16.07.10
07:23
Здравейте, от 3-4 дни имам проблеми със съня. Принципно, режимът ми е такъв, че като цяло съм се настроил за късно лягане(1-2-3 след полунощ). Но дори да си легна по-рано, не е като да изпитвам проблем да заспя. В последните няколко дни обаче не е така. Снощи и предната вечер легнах около 4 сутринта, но не можах да заспя вероятно до 6-7 поне. Въртене, прозяване(признак, че все пак ми се спи...), но не и заспиване :( Комбинирано с ранно събуждане(къде по навик, къде по принуда - някой ме събужда без да го искам) това не ми се отразява особено добре. Снощи пробвах да включа климатик, за да проверя дали не е просто заради горещото време, но дори когато захлади пак не можех да заспя...
Някакви идеи, които могат да помогнат ? Искам да подчертая, че не бих искал да се стига до използване на медикаменти за заспиване, но след като това се повтаря няколко дни поред вече почнах да се притеснявам :(
И също така да уточня - дневният ми режим - хранене/трениране/други дейности НЕ е по-различен от преди. Нито се претоварвам, нито пък мързелувам повече.
Благодаря предварително на всеки, който ще отдели време да помогне!
16.07.10
07:36
Не, всичко е точно както винаги е било...нито стрес, нито по-големи/по-малки натоварвания(физически или психически). В рамките на нормалното така да кажа.
Чувал съм че чаша прясно мляко с мед приспива. На мен лично ми се доспива като пийна биричка. И това е вариант, но шанса да се събудиш през ноща жаден или да ти се пикае е голям.
Стреса се проявява и на неосъзнато ниво, мислиш си че няма стрес, но всъщност си под напрежение. И аз имам известни проблеми със съня,сега гледам да си легна по рано и се наспивам, щото сутрин каквото и да правя в 9:00 съм на крак
ти пак късно....при мен стане ли 6-7 и съм станал.Лошото е ,че просто мога да спя по 4-5 (макс 7 часа) и ако легна в 22 примерно....в 3 съм на крака.Сега като лягам кум 23-24 пак е същия ужас.........спя по 4-5 часа с по 10 ставания
казано от festo на 16.07.10, 08:02:
Стреса се проявява и на неосъзнато ниво, мислиш си че няма стрес, но всъщност си под напрежение. И аз имам известни проблеми със съня,сега гледам да си легна по рано и се наспивам, щото сутрин каквото и да правя в 9:00 съм на крак
Точно това щях да кажа и аз. Опитай да се разтовариш (дори и да смяташ, че нямаш нужда).
16.07.10
16:31
Може би вземаш някакви “добавки”които ти пречат да спиш нормално.Не говоря за витамини и аминокиселини.
16.07.10
23:42
@nedko petrov, хаха, добро предположение, но ако направя асоциация с детската игра на “топло и студено”, ти си близо до абсолютната нула ;) Подобен вид “добавки” НЕ ВЗИМАМ, НЕ СЪМ ВЗИМАЛ и пари да ми дават НЯМА ДА ВЗИМАМ ! :) Колкото до добавки - едва днес получих 1вите такива като доставка, като те се ограничават с л-карнитин, аминокиселини и фет бърнър ;) И даже не съм ги почнал ;)
За горещината - аз снощи предположих, че е така, пуснах климатика, но дори като охлади не можах да заспя...макар че очевидно помогна донякъде, защото почнах да се прозявам доста по-интензивно и сякаш тялото ми си искаше съня, но просто не можех да заспя :( Ще пробвам с разтоварването, както ми препоръчаха - ще имам няколко дни почивка, та малко отпускане, дори лек мързел може да помогнат ! :)
Благодаря на всички за мненията и ще пиша след няколко дни какви са резултатите :)
17.07.10
00:30
Ако си свършил училище и сега си ваканция това може да оказва влияние. Човек като се занимава само с приволни неща някакси губи режима си. Прави бърза разходка вечер за да се поумориш. Вземи си валериан. Намери си задължения. Не спи на обяд. Като заспиш в 6-7 не ставай в 3 следобед а стани рано за да можеш после да заспиш в по-разумен час. Плуването също много приспива. Не пий кафе и кола. Не пуши следобед и вечер. Не гледай филми и такива неща. Като не можеш да заспиш не продължавай да лежиш в леглото, а стани и почети полвин час (приспива), прави разтоварващи неща. Щом легнеш не размишлявай за деня си и за каквото и да е, а изпразни съзнанието си. И аз имам този проблем от доста време, идва си и си отива. Та това са нещата които ми помагат, надявам се да са ти от полза.
17.07.10
10:58
казано от Rikoo на 16.07.10, 18:15:
Аз последните дни немога да спя от горещината ;)
x2
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече