леглото или на 45 градуса само със згънати колене.

27.02.05
10:58

[quote author=”^KickBoxer^”]ае едва ли ти има нещо сериозно.Наи-много да си растегнал мускула от прекалено рязко слизане на трупа кум основата на лежанката.Пък и виж ся не ти препоръчвам да правиш тея тоя вид коремни на римското столче защото първото което е техниката е трудна за испълнение и второ натоварването за начинаещ в гръбнака е прекалено голямо.Тъи че по-добре си преви коремните на земята с крака на 90 градуса качени на леглото или на 45 градуса само със згънати колене.

Добра идея даваш, обаче аз имам даблюдения, че точно начинаещи не е добре да правят тези с крака на 90 и 45, защото не могат да постигнат качествено натоварване. Но ако успява да почувства натоварването тогава да ги прави. Проблема е, че много хора си мислят, ейй направих сума коремни и пак нищо не става, пък те правили някакви половинчати лигави... някви чийтинги/до едно време не знаех чийтинг при преди, ама има някви такива уникуми че... падаш под масата :lol:  :lol: /

Айде успех!

27.02.05
12:08

Ясно...значи са ше му дам почивка на корема малко.Дано да не е нещо сериозно но съм почти сигурен и аз че не е.Като го стягам и т.н. нищо не чувствам-само когато правя преси леко го усещам значи ше го оставя да почине и дано да мине.Мерси

raz-r

01.03.05
02:24

Попринцип мускулната треска на корема отшумява по-дълго време, зашото самата група си е голяма. Всичко ти казаха... няма какво да се плашиш, мога да ти препоръчам ФастумГел, ако случайно си разтегнал/скъсал мускулно влакно. И както тпд каза Прави Стречинг(разтягане)! :)

01.03.05
23:21

Според мен нещо ти куца изпълнението може би

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1